fsbmaniac Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μετα απο τοσες και τοσες βλαβες ειδα και αυτο... Ξαφνικα (εχει προηγηθει πτωση αλλα με 12 μηννες απο το προβλημα) Δεν λειτουργει το πληκτρολογια εκτος απο τα bios ουτε το touchpad... Δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις εξωτερικο πληκτρολογιο κατα την διαρκεια πχ safe mode (να επιλεξεις πιο safe mode θες) Οι 2 συσκευες φαινονται κανονικα στην διαχειριση συσκευων μπορεις να τις απεγκαταστησεις και οταν κανεις restart τις βρισκει και τις εγκαταστει κανονικα...κανενα ερωτηματικο ....κανονικα οι drivers ... Τωρα πιο το προβλημα αφου μπορεις εστω και με εξωτερικα περιφερειακα να το χρησιμοποιησεις? Απο τα πολλα...μπαινει μονο του σε επιδιορθωση και δεν μπορω να επιλεξω κανονικη εκκινηση...κανω την διαδικασια ...και οταν μπαινει να κανει κανονικη εκκινηση μετα απο restart πεταει στιγμιαια μπλε οθονη και πηγαινει παλι στην επιδιορθωση... Εβγαλα μητρικη εβγαλα μπαταρια , εκανα reinstall latest bios... Δεν μπορω να κανω format μου ζηταει να πατησω πληκτρο απο το πληκτρολογιο ...!!!!!! και δεν μπορω ουτε απο εξωτερικο ! Καποιος καποια ιδεα ? Επισης δεν εχει στο bios menu legacy usb support και εχει μονο usb 3.0 !!! θυρες ..αρα μαλλον παπαλα εξοτερικο πληκτρολογιο σε non os ui ? Πολλα προβληματα τα dell τελευταια χρονια ειδικα φετος πολλα μοντελα του 12-13 με απαραδεκτα προβληματα για dell.
nikos903 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δοκίμασε να ξεσυνδέσεις απο την μητρική τα καλώδια που πάνε στο πληκτρολόγιο και το touchpad και μετά βάλε το USB να δεις αν σε περάσει για φορμάτ (αλλιώς βρες έκδοση win που να μην θέλει κουμπί για να μπουτάρει και πήγαινε απευθείας). Αν θες βγάλε και 2-3 φωτό απο το bios σου να δούμε τι επιλογές παίζουν.
Pstathece Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Τι windows εχεις?? Εμενα μου φαινεται softwarικο το θεμα. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2016 από Νυσταγμένος
fsbmaniac Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον. Εβαλα linux και κανει τα ιδια !!! Αλλα οχι εγκαταταση απλα try linux live... Δεν υπαρχει επιλογη για legacy usb support και τα usb 3.0 τα πρωτα που ειχαν βγει δεν εχουν τετοιο supportειναι γνωστο θεμα και στα πρωτα precision να φανταστειτε αυτο με τα usb 3.0. Καμια υγρασια ή υγρο , η μητρικη περα απο το σπασμενο usb ειναι πεντακαθαρη και τα παντα δουλευουν ...περναει τα διαγνωστικα τεστ ακομα και το σπασμενο usbπου αφαιρεσα και εκοψα τα pins κολλησα καλωδιακια και το ιδηγησα σε θυρα που ειχα θυληκη και δουλευει αρα δεν εχει καποιο προβλημα ο controllerη κατι τετοιο. Δοκιμασα χωρις συνδεδεμενο keyboard τη μητρικη αλλα θα δοκιμασω και χωρις το touchpad μηπως αυτο βραχυκυκλωνει κατι. Θα δοκιμασω αποψε και θα επανελθω.
fsbmaniac Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δυστηχως τα ιδια...! Δεν υπαρχει λογικη ! Στα bios ολα οκ..αν περασει postaρει κανονικα και μετα δεν λειτουργει...επισης βλεπω να δινει μονιμα ταση και το caps led ειναι μονιμα ανεμενο οτι και αν κανεις στο εξωτερικο παντα πληκτρολογιο...
nikos903 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Ανέβασε μια τις καρτέλες του bios σου εδώ αν μπορείς.
fsbmaniac Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 win 7 .. ειχε .... μετα προσπαθησα εγκατασταση from scratch αλλα οταν βαζω cd η live usb λεει πατα ενα οποιοδηποτε πληκτρο ...και δεν μπορεις να πατησεις !!
nikos903 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 To integrated NIC βγάλτο (όχι οτι φταίει αυτό). To USB emulation πείραξε το και δες αν παίζει μετά το πληκτρολόγιο, δοκίμασε και με εξωτερικό όταν το έχεις off αυτό. Τα external usb support που έχει βγάλτα και αυτά off και δες αν αλλάξει κάτι. Με αυτήν την επιλογή στο disable λογικά θα δουλεύουν μόνο οι usb που είναι απάνω στην μητρική, αν έχει άλλες με πλακετάκι θα βγούνε εκτός. Αυτά κάνε τα ένα την φορά και δες τι αλλάζει, λογικά κάτι στο δεύτερο θα κόλλησε, πείραξε το και δες. Πάντως υπάρχουν και εκδόσεις win που δεν χρειάζεται να πατήσεις κουμπί για να ξεκινήσει η εγκατάσταση, αν θες ψάξτο λίγο αλλά σε πρώτη φάση κοίτα τα παραπάνω.
fsbmaniac Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Τα εχω δοκιμασει αυτα που λες...οσο αφορα το bios δεν αλλαζει κατι. Το θεμα ειναι οτι οσο ειμαι σε bios το νατιωε πληκτρολογιο δουλευει μετα τα bios λες και εχω irq conflict... Θα ψαχτω με τα win και θα ενημερωσω ...
nikos903 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Αυτό το USB emulaton εμένα μου βρωμάει να σου πω την αλήθεια, αν μπορέσεις να το βγάλεις off και μετά με κανένα άλλο ποντίκι να πας στην διαχείριση συσκευών να σβήσεις τελείως ποντίκι/πληκτρολόγιο (όχι το εξωτερικό) μπορεί αν μετά τα ξαναπεράσει χωρίς το emulation να τα δει καλά. Who know όμως.... Unattended λέγονται οι εκδόσεις που λέω.
fsbmaniac Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Περασα τα ubuntu και δυστηχως δεν λειτουργει το native πληκτρολογιο με τιποτα ...με εξωτερικο ολα οκ ... το ιδιο και το touchpad ... ειναι θεμα hardware 100%. Να φανταστεις στην οθονη με τον bootloader οπου εχει τις επιλογες πιο λειτουργικο να εκινησει δεν μπορεις να κανεις τιποτα με κανενα πληκτρολογιο με οποιο συνδιασμο bios config ...ειται εχω συνδεδεμενο toychpad ειται οχι... Πως ειναι δυνατον ομως στα bios να δουλευει ... και μετα οχι ...μονο αυτο το ξερει...amd cpu chipset εχει. θα δοκιμασω και win
nikos903 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Την εγκατάσταση την έκανες με το usb emulation στο disabled? Αν οχι και έχεις ώρα δοκίμασε και έτσι. Δοκίμασε να του κάνεις και ένα clear βγάζοντας το απο το ρεύμα / βγάζοντας μπαταρία και μετά πατάς το power για 10-20 δεύτερα. Δεν χάνεις κάτι. Να έχει κολλήσει μετά το F3 και να σου βγάζει off και πληκτρολόγιο και pad είναι λίγο δύσκολο αλλά κάνει μια δοκιμή και στο bios βάλε αντί για function keys να ξεκινάει με τα F (άλλαξε δηλαδή εκείνο που γράφει function keys).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα