Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, έχω ένα δίκτυο που δομείται κάπως έτσι: 

post-80336-0-27587300-1463570607_thumb.jpg

Ένα καλώδιο συνδέει το rack1 με το rack3 που βρίσκεται έναν όροφο κάτω, όπου υπάρχει αρκετή ζέστη. Υπάρχει περίπτωση τα γραφεία που συνδέονται από το rack3 να έχουν για κάποιο λόγο μικρότερη ταχύτητα?

Δημοσ.

Κληματιστικό δεν υπάρχει στους κάτω οροόφους? Για εμένα καλό είναι το Rack να είναι κοντά σε ένα κληματιστικό η παράθυρο να αερίζεται καλά ή έστω να μπουν φουρφούρι στο κουτί που είναι οι δρομολογητές γιατί μπορεί να υπάρξει θέμα στην ζωή των μηχανημάτων

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, έχω ένα δίκτυο που δομείται κάπως έτσι: 

Ένα καλώδιο συνδέει το rack1 με το rack3 που βρίσκεται έναν όροφο κάτω, όπου υπάρχει αρκετή ζέστη. Υπάρχει περίπτωση τα γραφεία που συνδέονται από το rack3 να έχουν για κάποιο λόγο μικρότερη ταχύτητα?

Μικρότερη ταχύτητα σε τι; Ίντερνετ ή εσωτερικά;

Δημοσ.

Παίρνω ως δεδομένο ότι το δίκτυο είναι Gigabit.

Εξαρτάται το πλήθος των δεδομένων που διακινούνται μεταξύ των υπολογιστών που είναι συνδεδεμένοι στο switch του rack3 με τους υπόλοιπους.

Με απλά λόγια, σε όλα τα switch κάθε υπολογιστής έχει δυνατότητα μεταφοράς με ταχύτητα 1 Gbps. Όμως από το switch3 προς το switch1, η συνολική ταχύτητα θα είναι 1 Gbps. Το ίδιο και από το switch2 προς το switch1.

Για απλή χρήση εφαρμογών και πρόσβαση στο διαδίκτυο, δεν θα έχετε κάποια ορατή καθυστέρηση. Όμως αν π.χ. 10 υπολογιστές μεταφέρουν από ένα πολύ μεγάλο αρχείο (όλοι μαζί), είναι φυσικό επακόλουθο ο καθένας να έχει μικρότερη ταχύτητα, αφού υπάρχει μία μόνο καλωδιακή σύνδεση του 1 Gbps.

Δημοσ.

Το ένα switch και κατ' επέκταση η μεταξύ τους ταχύτητα είναι 100! Για αυτό ρώτησα τι εννοεί ότι είναι αργό.

Δημοσ.

Ούτε που κοίταξα τα link. Όλη η ταχύτητα στο δίκτυο θα είναι 100Mbps.

Μόνο η επικοινωνία μεταξύ των υπολογιστών στο switch3 θα είναι Gigabit. Και δεν γνωρίζουμε τι παίζει με το switch2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...