blackhill66 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Aλανια μια ερωτηση ,απο την τιβι που εχει εξοδο ηχου οπτικη μπορω να κανω συνδεση με τον ενισχυτη που εχει και αυτος οπτικη θυρα για να δινω ηχο στα ηχεια μου?θα εχω ηχο πχ οταν βλεπω απο φλασακι καποια ταινια στην θυρα usb της τιβι?ευχαριστω
soteras Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Γενικά μπορείς να βάλεις τα πάντα.Ακόμα και υπολογιστή αν η κάρτα σου έχει την οπτική είναι
vste Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Απλα προσεχε μην τυχον και δεν υποστηριζει surround η DTS. Πχ η SONY Bravia που εχω δινει μονο Dolby Digital. DTS δεν δινει. Ελεγξε το μοντελο της TV που εχεις.
blackhill66 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 ωπα τωρα προβληματιζομαι η τιβι εχει μονο dolby οποτε τι παιζει ?
tarantules Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Απλα προσεχε μην τυχον και δεν υποστηριζει surround η DTS. Πχ η SONY Bravia που εχω δινει μονο Dolby Digital. DTS δεν δινει. Ελεγξε το μοντελο της TV που εχεις. Τι σχέση έχει εαν η τηλεόραση υποστηρίζει ή όχι DTS; Δεν κάνει η τηλεόραση καμιά μετατροπή στον ήχο.Ψηφιακά τη δέχεται από το στικάκι , ψηφιακά τη στέλνει στον ενισχυτή.Passthrough κάνει στον ενισχυτή. Κι εμένα η Panasonic που έχω δεν υποστηρίζει DTS ήχο και μια χαρά βλέπω τις ταινίες mkv και ακούω ήχο DTS από τον ενισχυτή μου όταν τις παίζω από στικάκι πάνω στην tv 2
Drag0n Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Τι σχέση έχει εαν η τηλεόραση υποστηρίζει ή όχι DTS; Δεν κάνει η τηλεόραση καμιά μετατροπή στον ήχο.Ψηφιακά τη δέχεται από το στικάκι , ψηφιακά τη στέλνει στον ενισχυτή.Passthrough κάνει στον ενισχυτή. Κι εμένα η Panasonic που έχω δεν υποστηρίζει DTS ήχο και μια χαρά βλέπω τις ταινίες mkv και ακούω ήχο DTS από τον ενισχυτή μου όταν τις παίζω από στικάκι πάνω στην tv ΔΕΝ την δεχεται στελνει ψηφιακα. Ειδικα σε περιπτωση που θελεις να στειλεις ηχο απο HDMI σε ενισχυτη Home Cinema μεσω Optical. Αρκετες τηλεορασεις υποστηριζουν passthrough ολων των format. Αλλες κανουν downgrade το σημα. Υπαρχουν ακομα και περιπτωσεις TV που στελνουν μονο Dolby Stereo απο την οπτικη. Αλλες υποστηριζουν ολα τα formats μονο απο το USB και το tuner τους και κανουν downscale τις αλλες πηγες (πχ HDMI). Πρεπει να δει το μοντελο που εχει ο ανθρωπος. http://www.cnet.com/news/20-tvs-tested-which-sets-can-pass-surround-sound-to-a-sound-bar/ Παιδια ελέγξτε πριν γραψετε κατι με απολυτη σιγουρια.
tarantules Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 ΔΕΝ την δεχεται στελνει ψηφιακα. Ειδικα σε περιπτωση που θελεις να στειλεις ηχο απο HDMI σε ενισχυτη Home Cinema μεσω Optical. Αρκετες τηλεορασεις υποστηριζουν passthrough ολων των format. Αλλες κανουν downgrade το σημα. Υπαρχουν ακομα και περιπτωσεις TV που στελνουν μονο Dolby Stereo απο την οπτικη. Αλλες υποστηριζουν ολα τα formats μονο απο το USB και το tuner τους και κανουν downscale τις αλλες πηγες (πχ HDMI). Πρεπει να δει το μοντελο που εχει ο ανθρωπος. http://www.cnet.com/news/20-tvs-tested-which-sets-can-pass-surround-sound-to-a-sound-bar/ Παιδια ελέγξτε πριν γραψετε κατι με απολυτη σιγουρια. Παράξενο γιατί το μοντέλο της τηλεόρασής μου βρίσκεται στη λίστα του link που έδωσες και παρότι λέει οτι δεν κάνει passthrough το 5.1 εγώ μια χαρά 5.1 ακούω...
Drag0n Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Παράξενο γιατί το μοντέλο της τηλεόρασής μου βρίσκεται στη λίστα του link που έδωσες και παρότι λέει οτι δεν κάνει passthrough το 5.1 εγώ μια χαρά 5.1 ακούω... Πιθανον η δικια σου να υποστηριζει ολα τα Formats απο το tuner/usb και οχι passthrough απο HDMI. Η να πηρες μοντελο με νεοτερο firmware (το αρθρο ειναι παλιο, απλα σαν reference το εβαλα) και να δουλεψε.
tarantules Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Πιθανον η δικια σου να υποστηριζει ολα τα Formats απο το tuner/usb και οχι passthrough απο HDMI. Η να πηρες μοντελο με νεοτερο firmware (το αρθρο ειναι παλιο, απλα σαν reference το εβαλα) και να δουλεψε. passthrough μέσω HDMI δεν έχω δοκιμάσει εαν μπορεί να κάνει μιας και δεν έχω ενισχυτή με είσοδο HDMI.Πάντως μέσω οπτικής στέλνει κανονικά DTS στον ενισχυτή μου και δεν νομίζω να είναι θέμα firmware , συν οτι δεν έχω περασμένο το τελευταίο επίσημο από την εταιρία. Όπως και να έχει , εαν ισχύει αυτό που λέει το cnet , είναι επιοικώς ξεφτύλα να βγάζουν μοντέλο τηλεόρασης με οπτική και να μην κάνει τη δουλειά για την οποία προορίζεται.Το cnet παρεπιπτόντως δεν του πολυέχω εμπιστοσύνη και δεν το θεωρώ έγκυρο οπότε έχω κάποιες αμφιβολίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα