tataros87 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Καλησπερα σας. Εχω ενα pc με τα εξής χαρακτηριστικά που φενονται στην εικόνα απο το speccy. Αγόρασα την Radeon R7 250 2GB και ενω κουμπωνει στην μητρικη δεν λειτουργει καθολου ουτε η ψυχτρα της. Μπορει καποιος να με βοηθησει?
Ghost007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Καλησπερα σας. Εχω ενα pc με τα εξής χαρακτηριστικά που φενονται στην εικόνα απο το speccy. Αγόρασα την Radeon R7 250 2GB και ενω κουμπωνει στην μητρικη δεν λειτουργει καθολου ουτε η ψυχτρα της. Μπορει καποιος να με βοηθησει? εχει κουμποσει σωστα σιγουρα ? εχει πιν για ρευμα ? εχεις βαλει το καλωδιο του ρευματος ? α..και καινουργια η μεταχειρισμενη ? και πριν βαλεις αυτη ειχες βγαλει πρωτα τους οδηγους της nvidia απο την παλια σου καρτα ?
Xristaras12 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Καλησπερα σας. Εχω ενα pc με τα εξής χαρακτηριστικά που φενονται στην εικόνα απο το speccy. Αγόρασα την Radeon R7 250 2GB και ενω κουμπωνει στην μητρικη δεν λειτουργει καθολου ουτε η ψυχτρα της. Μπορει καποιος να με βοηθησει? Αν δεν ανεβάσει θερμοκρασία δεν θα γυρίσει. Ασε που δεν έχει λόγο να ανεβάσει και πολύ θερμοκρασία μιας κ ειναι αρκετά αδύναμη. τα παραπάνω που γράφει το παιδί τα έχεις κάνει;
ziaba Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 μπορεί να θέλει και ρύθμισή από το bios ή δεν φτάνουν τα ρέματά του τροφοδοτικου θελει 400 Watt κ ανω + το σύστημά σου δεν μπορεί να σπρώξει αυτήν την κάρτα τζάμπα την πήρες
thor777 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δεν τραβάει και πολύ ρευμα αυτή η κάρτα (δεν πρέπει να έχει extra power connector) οπότε δεν νομίζω να είναι θέμα τροφοδοτικού, με κάθε επιφύλαξη βέβαια γιατί δεν ξέρουμε πιο είναι το τροφοδοτικό. Αν δεν έχεις σήμα τα παλιά drivers δεν εχουν σημασία, μπορείς να τα βγάλεις και μετά την εγκατάσταση της κάρτας. H μητρική σου είναι πολύ παλιά (δεν ξέρω και τί μάρκα είναι αυτή η abit που γράφει) και λογικά θα έχει Pci-express 1.0. Οπότε πιθανόν να υπάρχει θέμα συμβατότητας με την μητρική. Ένα bios update μπορεί να βοηθούσε αλλά πολύ αμφιβάλω αν υπάρχει υποστήριξη για την μητρική σου πλεον. Γενικά το σύστημά σου είναι πολύ παλιό και θα χρειαστεί να κάνεις μία γενική αναβάθμιση κάποια στιγμή. Αν δεν ανεβάσει θερμοκρασία δεν θα γυρίσει. Ασε που δεν έχει λόγο να ανεβάσει και πολύ θερμοκρασία μιας κ ειναι αρκετά αδύναμη. τα παραπάνω που γράφει το παιδί τα έχεις κάνει; Εχει ρύθμιση η κάρτα αυτή να μην γυρνάνε οι ανεμιστήρες μέχρι κάποια θερμοκρασία ?
tataros87 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δεν τραβάει και πολύ ρευμα αυτή η κάρτα (δεν πρέπει να έχει extra power connector) οπότε δεν νομίζω να είναι θέμα τροφοδοτικού, με κάθε επιφύλαξη βέβαια γιατί δεν ξέρουμε πιο είναι το τροφοδοτικό. Αν δεν έχεις σήμα τα παλιά drivers δεν εχουν σημασία, μπορείς να τα βγάλεις και μετά την εγκατάσταση της κάρτας. H μητρική σου είναι πολύ παλιά (δεν ξέρω και τί μάρκα είναι αυτή η abit που γράφει) και λογικά θα έχει Pci-express 1.0. Οπότε πιθανόν να υπάρχει θέμα συμβατότητας με την μητρική. Ένα bios update μπορεί να βοηθούσε αλλά πολύ αμφιβάλω αν υπάρχει υποστήριξη για την μητρική σου πλεον. Γενικά το σύστημά σου είναι πολύ παλιό και θα χρειαστεί να κάνεις μία γενική αναβάθμιση κάποια στιγμή. Εχει ρύθμιση η κάρτα αυτή να μην γυρνάνε οι ανεμιστήρες μέχρι κάποια θερμοκρασία ? Εψαξα αρκετα και μεσα απο τα bios αλλα δεν βρηκα κατι. Εκανα μαλιστα και οσα αναφερατε και παραπανω , ακομα και απο το θεμα ρευτματος. εχω 700 watt psu . Εχετε να προτεινετε κατι για αναβαθμηση γιατι η αληθεια ειναι οτι το Pc ειναι αρκετα παλιο. Ευχαριστω πολυ!
thor777 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Εψαξα αρκετα και μεσα απο τα bios αλλα δεν βρηκα κατι. Εκανα μαλιστα και οσα αναφερατε και παραπανω , ακομα και απο το θεμα ρευτματος. εχω 700 watt psu . Εχετε να προτεινετε κατι για αναβαθμηση γιατι η αληθεια ειναι οτι το Pc ειναι αρκετα παλιο. Ευχαριστω πολυ! Άνοιξε καινούριο θέμα εδώ Site: ΝέαΣυστήματα & Αναβαθμίσεις με βάση τις οδηγίες (φορμα) που θα βρείς εδω Site: Αναβάθμιση Φόρμας Αγοράς/Αναβάθμισης Η/Υ
Ghost_Man2329 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 υπαρχει και η πιθανοτιτα να ειναι ελλατωματικη?!!
tataros87 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 την ειχα στειλει ηδη μια φορα για ελεγχο και μου ειχαν πει οτι λειτουργει κανονικα. τι να πω
SpirosZ68 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Το τροφοδοτικο σου ποιο ακριβως ειναι? μαρκα και μοντελο. Δοκιμασε την αν εχεις την δυνατοτητα και σε καποιον αλλο υπολογιστη. Στο screen shot ομως βλεπω nVidia 9400GT, απεγκατεστησε τους παλιους drivers ακολουθωντας τις οδηγιες εδω http://www.insomnia.gr/topic/565123-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-drivers-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/ Και μετα ξαναπερασε τους σωστους οδηγους απο την ATI 1
thor777 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Την εστειλε ήδη για έλεγχο και λειτουργεί λέει κανονικά. Τι σχέση έχουν οι drivers με το αν δίνει σήμα στην οθόνη ή αν γυρνάνε οι ανεμιστήρες ? (για τους ανεμιστήρες μπορεί να ισχύει και αυτό που λέει ο Xristaras) Εγώ επιμένω οτι έχει να κάνει με το bios και την μητρική οπως εγραψα σε προηγούμενο post.
Xristaras12 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 απ οσο θυμάμαι απο την 7770 που ειχα,ο catalyst σου δίνει επιλογή να ρυθμίσεις τον ανεμιστήρα. Δεύτερον,αν δεν γινεται με τον crimson,κατεβάζεις το msi afterburner και έχει επιλογή να βάλεις % χρησης του ανεμιστήρα. Τριτον,εφοσον έχεις το MSI AB,δες τι θεμοκρασία γράφει στην κάρτα και επειτα βάλε κάποιο bench test (πχ valley benchmark)και δες σε ποια θερμοκρασία και άνω θα ανάψει ο ανεμιστήρας. Πιστεύω γύρω στους 50-60 θα άρχισει δειλά δειλά να στροφάρει.
thor777 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Ναι μπορείς να ρυθμίσεις το fan speed σε συγκεκριμένες στροφές απο τον catalyst συγκεκριμένα απο το AMD Overdrive ή να κάνεις ένα custom fan profile με το MSI Afterburner. Ωστόσο τί σχέση έχει αυτό με το πρόβλημα του TS, δεν ρώτησε πως μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Το θέμα του είναι οτι η κάρτα του δεν λειτουργεί στο συστημά του (δεν έχει καθόλου σήμα στην οθόνη + οτι δεν γυρίζει το fan)
Xristaras12 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Ναι μπορείς να ρυθμίσεις το fan speed σε συγκεκριμένες στροφές απο τον catalyst συγκεκριμένα απο το AMD Overdrive ή να κάνεις ένα custom fan profile με το MSI Afterburner. Ωστόσο τί σχέση έχει αυτό με το πρόβλημα του TS, δεν ρώτησε πως μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Το θέμα του είναι οτι η κάρτα του δεν λειτουργεί στο συστημά του (δεν έχει καθόλου σήμα στην οθόνη + οτι δεν γυρίζει το fan) Σωστά. Εφόσον την έχει πάει πίσω και δεν έχουν βρει κάποιο πρόβλημα,πέρα απο το να την δοκιμάσει σε αλλο σύστημα δεν βλέπω αλλη λύση. Είχα διαβάει και παλαιότερα για ασυμβατότητες μεταξύ καρτας γραφικών και μητρικής. Επίσης όπως έχεις αναφέρει και εσύ να γίνει bios update αν υπάρχει. 1
thor777 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι ασυμβατότητες ειδικά σε τόσο παλιά συστήματα με pci-e 1.0. Εδώ ακόμα και σχετικά καινούριες μητρικές με pci-e 3.0 μπορεί να χρειαστούν κάποιο bios update. Αν και δεν ξέρω τί ήθελε να πετύχει βάζοντας μια τέτοια κάρτα στο συστημά του, να παίξει κανένα παιχνίδι ? Λέω και εγώ "τέτοια" κάρτα για την R7 250 λές και μιλάω για καμία gtx 980ti αλλά για το σύστημά του σαν τέτοια φαντάζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα