Deuz Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Καλησπέρα, Σήμερα ανοίγοντας το Chrome είδα ότι άνοιγε άλλο browser προϊόν ξεκάθαρα malware και αφού έτρεξα το Malwarebytes έφυγε, βάζοντας κάμποσα threats σε καραντίνα. Πριν κάνω restart διέγραψα τα threats και μόλις ο υπολογιστής άνοιξε πάλι πολλές συντομεύσεις (όχι όλες) είχαν αλλάξει εικονίδιο με ένα απλό άσπρο .lnk και πατώντας τες δεν ανοίγουν τίποτα αλλά και όταν πατάς να σου δείξει το φάκελο που προέρχεται η συντόμευση δεν ανοίγουν τίποτα. Μετά από ώρες αναζήτησης και προσπαθώντας όποια λύση βρήκα online είπα να κάνω και ένα δικό μου thread. Η διαφορά μου με τα προβλήματα που βρήκα σε άλλους είναι 1)ότι σε μένα δεν ξέρω τι δημιούργησε το πρόβλημα 2) ότι όχι όλα τα προγράμματα και οι συντομεύσεις έγιναν έτσι αλλά κάποιες 3) σε κάποια fixes με το regedit που ζητούσαν να διαγραφεί το key userchoice εμένα δεν υπάρχει τέτοιος φάκελος. Μετά από ένα 4ωρο αναζήτησης χωρίς αποτέλεσμα σκέφτηκα να ζητήσω και την γνώμη σας μήπως βγάλω κάποια άκρη. Τέλος, κάτι ακόμα που παρατήρησα είναι ότι όλα τα επηρεασμένα προγράμματα/συντομεύσεις αφορούν προγράμματα που βρίσκονται στο Start Menu, εκεί κυριολεκτικά κανένα δεν είναι στην κανονική του μορφή αλλά σε .lnkΕυχαριστώ εκ των προτέρων!
selianx Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Αν κάνεις εμφάνιση κρυφών στοιχείων είναι τα πραγματικά αρχεία δίπλα στα .lnk;
Deuz Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 To έχω ήδη να φαίνεται αλλά αν θυμάμαι καλά για την αφαίρεση του malware που ανέφερα είχα βάλει να φαίνονται οι κρυφοί λειτουργικοί φάκελοι, τώρα βέβαια δεν ξέρω αν έχει σχέση με το πρόβλημα.
selianx Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Το εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκων πρέπει να τικάρεις (Πίνακας Ελέγχου\Εμφάνιση και Εξατομίκευση -> Επιλογές Εξερεύνησης Αρχείων).Αν το επιλέξεις αυτό και είναι τα αρχεία σου δίπλα κρυμμένα, μάλλον έχεις κολλήσει κάτι σαν το γνωστό USB - Shortcut virus, που κάνει όλα τα αρχεία σου σε .lnk (συντόμευση). Σ' αυτή την περίπτωση δεν είναι δύσκολο αν το φτιάξεις, μια γραμμή εντολή στο cmd. Καλού-κακού κάνε όμως πρώτα αυτό που αναφέρω πάνω.
Euclides Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Το εργαλείο που με έχει σώσει πολλές φορές σε αντίστοιχες καταστάσεις, είναι το ESET Online Scanner. Θα σου πρότεινα να το τρέξεις, με τις ρυθμίσεις όπως στην φωτογραφία:
micos000 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Εγώ πιστεύω ότι σου κατέστρεψε όλες τις συντομεύσεις κάποια μόλυνση. Αν κάνεις δεξί κλικ->ιδιότητες σε μια συντόμευση τι σου λέει στο πεδίο "Προορισμός"; Κάνε αντιγραφή-επικόλληση από ένα να δούμε τι λέει. Δοκίμασες να κάνεις επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη ημερομηνίας
Deuz Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Το εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκων πρέπει να τικάρεις (Πίνακας Ελέγχου\Εμφάνιση και Εξατομίκευση -> Επιλογές Εξερεύνησης Αρχείων). Αν το επιλέξεις αυτό και είναι τα αρχεία σου δίπλα κρυμμένα, μάλλον έχεις κολλήσει κάτι σαν το γνωστό USB - Shortcut virus, που κάνει όλα τα αρχεία σου σε .lnk (συντόμευση). Σ' αυτή την περίπτωση δεν είναι δύσκολο αν το φτιάξεις, μια γραμμή εντολή στο cmd. Καλού-κακού κάνε όμως πρώτα αυτό που αναφέρω πάνω. Ναι το έχω τικάρει χωρίς αποτέλεσμα, δεν εμφανίζει τίποτα καινούργιο. Εγώ πιστεύω ότι σου κατέστρεψε όλες τις συντομεύσεις κάποια μόλυνση. Αν κάνεις δεξί κλικ->ιδιότητες σε μια συντόμευση τι σου λέει στο πεδίο "Προορισμός"; Κάνε αντιγραφή-επικόλληση από ένα να δούμε τι λέει. Δοκίμασες να κάνεις επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη ημερομηνίας Στο προορισμό δεν έχει τίποτα, είναι κενό. Έτρεξα και το παραπάνω πρόγραμμα (δεν μου έβγαλε τέτοιο παράθυρο) αλλά έψαξα λίγο στις ρυθμίσεις ώστε να επιλέξω αυτές που μου είπες και όπως τρέχει τώρα το βλέπω στο log και σχεδόν σε κάθε αρχείο που βρίσκει βγάζει error opening (το τρέχω σαν admin) πχ C:\Windows\System32\winevt\Logs\Security.evtx - error opening C:\Windows\System32\winevt\Logs\Setup.evtx - error opening C:\Windows\System32\winevt\Logs\System.evtx - error opening C:\Windows\System32\winevt\Logs\TuneUp.evtx - error opening C:\Windows\System32\winevt\Logs\Windows PowerShell.evtx - error opening C:\Windows\Tasks\Adobe Flash Player Updater.job - error opening C:\Windows\Tasks\GoogleUpdateTaskMachineCore.job - error opening E:\c33c08f36692fda4f604dec0\mrt.exe - error opening
Deuz Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Update: Το scan τελείωσε βρίσκοντας 4 threats τα οποία διέγραψα, το πρόβλημα δυστυχώς παρέμεινε.
micos000 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Αυτά τα evtx αρχεία είναι από τον event viewer των windows, ίσως να είναι δεσμευμένα και γι' αυτό να μην τα ανοίγει. Έκανες επαναφορά συστήματος; Πολύ φοβάμαι ότι έχουν καταστραφεί οι συντομεύσεις και δε θα μπορέσεις να τις επαναφέρεις εύκολα.
rfc Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 θελει δουλεια αυτο τωρα, πρωτα repair desktop icon cache, κυκλοφορει .bat αρχειο στο νετ. Και μετα με μια εντολη attrib για να τα επαναφερεις, δυστυχως δε την θυμαμαι απ' εξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα