Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες με πήρε ένα τηλέφωνο φίλος και μου είπε να πάω να στήσουμε το PC παρέα μιας και αγόρασε εξαρτήματα για ένα δυνατό gaming PC. Χωρίς να ξέρω τι έχει αγοράσει πέρα από r9 390 πήγα να το φτιάξουμε. Με το που είδα το τροφοδοτικό άρχισα να ανησυχώ. Συγκεκριμένα έχει το http://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-elite-series-600w-p-PER.814997.

Και μόλις το είδα άρχισα να ανησυχώ. Σίγουρα πρόκειται για ένα απλό καθημερινής χρήσης psu και όχι για κάτι που θα βάλεις μια R9 390 πάνω. Από τροφοδοσία έχει ένα 6+2pin ενώ η R9 390 απαιτεί ακόμη μια 6πινη τροφοδοσία. Η μόνη λύση που σκέφτηκα είναι ένα ανταπτοράκι Molex to 6pin όπως αυτό. Και πάλι όμως δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη λύση είναι για να του τη προτείνω. Πιστεύετε πως πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε τροφοδοτικό? Η πλάκα είναι μου είπε πως το έχει πάρει καιρό τώρα και περίμενε να μαζέψει και τα υπόλοιπα εξαρτήματα οπότε επιλογή είναι μόνο καμία πώληση σε αγγελία. Για την ώρα απλά έχει συνδεδεμένο το PC με την Intel HD.

Τα υπόλοιπα specs (στο περίπου): 

Intel 6400 

2x4GB DDR4 στα 2133MHz

Asrock H170M Pro4

Corsair Carbide Spec 03

Και από σκληρούς έναν SSD και έναν HDD 1TB (δεν θυμάμαι μοντέλο SDD)

Δημοσ.

Η r9 390 ειναι πολυ ενεργοβορα καρτα και με το απλο 600αρι τροφοδοτικο θα το τερματισει, προτεινω να αγορασει καποιο καλο 80plus gold 750w για να ειναι ανετος. Ασ δει: Corsair rmx 750

Corsair rmi 750

Evga supernova g2 750

Ή και καποιο αλλο αξιοπιστο.

• Like 1
Δημοσ.

ΟΧΙ σε αυτό το τροφοδοτικό είναι η απάντηση. Μην κάνετε αλχημίες με αντάπτορες. Χρειάζεται ένα πολύ ποιοτικό τροφοδοτικό σαν αυτά που προτάθηκαν ή και πιο φθηνότερο φυσικά.

• Like 3
Δημοσ.

Γυριστε το πισω οσο προλαβαινετε. Το τροφοδοτικο ειναι απαραδεκτο.

Το φτηνοτερο που θα εβαζα απο αυτα που εχει το e-shop ειναι αυτο http://www.e-shop.gr/psu-thermaltake-sps-730mpcbeu-smart-se-series-730w-cm-87--p-PER.640646 η αντε πες και Link.png Site: αυτο  αλλα με βαρια καρδια.

Ιδανικα ομως θα εβαζα αυτο http://www.e-shop.gr/psu-super-flower-golden-green-hx-series-750w-sf-750p14xe-p-PER.811710 

• Like 2
Δημοσ.

Χθες με πήρε ένα τηλέφωνο φίλος και μου είπε να πάω να στήσουμε το PC παρέα μιας και αγόρασε εξαρτήματα για ένα δυνατό gaming PC. Χωρίς να ξέρω τι έχει αγοράσει πέρα από r9 390 πήγα να το φτιάξουμε. Με το που είδα το τροφοδοτικό άρχισα να ανησυχώ. Συγκεκριμένα έχει το http://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-elite-series-600w-p-PER.814997.

Και μόλις το είδα άρχισα να ανησυχώ. Σίγουρα πρόκειται για ένα απλό καθημερινής χρήσης psu και όχι για κάτι που θα βάλεις μια R9 390 πάνω. Από τροφοδοσία έχει ένα 6+2pin ενώ η R9 390 απαιτεί ακόμη μια 6πινη τροφοδοσία. Η μόνη λύση που σκέφτηκα είναι ένα ανταπτοράκι Molex to 6pin όπως αυτό. Και πάλι όμως δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη λύση είναι για να του τη προτείνω. Πιστεύετε πως πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε τροφοδοτικό? Η πλάκα είναι μου είπε πως το έχει πάρει καιρό τώρα και περίμενε να μαζέψει και τα υπόλοιπα εξαρτήματα οπότε επιλογή είναι μόνο καμία πώληση σε αγγελία. Για την ώρα απλά έχει συνδεδεμένο το PC με την Intel HD.

Τα υπόλοιπα specs (στο περίπου): 

Intel 6400 

2x4GB DDR4 στα 2133MHz

Asrock H170M Pro4

Corsair Carbide Spec 03

Και από σκληρούς έναν SSD και έναν HDD 1TB (δεν θυμάμαι μοντέλο SDD)

Το τροφοδοτικο που αγορασε ο φιλος σου ειναι ανεπαρκες και μη μπει στον πειρασμο να βαλει την καρτα με αυτο γιατι μπορει να παθει ζημια αν και προσωπικα πιστευω οτι δεν θα εκανε καν post.

H καρτα που αγορασε θελει αρκετα watt, η AMD λεει οτι αυτη η καρτα χρειαζεται 750 watt και 42Amps στο 12V.

http://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-g750m-gm-series-750w-modular-80-bronze-rs750-amaab1-eu-p-PER.811694

Αυτο ειναι single rail 12V 62Amps οποτε ειναι μια χαρα.

Και αυτο που σου προτεινε ο Σπυρος ειναι επαρκες :

http://www.e-shop.gr/psu-thermaltake-sps-730mpcbeu-smart-se-series-730w-cm-87--p-PER.640646

Εχει και αυτο 62Amps στην 12V και τα δυο αυτα μοντελα τα κατασκευαζει και για τις 2 εταιριες η CWT που φτιαχνει και τα αντιστοιχα της Corsair.

Δημοσ.

Χμμ... Το site της EVGA (χα... ΕΒΓΑ...) βγάζει τα 550W των G2 και GS σειρών ως επαρκή ή έστω ελάχιστα. Το Outervision προτείνει EVGA Supernova GS 650W ή Corsair CX750M. Επιφυλάσσομαι φυσικά για την ορθότητα των αποτελεσμάτων. Απλά τα 750 μου φάνηκαν λίγο πολλά για μια κάρτα, αν και θα πω ότι δεν γνωρίζω πόσο ενεργοβόρα είναι η συγκεκριμένη.

Οπότε grain of salt and all that... :)

Δημοσ.

Το Thermaltake φαίνεται καλή λύση; δεν βλέπω να γράφει πουθενά ότι είναι 80+ bronze. Ή μήπως εννοείται αφού λέει 87% efficiency?

Δημοσ.

Το σύστημα αυτό σε full load πρέπει να καταναλώνει γύρω στα 400 με 450watt βαριά, οπότε λογικά το σηκώνει το τροφοδοτικό από άποψη watt.Post θα κάνει μιας και η 390 σε idle καταναλώνει κάπου στα 10 με 15 watt,τώρα στο max η 390 από review που έχω διαβάσει ανάλογα την υλοποίηση καίει περί τα 300watt δηλαδή 25A θα ζητήσει η κάρτα στο maximum από το τροφοδοτικό, τα υπόλοιπα είναι αέρας για το σύστημα.Τώρα αν το συγκεκριμένο coolermaster δίνει τα watt που υπόσχεται δεν το γνωρίζω.

Δημοσ.

Το σύστημα αυτό σε full load πρέπει να καταναλώνει γύρω στα 400 με 450watt βαριά, οπότε λογικά το σηκώνει το τροφοδοτικό από άποψη watt.Post θα κάνει μιας και η 390 σε idle καταναλώνει κάπου στα 10 με 15 watt,τώρα στο max η 390 από review που έχω διαβάσει ανάλογα την υλοποίηση καίει περί τα 300watt δηλαδή 25A θα ζητήσει η κάρτα στο maximum από το τροφοδοτικό, τα υπόλοιπα είναι αέρας για το σύστημα.Τώρα αν το συγκεκριμένο coolermaster δίνει τα watt που υπόσχεται δεν το γνωρίζω.

500W max, 408W στην 12V, 2 rails με 24 και 21 Α 

post-382068-0-33864100-1463946545_thumb.png

Τι να πρωτοτροφοδοτησει?

• Like 1
Δημοσ.

500W max, 408W στην 12V, 2 rails με 24 και 21 Α

Coolermaster Elite 600.png

Τι να πρωτοτροφοδοτησει?

Το είπα παραπάνω ότι δεν γνώριζα πόσα watt βγάζει το συγκεκριμένο, οπότε με αυτά τα δεδομένα καλύτερα να την αφήσει στην άκρη ο φίλος γιατί στην καλύτερη των περιπτώσεων θα φάει κανένα shutdown από psu.

Δημοσ.

Σε full load όντως γύρω στα 380W-430W θα τρώει το σύστημα και αυτό κάτω από stress testing λογικά. Οπότε με ένα καλό 650W θα είναι οκ. Μπορείτε να δείτε τη σειρά RMX της corsair, GS-G2 της evga, G series seasonic και XTR της xfx για καλά 650W τροφοδοτικά σε καλές τιμές για αυτά που δίνουν. Από εκεί και πέρα η απόφαση δικιά σας.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...