tempo Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 καλημέρα σας, έχω τον imac με τα εξής: El Capitan (21.5-inch, Late 2009) 3,06 GHz Intel Core 2 Duo 8 GB 1067 MHz DDR3 NVIDIA GeForce 9400 256 MB και έχω ως βασικό δίσκο έναν SSD 240GB και έναν δεύτερο σκληρό δίσκο HDD 500GB Ο δεύτερος δίσκος (HDD 500GB) είναι κενός και επειδή χρειάζομαι κάποιες εφαρμογές που τρέχουν σε windows σκέφτηκα να τον αφιερώσω στα windows με χρήση του boot camp. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1. Η χρήση του boot camp και των windows εφόσον έχω αφιερώσει έναν ξεχωριστό σκληρό δεν θα επηρρεάσει καθόλου την χρήση του macOS και του δίσκου SSD (όπου υπάρχει το macOS), είναι σωστό ή λάθος; 2. αν με την χρήση των windows κολλήσω κάποιον ιό ή ότιδήποτε κακό, αυτό μπορεί να επηρρεάσει όλον τον υπολογιστή και το macOS ή όχι; 3. θα μπορώ να παίξω (με βάση τον παραπάνω εξοπλισμό) κανένα παιχνιδάκι strategy των windows; (ομολογώ ότι είναι το μόνο που μου έχει λείψει με τον mac. 4. όταν κάνω την εγκατάσταση των windows μέσω boot camp θα αναζητηθούν/περαστούν αυτόματα οι κατάλληλοι drivers των windows; ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 1. Τι ερώτηση είναι αυτή? Αν θέλεις εσύ επηρεάζεται αλλα κανόνικα όχι. Οπως όλα τα dual boot συστήματά θα σου απαντάγα αλλα θα πρέπει να ρωτήσεις και άλλου. Έχεις την δυνατότητα να δεις από Windows τον ssd με το Mac OS X . Από εκεί και πέρα αν η λειτουργία που του κανείς επηρεάσει κάποιο αρχείο στο Mac OS X δεν θα φταίει το boot camp. Νομίζω είναι πολύ απλό και δεν έχει να κάνει το τι κάνει το boot camp που δεν επηρεάζει αρνητικά την λειτουργία του Mac OS X , για αυτο και άλλωστε φτιάχτηκε. Γενικά τέτοιες ερωτήσεις δείχνουν οτι δεν έχεις ασχοληθεί αρκετά με υπολογιστές και έχεις κάποιες φοβίες. Για να σε καθησυχάσω οτι και να γίνει αν έχεις κάνει time machine backup δεν έχεις κανένα λόγω να φοβάσαι. 2. Εξαρτάται τον Iο αλλα αυτο έχει να κάνει οπως είπα και προηγουμένως με την πρόσβαση που έχεις από Windows στον ssd με το Mac OS X. Αλλα γενικά δεν είναι οι ίδιοι ιοι και δεν θα έχεις πρόβλημα στην λειτουργία του Mac OS X από έναν ιο για Windows. Πάλι και εδώ time machine backup και δεν ασχολείσαι με τέτοια θέματα. Ρωτά και άλλου σε αλλα νήματα τα ίδια ερωτήματα για παιδιά που έχουν κάνει σε pc dual boot Windows και Linux. Είναι ακριβώς τα ίδια με διαφορά ο boot loader. 3. Αν είναι παιχνιδάκι που το σηκώνει το hardware σου ,ναι. Αυτο πάλι πρέπει να δεις τις απαιτήσεις του παιχνιδιού για Windows. 4. Αν κανείς μέσο boot camp θα σε καθοδηγήσει η διαδικασία , δίνοντας σου την επιλογή να κατεβάσεις τα drivers σε ένα στικάκι . Τα οποία παίρνας μετά. Λίγο πάνω κάτω το ίδιο οπως κάνουν και σε αλλα pс την εγκατάσταση του Windows. Γενικά θα πρέπει να έχεις ασχοληθεί και λίγο με την εγκατάσταση σε pc του Windows. Βεβαια υπάρχει και το άλλο πρόβλημα σε περίπτωση που δεν είναι το dvd drive επάνω δεν σα αφήνει ο να βάλεις το Windows χωρίς dvd. Δηλαδή έχουν κλειδώσει την εγκατάσταση του Windows από το δικό σου μοντέλο και μετά , να γίνεται μόνο μέσο από το dvd drive,το εσωτερικό. Νομίζω.Αν στην θέση του εσύ έχεις τον ssd ή είναι χαλασμένο το dvd drive δεν θα μπορέσεις να βάλεις το Windows. Τουλάχιστον εύκολα. Δοκίμασε το και τα ξαναλέμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempo Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Γενικά θα πρέπει να έχεις ασχοληθεί και λίγο με την εγκατάσταση σε pc του Windows. Βεβαια υπάρχει και το άλλο πρόβλημα σε περίπτωση που δεν είναι το dvd drive επάνω δεν σα αφήνει ο να βάλεις το Windows χωρίς dvd. Δηλαδή έχουν κλειδώσει την εγκατάσταση του Windows από το δικό σου μοντέλο και μετά , να γίνεται μόνο μέσο από το dvd drive,το εσωτερικό. Νομίζω.Αν στην θέση του εσύ έχεις τον ssd ή είναι χαλασμένο το dvd drive δεν θα μπορέσεις να βάλεις το Windows. Τουλάχιστον εύκολα. Δοκίμασε το και τα ξαναλέμε. ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αυτό το τελευταίο που είπες είναι τελικά αυτό που με προβληματίζει περισσότερο. Έχω βγάλει το dvd και στην θέση του έχω τον SSD. Υπέθετα ότι θα μπορέσουν να μπουν τα windows απο ενα iso απο στικάκι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα