MaZzzZ Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Μεχρι τωρα ημουν στην HOL με ADSL, περιμενα πως και πως να φερουν VDSL αλλα μπα, και ετσι ειπα να παω στον OTE γιατι βαρεθηκα να περιμενω την HOL. Σημερα μπηκε η VDSL μου 30αρα και δειτε τι βλεπω μεσα στο ρουτερ. Στο ρουτερ μεσα λεει οτι πιανω αυτα που δειχνω, αλλα απο οτι εχω καταλαβει δεν ειναι ετσι. 29.993 στα 30 και 2.490 στα 25? Μπα... Σε SpeedTest μου λεει οτι εχω περιπου στα 25 Down και 1.8 Up. Μετα απο κραξιμο απο τεστ που εκανα για το Upload μου, μου ειπαν οτι δεν εχω αυτα που βλεπω μεσα στο ρουτερ αλλα μεσα στο speedtest, τελικα τι υσχιει ουτε εγω εχω καταλαβει. Με πειραξε παρα πολυ το Up να πω την αληθεια γιατι για αυτο το πραγμα εβαλα VDSL. Link Status Up Modulation Type VDSL2 Actual Rate(Up/Down) 2490/29993 kbps Attainable Rate(Up/Down) 28170/63283 kbps Noise Margin(Up/Down) 28.2/16.4 dB Line Attenuation(Up/Down) 20.3/10 dB Output Power(Up/Down) 7.6/14.5 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved Interleave Depth(Up/Down) 1/1201 Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms INP(Up/Down) 0/4.5 symbols Profile 17a LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 0/8 FEC Errors(Up/Down) 0/140551 Στα τηλεφωνα που μιλαω με τα ατομα του ΟΤΕ ολο μου λενε οτι θα με καλεσει ενας τεχνικος, αλλο και τουτο, δηλαδη δεν μπορω να μιλησω με την μια με τεχνικο? Αυτο πρωτη φορα το βλεπω. Και μου λενε οτι η γραμη ειναι πολυ καλη, εμενα παντως δεν μου αρεσει. Τωρα, υπαρχει καποιος τροπος να ανεβασω το Upload μου? Ακομα και ας ριξω το Download λιγο δεν με ενοχλει. Ρωτησα αν μπορουν να μου αλλαξουν καποιο προφιλ και μου λενε θα το κοιταξουν και αλλα τετοια, μετα ρωτησα και για AnnexM που αν δεν κανω λαθος ειναι το προφιλ για να ανεβει λιγο το Upload αν θυμαμαι καλα, και η απαντηση που πηρα ειναι οτι δεν μπορουν να το αλλαξουν αυτοι αυτο παρα μονο εγω μεσα απο το ρουτερ μου, που δεν καταφερα να βρω κατι τετοιο, ξερει κανεις πως το κανω αυτο με το ρουτερ που εχω? Αξιζει να δωσω λιγα χρηματα και να παρω ενα καλυτερο ρουτερ? Ερε αδικη χαρα εφαγα με την VDSL απο οτι βλεπω, να παω σε 50αρα τι να κανω δεν ξερω. Αληθεια στη 30αρα εχω 1.8 απο τα 2.5, στην 50αρα ποσο θα εχω δηλαδη? Απο τα 5.0 να εχω 2.8? Ερε λαμογιες που γινονται.
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Απο αυτα που εχεις δεν γίνετε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα παραπάνω, εισαι τέλειος, εκτος αν πας σε 50αρα Εχεις ακούσει αυτο που λεει ο λαος "Κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες" 1
MaZzzZ Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Ειμαι 180 μετρα απο το ΑΚ, απο το μπαλκονι μου βλεπω τον ΟΤΕ, για αυτο ειμαι τοσο καλα οσο λες. Εγω παλι πιστευω ομως πως δεν ειμαι καλα, για αυτο και εκανα παραπονα. Και για αυτο προσπαθω να καταλαβω η να βρω πως γινεται να βαλω AnnexM η να παρω αλλο ρουτερ, γιατι δεν θελω να παω τοσο γρηγορα σε 50αρα. Το αστειο ειναι οτι το καφαο μου ειναι απο το 1970, και να παιρνω μεσα απο οπτικη ινα δεν νομιζω.
dbconan Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Αν πας στο 50αρι θα εχεις 49.999 και 4.999..... Τωρα για το ΑΝΝΕΧ Μ ,αν περιεμενες την ΗΟL θα το ειχες κανονικα,ο ΟΤΕ δεν νομιζω οτι το δινει ετσι... Παντως η ταχυτητα σου ειναι ακριβως οσο πρεπει για το 30αρι που εχεις...Οσο για το speedTest,ειναι πολυ μακρια απο την πραγματικη σου ταχυτητα.. Οπως και το 50αρι με το 30αρι,εχει πολυ μεγαλη διαφορα μεταξυ τους... Tωρα στα 800μετρα απο καμπινα που ειμαι και με ΑΝΝΕΧ Μ καιρο τωρα...(οχι οτι σε VDSL eχει και καποια διαφορα το Μ ,απλα καποιες μερες φτανει και τα 47.500 με το Μ,που ΔΕΝ ξερω αν κανει αυτο την διαφορα)
MaZzzZ Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δηλαδη στο 50αρι θα εχω ακριβως 49.999 και 4.999 η παλι απλα θα τα βλεπω στο ρουτερ μου και θα ειναι και καλα το μεγιστο και οταν κανω speedtest θα βλεπω αλλα? Μου ηρθε ενα μηνυμα και μου λεει το τεχνικο σας προβλημα λυθηκε, δεν μπορω να καταλαβω τι λυθηκε και τι εκαναν, γιατι δηλαδη να μην εχουν ενα τηλεφωνο να μπορεις να τους παρεις και να τους μιλας, η παλι ετσι, αντι για μηνυμα παρτε τηλεφωνο, αυτο το πραγμα πρωτη φορα το βλεπω, σε αντιθεση με την HOL που ειχα που μπορουσα να τους μιλουσα οποτε ηθελα. Τεσπα, να πιο θεμα λυθηκε απο οτι βλεπω. Απο 25 πηγα περιπου στα 28 και απο 1.8 πηγα περιπου στα 2.0, απο οτι βλεπω μπορουν να δωσουν παραπανω αλλα με παραπονα και γρκινια συνεχεια. Οσο αφορα για το AnnexM στον ΟΤΕ δεν καταφερα να βρω κατι στο ρουτερ αλλα ουτε μου ειπαν κατι. Και εγω πιστευα πως το speedtest δεν σου λεει τι εχεις 100% αλλα το ρουτερ σου λεει ποσο εχεις. Απο την στιγμη ομως που στο ρουτερ λεει το μεγιστο και οχι το αληθινο σου τοτε πιστευεις το speedtest. Ειχα νιωσει τρελη χαρα οταν ειδα το ρουτερ, αλλα μετα οταν εκανα καποια πραγματα ειδα οτι δεν ειναι αληθινα αυτα που δειχνει.
jkoukos Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Πάντα η πραγματική ταχύτητα στο διαδίκτυο (π.χ. online test) είναι μικρότερη της ονομαστικής του συγχρονισμού λόγω overhead (έως 20% σε ADSL και έως 10% σε VDSL) και δικτύου του εκάστοτε παρόχου. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα μας, αλλά είναι τεχνολογικός περιορισμός του xDSL σε όλο τον γαλαξία. Επιπρόσθετα παίζει ρόλο ο server με τον οποίο συνδέεσαι, ο φόρτος του δικτύου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς και η δρομολόγηση των κυκλωμάτων διασύνδεσης του παρόχου. Τέλος για αξιόπιστα συμπεράσματα, πρέπει να κάνουμε τις δοκιμές πάντα με ενσύρματη σύνδεση. Τέλος το Annex M είναι πρότυπο του ADSL2 και όχι του VDSL. 3
johnmegarythmos Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Καλησπέρα το annex m τι ακριβώς είναι? Και τι διαφορά έχει με κάποιο άλλο?
derasto Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Κατέβασε ενα μεγάλο αρχείο πχ απο amd.com ή απο εδώ http://speedtest.ftp.otenet.gr/ Αυτη ειναι και η ταχυτητα σου
johnmegarythmos Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δεν κατάλαβα? Οι τιμές που γράφει μέσα στο status information δεν είναι η ταχύτητα μου?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Στο status information βλέπεις τον συγχρονισμό, σε αυτό που σου λέει βλέπεις πόσο είναι το throughput, aka το τι πιάνεις σε πραγματικές συνθήκες. Υπάρχει μια μικρή χασούρα δλδ λόγω overheads...
jkoukos Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Καλησπέρα το annex m τι ακριβώς είναι? Και τι διαφορά έχει με κάποιο άλλο? Είναι μία από τις προδιαγραφές του ADSL, στην οποία έχουμε μεγαλύτερο Upload (έως 2,5Mbps) εις βάρος του Download (χάνουμε ~1,5Mbps). Δεν κατάλαβα? Οι τιμές που γράφει μέσα στο status information δεν είναι η ταχύτητα μου? Που πάνε τα χαμένα Megabytes? Η απάντηση έχει όνομα, "overhead", όπως σωστά έγραψε ο ThReSh. Διάβασε όλο το άρθρο για να έχεις μια ιδέα πως δουλεύει το DSL.
rfc Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Γενικως αν πιανεις πανω απο το 80% σε αυτο που συγχρονιζεις..... εισαι θεος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα