Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν μιλησα για tearing αλλα για stuttering ...δλδ ψιλοκοληματα στην εικονα...

το tearing δλδ ενα πραγμα σαν γραμμη που κοβει το κεντρο της οθονης για κλασματα ας πουμε...

δημιουργειται απο την ελειψη vsync εκτος αν πεζεις σε bordeless που δε κανει tearing και χωρις vsync..

Nai katalava.

Είναι ρε παιδιά τα πράγματα τόσο τραγικά όσο τα λένε? Πολύ μάρκετινγκ "πουλάνε" περί Freesync/G-sync φαίνεται.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε προφανώς όλα είναι θέμα μάρκετινγκ.  Κανείς δεν λέει ότι δεν λειτουργούν βέβαια και μάλιστα πολύ καλά, αλλά αυτά τα modules θα έπρεπε(και λογικά μπορούσαν) να είναι μέσα στην gpu είτε στην τελική να μην μας το χρέωναν τόσο πολύ στα monitor τους. Το Freesync γενικά δεν φαίνεται να επηρεάζει τόσο τις τιμές στα μόνιτορ που το φοράνε. Αντιθέτως η nvidia το υπερχρεώνει όλο αυτο. Και τώρα με τις Pascal σου λέει δεν χρειάζεσαι ξέρω γω κάποιο ειδικό μονιτορ. Aλλα δεν μπορώ να καταλάβω πως θα λειτουργεί ουσιαστικά αυτό το feature, όσα κείμενα και αν έχω διαβάσει ως τώρα που αναφέρονται σε αυτό. Είναι κάτι σαν triple buffering; Γιατί θα το έχουν μόνο οι Pascal; (πέρα του μάρκετινγκ παράγοντα) Επίσης όπως αναφέρθηκε πιο πάνω. Μιλάμε για Stuttering και tearing. Oκ;  Αν ναι, πιο από τα δυο λύνει το FastSync; Και τα δυο θα απαντήσει κάποιος γιατί αλληλοσυνδέονται αυτά τα δυο.

Όσοι πήραν τα Gsync μονιτορ, τώρα τι; Να αισθάνονται *λακες τώρα που θα βγει αυτό με 0 κόστος για new monitor; WTF...

Δημοσ.

Ε προφανώς όλα είναι θέμα μάρκετινγκ. Κανείς δεν λέει ότι δεν λειτουργούν βέβαια και μάλιστα πολύ καλά, αλλά αυτά τα modules θα έπρεπε(και λογικά μπορούσαν) να είναι μέσα στην gpu είτε στην τελική να μην μας το χρέωναν τόσο πολύ στα monitor τους. Το Freesync γενικά δεν φαίνεται να επηρεάζει τόσο τις τιμές στα μόνιτορ που το φοράνε. Αντιθέτως η nvidia το υπερχρεώνει όλο αυτο. Και τώρα με τις Pascal σου λέει δεν χρειάζεσαι ξέρω γω κάποιο ειδικό μονιτορ. Aλλα δεν μπορώ να καταλάβω πως θα λειτουργεί ουσιαστικά αυτό το feature, όσα κείμενα και αν έχω διαβάσει ως τώρα που αναφέρονται σε αυτό. Είναι κάτι σαν triple buffering; Γιατί θα το έχουν μόνο οι Pascal; (πέρα του μάρκετινγκ παράγοντα) Επίσης όπως αναφέρθηκε πιο πάνω. Μιλάμε για Stuttering και tearing. Oκ; Αν ναι, πιο από τα δυο λύνει το FastSync; Και τα δυο θα απαντήσει κάποιος γιατί αλληλοσυνδέονται αυτά τα δυο.

Όσοι πήραν τα Gsync μονιτορ, τώρα τι; Να αισθάνονται *λακες τώρα που θα βγει αυτό με 0 κόστος για new monitor; WTF...

Με τις PASCAL τι? Δεν χρειάζεται G-sync? Θα έχουν ίδιο υποκαταστατο όλες οι PASCAL se οποιοδήποτε monitor?

Δημοσ.

Ε προφανώς όλα είναι θέμα μάρκετινγκ.  Κανείς δεν λέει ότι δεν λειτουργούν βέβαια και μάλιστα πολύ καλά, αλλά αυτά τα modules θα έπρεπε(και λογικά μπορούσαν) να είναι μέσα στην gpu είτε στην τελική να μην μας το χρέωναν τόσο πολύ στα monitor τους. Το Freesync γενικά δεν φαίνεται να επηρεάζει τόσο τις τιμές στα μόνιτορ που το φοράνε. Αντιθέτως η nvidia το υπερχρεώνει όλο αυτο. Και τώρα με τις Pascal σου λέει δεν χρειάζεσαι ξέρω γω κάποιο ειδικό μονιτορ. Aλλα δεν μπορώ να καταλάβω πως θα λειτουργεί ουσιαστικά αυτό το feature, όσα κείμενα και αν έχω διαβάσει ως τώρα που αναφέρονται σε αυτό. Είναι κάτι σαν triple buffering; Γιατί θα το έχουν μόνο οι Pascal; (πέρα του μάρκετινγκ παράγοντα) Επίσης όπως αναφέρθηκε πιο πάνω. Μιλάμε για Stuttering και tearing. Oκ;  Αν ναι, πιο από τα δυο λύνει το FastSync; Και τα δυο θα απαντήσει κάποιος γιατί αλληλοσυνδέονται αυτά τα δυο.

το fast sync καταρχας λυνει το θεμα του tearing και βελτιονει κατα πολυ εννοειτε το stuttering και αυτο θα ισχυει για "ολες της καρτες" νομιζω...

Nai katalava.

Είναι ρε παιδιά τα πράγματα τόσο τραγικά όσο τα λένε? Πολύ μάρκετινγκ "πουλάνε" περί Freesync/G-sync φαίνεται.

τραγικο δεν ειναι...και στα περισσοτερα παιχνιδια λυνεται με τους τροπους που ανεφερα...

ενοχλητικο ειναι ομως γιατι ειναι παιχνιδια που ενω εχεις καλα φπς 50 η 60 ας πουμε λογω οτι κανουν αυτο το σκαμπανεβασμα τα φπς οταν εχεις ανοιχτο το vsync τρωει κολληματακι ...και καθε πανω κατω και κολληματακι ...μεχρι που στη δινει στα νευρα αν το προσεχεις και του δωσεις σημασια :P

Δημοσ.

το fast sync καταρχας λυνει το θεμα του tearing και βελτιονει κατα πολυ εννοειτε το stuttering και αυτο θα ισχυει για "ολες της καρτες" νομιζω...

τραγικο δεν ειναι...και στα περισσοτερα παιχνιδια λυνεται με τους τροπους που ανεφερα...

ενοχλητικο ειναι ομως γιατι ειναι παιχνιδια που ενω εχεις καλα φπς 50 η 60 ας πουμε λογω οτι κανουν αυτο το σκαμπανεβασμα τα φπς οταν εχεις ανοιχτο το vsync τρωει κολληματακι ...και καθε πανω κατω και κολληματακι ...μεχρι που στη δινει στα νευρα αν το προσεχεις και του δωσεις σημασια :P

Αυτό που λες(rivatuner) είναι το fps limiter? Οπότε βάζεις V-Sync(που χάνεται το tearing) και βάζεις fps limiter στα 50 fps και είσαι τζετ?

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που λες(rivatuner) είναι το fps limiter? Οπότε βάζεις V-Sync(που χάνεται το tearing) και βάζεις fps limiter στα 50 fps και είσαι τζετ?

ετσι αναλογως τι φπς βγαζεις παντα...αν δεν πεφτουν κατω απο 50 τοτε θα εισαι κομπλε ...αν πανε το χαμηλοτερο 45 ας πουμε βαζεις 40...

σε πολλες περιπτωσεις ομως οπως ειπα ειναι ακομα καλυτερο να βγαλεις το vsync και να βαλεις αντι για  fullscreen η bordeless η windowed mode  fullscreen αναλογως τη επιλογες εχει το παιχνιδι...

και βλεπεις που κινειται καλυτερα ....

Δημοσ.

ετσι αναλογως τι φπς βγαζεις παντα...αν δεν πεφτουν κατω απο 50 τοτε θα εισαι κομπλε ...αν πανε το χαμηλοτερο 45 ας πουμε βαζεις 40...

σε πολλες περιπτωσεις ομως οπως ειπα ειναι ακομα καλυτερο να βγαλεις το vsync και να βαλεις αντι για fullscreen η bordeless η windowed mode fullscreen αναλογως τη επιλογες εχει το παιχνιδι...

και βλεπεις που κινειται καλυτερα ....

Το Adaptive-Vsync φαίνεται το καλύτερο πάντως. Μόνο nvidia gpus το έχουν?

Δημοσ.

Το Adaptive-Vsync φαίνεται το καλύτερο πάντως. Μόνο nvidia gpus το έχουν?

δε θα το ελεγα...αλλα τεσπα αναλογως...δοκιμαζεις και βλεπεις αν εχεις θεμα.....δε ξερω θα σε γελασω αν ειναι μονο σε nvidia...

Δημοσ.

δε θα το ελεγα...αλλα τεσπα αναλογως...δοκιμαζεις και βλεπεις αν εχεις θεμα.....δε ξερω θα σε γελασω αν ειναι μονο σε nvidia...

Τα Δικομασες όλα αυτά? Και Adaptive-Vsync?

Δημοσ.

Τα Δικομασες όλα αυτά? Και Adaptive-Vsync?

παντα τα δοκιμαζω αναλογως το παιχνιδι φυσικα αν χρειαζεται κλπ...και οπου βρω καλυτερα μενω...

Δημοσ.

παντα τα δοκιμαζω αναλογως το παιχνιδι φυσικα αν χρειαζεται κλπ...και οπου βρω καλυτερα μενω...

Πανω είπες ότι το Adaptive-Vsync δεν είναι και πολύ καλύτερο. Κοίτα αφού μπαίνει μόνο του όταν ανέβουν τα fps πάνω από τα hz του μόνιτορ, οπότε δεν υπάρχει tearing και κλείνει αυτόματα όταν τα fps πέσουν κάτω από τα hz του μόνιτορ για να μην υπάρχει stutter. καλό φαίνεται.

Δημοσ.

Αν έχεις 60hz monitor (όπως εγω) και δεν θες να τα σκασεις χοντρα για καλύτερο, δοκιμασε να κανεις overclock το monitor σου. (Με ρίσκο βέβαια, οπως σε ολα τα overclocking)..

Το δικό μου, ενα samsung 27αρι, το ανέβασα μεσω custom resolution (απο το nvidia panel) στα 75hz stable και τα tearing και τα κολλήματα μειώθηκαν αισθητά! Μην περιμένεις θαύματα όμως... Το έχω εδώ κ κατι μήνες ετσι κ δεν εχει παρουσιασει προβλημα... 

Αλλα οπως σου ειπα, ειναι ρίσκο

Δημοσ.

Αν έχεις 60hz monitor (όπως εγω) και δεν θες να τα σκασεις χοντρα για καλύτερο, δοκιμασε να κανεις overclock το monitor σου. (Με ρίσκο βέβαια, οπως σε ολα τα overclocking)..

Το δικό μου, ενα samsung 27αρι, το ανέβασα μεσω custom resolution (απο το nvidia panel) στα 75hz stable και τα tearing και τα κολλήματα μειώθηκαν αισθητά! Μην περιμένεις θαύματα όμως... Το έχω εδώ κ κατι μήνες ετσι κ δεν εχει παρουσιασει προβλημα...

Αλλα οπως σου ειπα, ειναι ρίσκο

Εύκολα overclcockαρεται το monitor? Πως καταλαβαίνεις ότι είναι σταθερό το overclcock στο μόνιτορ? Πχ στις κάρτες γραφικών το καταλαβαίνεις από τις θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Αν έχεις nvidia gpu ειναι πανευκολο . Μπαινεις στο nvidia control panel και στην αναλυση βαζεις custom resolution και τα herz που θες. 

Μέχρι τα 75hz εμενα παιζει μια χαρα, παραπάνω 75 - 79 δειχνει μηνυμα warning η σαμσουνγκ οτι δεν ειναι optimal.

Πανω απο τα 80 δειχνει μαυρη οθονη, οποτε το αφησα στα 75.

Πρέπει να το κανεις σταδιακα με 2 / 3 hz την φορα

Αν εχεις amd ειναι λιγο μπερδεμα, πρεπει να βαλεις αλλο προγραμμα.

Εξαρταται κ απο το μονιτορ που εχεις, απο την μαρκα κ το κομματι που πετυχες, μερικοι αναφέρουν οτι εχουν καταφερει πανω απο 80 με αλλες εταιρίες.

Δεν παρατήρησα κατι στο δικο μου, ουτε υπερθερμενεται ουτε τιποτα. Ισως τρωει περισσοτερο ρευμα.

Λογικα θα εχει καποια επιρροη στην μακροζωία του, οπως κ με ολα τα hw που τα κανεις oc.  

Δημοσ.

Αν έχεις nvidia gpu ειναι πανευκολο . Μπαινεις στο nvidia control panel και στην αναλυση βαζεις custom resolution και τα herz που θες.

Μέχρι τα 75hz εμενα παιζει μια χαρα, παραπάνω 75 - 79 δειχνει μηνυμα warning η σαμσουνγκ οτι δεν ειναι optimal.

Πανω απο τα 80 δειχνει μαυρη οθονη, οποτε το αφησα στα 75.

Πρέπει να το κανεις σταδιακα με 2 / 3 hz την φορα

Αν εχεις amd ειναι λιγο μπερδεμα, πρεπει να βαλεις αλλο προγραμμα.

Εξαρταται κ απο το μονιτορ που εχεις, απο την μαρκα κ το κομματι που πετυχες, μερικοι αναφέρουν οτι εχουν καταφερει πανω απο 80 με αλλες εταιρίες.

Δεν παρατήρησα κατι στο δικο μου, ουτε υπερθερμενεται ουτε τιποτα. Ισως τρωει περισσοτερο ρευμα.

Λογικα θα εχει καποια επιρροη στην μακροζωία του, οπως κ με ολα τα hw που τα κανεις oc.

Μπα το overclcock όσο είναι ελεγχόμενο δεν μικραινει την μακροζωια σε κανένα μηχάνημα. Και έτσι όπως λες εφόσον δεν ζεσταίνεται, δεν επηρεάζει την μακροζωια του monitor λογικά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...