Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι το πρώτο αποτέλεσμα στο google αυτό βγάζει αν μπεις μέσα και πατήσεις επόμενο σε πάει στο 9Α όπου μιλάει για τα προσωπικά δεδομένα και την επεξεργασία τους 

όλα αυτά ανήκουν στο 9 απο εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να κάνουμε αναλύσεις εδώ δεν ξέρουμε την διαφορά μεταξύ ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων και προσωπικής επιλογής (βάση της ερώτησης που μου έκανες)

link

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Είσαι στην Γαλλία;  μπορείς να το κάνεις!  Εδω γελαει η ΑNSSI   :-D

Είσαι στην Γερμανία; μπορείς να το κάνεις!  Εδω γελαει η BND :-D

Είσαι στην Ζιμπάμπουε; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στην Ινδία; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στις ΗΠΑ; μπορείς να το κάνεις!    Εδω γελαει η NSA  :-D 

Είσαι στην ελλάδα προ 2005; μπορούσες να το κάνεις!

Είσαι στην ελλάδα του σήμερα; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!

Και εδώ http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/ebs/ebs_359_en.pdf αλλά κυρίως εδώ http://www.coolstuffinparis.com/prepaid-phones.php γελάω εγώ με εσένα :D 

Εξάλλου έχω αγοράσει σε κάμποσες χώρες κάρτα sim με αυτόν τον τρόπο μονο στην γαλλία δεν το έκανα αλλά ξέρω ότι το εχουν γιαυτό έβαλα link

αυτό ειναι το 19... τεσπα αφου δεν μπορείς να βρεις την άκρη μόνος σου... http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-9a/

Δημοσ.

αυτό ειναι το 19... τεσπα αφου δεν μπορείς να βρεις την άκρη μόνος σου... http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-9a/

για να φτάσεις στο 19 πρέπει να έχεις διαβάσει το 1... 2... 3... 4... κλπ... Μην διαβάζουμε μόνο αυτά που μας συμφέρει ... ε??????

Δημοσ.

για να φτάσεις στο 19 πρέπει να έχεις διαβάσει το 1... 2... 3... 4... κλπ... Μην διαβάζουμε μόνο αυτά που μας συμφέρει ... ε??????

ρε φίλε τι λες; 1) το σύνταγμα ειναι χωρισμένο σε άρθρα για να "διαβάζουμε μονο αυτά που μας συμφέρουν" με την έννοια του ότι αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο άρθρο για συγκεκριμένη περίπτωση... επίσης κανένα από τα άρθρα του συντάγματος δεν αντικρούει κανένα άλλο... τι το πέρασες το σύνταγμα; κανόνες του insomnia; 

και 2) δεν διάλεξα το 19 εγώ... το λινκ που εσύ μου έδωσες στέλνει στο 19.....

Στην ελλάδα ούτε το trolling δεν κατέχουμε.... άλλα αντάλλων...

• Like 1
Δημοσ.

Η προστασία προσωπικών δεδομένων δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λες.

Δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται πλήρως η συλλογή των δεδομένων για οποιαδήποτε χρήση... νομίζω ότι είναι προφανές.

Μιλάει για προστασία του πολίτη και για την εποπτεία των δεδομένων που δίνει σε κάποιον φορά, από ανεξάρτητη αρχή.

Δημοσ.

ρε φίλε τι λες; 1) το σύνταγμα ειναι χωρισμένο σε άρθρα για να "διαβάζουμε μονο αυτά που μας συμφέρουν" με την έννοια του ότι αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο άρθρο για συγκεκριμένη περίπτωση... επίσης κανένα από τα άρθρα του συντάγματος δεν αντικρούει κανένα άλλο... τι το πέρασες το σύνταγμα; κανόνες του insomnia; 

και 2) δεν διάλεξα το 19 εγώ... το λινκ που εσύ μου έδωσες στέλνει στο 19.....

Στην ελλάδα ούτε το trolling δεν κατέχουμε.... άλλα αντάλλων...

Όχι φίλε μου το σύνταγμα δεν διαβάζετε αλά καρτ...

Υπάρχουν άρθρα με νόμους και άρθρα που εξαιρούν περιπτώσεις από τον γενικό κανόνα...

Το σύνταγμα δεν είναι οι 10 εντολές του Μωυσή...

Αν έχεις αυτή την εντύπωση τράβα ζήσε σε καμιά σπηλιά...

Γίναμε όλοι νομικοί εδώ μέσα...

Την τύχη μου την κορδελιάστρα...

• Like 1
Δημοσ.

πάντως από τότε που είναι υποχρεωτικό να δηλώνεις το κινητό σου, γλίτωσα τις "φάρσες" και "κλήσεις" από κάποιους καμένους πρώην που έπαιρναν μια κάρτα από πλανόδιο και μου το έπαιζαν ιστορία

Δημοσ.

προφανως και δε νιωθω ανετα με αυτους τους ελεγχους. δε συμφωνω με την εννοια συνορων ουτε με την εννοια διοδιων. η υπαρξη μου σε οποιοδηποτε μερος του πλανητη δε θα επρεπε να οριζεται απο οτιδηποτε. ο πλανητης ειναι για ολ@

θεωρω προσβλητικο τον ορο λαθρομεταναστης, δε γινεται μια ανθρωπινη ζωη να ειναι λαθραια

ολοι περαστικοι ειμαστε απο αυτον τον κοσμο. γεννηθηκαμε χωρις να μας ρωτησουν και θα πεθανουμε σε καποια φαση

απ την στιγμή που μπαίνουν παράνομα στην χωρά (δεν είναι όλοι προσφυγές και παιδάκια από τον πόλεμο) + έχουν και το θράσος να κάνουν διάφορα (καλά σ αυτό δεν φταίνε εκείνοι άλλα όλοι εμείς που τους το επιτρέπουμε τεσπα) πως αλλιώς να τους ονομάσουμε για να μην προσβάλουμε κανέναν? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικα και ειναι σωστο να υπαρχουν δηλωμενα αληθινα στοιχεια στο καθε τηλεφωνο ωστε να μη μπορει ο καθε εγκληματιας ή καραγκιοζακος να τα χρησιμοποιει για παρανομους ή πονηρους σκοπους

Επισης πρεπει να μπουν καμερες στους δημοσιους χωρους για την αποτροπη εγληματων

Επεξ/σία από adi32
  • Like 2
Δημοσ.

Φίλε TS δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο μέτρο παραβιάζει το σύνταγμα (θεωρώ ότι θα έπρεπε πάντως να υπάρχει προστασία της ιδιωτικότητας) αλλά υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες περιπτώσεις καταπάτησης του συντάγματος από τους ίδιους τους θεματοφύλακες του τα τελευταία χρόνια στην αστεία αυτή χώρα που λέγεται Ελλάδα. 

Όσο για το ερώτημα σου σχετικά με το γιατί δεν αντιδράει κανείς σε αυτήν την αλλαγή που επεσήμανες, θα σου απαντήσω ότι εδώ δεν αντέδρασαν για άλλα και άλλα, θα αντιδράσουν για αυτό; Άσε που δεν το καταλαβαίνουν καν οι περισσότεροι ή δεν συμφωνούν κιόλας. Θέματα που άπτονται των ανθρώπινων δικαιωμάτων και που οι δυτικές χώρες έχουν λύσει προ πολλού, στην ηλιόλουστη μπανανία ακόμα μας ταλανίζουν (χαχα για πλάκα το έγραψα, δε μας απασχολούν καν, απλά κάνουμε σε όλα τα ζητήματα βήματα προς τα πίσω χωρίς κανενός είδους σκέψη ή προβληματισμό). 

• Like 2
Δημοσ.

Step 3: Ψηφίζεται αντισυνταγματικός νόμος στην βουλή (με την γνωστή διαδικασία που όλα τα παπαγαλάκια λένε "ναι" χωρίς καν να είναι παρόν οι βουλευτές γιατί είναι όλοι μιλημένοι έτσι και αλλιώς)  που σε αναγκάζει να καταπατήσεις την ατομική σου ελευθερία αν θες να επικοινωνήσει με κάποιον από απόσταση.

Σε όλες τις χώρες της ΕΕ αλλά και στις ΗΠΑ, όλα τα metadata από τις κλήσεις των κινητών συγκεντρώνονται. Και ανά πάσα στιγμή οι αρχές γνωρίζουν αν εσύ ο ύποπτος Χ με ποιόν μίλησες και με ποιόν μίλησε αυτός κοκ. Και επειδή εσύ είσαι ο Χ, γνωρίζουν τα κοντινότερα 25 χιλιάδες άτομα με τα οποία είχες άμεση επαφή, ή έμμεση επαφή μεταξύ άλλων ακόμα και αν εσύ δεν επικοινώνησες μαζί τους.

Και αυτό είναι εφικτό, γιατί το κινητό σου, ακόμα και αν δεν λειτουργεί, επικοινωνεί με το δίκτυο για το που βρίσκεται και τις διάφορες κεραίες μεταδίδοντας την τοποθεσία του.  Και όταν το χρησιμοποιήσεις απλά μαζεύει και τα υπόλοιπα metadata, οπότε βοηθά στο να πλέκουν το γαϊτανάκι σε δευτερόλεπτα.

Τα metadata οποιουδήποτε πακέτου δεδομένων (και η κλήση/sms δεδομένα είναι) στην κινητή συμπεριλαμβάνουν τοποθεσία και με ποιόν επικοινωνείς ή ποιά σελίδα επισκέπτεσαι.

Δεν χρειάζονται οι αρχές να ξέρουν τί είπες (χρειάζεται ένταλμα) αλλά ξέρουν τις κινήσεις τις δικές σου και με οποιονδήποτε ήρθες σε επαφή (και που βρίσκονται αυτοί) και με ποιόν έχει έρθει επαφή αυτός κ.ο.κ.

Και δεν είναι επιστημονική φαντασία τρομολαγνίας. Τουναντίον. Είναι η τεχνολογία σήμερα.

Να ένα καλό πρόγραμμα να δεις πως δουλεύει, και μάλιστα το είχε απόψε ως θέμα το Inside Science στο BBC R4, ακούγοντας το όταν γυρνούσα σπίτι.

http://www.bbc.co.uk/programmes/b036f7w2/episodes/player

direct link.

http://www.bbc.co.uk/programmes/b07b9r3m

• Like 1
Δημοσ.

αν βγάζω φωτογραφίες το πουλί μου μπορούν να της δουν ? όχι οτι έχω θέμα αλλα αν ήταν να βλέπουν κ να ακούν τα πάντα θα γύριζα καμια τσόντα να βγάλω κ λεφτά , όχι τζάμπα 

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικα και ειναι σωστο να υπαρχουν δηλωμενα αληθινα στοιχεια στο καθε τηλεφωνο ωστε να μη μπορει ο καθε εγκληματιας ή καραγκιοζακος να τα χρησιμοποιει για παρανομους ή πονηρους σκοπους

Επισης πρεπει να μπουν καμερες στους δημοσιους χωρους για την αποτροπη εγληματων

giphy.gif

• Like 1
Δημοσ.

απ την στιγμή που μπαίνουν παράνομα στην χωρά (δεν είναι όλοι προσφυγές και παιδάκια από τον πόλεμο) + έχουν και το θράσος να κάνουν διάφορα (καλά σ αυτό δεν φταίνε εκείνοι άλλα όλοι εμείς που τους το επιτρέπουμε τεσπα) πως αλλιώς να τους ονομάσουμε για να μην προσβάλουμε κανέναν? 

δεν μπαινουν πουθενα, μετακινουνται απο ενα σημειο χ στον πλανητη σε ενα σημειο ψ. τα συνορα ειναι αυθαιρετα και απανθρωπα.

τωρα οσων αφορα το θρασος να κανουν διαφορα, ειδαμε και Ελληνες σε περιοπτες θεσεις να κανουν διαφορα και δε βλεπω να γινεται κατι δραστικο (καλα σε αυτο βεβαια φταινε εκεινοι και οσοι τους βαλαν στην εξουσια)

τους ονομαζουμε ανθρωπους οπως ονομαζουμε καθε ανθρωπο και δε μας αφορα ποτε το που τυχαινει να γεννηθηκε γιατι δεν ειναι θεμα επιλογης αλλα καθαρα θεμα τυχης (η ατυχιας εν προκειμενω)

• Like 1
Δημοσ.

τον εαυτό σου προσβάλλεις και κανέναν άλλο αν έχεις τέτοια συμπεριφορά.

έως τώρα είχες τη κωλοφαρδία να γεννηθείς τυχαία σε μια χώρα δυτικού τύπου με σχετική οικονομική άνεση, αν αυτό όμως δεν είχε συμβεί θα εξακολουθούσες να πιστεύεις τα ίδια ? δε το νομίζω. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...