Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οι λαθρομετανάστες πάντως άνετοι εξω απο τα hot spots δηλώνοντάς ότι στοιχεία γουστάρουν προμηθεύονται κάρτες για τα κινητά τους σίγουρα χωρίς ταυτότητά ή διαβατήριο, αφμ και λογαριασμό δεη-οτε

• Like 1
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Στα αεροδρόμια που ζητάνε χαρτιά, μας σκανάρουν από πάνω, μέχρι κάτω, ψάχνουν τις βαλίτσες μας, μας ζητάνε να βγάλουμε τα παπούτσια μας κλπ κλπ δεν έχεις θέμα; :P

προφανως και δε νιωθω ανετα με αυτους τους ελεγχους. δε συμφωνω με την εννοια συνορων ουτε με την εννοια διοδιων. η υπαρξη μου σε οποιοδηποτε μερος του πλανητη δε θα επρεπε να οριζεται απο οτιδηποτε. ο πλανητης ειναι για ολ@

οι λαθρομετανάστες πάντως άνετοι εξω απο τα hot spots δηλώνοντάς ότι στοιχεία γουστάρουν προμηθεύονται κάρτες για τα κινητά τους σίγουρα χωρίς ταυτότητά ή διαβατήριο, αφμ και λογαριασμό δεη-οτε

θεωρω προσβλητικο τον ορο λαθρομεταναστης, δε γινεται μια ανθρωπινη ζωη να ειναι λαθραια

ολοι περαστικοι ειμαστε απο αυτον τον κοσμο. γεννηθηκαμε χωρις να μας ρωτησουν και θα πεθανουμε σε καποια φαση

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πόσα θες να μας τρελάνεις....

1) επί χούντας δεν υπήρχαν κινητά; είναι επιχείρημα τώρα αυτό;  υπήρχε όμως παραβίαση ατομικής ελευθερίας όπως υπάρχει τώρα ΣΤΑ κινητά.

2) αυτό συμβαίνει το 2006 αν θυμάμαι καλά ενώ η ανάγκη του να επιδείξεις αστυνομική ταυτότητα και ΔΕΚΟ για να πάρεις μια SIM υπάρχει απο το 2005 όπως και να έχει όμως δεν έχει καμιά σημασία το ίδιο χαζή αιτιολογία ειναι (τύπου πονάει χέρι κόψει χέρι) και παραμένει αντισυνταγματική κίνηση.

2) υποκριτής; και τι ύφος είναι αυτό; γνωριζόσαστε από χθες; σου έκλεψα την κατσίκα ή έχουμε να χωρίσουμε χωράφια; αυτή η ραγιαδίστικη υποκουλτούρα του να θες να υποστηρίξεις το κατεστημένο μονο και μόνο για να προσπαθήσεις να "την πεις" στον άλλον ειναι εντελώς ακατανόητη για εμένα.

3) ΟΧΙ δεν έδινες τα στοιχεία σου με τον ίδιο τρόπο ένα όνομα έλεγες και αυτό για να σε βάλουν στο κατάλογο αν θες και δεν υπογραφές ενα κάρο χαρτιά όπως τώρα.. (εκτός αν μιλάς για την εποχή που περνούσε τηλέφωνα η χούντα)

3β) ακόμη και να γινόταν αυτό τι σημαίνει; δηλαδή αν ήμουν ενάντια της ανθρωποφαγίας και ήμασταν και οι δύο πολίτες του γκουμουντουντου όπου υπάρχουν ανθρωποφάγοι η απάντηση σου θα ήταν ότι ανέκαθεν τρώγαμε ανθρώπους οπότε ειμαι υποκριτής που το βρίσκω αντισυνταγματικό;   ][_, ([]) ][_,

3γ) Σε όποια χώρα και να πας έχεις τα αντίστοιχο δικαίωμα του να διατηρήσεις την ανωνυμία σου πλην της Ελλάδας και ίσως άλλων τριτοκοσμικών χωρών με δικτατορικά καθεστώτα μάλλον. 

Και εμένα δεν με ενοχλούσε να πληρώνω το χαράτσι στην ΔΕΗ αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αντισυνταγματικό το να επιβάλεις (ή πληρώνεις πρόσθετο φόρο ή σου κόβουμε το ρεύμα) ή πως δεν θα έπρεπε να αλλάξει αυτή η κομπίνα.

Φίλε χαλάρωσε, δεν σου είπε κάτι ο άλλος.

Δημοσ.

Στα αεροδρόμια που ζητάνε χαρτιά, μας σκανάρουν από πάνω, μέχρι κάτω, ψάχνουν τις βαλίτσες μας, μας ζητάνε να βγάλουμε τα παπούτσια μας κλπ κλπ δεν έχεις θέμα; :P

Φυσικά και με πειράζει (ποτέ δεν έχω βγάλει παπούτσια σε αεροδρόμιο βέβαια!) αλλά τι σχέση έχει αυτό;

Το λες ας πούμε σαν επιχείρημα ότι επειδή υπάρχει το Γ που ειναι κακό τότε ας αφήσουμε να συνεχίσει να υπάρχει και το Β που ειναι εξίσου κακό;

Και το θέμα με τον έλεγχο στα αεροδρόμια ειναι πιο πολύπλοκο και αφορά περιορισμένο αριθμό ατόμων (που δεν αλλάζει βέβαια την στάση μου απλά αυτός ειναι ο λόγος που στο συγκεκριμένο τοπικ δεν μιλάω για αυτό δεν γίνεται να τα συζητάς όλα μέσα σε ένα τοπικ)

Ενώ το πρόβλημα με τα κινητά αφορά όλους μας.  Και δεν ειναι καθόλου περίπλοκο ζήτημα ο λόγος που υφίσταται ειναι απλά η αδράνεια ο ωχαδερφισμός δηλαδή.

Γιατί πολύ απλά ζούσαμε έχοντας αυτή την ελευθερία για χρόνια χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις sim κτλ και κανένας δεν νοιάστηκε που μας την κάψανε και μάλιστα κάποιοι παριστάνουν ότι δεν υπήρχε ποτέ αυτή η περίοδος και πως πολύ καλά κάνουν και μας παρακολουθούν γιατι είναι αναγκαίο...

(αυτοί οι κάποιοι μου θυμίζουν πολύ την ιστορία με τον βάτραχο και το βραστό νερό  μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τα troll και το βραστό νερό :P γιατι ότι λένε το λένε  για να πάνε κόντρα κυρίως το ότι έχουν συνηθίσει στο να ειναι παραβιασμένοι ειναι απλά byproduct. ) 

Δεν καταλαβαίνεις πόσο πολύτιμο ειναι αυτό το αγαθό γιαυτό το παίρνεις στην πλάκα είσαι ελεύθερος άνθρωπος (ή θα έπρεπε να είσαι) και έχεις το δικαίωμα να αγοράζεις ό,τι θέλεις εφόσον μπορείς χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν αδιαφορώντας για το δικαίωμα σου αυτό ανοίγεις την πόρτα για όλο πιο χοντρά σκάνδαλα

Δεν πρόκειται απο την μια μέρα στην άλλη να έρθει χούντα ξανά (και στην Ελλάδα δεν εμφανίστηκε ξαφνικά περάσαμε απο αρκετά στάδια καταπάτησης των δικαιωμάτων μας ως πολίτες δεν ήρθε εξ ουρανού η χούντα) 

αυτές οι νοοτροπίες σιγά σιγά καλλιεργούνται.

Το να πρέπει να δώσεις ΑΦΜ.ΑΜΚΑ φωτοτυπιες ταυτότητας, ΔΕΚΟ ή άλλη βεβαίωση της μόνιμης κατοικίας σου να υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη απο αρμόδια αρχή πως σου ανήκει αυτός ο αριθμός κτλ.

Για να αποκτήσεις το δικαίωμα του να μιλήσεις ασύρματα με κάποιο άτομο χρησιμοποιώντας μια SIM ειναι το ίδιο χαζό με το να σου ζητήσουν τα ίδια πράγματα στο ταμείο όταν πας να αγοράσεις ενα laptop ας πουμε...

Γιατι  ειναι το ίδιο ακριβώς και στις 2 περιπτώσεις θέλεις να καταναλώσεις ενα αγαθό στην μεν πρώτη το αγαθό αυτό ειναι η SIM στην μεν δεύτερη είναι το laptop.

και αν δεν αντιδράσεις καθόλου θα φτάσει η μέρα που θα στα ζητήσουν αυτά και για τον υπολογιστή με αφορμή πάλι μια χαζή δικαιολογία τύπου το να ξέρουν πόσο ισχυρό hardware έχει ο κάθε πολίτης επειδή κάποιοι ένωσαν τα PC τους σε botnet για να χακάρουν με bruteforce την βάση δεδομένων ενός υπουργείου ή και εγώ δεν ξέρω τι.... 

Είσαι στην Αλβανία έχεις 30ευρώ και θες να πάρεις ενα feature phone + μια sim με μερικά λεπτά ομιλίας εντελώς ανώνυμα να κάνεις την δουλειά σου χωρίς συμβόλαια κτλ μέσα σε 5 λεπτά... μπορείς να το κάνεις

Είσαι στην Γαλλία; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στην Γερμανία; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στην Ζιμπάμπουε; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στην Ινδία; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στις ΗΠΑ; μπορείς να το κάνεις!

Είσαι στην ελλάδα προ 2005; μπορούσες να το κάνεις!

Είσαι στην ελλάδα του σήμερα; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!

Δεν είναι θέμα ούτε οργάνωσης ούτε τεχνολογίας ούτε τίποτα (γιατι αλλιώς πως μποουσαμε εμείς αλλά συνεχίζουν να μπορούν και τα άλλα εξελιγμένα ή και λιγότερο εξελιγμένα κράτη; )

• Like 4
Δημοσ.

Στο ψητο ομως, TS, τι εχεις να αντιπροτεινεις? Εσυ πως κινεισαι μεσα σε αυτην τη-δυστυχως-δεδομενη κατασταση?

Δημοσ.

Το ότι έγινε το κινητό, ανάγκη πρώτης γραμμής, έχει πλάκα ... 

Το ότι δεν γουστάρεις να δίνεις τα στοιχεία σου, έχει γούστο...

Το ότι θες να χρησιμοποιήσεις μια υπηρεσία με τους δικούς κανόνες, έχει θέμα...

Το να νομίζεις ότι επειδή δεν θα δώσεις τα στοιχεία σου, δεν θα ξέρουν ποιος είσαι, είναι αυταπάτη...

Δημοσ.

Το ότι δεν γουστάρεις να δίνει τα στοιχεία σου, έχει γούστο...

Το να νομίζεις ότι επειδή δεν θα δώσεις τα στοιχεία σου, δεν θα ξέρουν ποιος είσαι, είναι αυταπάτη...

Για τα υπόλοιπα, mastercard. 

• Like 1
Δημοσ.

Απ την αλλη εγω δε νιωθω ανετα που ειμαι καταχωρημενος σε ενα "μητρωο αρρενων" απο οταν γεννηθηκα και οτι η μονη δυνατοτητα να ξεγραφτω ειναι να κανω εγχειρηση διορθωσης φυλου. Θα ηθελα να εχω την επιλογη του να φυγω απ το χαρτη ΟΛΩΝ αν το επελεγα καποτε. Ετσι οπως εχουν τα πραγματα ηδη παραειμαι φακελωμενος.

γεννηθηκαμε χωρις να μας ρωτησουν

Αν έχεις και τα τρία προβλήματα ταυτόχρονα, λύνονται και τα τρία, ταυτόχρονα.

Δημοσ.

προφανως και δε νιωθω ανετα με αυτους τους ελεγχους. δε συμφωνω με την εννοια συνορων ουτε με την εννοια διοδιων. η υπαρξη μου σε οποιοδηποτε μερος του πλανητη δε θα επρεπε να οριζεται απο οτιδηποτε. ο πλανητης ειναι για ολ@

Καταλαβαίνω, τα βλέπουμε τελείως αλλιώς όμως τα πράγματα!

Φίλε μου έκανα και λίγο πλάκα γιατί όπως έγραψα δεν το θεωρώ σοβαρό θέμα ή πρόβλημα. Δεν με απασχολεί καν αν θα πρέπει να δώσω ταυτότητα για να έχω κινητό, ίσα ίσα που αν είναι διαλέξω θεωρώ ότι αυτό είναι καλύτερο από το να δίνουν τις κάρτες έτσι...καταλαβαίνω ότι σε προβληματίζει όμως και είναι σεβαστό. Όπως σου είπα όμως λύσεις υπάρχουν και για ανώνυμα καρτοκινητά και λύσεις τύπου viber κλπ.  

(Στα αεροδρόμια αν φοράς μπότες ζητάνε να τις βγάλεις!).
Δημοσ.

(Στα αεροδρόμια αν φοράς μπότες ζητάνε να τις βγάλεις!).

Για ελα κατα εδω..... ακομα και τα loafers βγαζεις....   :-)

και σε domestic flights εννοειται...  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι δεν γουστάρεις να δίνει τα στοιχεία σου, έχει γούστο...

δε χρειαζεται ομως να ξερουν και αλλοι, δηλαδη καταληγουμε στο οτι εχουν παρα πολλοι προσβαση σε στοιχεια που δε χρειαζεται να εχουν

Αν έχεις και τα τρία προβλήματα ταυτόχρονα, λύνονται και τα τρία, ταυτόχρονα.

προβληματικη τοποθετηση, ειδικα δεδομενης της υπογραφης σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...