Προς το περιεχόμενο

Tamron 17-50 f2.8

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει κανείς εμπειρία με τον φακό αυτόν;

Τον άφησε κανείς για πάει σε κάποιον άλλο με παρόμοια χαρακτηριστικά;

Φαίνεται από ξένα reviews να είναι πολύ καλός στην κατηγορία του.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον δουλεψα για μια εβδομαδα μονο και ηταν ενας απο τους φακους που ηθελα παλαιοτερα αλλα δεν πηρα τελικα. 

Οχι γιατι δεν ειναι καλος αλλα για το range του με καλυψε τελικα ο 35αρης.

Ειναι αρκετα καλος,ιδιως για την αντικατασταση το kit φακου 18-55 που εχουν τα περισσοτερα kit λογω του οτι ειναι αρκετα φωτεινος, αλλα μεχρι εκει.

Στη θεση σου θα μαζευα χρηματα για εναν καλο wide ή tele αναλογα τις αναγκες ή αν ειχα μονο τον κιτ 18-55 θα επερνα εναν 35αρη prime σαν δευτερο φακο. Αν θελεις ομως κατι σε μικρο zoom, αν και λιγο αργος στο AF, ειναι σαφως καλυτερος απο του κιτ.

Τα παντα ειναι θεμα αναγκων και φυσικα budget ;)

Επεξ/σία από DrStein
  • Like 1

Επισκέπτης

τον εχω δουλεψει κι εγω λιγο, δεν με ενθουσιασε, τον περιμενα πολυ καλυτερο.

και το γύρισες σε;

Επισκέπτης

Το ότι το γύρισες σε σταθερούς κατανοώ σαν επιλογή.

Σε τι τον περίμενες καλύτερο αν επιτρέπεται; Αν και η απάντηση του Dr Stein ήταν διεξοδική.

(Καμιά φορά χρειάζεται να κουβαλάς μόνο εκείνον τον "ένα" φακό, γι'αυτό ψάχνομαι με τον συγκεκριμένο.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ποιοτητα εικονας, ηταν παρα πολυ soft, ειδικα στο 2.8, γενικα δεν ειδα καμια βελτιωση σε σχεση με τον κιτ

μου φανηκε απογοητευτικη

επισης ειναι πολυ βαρυς, που σε συνδυασμο με σωμα, grip,flash εκανε τη δουλεια πολυ κουραστικη.

Επεξ/σία από Ntinaras

Νομίζω είναι η μοναδικη επιλογή αν θες να φύγεις από τον κιτ σε ζουμ σχετικά οικονομικό φακό ,και αρκετά φωτεινό f/2.8. μία χαρά ιδανικός all around φακός για κροπ μηχανές .τον έχω δοκιμάσει η οξύτητα του είναι ικανοποιητική έως πολύ καλή σε καλές συνθήκες φωτός . Αν θες μόνο έναν φακό και να είναι ζουμ εγώ θα προτεινα αποκλειστικά αυτόν . Μεταχειρισμένο μπορείς να τον βρεις κ σε αρκετά δελεαστική τιμή .

Καλος ο 35αρης πραιμ για θέμα οξυτητας αλλά και πάλι σε κροπ γίνεται 50...οπότε ευρυγωνιο γιοκ...αν το χρειάζεται φυσικά .

αν δεν εχεις βρει καποια ευκαιρια σε tamron θα σου προτεινα να προτημησεις τον sigma, όχι γιατι εχει καλυτερη ποιοτητα, αλλα εχει καπως καλυτερη εστιαση σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου...

Γενικα η λυση 17-50 2.8 ειναι μια πολυ καλη all around κατασταση για να μην κουβαλας ενα σωρο φακους και να ξοδευεσαι!!! Φυσικα αν εχεις ξεχωριστους φακους μπορει να δωσεις παραπανω χρηματα, να εχεις παντα επιπροσθετο βαρος, αλλα θα εισαι και απολυτα προσαρμοσιμος σε καθε περισταση :) it is up to you

Oι 35αρηδες σε crop f1.8 ειναι αψογοι (ο δικος μου ειναι σονυ) το θεμα ειναι οτι θες και κατι πιο wide

Σκεφτομουν και εγω για wide να επαιρνα τον 17-50 αλλα μπορει να το σπασω σε εναν prime 20/24 f2.8 μαζι με εναν ultra wide ζοομ του τυπου 10-20mm

αν δεν εχεις βρει καποια ευκαιρια σε tamron θα σου προτεινα να προτημησεις τον sigma, όχι γιατι εχει καλυτερη ποιοτητα, αλλα εχει καπως καλυτερη εστιαση σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου...

Γενικα η λυση 17-50 2.8 ειναι μια πολυ καλη all around κατασταση για να μην κουβαλας ενα σωρο φακους και να ξοδευεσαι!!! Φυσικα αν εχεις ξεχωριστους φακους μπορει να δωσεις παραπανω χρηματα, να εχεις παντα επιπροσθετο βαρος, αλλα θα εισαι και απολυτα προσαρμοσιμος σε καθε περισταση :) it is up to you

ο σιγμα νομιζω ειναι αισθητα καλυτερος

Τον χρησιμοποιώ περίπου ένα χρόνο σε pentax, σίγουρα αρκετά καλύτερος από κιτ φακούς αισθητά χειρότερος από σταθερους, ήμουν μεταξύ sigma και tamron αλλά είχα διαβάσει αρκετά αρνητικά σχόλια για τον Sigma και για τον ποιοτικό έλεγχο που έχει είναι λίγο θέμα τύχης αν θα σου κάτσει καλώς φακός

Σε κροπ το 17-50 σαν all-around με περιορίζει αρκετα στο τέλε οπότε προτιμώ τον sigma 17-70 και ας χάνω το 2.8. Από εκεί και πέρα στο 2.8 ο Ταμρον είναι σοφτ αλλά αυτό είναι αναμενόμενο προσωπικά το μόνο που με "ενοχλούσε" όταν τον είχα ήταν ότι ψαρευε στο φοκους σε χαμηλό φωτισμό.

Sigma σε πενταξ κ νικον....δεν θα εβαζα γιατί είχα προσωπικά κακή εμπειρία από σίγμα σε πενταξ κ νικον με το αφ να ψάχνει όλη την ωρα κ με πρόβλημα μπακ φοκους. Αλλά μπορεί να ήταν ελαττωματικοί οι φακοι που είχα .πάντως με τον ταμρον δεν είχα πρόβλημα σε νικον .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...