Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι οκ αλλά δεν υπάρχει κάποια λύση σε αυτό...δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε στις υπηρεσίες με nicknames!

Φαντασου, να κλεινω flight ticket με το nickname μου, και την εκφραση του υπαλληλου οταν πηγαινω για drop bag check , πριν το boarding....

Priceless.....  :-)

• Like 7
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Στο ψητο ομως, TS, τι εχεις να αντιπροτεινεις? Εσυ πως κινεισαι μεσα σε αυτην τη-δυστυχως-δεδομενη κατασταση?

Δυστυχώς δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτό (τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρει)

Η μόνη λύση που βλέπω εγώ είναι να δημιουργηθεί μια συλλογική προσπάθεια με petitioning στις αρμόδιες αρχές όπως την ΕΕΤΤ, τον ΟΤΕ, το υπουργείο εσωτερικών και δικαιοσύνης παρουσιάζοντας ως κύριο στοιχείο την αυθαίρετη και αβάσιμη  αιτιολογία θέσπισης του συγκεκριμένου νόμου το ότι παραβιάζει το άρθρο 9 του συντάγματος το άρθρο 5 και ενδεχομένως περισσότερα το γεγονός ότι σε όλες τις άλλες χώρες ΕΕ και εκτός ΕΕ οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της ανώνυμης χρήσης του ασύρματο τηλεπικοινωνιακού δικτύου κτλ. ετσι ώστε είτε τα αρμόδια όργανα να δραστηριοποιηθούν στο να αλλάξει ο κανονισμός

ή να τεθεί θέμα στην βουλή (πράγμα που αλλιώς το λέμε και lobbying) 

ή να κάνει κάποιος μια νεα εταιρία ISP που να γράψει στα @@ της τον κανονισμό αυτό και να μπεί στα δικαστήρια με το κράτος :P  πέρα απο την πλάκα νομίζω μόνο βομβαρδίζοντας τις αρμόδιες αρχές ατομικά ή συλλογικά με την δυσαρέσκιά μας μπορεί να γίνει κάτι. 

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτό (τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρεί)

Η μόνη λύση που βλέπω εγώ ειναι να δημιουργηθεί μια συλλογική προσπάθεια με petitioning στις αρμόδιες αρχές όπως την ΕΕΤΤ το υπουργείο εσωτερικών και δικαιοσύνης παρουσιάζοντας ως κύριο στοιχείο την αυθαίρετη και αβάσιμη  αιτιολογία θέσπισης του συγκεκριμένου νόμου το ότι παραβιάζει το άρθρο 9 του συντάγματος το άρθρο 5 και ενδεχομένως περισσότερα το γεγονός ότι σε όλες τις άλλες χώρες ΕΕ και εκτός ΕΕ οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της ανώνυμης χρήσης του ασύρματο τηλεπικοινωνιακού δικτύου κτλ. ετσι ώστε είτε τα αρμόδια όργανα να δραστηριοποιηθούν στο να αλλάξει ο κανονισμός

ή να τεθεί θέμα στην βουλή (πράγμα που αλλιώς το λέμε και lobying) 

ή να κάνει κάποιος μια νεα εταιρία ISP που να γράψει στα @@ της τον κανονισμό αυτό και να μπεί στα δικαστήρια με το κράτος :P  πέρα απο την πλάκα νομίζω μόνο βομβαρδίζοντας τις αρμόδιες αρχές ατομικά ή συλλογικά με την δυσαρέσκιά μας μπορεί να γίνει κάτι. 

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει (γενικευμένη) δυσαρέσκεια για αυτό το πράγμα! (Αυτή είναι η εντύπωσή μου τουλάχιστον).

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτό (τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρει)

Η μόνη λύση που βλέπω εγώ είναι να δημιουργηθεί μια συλλογική προσπάθεια με petitioning στις αρμόδιες αρχές όπως την ΕΕΤΤ, τον ΟΤΕ, το υπουργείο εσωτερικών και δικαιοσύνης παρουσιάζοντας ως κύριο στοιχείο την αυθαίρετη και αβάσιμη  αιτιολογία θέσπισης του συγκεκριμένου νόμου το ότι παραβιάζει το άρθρο 9 του συντάγματος το άρθρο 5 και ενδεχομένως περισσότερα το γεγονός ότι σε όλες τις άλλες χώρες ΕΕ και εκτός ΕΕ οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της ανώνυμης χρήσης του ασύρματο τηλεπικοινωνιακού δικτύου κτλ. ετσι ώστε είτε τα αρμόδια όργανα να δραστηριοποιηθούν στο να αλλάξει ο κανονισμός

ή να τεθεί θέμα στην βουλή (πράγμα που αλλιώς το λέμε και lobying) 

συλλογικα φοβουμαι οτι ανταποκριση σε αυτο το αιτημα θα υπαρξει μονο απο ιλλουμινατοφοβικους, ρεπτιλιανους, ψεκασμενους κ.ο.κ.

ισως βεβαια εντος πιο φεμινιστικων κινηματων να βρισκοταν ανταποκριση.

εαν εχεις κατι υπ οψιν παντως, ενημερωσε με. στηριζω οποιαδηποτε δραστηριοποιηση προς αυτην την κατευθυνση

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει (γενικευμένη) δυσαρέσκεια για αυτό το πράγμα! (Αυτή είναι η εντύπωσή μου τουλάχιστον).

υπηρχε εντονοτατη δυσαρεσκεια οταν γινοταν αναγκαστικη η προσκομιση ταυτοτητας-με εναλλακτικη να αχρηστευτει ο αριθμος σου. απλα ξεχαστηκε. Ο TS αναρωτιεται γιατι και πως

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι... πως θα αντιδρούσε ο ίδιος άνθρωπος αν, ας πούμε τον έπαιρναν τηλέφωνο, από αδήλωτο καρτοκίνητο και του έκαναν φάρσες, τον έβριζαν ή τον απειλούσαν...

• Like 2
Δημοσ.

μερικοί βλέπουν πολύ λιακοπουλο...

Είσαι στην Αλβανία έχεις 30ευρώ και θες να πάρεις ενα feature phone + μια sim με μερικά λεπτά ομιλίας εντελώς ανώνυμα να κάνεις την δουλειά σου χωρίς συμβόλαια κτλ μέσα σε 5 λεπτά... μπορείς να το κάνεις

Είσαι στην Γαλλία; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στην Γερμανία; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στην Ζιμπάμπουε; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στην Ινδία; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στις ΗΠΑ; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στην ελλάδα προ 2005; μπορούσες να το κάνεις!

Είσαι στην ελλάδα του σήμερα; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!

Απάντησε γιατί δηλαδή να μην έχουμε ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους λαούς στο συγκεκριμένο θέμα;

Γιατί ενώ είχαμε παλιότερα το δικαίωμα αυτό δεν μας πειράζει που μας το κόψανε και ας συνεχίζουν οι άλλοι λαοί να το έχουν;

Που είναι ο λιακόπουλος σου τώρα;

Για μαμακίες πρώτοι είμαστε να ζητάμε να μιμηθούμε τους ξένους για κάτι σωστό...

Αναρωτιέμαι... πως θα αντιδρούσε ο ίδιος άνθρωπος αν, ας πούμε τον έπαιρναν τηλέφωνο, από αδήλωτο καρτοκίνητο και του έκαναν φάρσες, τον έβριζαν ή τον απειλούσαν...

Δεν είμαι κομπλεξικός δεν θα αντιδρούσα καθόλου μπορεί να τους έκανα και φάρσα πίσω το σίγουρο είναι ότι δεν θα ήθελα να παραβιάσω το ίδιο μου το σύνταγμα με αφορμή μια φάρσα έχετε χάσει κάθε μέτρο κάποιοι εδω μέσα διαβάζετε για παραβίαση του ελληνικού συντάγματος και το προσπερνάτε λες και λέμε κάνα ανέκδοτο.(πόση γελοιότητα πια θα ειπωθεί απλά και μόνο για να πάτε κόντρα στο ποστ)

• Like 2
Δημοσ.

Απάντησε γιατί δηλαδή να μην έχουμε ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους λαούς στο συγκεκριμένο θέμα;

Γιατί ενώ είχαμε παλιότερα το δικαίωμα αυτό δεν μας πειράζει που μας το κόψανε και ας συνεχίζουν οι άλλοι λαοί να το έχουν;

Που είναι ο λιακόπουλος σου τώρα;

Για μαμακίες πρώτοι είμαστε να ζητάμε να μιμηθούμε τους ξένους για κάτι σωστό...

Δεν είμαι κομπλεξικός δεν θα αντιδρούσα καθόλου μπορεί να τους έκανα και φάρσα πίσω το σίγουρο είναι ότι δεν θα ήθελα να παραβιάσω το ίδιο μου το σύνταγμα με αφορμή μια φάρσα (πόση γελοιότητα πια θα ειπωθεί απλά και μόνο για να πάτε κόντρα στο ποστ)

Για να κάνουμε εσένα να αναρωτιέστε πέμπτη απόγευμα και να ανοίγεις τρολοθρεντ σαν και αυτό  

Επίσης τα στοιχεία που έβαλες από πάνω χωρίς πήγες? Ελεος ρε φιλε

• Like 3
Δημοσ.

Σε ενοχλεί το ότι το τηλέφωνο σου είναι απλά δηλωμένο στο όνομά σου (όπως και το αυτοκίνητό σου για παράδειγμα).

Κανένας δεν παρακολουθεί τι λες, απλά σε περίπτωση παρέμβασης εισαγγελέα μπορούν να δουν με ποιον μίλησες και όχι τι είπες.

Το ότι μπαίνεις όμως στο ινσομνια και γράφεις την άποψή σου δημόσια δεν σε ανησυχεί καθόλου; Γιατί δεν το κάνεις σε μια πριβέ συζήτηση σε κλειστά δωμάτια;

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο άρθρο του συντάγματος παραβιάζεται. Το άρθρο 9 που αναφέρεις μιλάει για το άσυλο της οικίας.

Παρεπιμπτόντως η δήλωση της κατοικίας είναι υποχρεωτική. εκτός και αν ζεις σε καλύβα και δεν κάνεις ποτέ φορολογική δήλωση. Δεν είναι παραβίαση της ιδιωτικότητας ή του ασύλου το να γνωρίζουν που μένει κάποιος.

• Like 2
Δημοσ.

Για να κάνουμε εσένα να αναρωτιέστε πέμπτη απόγευμα και να ανοίγεις τρολοθρεντ σαν και αυτό  

Επίσης τα στοιχεία που έβαλες από πάνω χωρίς πήγες? Ελεος ρε φιλε

ε αν εισαι τόσο άσχετος ρε φίλε και θες πηγή για τέτοια θέματα και μάλιστα την ίδια στιγμή που ξέρεις ότι στην ελλάδα μπορούσες να κάνεις το ίδιο τοτε δεν σου φταίω εγώ...  κάνε ενα google 

Δημοσ.

Φίλε νιώσε λίγο, αν έχεις θέμα με το privacy τράβα κάτσε σε κανένα βουνό μαζί με αυτούς "όχι στην κάρτα του πολίτη" και τους "μας ψεκάζουν" θα ταιριάξετε

Δημοσ.

Είσαι στην Γαλλία;  μπορείς να το κάνεις!  Εδω γελαει η ΑNSSI   :-D

Είσαι στην Γερμανία; μπορείς να το κάνεις!  Εδω γελαει η BND :-D

Είσαι στην Ζιμπάμπουε; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στην Ινδία; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στις ΗΠΑ; μπορείς να το κάνεις!    Εδω γελαει η NSA  :-D

Είσαι στην ελλάδα προ 2005; μπορούσες να το κάνεις!

Είσαι στην ελλάδα του σήμερα; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!

• Like 3
Δημοσ.

Δεν είμαι κομπλεξικός δεν θα αντιδρούσα καθόλου μπορεί να τους έκανα και φάρσα πίσω το σίγουρο είναι ότι δεν θα ήθελα να παραβιάσω το ίδιο μου το σύνταγμα με αφορμή μια φάρσα έχετε χάσει κάθε μέτρο κάποιοι εδω μέσα διαβάζετε για παραβίαση του ελληνικού συντάγματος και το προσπερνάτε λες και λέμε κάνα ανέκδοτο.(πόση γελοιότητα πια θα ειπωθεί απλά και μόνο για να πάτε κόντρα στο ποστ)

Θέλεις να μου πεις ότι με αυτήν την αντίδραση θέλεις να πιστέψουμε στα λεγόμενα σου...

Ότι είσαι τέρας ψυχραιμίας ώστε να κάνεις και χαβαλέ με τις φάρσες ή τις απειλές... και ότι θα σκεφτείς το σύνταγμα πρώτ' απ' όλα, γιατί άμα το παραβιάσεις θα σε πούνε κακό παιδί...

Φίλε μου, ελευθερία δεν σημαίνει ανωνυμία...

Δημοσ.

Σε ενοχλεί το ότι το τηλέφωνο σου είναι απλά δηλωμένο στο όνομά σου (όπως και το αυτοκίνητό σου για παράδειγμα).

Κανένας δεν παρακολουθεί τι λες, απλά σε περίπτωση παρέμβασης εισαγγελέα μπορούν να δουν με ποιον μίλησες και όχι τι είπες.

Το ότι μπαίνεις όμως στο ινσομνια και γράφεις την άποψή σου δημόσια δεν σε ανησυχεί καθόλου; Γιατί δεν το κάνεις σε μια πριβέ συζήτηση σε κλειστά δωμάτια;

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο άρθρο του συντάγματος παραβιάζεται. Το άρθρο 9 που αναφέρεις μιλάει για το άσυλο της οικίας.

Παρεπιμπτόντως η δήλωση της κατοικίας είναι υποχρεωτική. εκτός και αν ζεις σε καλύβα και δεν κάνεις ποτέ φορολογική δήλωση. Δεν είναι παραβίαση της ιδιωτικότητας ή του ασύλου το να γνωρίζουν που μένει κάποιος.

Ναι το πρώτο αποτέλεσμα στο google αυτό βγάζει αν μπεις μέσα και πατήσεις επόμενο σε πάει στο 9Α όπου μιλάει για τα προσωπικά δεδομένα και την επεξεργασία τους 

όλα αυτά ανήκουν στο 9 απο εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να κάνουμε αναλύσεις εδώ δεν ξέρουμε την διαφορά μεταξύ ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων και προσωπικής επιλογής (βάση της ερώτησης που μου έκανες)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...