Kapazo Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Χαιρετω την παρεα! Προσφατα αγορασα ενα tp link 8960 , συνδεεται επιτυχως στο ιντερνετ , καταφερα και ρυθμισα την μια θυρα να παιζει το ote tv κλπ. Εχω ομως ευριζωνικη τηλεφωνια οποτε ζρειαζομαι κα το μοντεμ του ΟΤΕ για να μπουν τα τηλεφωνα πανω. Ρυθμιζω την θυρα 1 του entry ως wan απο την επιλογη που εχει. Απενεργοποιω dhcp και ΝΑΤ , και του αλλαζω υποδικτυο σε 192.168.2.1 (εχω δοκιμασει και να ναι στο ιδιο υποδικτυο). Το προβλημα ειναι οτι ακομα και αν ειμαι συνδεδεμενος στο wifi του tp link ανα συντομα διαστηματα χανω την συνδεση στο ιντερνετ , ενω κατω δεξια ο υπολογιστης λεει internet access. Και στο διαστημα αυτο μπορω να συνδεθω μονο στο interface του tp link. Ο,τι ρυθμισεις και να εκανανα σχετικα με ip range του dhcp κλπ εξακουλουθει το ιδιο προβλημα. (Και οι δυο συσκευες εχουν το τελευταιο firmware , και εχω δοκιμασει ολους τους συνδιασμους με dhcp ανοιχτα και στα δυο και παει λεγοντας). edit: Το ιδιο συμβαινει οταν κραταω το entry ως modem και χρησιμοποιω την wan του tp link και το βαζω σε wan mode
jkoukos Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Βεβαιως και μπορείς να έχεις πρώτο το TP-Link και από πίσω το Speedport για να δουλεύει η τηλεφωνία από αυτό. Πρώτα το ρυθμίζεις ώστε να παίζει ως απλό router και όχι modem/router, ορίζοντας την LAN1 να γίνει WAN. Κατόπιν κάνεις τις ρυθμίσεις για να συνδεθεί στο διαδίκτυο. Όταν ενεργοποιείται το Ethernet Wan στο Speedport 2, η προεπιλεγμένη σύνδεση στο Link Type είναι για PPP με PPPoE. Αυτή πρέπει να αλλαχθεί σε IP, αλλά δεν σε αφήνει. Οπότε δημιουργούμε ένα νέο connection και διαγράφουμε το προηγούμενο (ΕΤΗ). Τέλος ίσως χρειαστεί να ανοιχθούν κάποιες πόρτες, αν υπάρχει θέμα με την τηλεφωνία, αλλά θα το δεις μετά αν χρειάζεται. Υπόψη, ότι δεν θα κλείσεις DHCP, NAT κλπ. Θα δουλεύει ως κανονικό router σε διαφορετικό υποδίκτυο από το TP-Link.
Kapazo Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Τα εχω κανει ολα αυτα, και στην αρχη εχω κανονικα ιντερνετ αλλα μετα απο λιγα δευτερολεπτα δεν φορτωνει καμια ιστοσελιδα, μετα απο λιγο ξανα φορτωνουν αλλα παλι για μικρο χρονικο διαστημα
jkoukos Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Γράφεις ότι έχεις απενεργοποιήσει NAT και DHCP. Αφού μιλάμε για διαφορετικό υποδίκτυο, φυσικό είναι να έχεις θέματα αν δεν δουλεύει σωστά ως router. Γράψε ακριβώς πως έχεις συνδέσει τις συσκευές και ποιες ρυθμίσεις έχεις εφαρμόσει. Και για δοκιμή άφησε το ΟΤΕ TV κανονικά στο speedport και όχι στο TP-Link.
Kapazo Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Εχω δοκιμάσει όλους τους δυνατούς συνδιασμούς. Και το εντρυ ως μόντεμ αλλα και το τπ λινκ ως μόντεμ.οι ρυθμίσεις αυτές οι στοιχειώδεις είναι σωστές διαφορετικά δεν θα είχα καθόλου σύνδεση στο ίντερνετ. Το θέμα είναι οτι εχω για μικρο διαστημα κόβεται και επανέρχεται. Χωρίς να χάσω το σήμα του wifi η να πεσει το adsl . εχω δοκιμάσει το απλό.να κρατήσω το εντρυ σαν μόντεμ δεν αλλαζω τίποτα απο κει. Και απο το τπ λινκ το ρύθμιζω σε wan . και ειτε του αλλαζω υποδίκτυο και κραταω dhcp ανοιχτό είτε το βάζω στο ίδιο και το κλείνω. Εχω δοκιμάσει και ανοιχτα όλα .εχω δοκιμάσει ολους αυτους τους συνδιασμούς αλλα συμβαίνει το ίδιο.
jkoukos Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Γράφεις πολλά αλλά πουθενά με σαφήνεια. 1. Το πρόβλημα είναι ότι κόβεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο ή κάτι άλλο; 2. Όταν το έχεις, είσαι με ενσύρματη σύνδεση ή ασύρματη; 3. Το κάνει όταν συνδέεσαι στην πρώτη ή την δεύτερη συσκευή, αν είναι συνδεδεμένες και οι 2; 4. Το έχεις δοκιμάσει μόνο με μία συσκευή στην γραμμή, είτε το Speedport είτε το TP-Link; Γενικά δώσε ακριβή περιγραφή ανά περίπτωση.
Kapazo Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Το εχω δοκιμάσει μονο με ασύρματο γιατί υπάρχει απόσταση μεταξύ τους. Μεμονωμένα το καθένα δουλεύει κανονικά .όταν είναι συνδεδεμένες και οι δυο χάνει την σύνδεση στο ίντερνετ σε οποία απο τις δυο συσκευές αν συνδεθω.
jkoukos Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Το να έχουν 2 διαφορετικές συσκευές το ίδιο θέμα, είναι σχετικά δύσκολο. Πιθανόν να έχει θέμα η ασύρματη συσκευή που συνδέεται με αυτές. Και πάλι όμως υπάρχει πιθανότητα να φταίνε οι ρυθμίσεις. Πως ακριβώς έχουν στηθεί οι 2 συσκευές.
Kapazo Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Εχω 3 υπολογιστες και το παθαινουν και οι 3. Η πρωτη προσπαθεια ηταν να ρυθμισω το tp link ως μοντεμ ρουτερ , και να συνδεσω απο την λαν1 του με εθερνετ στην λαν1/wan του entry . στο οποιο αλλαξα το απλινκ μοντ και το εβαλα να εχει την θυρα1 ως wan . απενεργοποιησα το dhcp στο entry και εβαλα την ip του σε 192.168.1.2 και απενεργεποιησα και το ΝΑΤ . Επειτα στο τπ λινκ αλλαξα το range του dhcp σε 192.168.3 εως 100. (δοκιμασα να ξεκιναει και απο το 2 οπου ειναι το η ιπ του entry παλι τα ιδια συνεβαιναν). Και εκανα τα ιδια απο την αναποδη με το ιδιο αποτελεσμα.
jkoukos Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Οποιαδήποτε συσκευή δουλεύει ως router, για να μην έχουμε προβλήματα, πρέπει να έχει στην WAN θύρα διεύθυνση σε διαφορετικό υποδίκτυο από τις LAN. Μάλιστα τα κανονικά router δεν σε αφήνουν να βάλεις την ίδια. Βάζεις λοιπόν το TP-Link να δουλεύει ως modem/router με διεύθυνση 192.168.1.1 και να δουλεύει κανονικά όπως θέλεις. Ρυθμίζεις την WAN θύρα του Speedport να έχει σταθερή διεύθυνση (π.χ. 192.168.1.2) ή να παίρνει αυτόματα ΙΡ από το TP-Link. Αν βάλεις σταθερή WAN IP, απαραίτητα πρέπει να του ορίσεις ως Gateway και DNS την 192.168.1.1. Τώρα στο Speedport ορίζεις να έχει διεύθυνση LAN σε άλλο υποδίκτυο (π.χ. 192.168.2.1 ή όποιο θέλεις) και το ρυθμίζεις να δουλεύει κανονικά ως router (τίποτα κλειστό). Ξεκινάς με αυτά και συνεχίσουμε αν έχεις θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα