Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Σχεδόν από τοτε που εχω βάλει το powerline(πριν περιπου 3 μηνες)αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις αποσυνδεσεις.Ποιο παλιά οταν συνδεόμουνα ασυρματα με το laptop δεν ειχα προβλημα.Οταν "αποσυνδεετε από το ιντερνετ,ο κεντρικος υπολογιστης,το router μου(ενα TP LINK)δείχνει οτι έχει ακόμα ιντερνετ.Δεν εχει σβησει κανα φωτακι απο το router.Επισης ολα τα φωτακια ειναι αναμένα ακόμα και στα powerline.Αυτό που κανω ειναι να βγαζω το καλωδιο ethernet απο το pc,για 5 δευτερα,και να το ξαναβαζω.Μαλλον δεν βοηθαει σε κατι αυτό αλλα το κάνω,από συνήθεια+γυμναστοική(εε πως σηκω-κατσε κατι ειναι και ατο...) :P

Τελος παντων,ξαναεχω ιντερνετ στον κεντρικο μετα απο 2-3 λεπτά...

Αυτο μου το κανει καθε μερα,καθε καμποσες ωρες.Μπορει καθε 1 ωρα αλλα μπορει και καθε 6 ωρες...

Πιστευω φταίει το powerline,μιας και παλια δεν ειχα ποτε τετοια θεματα.

Το powerline μου ειναι αυτο:   http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4020pkit-500mbps-2-port-nano-powerline-ethernet-adapter-kit-p-PER.612589

Υπάρχει κατι που μπορω να κανω για να λυσω αυτο μου το προβλημα με τις αποσυνδεσεις?
Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μηπως τα εχεις σε πολυπριζο; Μηπως επίσης έχεις τριφασικό ρεύμα εκεί που έχεις τα powerlines;

Δημοσ.

Μηπως τα εχεις σε πολυπριζο; Μηπως επίσης έχεις τριφασικό ρεύμα εκεί που έχεις τα powerlines;

Οχι,τα powerlines δεν τα εχω συνδεδεμανα πανω σε πολυπριζο.Το πολυπριζο το εχω συνδεδεμενο πανω σε ενα powerline.

Δεν εχω ιδεα για το δευτερο.Γιατι αμα εχω τριφασικο,αυτο θα φταίει? :/

Δημοσ.

Αν εχεις τριφασικο και ειναι σε διαφορετικη φαση μπορει να μην εχουν καλη συνδεση μεταξυ τους. Κατεβασε το προγραμμα της tplink και δες τα powerlines σε τι ταχυτητα ειναι συνδεδεμενα μεταξυ τους.

λινκ για το προγραμμα http://www.tp-link.com/resources/software/TL-PA4020PKIT_V1_Utility_131226.zip

Δημοσ.

Αν εχεις τριφασικο και ειναι σε διαφορετικη φαση μπορει να μην εχουν καλη συνδεση μεταξυ τους. Κατεβασε το προγραμμα της tplink και δες τα powerlines σε τι ταχυτητα ειναι συνδεδεμενα μεταξυ τους.

λινκ για το προγραμμα http://www.tp-link.com/resources/software/TL-PA4020PKIT_V1_Utility_131226.zip

Ελα,ρωτησα και δεν εχω τριφασικο.Διφασικό σε ολο το σπιτι.

Οσο για το προγραμμα,δεν τι μου δειχνει:  http://prntscr.com/b6e7nr

Δημοσ.

Διφασικό δεν υπάρχει :P Η μονοφασικό το απλό ή τριφασικό πάει.Παρτο αλλίως πήγενε σε ένα λογαριασμό της δεη το λεει πάνω

Δημοσ.

Παντως η ταχυτητα τους ειναι αρκετα χαμηλα κλειδωμενη, κρατα ανοιχτο το προγραμμα και δες οταν σου δημιουργει προβλημα σε τι ταχυτητα θα ειναι κλειδωμενα.

Δημοσ.

καλησπερα και απο μενα, κι εγω το ιδιο προβλημα εχω πανω κατω, απλα δεν γινεται συνεχεια, το κανει αραιά και που.

γενικα εχω ακουσει οτι οκ, βολευει να εχεις κατι τετοιο σε συγκριση με ασυρματη καρτα (για σταθερο) αλλα εχει αποσυνδεσεις.

Δημοσ.

Διφασικό δεν υπάρχει :P Η μονοφασικό το απλό ή τριφασικό πάει.Παρτο αλλίως πήγενε σε ένα λογαριασμό της δεη το λεει πάνω

Αυτο τελος παντων :P Δεν ειμαι κανας ειδικος... :P

Παντως η ταχυτητα τους ειναι αρκετα χαμηλα κλειδωμενη, κρατα ανοιχτο το προγραμμα και δες οταν σου δημιουργει προβλημα σε τι ταχυτητα θα ειναι κλειδωμενα.

Θα το δω και θα σου πω...

Δημοσ.

Επίσης δοκίμασε να ειναι μονα στην πρίζα χωρίς τίποτα πάνω ούτε λαμπατερ μπας και κανει τιποτα θεμα

Δημοσ.

Αν δεν ειναι σχετικα καινούργια η καλωδίωση τα powerlines θα έχουν σχεδόν πάντα θέματα και τα κολήματα που περιγράφεις εκεί παραπέμπουν.

Εγώ έχω παλιά καλωδίωση και όταν έβαλα powerlines για να συνδέσω τη χολ tv είχα συχνά ανάλογα κολήματα ( πάγωμα ιντερνετ για 10-20 δευτερα και μετά ξεμπλόκαρε) ενω άμα άναβε κανένας θερμοσ8φωνας ή ηλεκτρική κουζίνα κβότανε και τελείως το ιντερνετ μέχρι να κάνω ρεσετ. Μέχρι που κάποια στιγμή το φθινόπωρο έμεινα σταθερά με την μισή ταχύτητα ιντερνετ μέσα στο σπίτι (στην είσοδο ερχόταν φουλ σήμα) κ για να μην στα πολυλέω, μετά απο 20 μέρες ψάξιμο, 2 επισκέψεις τεχνικού κ αλλαγή φίλτρων και ρούτερ καταλήξαμε οτι κάποια τάση δημιούργησε βραχυκύκλωμα μέσω του powerline.

Ο μόνος σίγουρος τρόπος να καταλάβεις τι γίνεται είναι να δοκιμάσεις π.χ. ένα μήνα χωρίς κ να δεις πως πάει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελα φιλε.Μου το εκανε μια φορα(μια τουλαχιστον ειδα) και το προγραμμα ελεγε 145mbps εκεινη  την ωρα...

EDIT:

Αποσυνδέθηκε πάλι και το πρόγραμμα μου έδειχνε +140Mbps....

Επεξ/σία από MySt3R10uSs
Δημοσ.

Ειναι παραξενο να σου κανει αποσυνδεση και να βλεπεις μεγαλυτερη ταχυτητα μεταξυ τους. Σιγουρα δεν εχεις αποσυνδεση απο το ιντερνετ στο modem;

Δημοσ.

Ειναι παραξενο να σου κανει αποσυνδεση και να βλεπεις μεγαλυτερη ταχυτητα μεταξυ τους. Σιγουρα δεν εχεις αποσυνδεση απο το ιντερνετ στο modem;

Ναι σίγουρα! Όλα τα λαμπακια στο modem λειτουργουν! Επισης το modem αυτο το ειχα για καναν χρονο,πριν βαλω τα powerlines και σχεδον ποτε δεν μου τα εκανε αυτα! Νομιζω απο τοτε που εβαλα τα powerlines.

Επισης αυτη τη στιγμη βρισκετε στα 115Mbps..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...