alexis#salonica Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Καλησπερα παιδιά....λοιπόν...πρόσφατα πουλησα την ρ9 270 στα 110 ευρώ...τώρα έχω ι5 2500κ-mobo H61M-VG4-8gb...έχω άτομο που θέλει το σετακι στα 180...αξίζει να το δώσω; Και αν ναι θα έχω 180+110 από την gpu που πουλησα και άλλα 30 ευρώ! Να προσθέσω πως ένας φίλος μ πουλάει μιτρικη-8 ραμ ddr4 2100 στα 60 ευρώ σοκετ 1151! Τι προτείνεται να κάνω; Εγώ σκέφτηκα 2 επιλογες: 1)να κρατήσω το σύστημα και να πάρω μία μεταχειρισμενη κάρα στα 150~ 2)να πουλησω το σύστημα και να πάρω 60ευρω mb-ram από τον φίλο μ και να ψαξω για επεξεργαστή ι3 6100 μεταχειρισμένο 100 ευρώ περίπου και θα έχω δλδ 320-(60+100)=160 για μία κάρτα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 1
marmarinos2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δηλαδή εσύ θες να πας απο τετραπύρηνο σε διπυρηνο για να κερδίσεις τι? Εγώ στη θέση σου θα εμένα με το επεξεργαστη αυτό που εχεις και θα έπαιρνα μια νεα κάρτα γραφικών. 1
alexis#salonica Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Ο 6100 δεν είναι ποιο δυνατός από 2500κ; Θα έχω νέας γενιάς σύστημα....και με ddr4 μνήμες και δυνατότητα για μελλοντική αναβάθμιση.... Και θα μου μείνουν και 20 ευρώ περισσότερα για gpu!
hackerW32 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 γιατι εχεις ξεκλειδοτο επεξεργαστη για oc μαζι με μητρικη που δεν κανει oc? (θα μπορουσες να τον πας ~4.5 με μια καλουλα ψυχτρα) το καλητερο θα ηταν να εμενες με αυτον και να του εκανες ενα ωραιο oc, αυτος που εχεις σε σχεση με τον i3 που λες ειναι πανω κατω τα ιδια. απλα ο i5 που εχεις μπορει να ανεβει πολυ πιο πανω με oc.. κατι που δεν μπορεις να κανεις. εαν πας σε νεα πλατφορμα, δεν θα δεις τοση διαφορα, οι ddr4 μνημες δεν θα σου δώσουν τα διπλάσια fps. εαν θες σωστη αναβαθμηση θα πρεπει να παρεις εναν i5 εχεις πολυ καλο επεξεργαστη και απο οτι ψυλλιάζομαι ειναι και παρθενος απο oc εαν ηταν παντα πανω σε αυτην την mothermoard. εγω λεω απλα να βαλεις μια καλη gpu πανω του.
GusGiv Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα φίλε μου! Σαφως και ο i5 παρολη την ηλικία του είναι δυνατότερος, απλά για να δεις τις πραγματικές του δυνατότητες πρέπει να χεις μια p67,z68 η z77 μητρική ώστε να του κάνεις ενα αξιοπρεπές overclock. Σε sigle core αποδοση ο 6100 ειναι πιο πάνω σίγουρα αλλα μόνο σε στοκ συχνότητες. Εγώ στη θέση σου θα πούλαγα την h61 και θα επαιρνα μητρική με ένα απο τα παραπάνω τσιπακια και θα πήγαινα τον 2500κ στα 4,5 Ghz. Αλλιώς αν θες οπωςδήποτε να πάς σε άλλη πλατφόρμα μάζεψε χρήματα για εναν ι5 τουλάχιστον. Ειναι κρίμα να πας απο ι5 και μάλιστα ξεκλείδωτο σε ι3. Απο κει και πέρα ο ι5 που έχεις σηκώνει άνετα τις κάρτες στη κατηγορία που κοιτάς και ακόμα πιο πάνω, ειδικά κλοκαρισμένος.. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2016 από GusGiv 1
alexis#salonica Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Με αυτό το σετακι και μία 280x θα παιζω τα καινούργια παιχνίδια σε medium-high? Και οι μητρικές αυτές σε τι τιμές κυμαινονται;
GusGiv Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Με αυτό το σετακι και μία 280x θα παιζω τα καινούργια παιχνίδια σε medium-high? Και οι μητρικές αυτές σε τι τιμές κυμαινονται; και με το σετακι που σαι τωρα χωρις να αλλαξεις τιποτα παιζεις σε medium-high τα καινουργια παιχνιδια με r9 280x σε 1080p. Αν θες να πας σε δυνατότερη κάρτα τότε κοιτα για oc στον 2500κ. Δυστυχώς 1155 socket ξεκλείδωτη μητρική μόνο μεταχειρισμένη απο τις αγγελίες μπορείς να βρείς. Συνήθως κυμαίνονται οι τιμές τους απο 50 μέχρι 100 ευρω ανάλογα το μοντέλο και τη κατάσταση του. Το σημαντικότερο στα games είναι η κάρτα οπότε εκει πρέπει να επικεντρωθείς. Ο ι5 πάντως δε σου κόβει απόδοση σε αυτή τη κατηγορία καρτών οπότε είσαι καλυμμένος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα