Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τους μη προγραμματιστές είναι εύκολο να στήσουν την σελίδα τους, του κολλητού τους και άντε του video club της γειτονιάς ή κάποιας μικρής και τοπικής (τοπικής = γειτονιάς) επιχείρησης ή κάποιας δουλειάς που είναι γύρω στα 300€. Όλα αυτά γίνονται με wordpress ή όποιο άλλο CMS είναι της μόδας. 

Από εκεί και πέρα, έχουμε πάντα το φαινόμενο: 

-Πελάτης: Μπορούμε να κάνουμε αυτό;

-Χειριστής CMS: (μετά από έρευνα για έτοιμο plugin που δεν βρίσκει τίποτα) Όχι, αυτό δεν γίνεται. 

ή το γεγονός πως τελειώνει μία δουλειά και έχουν παιχτεί 1000+2 τσακωμοί επειδή τίποτα δεν λειτουργεί. 

Υποθέτεις εσύ τώρα. Εγώ που δουλεύω consultant, με προσέλαβε κάποιος μη-προγραμματιστής που έφτιαξε μόνος του συνδυάζοντας διάφορα (ακριβούτσικα) plugins/APIs ένα πολύπλοκο affiliate site, για να του στήσω πάνω στο site ένα δικό του API ώστε να το πουλήσει. Αυτό που έφτιαξε, αν το έκανες quote για custom δουλειά, ήταν χαλαρά 40 - 50 χιλιάρικα.

Προτιμω να ειμαι ο anonymous αντιπαθητικος του ιντερνετ σε εναν ξενο λεγοντας του ξερα την αληθεια

Το πρόβλημα είναι ότι δεν λες την αλήθεια.  :-(

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν λες την αλήθεια.  

Ειναι ψεμμα το οτι αυτο που θελει να πετυχει δεν ειναι εφικτο απο τον ιδιο και μονο; Για να εισαι στο φορουμ θεωρω πως εχεις γνωση του τι χρειαζεται για να πετυχεις ενα τετοιο project. Απορω γιατι το υπερασπιζεσαι ενω ξερεις την απαντηση. 

Δημοσ.

Ειναι ψεμμα το οτι αυτο που θελει να πετυχει δεν ειναι εφικτο απο τον ιδιο και μονο; Για να εισαι στο φορουμ θεωρω πως εχεις γνωση του τι χρειαζεται για να πετυχεις ενα τετοιο project. Απορω γιατι το υπερασπιζεσαι ενω ξερεις την απαντηση. 

Αν εσύ κατάλαβες από το αρχικό του ποστ ότι το παιδί είναι ... επιχειρηματίας που έχει βάλει σκοπό να ανταγωνιστεί το efood ψάχνοντας ...να μάθει "τα βασικά", δεν μπορώ να σχολιάσω τπτ παραπάνω.

Για εμένα, ήταν προφανές ότι το παιδί θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο, είδε κάτι που του άρεσε και το έβαλε σαν "στόχο" για να ξεκινήσει να παίξει και να μάθει.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά μην λεμε βλακείες σας παρακαλώ!! Μια χαρά τα λέει ο dominotrix!

Δηλαδή τι νομίζετε ρε σεις οτι είναι ενα website? Στήνουμε ενα CMS, πετάμε πανω 2-3 κείμενα και τέλος; Αρχίζουμε και βγάζουμε χρήμα τώρα; Σοβαρές εταιρείες ξοδεύουν χιλιάρικα για SEO καθε μήνα. Επίσης δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό σιτε που να μην έχει customιες πάνω του. Social media? Marketing? Διαφήμιση; 

Ο φίλος που ξεκίνησε το θέμα είπε οτι θέλει να κάνει ενα website με deals. Αυτό που του είπε ο dominotrix, είναι εαν θέλεις να γίνει σωστή δουλειά πανε σε κάποιο επαγγελματία. Που το παράλογο σε αυτό; Ξέρετε πολλά CMS τα οποία να μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο απο το Α ως το Ω;

Φίλε εαν θέλεις να μάθεις προγραμματισμό πολύ ωραία να μάθεις. Πολλά παιδια σου δώσαν μια απάντηση που να κινηθείς (HTML, CSS, PHP, JavaScript, MySQL/SQL/MongoDB κτλ κτλ). Προγραμματισμός όμως δεν είναι να στήσεις ενα CMS (Wordpress, Drupal, Joomla). 

Εν τέλει εαν όντως πιστεύεις οτι αυτό που θες να κάνεις έχει προοπτικές βρες κάποιον να κάνει το "δύσκολο κομμάτι" και εσυ κάνε αυτό που ξέρεις καλύτερα (π.χ Marketing). Έτσι και αλλιως όπως είπα και πιο πρίν, 1 (σοβαρό) project δεν εχει μονο το website να δείξει. Έχει και άτομα που δουλεύουν πίσω απο αυτό για να μιλάνε με πελάτες, να προωθούν τις υπηρεσίες/προιόντα του website, να μιλάνε με συνεργάτες, να αναλαμβάνουν την προώθηση και την διαφήμιση του website κτλ κτλ.

Εαν περιμένεις να κάνεις εντελώς μόνος σου κάτι σε επίπεδο efood ή γενικά κάποιας μεγάλης εταιρείας ξέχνα το. Δεν είμαι απαισιόδοξος φίλε, απλα σου λέω την αλήθεια. Και εγω θα ήθελα να μαζεψω αλλους 2-3 φίλους προγραμματιστές και να κάνουμε ενα καινούργιο Facebook αλλα δεν γίνεται για χίλιους 2 λόγους και ας ξέρουμε και προγραμματισμό.

Δημοσ.

Δεν είμαι απαισιόδοξος φίλε, απλα σου λέω την αλήθεια. Και εγω θα ήθελα να μαζεψω αλλους 2-3 φίλους προγραμματιστές και να κάνουμε ενα καινούργιο Facebook αλλα δεν γίνεται για χίλιους 2 λόγους και ας ξέρουμε και προγραμματισμό.

οι δημιουργοί του ελληνικού Facebook :-)

Δημοσ.

Φίλε ΔημήτρηςΚΤΝ

Θέσε στον εαυτό σου και απάντησε τα παρακάτω ερωτήματα:

α) Έχεις μια σούπερ ιδέα που πιστεύεις θα φέρει επανάσταση και θέλεις να την αξιοποιήσεις/υλοποιήσεις;

β) Θέλεις να στήσεις απλά μια ιστοσελίδα (ετοιματζίδικη joomla, wordpress κτλ) έτσι για την εμπειρία;

γ) Σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός και θέλεις να ξεκινήσεις να μαθαίνεις/να ασχοληθείς πιο σοβαρά;

Στο αρχικό σου ποστ τα μπερδεύεις όλα αυτά χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο ποιο από τα παραπάνω σε ενδιαφέρει πραγματικά. Αν το ξεκαθαρίσεις σίγουρα τα παιδιά εδώ μέσα θα σε κατευθύνουν κατάλληλα. 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ πολυ που ασχολιστε με το ποστ ,νομίζω πως πήρα μια ιδέα σε αυτό π με απασχολούσε .

Όσο για τις ερωτήσεις φιλε μου (πράγματι μπορεί να τα μπέρδεψα λίγο στο 1ο ποστ).καταρχας ειμαι ένα άτομο π ανέκαθεν μ άρεσε ο προγραμματισμός και τον βρισκω πολυ ενδιαφέρον και έτσι με αφορμή την ιδέα π μ κατευηκε και τις απαιτήσεις προγραμματισμού που έχει ..ειπα : γτ δεν το παλεύω ? κάτσε να ασχοληθείς να μάθεις μιας κ μ αρέσει και ότι καταφέρω βρε αδερφε .Ξερω ότι μόνος μ δεν θα μπορέσω μάλλον τπτ , και μιλάω ηια κτ απλό ποσο μάλλον για της προδιαγραφες της efood , όχι προς θεού δεν πιστεύω ότι μπορώ να κάνω ενα νέο e-food μόνος .Να μάθω θέλω πιο πολυ .Τελος σε ότι με ρώτησες για την ιδέα ...πιστευω ότι αν πας κ ρωτήσεις τους δημιουργούς του skroytz αν ήξεραν ότι θα πετυχει η ιδέα ..δεν νομίζω ότι θα σ έλεγαν ...οτι ήταν σγροι ότι η ιδέα θα ήταν τόσο καλή και θα φτανανε εδώ π είναι ...Η ιδέα μου έχει να κάνει με φοιτητές κ εξυπηρέτηση αυτών ..δεν ξέρω αν είναι κάτι καλο και αν θα πετυχει και δεν θα το μάθω αν δεν το προσπαθήσω έτσι ? ????Ευχαριστώ πολυ κ πάλι παιδία

Δημοσ.

Αν θες μπορείς να πεις την ιδέα σου στο open fund είναι Venture capital.

Το e-food, αλλά και το taxi beat γίνανε γνωστά μέσα απο αυτό το fund.

Θα πρέπει να ξέρεις όμως Αγγλικά και να είστε τουλάχιστον 2 άτομα.

Γίνονται συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα λέγονται open coffee

Το επίσημο σάιτ του είναι αυτό

εδώ σου εξηγώ τι είναι το Venture Capital

Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capital)

Ένας εναλλακτικός τρόπος χρηματοδότησης που πρόσφατα ξεκίνησε και στην Ελλάδα, είναι μέσω των Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών που είναι ευρύτερα γνωστά με την διεθνή τους ονομασία, δηλαδή Venture Capital.

Σήμερα στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται στο χώρο του Venture Capital 20 περίπου εταιρείες. Το Venture Capital αποτελεί κατά κανόνα μορφή χρηματοδότησης που απευθύνεται σε νέες, φιλόδοξες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες που συνήθως εκμεταλλεύονται επιχειρηματικά καινοτόμες ιδέες.

Οι εταιρείες Venture Capital χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις – πελάτες τους με αντάλλαγμα την απόκτηση ενός ποσοστού των μετοχών τους. Το ποσοστό αυτό ποικίλει ανάλογα με το ύψος της χρηματοδότησης και το μέγεθος της χρηματοδοτούμενης επιχείρησης, αλλά κατά κανόνα κυμαίνεται στα επίπεδα του 30%. Η χρονική διάρκεια της επένδυσης κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 3 και 7 ετών. Οι επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται είναι συνήθως δυναμικές με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και επιχειρηματικά σχέδια που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις, ικανές να ανταμείψουν τις εταιρείες Venture Capital για το ρίσκο που αναλαμβάνουν.

Η συνεργασία των εταιρειών Venture Capital δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή κεφαλαίων αλλά παρέχεται επίσης βοήθεια και σε ότι αφορά την διοίκηση, το marketing, την στελέχωση και το στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης. Σημαντικές επίσης για την χρηματοδοτούμενη επιχείρηση είναι οι σχέσεις της εταιρίας Venture Capital με άλλες επιχειρήσεις της αγοράς που μπορεί να χρησιμεύσουν στην σύναψη συνεργασιών

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...