10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Το android δεν θα με βολεψει ως κύριο λειτουργικό δυστυχώς. EDIT: Δεν είχα δει τις απαντήσεις, θα σας απαντήσω σε λίγο. Συνεχίζω... Δίσκο έχω αυτόν. ΜΙα χαρά θα μαι προς το παρόν. Γενικά σε καμία περίπτωση δε νιώθω ότι πετάω χρήματα. Ίσα ίσα αυτές οι DDR4 στο μέλλον θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλλού, όπως και να μπει νέος επεξεργαστής και το pc να βγάλει πολλά χρόνια. Επίσης, θα έχω εγγύηση. Ένα C2D σύστημα ήδη έχει κολλήματα χωρίς καμία πιθανότητα αναβάθμισης και φυσικά χωρίς εγγύηση. (όπως έγραψα αρχικά έχω και πληκτρολόγιο-ποντίκι. Και οθόνη είχα, αλλά χάλασε τώρα. Δεν θα πάρω καινούργια όμως, κάπου θα βρω.) Επίσης, όπως είπα στο μέλλον έχω σκοπό αναβάθμισης σε κάποια χρόνια, γι αυτό άλλωστε θα δώσω παραπάνω χρήματα και θα πάω σε 1151, ενώ ένα σύστημα 1150 με ένα 30ρι λιγότερο θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Σε ποιό βαθμό όμως είναι αδύνατον να απαντήσω από τώρα, αφού δεν μπορώ να γνωρίζω τα οικονομικά μου σε 3-4 χρόνια. Ιδανικά θέλω ένα ικανό τροφοδοτικό και μια οικονομική μητρική που σηκώνει επεξεργαστές από celeron ως και i7 και στο μέλλον βλέπουμε. Αυτό που είναι σίγουρο είναι οτι το pc δεν προορίζεται/δεν θα χρησιμοποιηθεί για gaming ή επεξεργασία ήχου/εικόνας. Η μνήμη που προτείνεις με τα μεταφορικά εδώ που μένω έρχεται στα ίδια με αυτή που έβαλα πιο πάνω. Η μόνη που θα μου έρθει 2 ευρώ φθηνότερα είναι αυτή της Corsair, οπότε για 2 ευρώ λέω να πρότιμήσω την Kingston για το CAS 14. Για το τροφοδοτικό κλίνω προς αυτό που έβαλα, αλλά έχω στο μυαλό μου και το evga και το be quiet. Είπα να προτιμήσω το XFX επειδή μου προτάθηκε και παραπάνω ως καλή μάρκα και είναι και 500ρι bronze με 7 ευρώ διαφορά από το evga στα 430. Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι η μητρική που διάλεξα δεν θα δέχεται i5-i7? Οκ, θα το κοιτάξω κι εγώ. Η μητρική που μου έστειλες σε τί διαφέρει με την MSI? Η MSI γράφει πως υποστηρίζει ως και i7. ΥΓ. έβαλα κανα bold γιανα διαβάζεται γιατί έγραψα πολλά Στα 20-30Ε υπάρχει καλύτερη πρόταση? Για αρχή ,να αναφέρω πως πραγματικά χαίρομαι που έχω αυτή τη συζήτηση μαζί σου,μιας ,αν και φαντάζει αδιοανόητο,σπάνια μπαίνει κάποιος να ζητήσει βοήθεια και δέχεται αυτά που λέμε,εκφράζει ελεύθερα και υποστηρίζει και την άποψη του,και δεν μας γράφει τελικά στα αρχίδια του. Σε συνέχεια λοιπόν,ναι μια χαρά είναι ο δίσκος.Παρά όλα αυτά,βάλε το στο πρόγραμμα την απόκτηση ενός ssd.Τα αξίζει τα χρήματά του. Τα c2d δεν έχουν κολλήματα όμως,αλλά ας είναι και η τελευταία φορά που αναφερόμαστε,μιας και έχεις ήδη επεξεργαστή στα χέρια σου. Για τη μνήμη,ναι,πάρε την πιο φθηνή για εσένα,που σου αρέσει κι'όλας. Όσον αφορά την αναβάθμιση,παίζοντας λίγο τον δικηγόρο του Αλ Πατσίνο,θα πρέπει να βρεις κάποιον που θα πουλάει i5 χωρίς μητρική. Εν ολίγοις,θα κυνηγάς να βρεις κάποιον που κάηκε η μητρική και πάει για αναβάθμιση,και το λέω αυτό γιατί λίγοι θα αναβαθμίσουν 1151 ακόμα και σε 5 χρόνια από τώρα,και δε θα πουλήσουν σετάκι. Η μητρική υποστηρίζει και i7 μεν,ο σκαραβαίος πέρνει και μοτέρ από Πόρσε δε.Ναι,γίνεται,αλλά καλύτερα να δώσεις 10 ευρώ παραπάνω και να έχεις μια καλύτερη βάση.Το οκτάπινο στη τροφοδοσία παρέχει κυρίως ρεύμα για οβερκλοκ,δίνει όμως και πιο σταθερές τάσεις σε επεξεργαστές που θα ζητήσουν το κάτι παραπάνω,καθώς επίσης δε ζορίζει και τη μητρική αναγκάζοντάς την να περνάει όλο το απαραίτητο ρεύμα από 4 πιν. Δώσε τώρα δηλαδή κάτι ψιλά παραπάνω,να μην λες τι μαλάκας ήμουν που τσιγκουνεύτηκα το δεκάρικο τότε. Εγώ θεωρώ και την ύπαρξη μιας θύρας pci 8x απαραίτητη.Να έχεις την ευχέρεια να βάλεις μια 7,1 κάρτα ήχου,μια κάρτα τηλεόρασης, ό,τι... Δεν θα χρειαστείς τόσα βατ από το τροφοδοτικό σου.Ποτέ.Μπορείς να πέσεις σε χρήματα,χωρίς να πέσεις σε ποιότητα.Για 10 ευρώ το πολύ μιλάμε,αλλά τα ρίχνεις σε μια καλύτερη μητρική. Επίσης,αν η χρήση θα παραμείνει απλή,ίσως να σου ήταν πιο βολικο ένα μικρό κουτί. http://www.e-shop.gr/case-coolermaster-rc-110-kkn2-elite-110-black-p-PER.813301 Είναι πιο ακριβή λύση,όχι από το κόστος του κουτιού,αλλά των mini μητρικών,πιο βολική και καλαίσθητη δε. https://www.skroutz.gr/s/8101045/Asrock-B150M-HDS.html Ιδανική θα έλεγα,για αυτό το σενάριο. Δες το και πες μας,να καταλήξουμε τι κοιτάμε,να δούμε μετά ποιο είναι το καλύτερο,για εσένα.
SpirosZ68 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Το android δεν θα με βολεψει ως κύριο λειτουργικό δυστυχώς. EDIT: Δεν είχα δει τις απαντήσεις, θα σας απαντήσω σε λίγο. Συνεχίζω... Δίσκο έχω αυτόν. ΜΙα χαρά θα μαι προς το παρόν. Γενικά σε καμία περίπτωση δε νιώθω ότι πετάω χρήματα. Ίσα ίσα αυτές οι DDR4 στο μέλλον θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλλού, όπως και να μπει νέος επεξεργαστής και το pc να βγάλει πολλά χρόνια. Επίσης, θα έχω εγγύηση. Ένα C2D σύστημα ήδη έχει κολλήματα χωρίς καμία πιθανότητα αναβάθμισης και φυσικά χωρίς εγγύηση. (όπως έγραψα αρχικά έχω και πληκτρολόγιο-ποντίκι. Και οθόνη είχα, αλλά χάλασε τώρα. Δεν θα πάρω καινούργια όμως, κάπου θα βρω.) Επίσης, όπως είπα στο μέλλον έχω σκοπό αναβάθμισης σε κάποια χρόνια, γι αυτό άλλωστε θα δώσω παραπάνω χρήματα και θα πάω σε 1151, ενώ ένα σύστημα 1150 με ένα 30ρι λιγότερο θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Σε ποιό βαθμό όμως είναι αδύνατον να απαντήσω από τώρα, αφού δεν μπορώ να γνωρίζω τα οικονομικά μου σε 3-4 χρόνια. Ιδανικά θέλω ένα ικανό τροφοδοτικό και μια οικονομική μητρική που σηκώνει επεξεργαστές από celeron ως και i7 και στο μέλλον βλέπουμε. Αυτό που είναι σίγουρο είναι οτι το pc δεν προορίζεται/δεν θα χρησιμοποιηθεί για gaming ή επεξεργασία ήχου/εικόνας. Η μνήμη που προτείνεις με τα μεταφορικά εδώ που μένω έρχεται στα ίδια με αυτή που έβαλα πιο πάνω. Η μόνη που θα μου έρθει 2 ευρώ φθηνότερα είναι αυτή της Corsair, οπότε για 2 ευρώ λέω να πρότιμήσω την Kingston για το CAS 14. Για το τροφοδοτικό κλίνω προς αυτό που έβαλα, αλλά έχω στο μυαλό μου και το evga και το be quiet. Είπα να προτιμήσω το XFX επειδή μου προτάθηκε και παραπάνω ως καλή μάρκα και είναι και 500ρι bronze με 7 ευρώ διαφορά από το evga στα 430. Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι η μητρική που διάλεξα δεν θα δέχεται i5-i7? Οκ, θα το κοιτάξω κι εγώ. Η μητρική που μου έστειλες σε τί διαφέρει με την MSI? Η MSI γράφει πως υποστηρίζει ως και i7. ΥΓ. έβαλα κανα bold γιανα διαβάζεται γιατί έγραψα πολλά Στα 20-30Ε υπάρχει καλύτερη πρόταση? Ολες οι μητρικες 1151 δεχονται και i7. Οι φτηνες που συνηθως δεν προοριζονται για να συνδυαστουν με i7 δεν εχουν επαρκη ψυξη στα VRM και αυτο σημαινει οτι αν δεν υπαρχει καλη ψυξη (που συνηθως δεν υπαρχει) στην μητρικη τοτε θα εχεις Thermal throttling. Oι μονες φτηνες μητρικες που εχουν ψυκτρες στα VRM ειναι οι ASrock. https://www.skroutz.gr/s/7831498/Asrock-H110M-HDV.html Τροφοδοτικο σε αυτην την κατηγορια πραγματικα σαν το BeQuiet System Power 7 400W δεν εχω βρει να ειναι τοσο ισορροπημενο. Κανενα δεν ειναι τελειο σε αυτα τα λεφτα αλλα ολη η σειρα Be Quiet System Power 7 απο το 300αρι μεχρι το 500αρι ειναι αριστες επιλογες και σε πολυ καλη τιμη. http://www.e-shop.gr/psu-be-quiet-system-power-7-400w-p-PER.640574 Επαρκει δε ακομα και αν βαλεις i7 και GTX960 (ενταξει, οριακα, αλλα επαρκει, ιδανικα για να υπαρχει περιθωριο, μεχρι GTX950) Επεξ/σία 30 Μαΐου 2016 από SpirosZ68
Pseudonumo Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 ΟΚ ας πούμε ότι γλυτώνω τα 6 ευρώ βάζοντας το be quiet+zalman zm-t4 για κουτί, οπότε έχω spare 10 ευρώ (λίγο παραπάνω αλλά μη μου τα φάτε όλα ) . Τί μητρική μου προτείνετε εκεί στα 70 για να μπορεί να σηκώσει i7 ικανοποιητικά? Δεν πάμε πάνω από 72 ευρώ....
SpirosZ68 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 https://www.skroutz.gr/s/7411613/Asrock-B150M-HDV.html
Pseudonumo Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Με τα μεταφορικά ανεβαίνει στα 80 ευρώ η μητρική (η 78 απο κατάστημα Αθήνας). Οπότε βρίσκω και καλύτερη σε αυτά τα χρήματα, γλυτώνω τα χρήματα σε μεταφορικά και τα δίνω στη μητρική. Αξίζει από τα 62 να ανέβω στα 80 για μητρική, ή και αυτή στα 62 θα σηκώνει έναν i5/i7 στο μέλλον μια χαρά?
benign Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Κοιτάζω να έχει hdmi και vga. Θυμάμαι από παλιότερη κάρτα γραφικών ότι ακόμα και hdmi να μην έχει, αλλά dvi υπάρχει μετατροπέας dvi σε hdmi. Γενικά, το σύστημα συνυπολογίζοντας τις απόψεις όλων εδώ έχει διαμορφωθεί έτσι, οπότε περιένω γνώμες. Να σημειώσω πώς αγόρασα τον G4400. Κουτί: 36.29 € Zalman Z3 Plus Black Τροφοδοτικό: 52,47 € 500W XFX P1-500B-XTFR Μητρική: 59,97 € MSI H110M Pro-VH Επεξεργαστής: (τον αγόρασα) Intel Pentium G4400 RAM: 32,57 € HyperX Fury 8gb DDR4-2133MHz (CAS:14) Σύνολο (χωρίς CPU): 181,30 € Σχόλια: 1) Προτάθηκε και το Cougar Archon κουτί. Είναι καλύτερο? Υπάρχει κάτι καλύτερο και πιο οικονομικό? To Zalman μου άρεσε που έχει 2 ανεμιστηράκια, αλλά αν έχετε άλλη πρόταση τα αγοράζω εξτρά (εάν χρειάζεται). Το Zalman εχει 4 και οχι 2 12αρηδες προεγκατεστημενους αποδοτικους και αρκετα ησυχους. Το android δεν θα με βολεψει ως κύριο λειτουργικό δυστυχώς. EDIT: Δεν είχα δει τις απαντήσεις, θα σας απαντήσω σε λίγο. Συνεχίζω... Δίσκο έχω αυτόν. ΜΙα χαρά θα μαι προς το παρόν. Γενικά σε καμία περίπτωση δε νιώθω ότι πετάω χρήματα. Ίσα ίσα αυτές οι DDR4 στο μέλλον θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλλού, όπως και να μπει νέος επεξεργαστής και το pc να βγάλει πολλά χρόνια. Επίσης, θα έχω εγγύηση. Ένα C2D σύστημα ήδη έχει κολλήματα χωρίς καμία πιθανότητα αναβάθμισης και φυσικά χωρίς εγγύηση. (όπως έγραψα αρχικά έχω και πληκτρολόγιο-ποντίκι. Και οθόνη είχα, αλλά χάλασε τώρα. Δεν θα πάρω καινούργια όμως, κάπου θα βρω.) Επίσης, όπως είπα στο μέλλον έχω σκοπό αναβάθμισης σε κάποια χρόνια, γι αυτό άλλωστε θα δώσω παραπάνω χρήματα και θα πάω σε 1151, ενώ ένα σύστημα 1150 με ένα 30ρι λιγότερο θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Σε ποιό βαθμό όμως είναι αδύνατον να απαντήσω από τώρα, αφού δεν μπορώ να γνωρίζω τα οικονομικά μου σε 3-4 χρόνια. Ιδανικά θέλω ένα ικανό τροφοδοτικό και μια οικονομική μητρική που σηκώνει επεξεργαστές από celeron ως και i7 και στο μέλλον βλέπουμε. Αυτό που είναι σίγουρο είναι οτι το pc δεν προορίζεται/δεν θα χρησιμοποιηθεί για gaming ή επεξεργασία ήχου/εικόνας. Η μνήμη που προτείνεις με τα μεταφορικά εδώ που μένω έρχεται στα ίδια με αυτή που έβαλα πιο πάνω. Η μόνη που θα μου έρθει 2 ευρώ φθηνότερα είναι αυτή της Corsair, οπότε για 2 ευρώ λέω να πρότιμήσω την Kingston για το CAS 14. Για το τροφοδοτικό κλίνω προς αυτό που έβαλα, αλλά έχω στο μυαλό μου και το evga και το be quiet. Είπα να προτιμήσω το XFX επειδή μου προτάθηκε και παραπάνω ως καλή μάρκα και είναι και 500ρι bronze με 7 ευρώ διαφορά από το evga στα 430. Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι η μητρική που διάλεξα δεν θα δέχεται i5-i7? Οκ, θα το κοιτάξω κι εγώ. Η μητρική που μου έστειλες σε τί διαφέρει με την MSI? Η MSI γράφει πως υποστηρίζει ως και i7. ΥΓ. έβαλα κανα bold γιανα διαβάζεται γιατί έγραψα πολλά Στα 20-30Ε υπάρχει καλύτερη πρόταση? Οχι αυτη τη στιγμη που μιλαμε το Zalman Ζ3 Plus ειναι το καλυτερο vfm στην Ελληνικη αγορα και πιο ευρυχωρο απο το Αrchon. Συν οτι παιρνει μεγαλη σε μηκος καρτα γραφικων και εχει και εναν ειδικο αξονα που μπορει να την κρατησει σταθερη και να μην γερνει,πολυ σημαντικο και ασφαλες. Με τα μεταφορικά ανεβαίνει στα 80 ευρώ η μητρική (η 78 απο κατάστημα Αθήνας). Οπότε βρίσκω και καλύτερη σε αυτά τα χρήματα, γλυτώνω τα χρήματα σε μεταφορικά και τα δίνω στη μητρική. Αξίζει από τα 62 να ανέβω στα 80 για μητρική, ή και αυτή στα 62 θα σηκώνει έναν i5/i7 στο μέλλον μια χαρά? Αυτη που σου προτεινε ο Σπυρος ειναι πολυ καλη και οικονομικη. 1
Pseudonumo Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Ποια;η h110m φαντάζομαι στα 62. Γιατί η b150 που μου πρότεινε είναι καλή αλλά με τα μεταφορικά βγαίνει στα 80 ευρώ. Αν είναι να δώσω τόσα μεταφορικά σε κατάστημα από άλλη πόλη, προτιμώ να τα δώσω για μητρική από Αθήνα και να είναι καλύτερη.
benign Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Ποια;η h110m φαντάζομαι στα 62. Γιατί η b150 που μου πρότεινε είναι καλή αλλά με τα μεταφορικά βγαίνει στα 80 ευρώ. Αν είναι να δώσω τόσα μεταφορικά σε κατάστημα από άλλη πόλη, προτιμώ να τα δώσω για μητρική από Αθήνα και να είναι καλύτερη. Μεταφορικα απο Αγιους Αναργυρους? Εκει εδραζει το Must shop. 1
pano Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 ^''Το mustshop.gr στα πλαίσια της αναζήτησης και προσφοράς της καλύτερης λιανικής τιμής για τους πελάτες του που προκύπτει από τα μειωμένα έξοδα, δεν διαθέτει φυσικό κατάστημα (μόνο Web) ούτε και υποδομή για παραλαβή από τον χώρο του''. 1
SpirosZ68 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Ποια;η h110m φαντάζομαι στα 62. Γιατί η b150 που μου πρότεινε είναι καλή αλλά με τα μεταφορικά βγαίνει στα 80 ευρώ. Αν είναι να δώσω τόσα μεταφορικά σε κατάστημα από άλλη πόλη, προτιμώ να τα δώσω για μητρική από Αθήνα και να είναι καλύτερη. Αθηνα χωρις μεταφορικα με 69.5ευρω http://mustshop.gr/category-1722/hardware/mitrikes-kartes/asro-b150m-hdv-b150.html?sl=el που τα ειδες τα 80? ΟΚ εχει και με δωρεαν μεταφορικα http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?utm_source=xml&utm_medium=a&utm_campaign=b&ElementID=eafb148a-d11b-4e8a-ae13-a6d08e18c0d4 1
benign Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 ^''Το mustshop.gr στα πλαίσια της αναζήτησης και προσφοράς της καλύτερης λιανικής τιμής για τους πελάτες του που προκύπτει από τα μειωμένα έξοδα, δεν διαθέτει φυσικό κατάστημα (μόνο Web) ούτε και υποδομή για παραλαβή από τον χώρο του''. Αρα θα πληρωσει 78 τα ελαχιστα μεταφορικα + αντικαταβολη οπως γραφει εφοσον ειναι στην ιδια πολη. 1
SpirosZ68 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Ουδεν κακο αμιγες καλου http://www.techstores.gr/motherboard-1151-asrock-b150m-pro4s.html 1
Pseudonumo Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Ουδεν κακο αμιγες καλου http://www.techstores.gr/motherboard-1151-asrock-b150m-pro4s.html Άρα να την προτιμήσω από αυτές που έβαλα, πχ από αυτή? http://www.e-gate.gr/gigabyte-ga-b150m-ds3h.html Αν ναι, σε τί υπερτερεί? Γιατί βλέπω η Gigabyte έχει 4 dimm slots που μου άρεσε και οι 2 έχουν 4 dimm. (και M.2 Socket λέει...). Βέβαια η asrock εχει 2 pci-e 16x Μεταξύ Pro4S και Plus D3? H plus d3 παίρνει "αργές" ram? EDIT: Λέω να παραγγείλω την Pro4S. Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα? Επεξ/σία 31 Μαΐου 2016 από Pseudonumo 1
Pseudonumo Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Λοιπόν τελικά παρήγγειλα την pro4s, τη ram και zalman z3 plus. Μένει το τροφοδοτικό 3
Pseudonumo Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Αυτό το τροφοδοτικό είναι καλό? http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?utm_source=xml&utm_medium=a&utm_campaign=b&ElementID=835ed8ac-f35d-442f-b9fd-c9be6a07103f ή καλύτερα να πάω σε κάτι τέτοιο? http://www.skroutz.gr/s/4337988/Antec-VP500P.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα