Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να πιεστεί το ΥΠΟΙΚ να δώσει παράταση, όσο καθυστερούν οι πληρωμές τόσο το καλύτερο.

Και γιατί να δώσει παράταση;3 μήνες δεν ήταν αρκετοί;Κάποια στιγμή πρέπει το "κράτος" να γίνει κρατος και να λειτουργεί με προθεσμίες και να εφαρμόζει τους νόμους κτλπ....

• Like 5
  • Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολλοι οπως εγω θα παρουν επιστροφη, αρα οσο πιο γρηγορα τη παρουν τοσο το καλυτερο.

Ok εγώ μιλάω για τους χρεωστικούς.

Και γιατί να δώσει παράταση;3 μήνες δεν ήταν αρκετοί;Κάποια στιγμή πρέπει το "κράτος" να γίνει κρατος και να λειτουργεί με προθεσμίες και να εφαρμόζει τους νόμους κτλπ....

Το κράτος θα γίνει κράτος όταν σταματήσει να φοροληστεύει τους πολίτες για ένα μάτσο φόρους με σχεδόν μηδενική ανταποδοτικότητα, ως τότε για μένα όσο λιγότεροι πληρώνουν και όσο καθυστερεί/κωλυσιεργεί η διαδικασία εκκαθαρίσεων εισπράξεων και πληρωμών με οποιονδήποτε τρόπο νόμιμο/παράνομο θεμιτό/αθέμιτο, τόσο το καλύτερο για τον πολίτη.

Δημοσ.

Ούτε μια ώρα παράταση να μην δοθεί

Δεν ειναι σωστο αυτο , καθως ο κλαδος ειχε αποχη μεσα στον Απριλιο ,καταλαβαινω ομως γιατι το λες ετσι και εν μερη εχεις ενα δικιο.

Στο γραφειο που ειμαι εχουμε κανει περιπου το 60% του αρχειου μας  και στο τελος(σε 15 μερες) θα ερθουν οι αλλοι και θα εχουν την απαιτηση να τους τις κανω εκεινη την ωρα αλλα δεν ειναι τοσο ευκολο.

Ενω γνωριζουν οτι εχουν 3 μηνες στην διαθεση τους , θα ερθουν τελευταια βδομαδα σαν κλασικοι Ελληνες ή θα περνανε μπροστα απ το γραφειο και δεν θα λενε ουτε καλημερα...ενω πριν τον Απριλιο εμπαιναν μεσα και ελεγαν , Ποτε αρχιζει το ταδε , ποτε το αλλο...και τωρα ουτε καλημερα...Δεν πειραζει τετοια ατομα δεν τα θελω εγω και ουτε τα 30Ε που δινουν τον χρονο (Φυσικα προσωπα).

Απ την αλλη ,κατα την γνωμη μου που ειπατε για την πληρωμη της δηλωσης , καλυτερα να εχεις εναν γνωστο λογιστη που να του δινεις 20-30-40Ε τον χρονο(οποτε τα εχεις και τα μπορεις ) και να ξερεις οτι καθε στιγμη θα ειναι για σενα(γιατι αυριο μπορεις να ζητησεις καρτα ανεργιας ,κανενα εντυπο Ε1 και διαφορα εκκαθαριστικα) , παρα να κανεις καποια λαθη και να τρεχεις μετα,ειδικα στις ΔΟΥ με τις μη ηλεκτρονικες δηλωσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι σωστο αυτο , καθως ο κλαδος ειχε αποχη μεσα στον Απριλιο ,καταλαβαινω ομως γιατι το λες ετσι και εν μερη εχεις ενα δικιο.

Στο γραφειο που ειμαι εχουμε κανει περιπου το 60% του αρχειου μας  και στο τελος(σε 15 μερες) θα ερθουν οι αλλοι και θα εχουν την απαιτηση να τους τις κανω εκεινη την ωρα αλλα δεν ειναι τοσο ευκολο.

Ενω γνωριζουν οτι εχουν 3 μηνες στην διαθεση τους , θα ερθουν τελευταια βδομαδα σαν κλασικοι Ελληνες ή θα περνανε μπροστα απ το γραφειο και δεν θα λενε ουτε καλημερα...ενω πριν τον Απριλιο εμπαιναν μεσα και ελεγαν , Ποτε αρχιζει το ταδε , ποτε το αλλο...και τωρα ουτε καλημερα...Δεν πειραζει τετοια ατομα δεν τα θελω εγω και ουτε τα 30Ε που δινουν τον χρονο (Φυσικα προσωπα).

Απ την αλλη ,κατα την γνωμη μου που ειπατε για την πληρωμη της δηλωσης , καλυτερα να εχεις εναν γνωστο λογιστη που να του δινεις 20-30-40Ε τον χρονο(οποτε τα εχεις και τα μπορεις ) και να ξερεις οτι καθε στιγμη θα ειναι για σενα(γιατι αυριο μπορεις να ζητησεις καρτα ανεργιας ,κανενα εντυπο Ε1 και διαφορα εκκαθαριστικα) , παρα να κανεις καποια λαθη και να τρεχεις μετα,ειδικα στις ΔΟΥ με τις μη ηλεκτρονικες δηλωσεις. 

Μόνο με πρόστιμο καταλαβαίνει ο Έλληνας. Και η προθεσμία είναι τόσο μεγάλη που η αποχή σας ελάχιστη επίπτωση είχε.

Αυτούς που περνάνε από εσάς την τελευταία εβδομάδα θα έπρεπε να τους τιμολογείτε 50% παραπάνω στην ταρίφα να στρώσουν χαρακτήρα. Και εσείς κερδισμένοι θα βγαίνατε και εκπαιδευτικό ρόλο θα είχε η τσιμπιμένη αρπαχτή σας :-)

• Like 2
Δημοσ.

Κι εγώ συμφωνώ με αυτό, ο "κλασσικός Ελληνας" που θα πάει τελευταία στιγμή να πληρώσει πρόστιμο για εκπρόθεσμη. Του χρόνου δεν θα το ξανακάνει ή αν το ξανακάνει, μια χαρά, θα έχει και έσοδα το κράτος.

Δημοσ.

Αν εννοεις τον κλαδο των λογιστών μιλωντας για αποχή, συγνώμη αλλα γελώ. Μην κρυβόμαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Απο την στιγμη που δεν μπορει να υπαρξει κεντρικη αποφαση αποχης απο τον ΟΕΕ, αντιστοιχης ισχυος με του δικηγορικου συλλογου, δεν υπαρχει τιποτα. Η αποχή ηταν για την μαχη των εντυπώσεων και μονο.

Επίσης, το κράτος θα πρεπει να δινει επαρκή χρόνο για την εκπληρωση των υποχρεώσεων και να τηρει τα χρονοδιαγράμματα. Εφόσον το taxis ειναι ανοιχτό και δουλευει απροβληματιστα, 3 μηνες ειναι επαρκέσταστοι για την υποβολή δηλώσεων απο τους πάντες. Οποιος προσερχεται τελευταια στιγμή προβλημά του. Μην τον αναλαμβάνεις. Προσωπικα πάντα σταματω να αναλαμβάνω νεες δηλώσεις 10-15 μερες πριν το τελος της προθεσμίας. Δεν θα ξημεροβραδιάζομαι για κανένα και επίσης υπαρχουν και αλλες υποχρεώσεις.

ps: οι αμοιβές που ανεφερες θελω να πιστευω οτι ειναι ανευ αποδειξης...

• Like 1
Δημοσ.

Οταν εχεις μηδενικο εισοδημα και τοκους απο καταθεσεις πχ 100ευρω πληρωνεις κατι?

Oxι.

Τι τεκμηρια διαβιωσης υπαρχουν?

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι ασχετο εγω παρατηρησει οτι τωρα τελευταια υπαρχουν πολλα γραφεια τα οποια κανουν φορολογικες δηλωσεις ενω δεν ειναι λογιστες αυτο ειναι παρανομο σωστα ?

Επισης εκτος απο την φορολογικη το να βγαζουν ηλεκτρονικες βεβαιωσεις ή να κανουν αιτησεις  πχ αμκα, αφμ, εκτυπωση χρονου ανεργιας για μμμ η αιτηση για προγραμματα οαεδ κλπ ειναι και αυτο παρανομο ?

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι ασχετο εγω παρατηρησει οτι τωρα τελευταια υπαρχουν πολλα γραφεια τα οποια κανουν φορολογικες δηλωσεις ενω δεν ειναι λογιστες αυτο ειναι παρανομο σωστα ?

Επισης εκτος απο την φορολογικη το να βγαζουν ηλεκτρονικες βεβαιωσεις ή να κανουν αιτησεις  πχ αμκα, αφμ, εκτυπωση χρονου ανεργιας για μμμ η αιτηση για προγραμματα οαεδ κλπ ειναι και αυτο παρανομο ?

Άλλο φορολογικη δηλωση που αν γραφει και ΑΦΜ λογιστη πρεπει να είναι λογιστης και άλλο ηλεκτρονικες βεβαιώσεις που ο καθενας μπορει να βγαλει αν εχει τους κωδικούς πρόσβασης σε κάθε συστημα κάθε πελατη.

Παντα με εκδοση απόδειξης για να είναι νομιμοι .

Δημοσ.

Αν έχω ένα διαμέρισμα ξενοικιαστο κάνω ε2 μηδενικό ή καθόλου ? Τα προηγούμενα χρόνια έκανα που ήταν νοικιασμενο

Δημοσ.

Αν έχω ένα διαμέρισμα ξενοικιαστο κάνω ε2 μηδενικό ή καθόλου ? Τα προηγούμενα χρόνια έκανα που ήταν νοικιασμενο

Φυσικα και κανεις και το υποβαλλεις και εχει επιλογή για ΚΕΝΟ .

• Like 2
Δημοσ.

Oxι.

Τι τεκμηρια διαβιωσης υπαρχουν?

3000ε δεν ειναι?

Ρωταω γιατι περσι υπηρχε θεμα με μηδενικο εισοδημα και τοκους απο καταθεσεις εστω και 1ε!

Εβγαζε εκκαθαριση κοντα στα 800ε!!!

• Like 1
Δημοσ.

3000ε δεν ειναι?

3χιλ. ειναι το τεκμηριο του αγαμου. Απο κει κι επειτα υπαρχουν τα σπιτια, τα αυτοκινητα, οι πισινες, τα ελικοπτερα, οι δοσεις δανειων κ.ά. Αρα λοιπον υπολογισε τα σπιτια, τις πισινες σου κλπ. και βγαλε το νουμερο για τα τεκμηρια, γιατι αν ειναι μεγαλυτερα φορολογεισαι με βαση αυτα.

Ρωταω γιατι περσι υπηρχε θεμα με μηδενικο εισοδημα και τοκους απο καταθεσεις εστω και 1ε!

Εβγαζε εκκαθαριση κοντα στα 800ε!!!

Δε νομιζω οτι τελικα αυτο ισχυσε. Κι εγω ειχα 0 εισοδημα και καποιους τοκους, και πληρωσα 0 ευρω.

Απλα επρεπε να βαλεις και 1000ε αποδειξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...