Προς το περιεχόμενο

[Build log] Friday the 13th

grouspen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

post-200402-0-09295100-1463767124_thumb.jpg

Καλησπέρα στο forum  :-)

Σε αυτό το θέμα θα παρουσιάσω την προσπάθεια μου να μοντάρω ένα παλιό ταλαιπωρημενο thermaltake armor a30 .

Το όνομα του δεν έχει να κάνει τόσο με την μορφή που θέλω να δώσω στο κουτί αλλά περισσότερο με την μέρα που ξεκίνησε το project αλλά και με τους τρόπους που θα κατακρεουγηθεί από τα χεράκια μου .

Όπως προανέφερα το κουτί που θα μοντάρω είναι το thermaltake armor a30

post-200402-0-04531200-1463765761_thumb.jpg

To αν και μικρό είναι ότι πρέπει για htpc/mini gaming pc ΑΛΛΆ είναι άσχημο και έχει κακό airflow το οποίο θα χειροτερέψει αφού σταματήσω να το δουλεύω με την onboard του 2500κ

Στόχος μου είναι να φύγουν mesh , πλαστικά,  περίεργες γωνίες και να βελτιώσω το airflow

Αρχικές ιδέες και προετοιμασία:

Στο μπροστινό μέρος έφυγε το πλαστικό και μένει ότι βλέπουμε στην φωτογραφία .

Θα κοπεί κομμάτι λαμαρίνας (1+1/4mm με 1+1/2mm πάχος)  στην διάσταση της μούρης , θα κολληθεί , θα σημαδευτεί στα κόκκινα/μπλε σημεία και θα τρυπηθεί για να μπουν pw,reset , leds δεξια και usb ,audio αριστερά.

Στην περίπτωση που θέλω να βάλω dvd ή κάποιο front panel θα το μοντάρω επι τόπου με το dremel αργότερα

post-200402-0-32614600-1463765640_thumb.jpg

Στο πάνω μέρος κρατάω το σιδερένιο κομμάτι , φεύγει το πλαστικό/mesh και μένει ότι βλέπουμε . Θα κοπούν τα stand του παλιού 200αρι ανεμιστήρα και γενικότερα θα γίνει flat όλο.

Από πάνω θα πέσει λαμαρίνα στην ίδια διάσταση για να κλείσει όλα τα κενά.  Μετά  θα σημαδευτεί προσεκτικά και θα γίνουν τρύπες στο σημείο που  βρίσκεται το τροφοδοτικό για να τραβάει κρύο αέρα από έξω

post-200402-0-38403800-1463765680_thumb.jpg

Στο δεξί και αριστερό μέρος θα κοπεί και θα φύγει ότι είναι μέσα στο κόκκινο ορθογώνιο και θα μπει διάτρητη λαμαρίνα με πολύ μικρές τρύπες η οποία θα έρθει πρόσωπο με ότι έχει απομείνει από τα πλαινά . Από την μέσα μεριά και πάνω στα πλέον ενιαία πλαϊνά θα μπούνε ανεμιστήρες  (αριστερά που θα είναι και η καρτα γραφικών θα βάζουν και δεξιά θα βγάζουν )

post-200402-0-67950900-1463765716_thumb.jpg

Στο πίσω μέρος μάλλον θα κλείσω τα honeycomb  . Δεν νομίζω να κάνω κάποια άλλη αλλαγή .

post-200402-0-29233800-1463765757_thumb.jpg

Αυτά για αρχή .

Αύριο θα ποσταρω την πρόοδο που έκανα την εβδομάδα που πέρασε  μιας και το όλο εγχείρημα ξεκίνησε κάποιες μέρες πριν ξεκινήσει το buildlog

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να δούμε τι έκανα την εβδομάδα που πέρασε.

Από την μπροστινή μεριά έφυγαν τα πάντα γιατί δεν εξυπηρετούσαν κανένα σκοπό και ίσα ίσα  θα με δυσκόλευαν αργότερα που θα  βάλω τα κουμπιά/front audio/usb κτλ κτλ. Δεν έχει γίνει κάτι άλλο . Περιμένω να έρθουν τα κουμπιά και μετά θα προχωρήσω.

post-200402-0-13200300-1463914860_thumb.jpg

Τα πλαϊνά κόπηκαν  όπως είχα πει στο 1ο μου ποστ αλλά δεν μου άρεσε το πως φαινόταν η τρυπητή λαμαρίνα από μέσα. Τα πλαίσια που είχαν απομείνει μετά το κόψιμο ήταν πολύ μικρά  . 

Έφτιαξα λοιπόν 2 κορνίζες με λαμαρίνα κανονική , κόλλησα την τρυπητή πάνω της και μετά τα κόλλησα στο κουτί .

post-200402-0-12233900-1463914927_thumb.jpg

Στο πάνω καπάκι κόπηκαν τα πάντα ( όχι μόνο τα stand παλιού ανεμιστήρα που είχα αναφέρει στο 1ο ποστ)  και έμεινε ένα πλαίσιο ίσα ίσα να πατάει η λαμαρίνα που κόλλησα πάνω . 

Μετά ξεκίνησα για να φτιάξω το άνοιγμα που θα τραβάει αέρα το τροφοδοτικό. Έπιασα με μέγγενη χειρός το καπάκι με μια τρυπητή λαμαρίνα από πάνω για οδηγό και ξεκίνησα το τρύπημα ώστε να βγούνε με ίσες αποστάσεις οι τρύπες μεταξύ τους

post-200402-0-58391900-1463914791_thumb.jpg

και ιδού το τελικό αποτέλεσμα

post-200402-0-73904800-1463914992_thumb.jpg

Εννοείται πως σε όσες επιφάνειες έχουν γίνει κοψίματα κολλήσεις κτλ έχει πέσει τρόχισμα (για να μην φάω τα χέρια μου )  και ότι κενά υπήρχαν έχουν κλείσει με σιδηρόστοκο ( αλλά δεν έχουν τριφτεί ακόμα όλα )

Παίρνει μορφή σιγά σιγά  :-)

• Like 4

μικροUPDATE

Δεν βρήκα σε κάποιο μαγαζί κουμπιά που να μου αρέσουν και έκανα παραγγελία Link.png Site: αυτά  τα οποία ήρθαν σήμερα.

Το ένα έγινε για να ανοίγει το pc και το led του για να δείχνει όταν είναι ανοιχτό

Το άλλο κάνει reset το pc και το led του δείχνει hdd activity

Δεν βρήκα κάποιες οδηγίες για το πως πρέπει να τα συνδέσω ,έκανα δοκιμές από μόνος μου και τελικά το πέτυχα αλλά θέλω την γνώμη σας ( μην τυχών έχω κάνει μλκια και δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα )

Έτσι είναι το κουμπιά  στην πίσω πλευρά τους . Οι μαύρες γραμμές είναι τα πινάκια που έχει για τις ενώσεις με τα ονόματα τους δίπλα. 

post-200402-0-40598900-1464109478_thumb.jpg

και έτσι τα έχω συνδέσει

power & power led

post-200402-0-06707800-1464109480_thumb.jpg

reset & hdd led

post-200402-0-76064800-1464109481_thumb.jpg

Καλά τα έχω κάνει ή δουλεύει από σπόντα ?  :mellow:

• Moderators

μικροUPDATE

Δεν βρήκα σε κάποιο μαγαζί κουμπιά που να μου αρέσουν και έκανα παραγγελία Link.png Site: αυτά  τα οποία ήρθαν σήμερα.

Το ένα έγινε για να ανοίγει το pc και το led του για να δείχνει όταν είναι ανοιχτό

Το άλλο κάνει reset το pc και το led του δείχνει hdd activity

Δεν βρήκα κάποιες οδηγίες για το πως πρέπει να τα συνδέσω ,έκανα δοκιμές από μόνος μου και τελικά το πέτυχα αλλά θέλω την γνώμη σας ( μην τυχών έχω κάνει μλκια και δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα )

Έτσι είναι το κουμπιά  στην πίσω πλευρά τους . Οι μαύρες γραμμές είναι τα πινάκια που έχει για τις ενώσεις με τα ονόματα τους δίπλα. 

attachicon.gifNew Bitmap Image (4).jpg

και έτσι τα έχω συνδέσει

power & power led

attachicon.gifpower.jpg

reset & hdd led

attachicon.gifreset.jpg

Καλά τα έχω κάνει ή δουλεύει από σπόντα ?  :mellow:

νομιζω επρεπε να εχουν ιδια συνδεσμολογια τα power/reset δηλαδη και τα 2 στο C και στο  NO

• Like 1

νομιζω επρεπε να εχουν ιδια συνδεσμολογια τα power/reset δηλαδη και τα 2 στο C και στο  NO

To έβαλα όπως είπες ,δουλεύει σωστά (όπως και πριν) και θα το αφήσω έτσι γιατί έχει λογική ( αντίθετα με αυτό που έκανα εγώ πριν)

Απλά πρώτα εφτιαξα το reset , δούλεψε και το άφησα έτσι.

Όταν δοκίμασα το ίδιο και στο power το pc δεν άναβε οπότε και τo έβαλα στο no αντί για το nc (και δούλεψε κανονικά)

Σκέφτηκα μήπως δουλεύουν με διαφορετική λογική το power και το resεt αλλά μου φάνηκε παράλογο ( γ αυτό και ρώτησα)

Όπως και να έχει ευχαριστώ  :-)

αν εχεις πολυμετρο βαλτο στον ηχο ενα τσιτσικι που λενε που εχει και εσυ θελεις οταν πατας το μπουτον να κανει ηχο.εκει τηα τα συνδεσης και τα 2 ρεσετ παουερ

αν εχεις πολυμετρο βαλτο στον ηχο ενα τσιτσικι που λενε που εχει και εσυ θελεις οταν πατας το μπουτον να κανει ηχο.εκει τηα τα συνδεσης και τα 2 ρεσετ παουερ

Δεν έχω πολυμετρο αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι σε κατάλαβα.

Το ίδιο δεν θα γίνει αν βάλω και το ηχείακι της μητρικής στην υποδοχή του για να δω αν κάνει μπιπ κανονικά ?

Εν πάση περιπτώσει έτσι όπως τα είχα αλλά και μετά την αλλαγή που πρότεινε ο inuyasha (που τα έχω τώρα) δουλεύουν κανονικά

Αν πατήσεις τα κουμπιά, μένουν μέσα;

Τα "c", "nc" σημαίνουν current & no current.

Όχι. Τα πατάς και επιστρέφουν.

Για το τι σημαίνουν θα σε γελάσω. Ή αυτό που λες εσύ ή closed, normally closed, normally open. Αυτή είναι η άλλη εξήγηση που βρήκα στο Internet

C = common (το κοινό άκρο δηλ. της επαφής)

NC = normally close ( σε ηρεμία )

NO = normally open ( σε ηρεμία )

Όταν πατηθεί το μπουτόν η ΝC θα "ανοίξει" και η NO θα "κλείσει".

Στην ουσία πρόκειται για μία μεταγωγική επαφή.

• Like 1

Αυτές τις μέρες με απασχόλησε το πως θα γίνει η μπροστινή μεριά του κουτιού αλλά και ο τρόπος έλεγχου των ανεμιστήρων 

WARNING!!! PAINT SKILLS AHEAD!!!

1η περίπτωση με τις πιο εύκολες παραλλαγές . Μόνο τρύπες θα πρέπει να γίνουν για τα κουμπιά και για το front panel (usb/audio κτλ) το οποίο θα μονταριστεί ώστε να έρθει ίσια με το υπόλοιπο πρόσωπο του κουτιού . Οι ανεμιστήρες σε αυτή την περίπτωση θα ελέγχονται μέσω μητρικής.

post-200402-0-56228800-1464364071_thumb.jpg

post-200402-0-38919600-1464364078_thumb.jpg

post-200402-0-11964300-1464364083_thumb.jpg

post-200402-0-62452100-1464364086_thumb.jpg

2η περίπτωση. Στην εξίσωση μπαίνει και ένα fan controller το οποίο θα μπει στο κέντρο γιατί αλλιώς θα φαίνεται γτπ . Τότε θα πρέπει να κόψω και ένα μέρος της φάτσας αλλά και να φτιάξω και ένα στήριγμα που θα κολληθεί από την μέσα μεριά και θα κρατάει το fan controller στην θέση του

(που πήγε το 5 οεο?!?)

post-200402-0-10818600-1464364589_thumb.jpg

post-200402-0-66181200-1464364594_thumb.jpg 

3η περίπτωση (απλή αναφορά, απορρίπτεται λόγω τεχνικών δυσκολιών) .  Να έφτιαχνα ένα fan controller με ποτενσιομετρα ή με dimmer . Σαν ιδέα μου άρεσε περισσότερο από όλες γιατί εμφανισιακά θα φαινόταν ότι είναι εργοστασιακό  .

Ψάχνοντας στο ιντερνετ κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα:

1-Τα μικρά ποτενσιομετρα δεν αντέχουν τα watt το ανεμιστήρων και είτε θα δουλεύουν οριακά ή θα ψηθούν ή δεν θα ελέγχουν ομαλά τις στροφές και άλλα 1002 θέματα που μπορούν να δημιουργηθούν.

2-Στην περίπτωση που χρησιμοποιούσα dimmer για led θα άντεχε άνετα 4 ανεμιστήρες μαζί και θα έκανα την δουλειά μου. Αλλά με τον τρόπο που έμαθα ότι δουλεύουν (αν δεν κάνω λάθος κιόλας ) δηλαδή ότι ουσιαστικά αναβοσβήνουν πολλές φορές μέσα σε ένα δευτερόλεπτο απορρίπτονται.

Γιατί το άνοιξε-κλείσε κάνει το μοτερακι του ανεμιστήρα να παράγει υπερβολικό θόρυβο Link.png Site:

post-200402-0-81475000-1464368913_thumb.jpg

ΥΓ. Αυτά για τώρα . Μέχρι αύριο θα αποφασίσω σίγουρα αλλά κατά 99% θα πάω σε μια από τις πρώτες και πιο εύκολες λύσεις και την Κυριακή εκτός απροόπτου θα αρχίσουν οι εργασίες  :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...