idomeneas7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Εμεις παντως τη μηχανη την εχουμε δηλωμενη. Τωρα αν ειναι Ε1 ή καποιο άλλο Ε δεν το ξέρω, αλλά υπάρχει μέσα κανονικα. Οταν αγοράστηκε δηλώθηκαν οι μήνες κατοχής. Οπότε βάσει αυτού απαντάω. 1
CoOliO Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Χριστιανέ μου, τις ερωτησεις τις κάνουν προτου στείλουν την δήλωση! Επι του θέματος... το τι μπορεί να ισχυε παλιότερα, δεν σημαίνει οτι ισχύει και τώρα. Το μηχανάκι επρεπε να το δηλωσεις. Αν έχεις το τηλέφωνο του αγοραστή, πάρε και ρώτα τον αμα το πέρασε και αυτός στην δήλωση του. Αν δεν το πέρασε ουτε και αυτός, hakuna matata, αστο και έτσι. Αν το πέρασε, πρεπει να το περάσεις και εσυ γιατι θεωρητικα αυτά διασταυρώνονται. @πλατανε: Τα μηχανακια δεν εμφανίζονται στο Ε1. Ουτε 8 ουτε 9 μηνες λοιπον... Ούτε αυτός την δήλωσε..Μου είπε πως θα ρωτήσει τον λογιστή αν χρειάζεται..
solton57010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Τα μηχανακια/ μοτοσυκλετες ανεξαρτητου κυβισμου δεν μπαινουν στους πινακες με τα ιχ , γενικα δεν φαινονται πουθενα στο ε1.Δεν προβλέπεται αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης (τεκμήριο διαβίωσης) για μηχανές.Το μονο που πρεπει να δηλωσεις είναι η δαπάνη αγοράς στον κωδικό 719 ή τα έσοδα από την πώληση στον κωδικό 781.Η δαπάνη αγοράς ή τυχόν έσοδα απο πώληση αποδεικνύονται απο τις υπευθυνες δηλωσεις που συμπληρώνουν οι ιδιώτες μεταξύ τους ή απο τιμολόγιο αγοράς εφόσον η συναλλαγή είναι με έμπορο. Όσοι βλέπετε μηχανές στους πίνακες με τα ιχ πολυ πιθανόν να χρεώνεστε τζάμπα τεκμήρια ,το λέω με καθε επιφυλαξη τοσα χρονια δεν το εχω δει ποτε σε ε1, οποτε ρωτηστε τον λογιστη σας.Και επειδη απο περιέργεια μολις δοκιμασα να καταχωρησω διτροχο μεσω νεας εγγραφης το συστημα απο μονο του δεν σε αφηνει καθως βγαζει μήνυμα οτι τα διτροχα δεν δηλώνονται .
CoOliO Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Τα μηχανακια/ μοτοσυκλετες ανεξαρτητου κυβισμου δεν μπαινουν στους πινακες με τα ιχ , γενικα δεν φαινονται πουθενα στο ε1.Δεν προβλέπεται αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης (τεκμήριο διαβίωσης) για μηχανές.Το μονο που πρεπει να δηλωσεις είναι η δαπάνη αγοράς στον κωδικό 719 ή τα έσοδα από την πώληση στον κωδικό 781.Η δαπάνη αγοράς ή τυχόν έσοδα απο πώληση αποδεικνύονται απο τις υπευθυνες δηλωσεις που συμπληρώνουν οι ιδιώτες μεταξύ τους ή απο τιμολόγιο αγοράς εφόσον η συναλλαγή είναι με έμπορο. Όσοι βλέπετε μηχανές στους πίνακες με τα ιχ πολυ πιθανόν να χρεώνεστε τζάμπα τεκμήρια ,το λέω με καθε επιφυλαξη τοσα χρονια δεν το εχω δει ποτε σε ε1, οποτε ρωτηστε τον λογιστη σας.Και επειδη απο περιέργεια μολις δοκιμασα να καταχωρησω διτροχο μεσω νεας εγγραφης το συστημα απο μονο του δεν σε αφηνει καθως βγαζει μήνυμα οτι τα διτροχα δεν δηλώνονται . Οπότε πρέπει να κάνω συμπληρωματική?
idomeneas7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μην κολλας στο 1 του Ε, το θεμα ειναι πως καπου πρεπει να μπουν. Αλλιώς σε ποιό ΑΦΜ θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας?
solton57010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μην κολλας στο 1 του Ε, το θεμα ειναι πως καπου πρεπει να μπουν. Αλλιώς σε ποιό ΑΦΜ θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας? Η εφορια γνωριζει οτι εχεις το διτροχο απο την αδεια κυκλοφοριας και το αφμ κατι που γινεται αυτοματα οταν βγαζεις αδεια κυκλοφοριας.Στο μονο μερος που πρεπει να φαινονται κανονικα τα διτροχα στο gsis ειναι η εφαρμογη τελων κυκλοφοριας σε κανενα αλλο "ε". Και ts κανονικα και εσυ και ο αγοραστης να κανετε τροποποιητικές εαν υποβαλατε δηλωση χωρις να δηλωσετε την αγοραπωλησία 1
idomeneas7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Τι να σου πω, η λογίστρια πάντως μας ρωτάει κάθε χρόνο αν το έχουμε ακόμα και σίγουρα όταν το πήραμε δηλώσαμε τους μήνες, τον πωλητή και το ποσό. Που και πως δεν ξέρω γιατί δεν το έκανα/κάνω εγώ.
DioNiSis_000 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Τι να σου πω, η λογίστρια πάντως μας ρωτάει κάθε χρόνο αν το έχουμε ακόμα και σίγουρα όταν το πήραμε δηλώσαμε τους μήνες, τον πωλητή και το ποσό. Που και πως δεν ξέρω γιατί δεν το έκανα/κάνω εγώ. μηπως η μηχανη ειναι μεγαλου κυβισμου και η πινακίδα εχει 4ψηφιο αριθμο κυκλοφορίας? στον πινακα του Ε1 με τα ιχ δηλώνονται μονο ιχ με 4ψηφιο αριθμο κυκλοφορίας. αν πας να δηλωσεις πχ ενα μηχανακι που η πινακιδα του εχει 3ψηφιο σου βγαζει σφαλμα και σου λεει οτι δεν δηλώνονται μηχανες μικρου κυβισμου. Επιπλεων νομιζω απο φετος ο πινακας με τα ιχ ειναι προσυμπληρωμένος απο τα στοιχεια του μηχανολογικου και δεν σε αφηνει να τον πειραξεις. τα τελη κυκλοφοριας βγαινουν στο αφμ που ειναι δηλωμένο στο μηχανολογικό.
iordanis77 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Σχετικα με τις καταθεσεις, τα πραγματα φαινονται πολυ απλα φετος ε? Βαζεις στον 667 το μικτο ποσό και στον 675 τον παρακρατηθεντα φορο, απλα αντιγραφοντας απο το παραθυρακι που εμφανιζεται αν κλικαρεις στο "Για εμφανιση τοκων πατηστε ΕΔΩ". 3η και τελευταία!!Επειδή ο πατέρας μου δεν έχει λογαριασμό πήρα στον δικό μου λογαριασμό 100κάτι ευρώ τον Δεκέμβριο και του τα έδωσα! Έπρεπε να τα δηλώσω? Λεφτα απο επιστροφη φορου?
CoOliO Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Λοιπόν ρώτησα τον λογιστή μου και άλλον ένα λογιστή!!Ο δικός μου είπε πως έπρεπε να δηλώσω και την πώληση της μηχανής.Μου είπε επίσης να μην πάω στην εφορία για να τα προσθέσω και ότι έγινε έγινε..Ο άλλος λογιστής μου είπε ακριβώς το αντίθετο!!Δηλαδή..Πως δεν χρειάζεται να δηλώσω το μηχανάκι!!!Μου είπε επίσης πως αν θέλω να πάω στην εφορία να κάνω συμπληρωματική!! Επεξ/σία 22 Μαΐου 2016 από CoOliO
Chris_saxo vts Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Για αυτοκίνητο που έχει δοθεί (νομίζω και μηχανάκι μάζι) για απόσυρση, απλά βάζουμε πόσους μήνες ήταν στην κατοχή μας και το ποσό που πήραμε από την απόσυρση στον κωδικό 781?
eidikos33 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Καλησπερα θελω να υποβαλλω χειρογραφα συμπληρωματικη δηλωση για το οικονομικο και φορολογικο ετος 2014 και θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις,στο εντυπο του οικονομικου ετους 2014 εχει πανω πανω στην μεση εχει ενα (α)* και ενα (β)* σε αυτα πρεπει να συμπληρωσω κατι? Επισης θα πρεπει να προσκομισω και τις βεβαιωσεις απο τον ασφαλιστικο φορεα χρειαζεται να βαλω αποδειξεις? επισης η βεβαιωση εκδοθηκε φετος θα εχω προστιμο για τα εισοδηματα που θα συμπληρωσω για το οικονομικο ετος 2013? ευχαριστω εκ των προτερων
iordanis77 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Οι οδηγιες για τη φετινη δηλωση ειναι σωστες ή γραφουν οτι ναναι? Πχ. στο τελος, στη συμπληρωση του Πινακα 10 που αφορα λογαριασμο για την επιστροφη λεει Στη θεση 'ΤΡΑΠΕΖΑ' επιλεξτε την επωνυμια της τραπεζας, στην οποια τηρειται ο λογαριασμος σας. Διπλα απο τη θεση 'ΤΡΑΠΕΖΑ' υπαρχουν τρια τετραγωνακια στα οποια θα αναγραψετε τον κωδικο αριθμο της τραπεζας, οπως αυτος φαινεται στο σχετικο πινακα Μονο που δεν υπαρχουν πλεον αυτα τα 3 τετραγωνακια!
stelios18120 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Εμένα που από πέρυσι δεν άλλαξε τίποτα και είναι να υποβάλω πάλι την ίδια δήλωση με όλα ιδια,είναι δύσκολο να την κάνω μόνος μου μην πληρώνω τσαμπα 20 ευρώ στον λογιστή; Έχει κανείς να μ πει καμία πληροφορία;
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 stelios18120, on 03 Jun 2016 - 10:43 PM, said: Εμένα που από πέρυσι δεν άλλαξε τίποτα και είναι να υποβάλω πάλι την ίδια δήλωση με όλα ιδια,είναι δύσκολο να την κάνω μόνος μου μην πληρώνω τσαμπα 20 ευρώ στον λογιστή; Έχει κανείς να μ πει καμία πληροφορία; Φυσικα και μπορεις μονος σου .Σιγουρα θα εχει αλλαξει το εισοδημα αλλα ειναι προσυμπληρωμενο . Εκει που λεει για κατοικια αν εχεις δικια σου επιλεγεις εικονα απο περυσινη δηλωση . Αν πληρωνεις ενοικιο θα πρεπει να συμπληρωσεις εσυ στην τελευταια σελιδα το ονομα και το ΑΦΜ του ιδιοκτητη καθως και τετραγωνκα και μηνες που εμενς σε αυτο το σπιτι . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα