Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Πρόσφατα παρατήρησα στον i3-6100 ενός φίλου ότι η θερμοκρασία του σε Idle (0-2% cpu usage) ήταν 22-23 βαθμούς με την stock ψύκτρα.

Στον δικό μου I3-6100 με τις ίδιες συνθήκες η θερμοκρασία σε idle ήταν 26-27 βαθμούς. Κανένας δεν έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών ή HDD που θα επηρέαζαν τη θερμοκρασία του κουτιού.

Οι μετρήσεις έγιναν με το προγραμματάκι coretemp και σε ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Πιθανολογώ ότι οι διαφορές οφείλονται είτε στο ότι εγώ έχω αλλάξει πάστα και αυτός έχει τη μαμίσια της intel είτε ότι η μητρική του δίνει αλλές στροφές στο ανεμιστηράκι της ψύκτρας (όχι τόσο πιθανό).

Άλλοι που έχετε i3-6100 τι θερμοκρασίες έχετε σε idle και πόσο σε max? (εμένα σε max με cpu+gpu τεστ φτάνει 56 βαθμούς)

Δημοσ.

δεν μπορεις να εχεις μικροτερη θερμοκρασια απο οτι εχει ο χωρος που βρισκεται το πισι.οποτε λιγοκο ειναι να έχετε διαφορα.

Δημοσ.

δεν μπορεις να εχεις μικροτερη θερμοκρασια απο οτι εχει ο χωρος που βρισκεται το πισι.οποτε λιγοκο ειναι να έχετε διαφορα.

Αναφέρω ρητά ότι η θερμοκρασίες των χώρων που έγιναν οι μετρήσεις ήταν ίδιες, μάλλον μπερδεύτηκες.

Δημοσ.

Μιλάμε για 3-4 βαθμούς διαφορά τι κάθεσαι και ψάχνεις??? Μπορεί πχ να έχει καλύτερο airflowβο φίλος σου,άσε που το idle είναι σχετικό είσαι σίγουρος ότι κάτι εκείνη την ώρα δεν πήγε πχ τον cpu σου στο 10 %? Αν θες να τα δοκιμάσεις σωστά βαλτα και τα 2 σε στρες. Άσε που ακόμα και 27 βαθμοί idle μια χαρά είναι μην σε πιάνει ψυχολογικό :-P

• Like 2
Δημοσ.

27 βαθμούς ο i3 μια χαρά είσαι εγώ τον p4 670 που έχω με oc στα 5.10ghz δεν τον έχω δει ποτέ κάτω από 43 σε idle και έχω extra ψύκτρα 

Δημοσ.

27 βαθμούς ο i3 μια χαρά είσαι εγώ τον p4 670 που έχω με oc στα 5.10ghz δεν τον έχω δει ποτέ κάτω από 43 σε idle και έχω extra ψύκτρα 

τι σχεση εχει ο πεντιουμ 775 με τον i3 1151 σε θερμοκρασιες?εντελως διαφορετικα chip και πλατφορμες....

και πως την παλευεις με μονοπυρηνο εν ετει 2016, και 10ghz να τον πας 1 πυρηνα θα χει παλι...

εκτος αν το χεις για πειραματα το συστημα....

στο θεμα του ts το πιο πιθανο ειναι να εχει διαφορετικες στροφες ο ανεμιστηρας εφ οσον δεν ειναι ακριβως ιδιες μητρικες

αλλα και παλι μια διαφορα 3-4 βαθμων δεν ειναι θεμα για να σε απασχολει,αν ειχαν απο 10 κ πανω διαφορα κατι δε θα πηγαινε καλα.....

• Like 1
Δημοσ.

Μιλάμε για 3-4 βαθμούς διαφορά τι κάθεσαι και ψάχνεις??? Μπορεί πχ να έχει καλύτερο airflowβο φίλος σου,άσε που το idle είναι σχετικό είσαι σίγουρος ότι κάτι εκείνη την ώρα δεν πήγε πχ τον cpu σου στο 10 %? Αν θες να τα δοκιμάσεις σωστά βαλτα και τα 2 σε στρες. Άσε που ακόμα και 27 βαθμοί idle μια χαρά είναι μην σε πιάνει ψυχολογικό :-P

τι σχεση εχει ο πεντιουμ 775 με τον i3 1151 σε θερμοκρασιες?εντελως διαφορετικα chip και πλατφορμες....

και πως την παλευεις με μονοπυρηνο εν ετει 2016, και 10ghz να τον πας 1 πυρηνα θα χει παλι...

στο θεμα του ts το πιο πιθανο ειναι να εχει διαφορετικες στροφες ο ανεμιστηρας εφ οσον δεν ειναι ακριβως ιδιες μητρικες

αλλα και παλι μια διαφορα 3-4 βαθμων δεν ειναι θεμα για να σε απασχολει,αν ειχαν απο 10 κ πανω διαφορα κατι δε θα πηγαινε καλα.....

Παιδιά δεν ανησυχώ! Απλά είμαι περίεργος να βρω ποια παράμετρος παίζει ρόλο στη διαφορά. To τεστ έγινε με την διαχείριση εργασιών να μου δείχνει μόνιμα 0-2% .

Εν τέλει χθες το βράδυ έβγαλα την ψύκτρα του δικού μου και αφαίρεσα λίγη θερμοαγώγιμη πάστα  (από την επιφάνεια της ψύκτρας-fan). Tην κούμπωσα πίσω, την πίεσα καλα και βουαλά, η θερμοκρασία και του δικού μου έπεσε στους 23 σε idle! (που δεν ειχε συμβεί ποτέ)

Δημοσ.

μα φυσικά για πειράματα τον έχω είπαμε single core το 2016 όντως απλά τον ανέφερα τώρα έχω τον g3260 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...