Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι εξαπατηση αυτο ειναι σιγουρο εγω δεν προκειται να ξαναπαρω laptop της συγκεκριμενης εταιρειας ξανα

Δημοσ.

ναι εξαπατηση αυτο ειναι σιγουρο εγω δεν προκειται να ξαναπαρω laptop με amd επεξεργαστη της συγκεκριμενης εταιρειας ξανα

fixed

Δημοσ.

Δεν είναι φιλέ μ η εταιρία εγώ στην θέση σου θα το πηγαινα σε έναν μαστορα από αυτούς π λένε ότι ο έλεγχος είναι δωρεάν και αν μ έλεγε ότι το κόστος είναι χαμηλό θα το αφηνα να το φτιάξει αν δεν γνωρίζω φυσικά εγώ πως να το φτιαξω ιδαλος να το πας στην αντιπροσωπεία αν έχεις εγγυήσει user88

Δημοσ.

οτι και να κανω ειναι τσαμπα λεφτα αυτο το laptop εδωσα 400 ευρω να το αγορασω και δεν δινω αλλα λεφτα σε μαστορα οπως λες, η εγγυηση εχει ληξει

Δημοσ.

Δεν τιθεται καν θεμα "μαστορα", απλως ψαχνεις σε φορουμ κλπ: εαν τυχον καποιος
καταφερει να βρει οποιονδηποτε (software-bios), τροπο να ξεπεραστει, λεμε τωρα :-(

Δημοσ.

Γεια σας,

έχω ένα lenovo G505S με AMD A8 επεξεργαστη και ειναι κολημενος στα 1.9 GHz ενω ο κατασκευαστης λεει οτι μπορει να πιασει 2.3 GHz ή και παραπάνω, έχω χρησιμοποιήσει το AMD overdrive αλλα η ταχυτητα ειναι κολημενη στα 1.9 GHz και δεν αλλαζει με τιποτα,

εχω Windows 8.1 32 bit, τι μπορω να κανω?

Οκ,πριν το ρίξεις στον κάδο,άλλαξε λειτουργικό.

Υπάρχουν λίνουξ διανομές,όλες βασικά όσες έχω δοκιμάσει,που ορίζεις εσύ την ταχύτητα του επεξεργαστή.

Δημοσ.

Δεν ξερω ποσο φταιει μονο η AMD...για παραδειγμα επισης σε Lenovo αλλα με Intel i5,
επρεπε να ψιλοκοπιασω με κολπα, για να παιξει σωστα και μεχρι τερμα το Turboboost!
[και εκει δεν ηταν, σε καμια περιπτωση θεμα θερμοκρασιων, αλλα χαζο"κλειδωματων"...]

Οκ,πριν το ρίξεις στον κάδο,άλλαξε λειτουργικό.
Υπάρχουν λίνουξ διανομές,όλες βασικά όσες έχω δοκιμάσει,που ορίζεις εσύ την ταχύτητα του επεξεργαστή.

Προφανως κανεις οφειλει και να δοκιμασει ταπανταολα, ομως αυτα τα limitations
αρκετες φορες δεν ειναι θεμα λειτουργικου -οπως δεν ειναι θεμα ελλιπους ψυξης

Δημοσ.

ποια διανομη αφηνει να ορισεις ταχυτητα επεξεργαστη? εχω βαλει παλια Ubuntu αλλα δεν ξερω αν γινεται αυτο που λες, μηπως εννοεις Arch Linux?

Δημοσ.

ποια διανομη αφηνει να ορισεις ταχυτητα επεξεργαστη? εχω βαλει παλια Ubuntu αλλα δεν ξερω αν γινεται αυτο που λες, μηπως εννοεις Arch Linux?

οποιαδήποτε ubuntu based διανομη,σίγουρα το κάνει.

Δεξί κλικ σε κάποιο πάνελ,προσθήκη gadget ή κάτι τέτοιο.

Δοκίμασε αυτό

http://blog.linuxmint.com/?p=2946

Προφανως κανεις οφειλει και να δοκιμασει ταπανταολα, ομως αυτα τα limitations

αρκετες φορες δεν ειναι θεμα λειτουργικου -οπως δεν ειναι θεμα ελλιπους ψυξης

Ναι,αλλά το πιο εύκολο,αν όχι το μόνο,που μπορεί να κάνει ,είναι να αλλάξει λειτουργικό.

Αν δεν απασχολείται ο επεξεργαστής,δε θα throttlάρει.

Αν τώρα,το τούρμπο μπουστ στα amd m είναι όνειρο θερινής νυκτός,δεν νομίζω πως το πάρε άλλο λάπτοπ αποτελεί ,καλή,λύση,ειδικά αφού και τα intel m ,αστείο είναι.

Δημοσ.

Ναι δεν ειπαμε να το πεταξει..! :blink: Αν ηταν desktop cpu θα 'λεγα οτι φταιει η AMD οχι η μητρικη,
για τα laptop cpus περισσοτερο μοιαζει το limitation (tdp?) να μπαινει απο τους πωλητες-brands.
Γιατι δεν (τους) λεει κατι η AMD? Γιατι δεν ειναι ευκολο, να 'τραβας το αυτι' σε οσους χρειαζεσαι..

:whistle:

Δημοσ.

(Εχω την εντυπωση) οτι προκειται περισσοτερο για "φοβο καψιματος"(!) που εχει να κανει
με τα vrm και τα power phases, των μητρικων, οπως και στα desktop συστηματα για Amd..
:ph34r: 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...