Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας εχω το εξης προβλημα εχω ενα μπλογ εδω και 2 μηνες εχω 1εκατ. επισκεπτες τον μηνα αλλα εχω προβλημα με το loading στης 10 η ωρα το βραδυ με 12 αρχιζει σερενετε κανει 10 δευτερολεπτα για να ανιξει το σιτε την ημερα παει μια χαρα πολυ σφερα εχω vps σερβερ με αυτα τα χαρακτηριστικα και ειναι wordpress ο σερβερ ειναι απο inmotionhosting  RAM:4GB

Storage: 60GB Bandwidth: 2TB IP Addresses: 2 οποιος μπορει να με βοηθησει να φτιαξω επιτελους το προβλημα που με βασανιζει εδω και 1 μηνα και δεν μπορω να το βρω θα ειμουν ευγνομων προσφερο και χρηματικη αμοιβη σε οποιον με βοηθησει 

Δημοσ.

έχεις κοιτάξει το λειτουργικό μήπως αυτήν την ώρα εκτελούνται προγραμματισμένες εργασίες (όπως backup, db-optimize κτλ) Έχεις κοιτάξει την ώρα που έχεις το πρόβλημα το server load και πόσους επισκέπτες έχεις εκείνη την ώρα ενεργούς;

Χρησιμοποιείς κάποιο caching;

Δημοσ.

"Σερνεται" γιατι εχεις πολυ επισκεψιμοτητα εκεινη την ωρα; Παρατηρησε ποια ειναι η ωρα αιχμης της σελιδας. Κατα τη διαρκεια της μερας ποια ειναι η ωρα με την μεγαλητερη επισκεψιμοτητα; Την ωρα εκεινη "σερνεται" η σελιδα; Αν οχι τοτε υπαρχουν καποια scheduled tasks που εκτελει ο σερβερ. Ειδικα αν ειναι παντοτε το προβλημα την ιδια ωρα της μερας. Μπορεις να δεις τα cron jobs ή να επικοινωνησεις με την εταιρεια που εχει το hosting να σε εξυπηρετησει.

Δημοσ.

@lion

έχεις κοιτάξει το λειτουργικό μήπως αυτήν την ώρα εκτελούνται προγραμματισμένες εργασίες (όπως backup, db-optimize κτλ) Έχεις κοιτάξει την ώρα που έχεις το πρόβλημα το server load και πόσους επισκέπτες έχεις εκείνη την ώρα ενεργούς;

Χρησιμοποιείς κάποιο caching;

Δεν εχω βαλει να κανει backup ναι το προβλημα ειναι καθε βραδυ στης 10 με 12  oχι δεν εχω καποιο caching αν ξερεις να φτιαξεις το προβλημα θα το εκτιμουσα να μου αφησεις ενα μηνυμα 

"Σερνεται" γιατι εχεις πολυ επισκεψιμοτητα εκεινη την ωρα; Παρατηρησε ποια ειναι η ωρα αιχμης της σελιδας. Κατα τη διαρκεια της μερας ποια ειναι η ωρα με την μεγαλητερη επισκεψιμοτητα; Την ωρα εκεινη "σερνεται" η σελιδα; Αν οχι τοτε υπαρχουν καποια scheduled tasks που εκτελει ο σερβερ. Ειδικα αν ειναι παντοτε το προβλημα την ιδια ωρα της μερας. Μπορεις να δεις τα cron jobs ή να επικοινωνησεις με την εταιρεια που εχει το hosting να σε εξυπηρετησει.

ναι εκεινη την ωρα σερνεται μονο 10 με 12 αν μπειτε τωρα θα το καταλαβετε εχω μηλισει με το host Και μου λεει οτι το προβλημα ειναι απτα Plugin και διαφορα πραματα αλλα επειδη δεν εχω πολυ γνωση ψαχνω εναν ανθρωπο να μου το φτιαξει 

Δημοσ.

Φιλε μου εκεινη την ώρα έχεις αυξημένη επισκεψιμότητα? Αν ειναι πολυ αυξημένη τοτε μπορεί να δικαιολογείται.

Δημοσ.

Φιλε μου εκεινη την ώρα έχεις αυξημένη επισκεψιμότητα? Αν ειναι πολυ αυξημένη τοτε μπορεί να δικαιολογείται.

ναι αλλα οχι και πολυ αφου το σιτε δεν λειτουργει κανει 10 δευτερολεπτα να μπω εγω που εχω καλη γραμμη και καλο υπολογιστη κατι πρεπει να φτεει αλλα δεν ξερω πως να το φτιαξω και ψαχνω εναν ιδικο που να μπορεσει να το φτιαξει ολο το θεμα apto gmetrix βγαζει 20sec load

Δημοσ.

Δηλαδή ειναι περίπου 10% πάνω?

Αν κατα την διάρκεια καποιας ημερας τα visits ειναι οσα ειναι και τις 10-12 τότε παρουσιάζει το ιδιο πρόβλημα;

και οταν λες load λες το πραγματικό load δλδ μεχρι ο browser να τα φορτώσει όλα (fonts, js, css) ή μεχρι ο άνθρωπος να αρχίσει να ψιλοδιαβάζει/βλέπει;

Δημοσ.

περιπου 25% πανω ναι μονο τετοια ωρα δλδ αν στης 3 η ωρα εχω πολλα visits δεν κολλαει μονο στης 10 με 12 το βραδυ ναι το πραγματικο κανει πολυ ωρα τωρα αρχησε να φτιαχνετε λιγο αλλα καθε μερα τετοια ωρα χανω 10 χιλιαδες επισκεψτες ειναι κριμα .... 

Δημοσ.

Αμα χανεις 10.000 uniques γιατι ψαχνεις λυση στο ινσομνια; Βρες εναν ανθρωπο να στο κανει με πληρωμη. Sysadmins υπαρχουν απειροι εκει εξω, μπες στο freelancer και συνεργασου με εναν.

Κακως εχεις αφησει παντως την ιστοσελιδα χωρις εστω και ενα στοιχειωδες cache εφοσον εχεις 1εκ. επισκεπτες το μηνα, το στρες που θα γλυτωσει ο σερβερ ειναι τεραστιο.

Σκεψου τωρα οτι για καθε ενα αρθρο που κανει κλικ, ο σερβερ «φτιαχνει» τη σελιδα απο την αρχη, με το cache η σελιδα ειναι καπου ετοιμη αποθηκευμενη και ολοι τραβανε απο εκει χωρις να ζοριζει τοσο πολυ πια τον επεξεργαστη παρα μονο την μνημη/δισκο.

Για τοσα hits σε wordpress οι καλυτερες λυσεις ειναι:

Nginx, fast-cgi, php-fpm, percona mysql, memcahced και το μονο cache plugin που χρειαζεσαι ειναι το w3 total.

Αμα θες να το παιξεις ηρωας βαζεις pagespeed της google αλλα στις δικες μου δοκιμες δεν ειδα μεγαλη διαφορα.

Για να εισαι 100% σιγουρος οτι δεν ειναι θεμα του σερβερ 10-12 αλλα θεμα κινησης, κανε εγγραφη στο blitz.io και στρεσαρε τον σερβερ σε αλλες ωρες. Το blitz δινει καποια credits δωρεαν στην αρχη, αρκουν να κανεις μερικα τεστ, μετα ειναι επι πληρωμη.

Εγω αντεχω 5.000 concurrent σε ενα vps των 60€/μηνα.

• Like 3
Δημοσ.

Αμα χανεις 10.000 uniques γιατι ψαχνεις λυση στο ινσομνια; Βρες εναν ανθρωπο να στο κανει με πληρωμη. Sysadmins υπαρχουν απειροι εκει εξω, μπες στο freelncer και συνεργασου με εναν.

Κακως εχεις αφησει παντως την ιστοσελιδα χωρις εστω και ενα στοιχειωδες cache εφοσον εχεις 1εκ. επισκεπτες το μηνα, το στρες που θα γλυτωσει ο σερβερ ειναι τεραστιο.

Σκεψου τωρα οτι για καθε ενα αρθρο που κανει κλικ, ο σερβερ «φτιαχνει» τη σελιδα απο την αρχη, με το cache η σελιδα ειναι καπου ετοιμη αποθηκευμενη και ολοι τραβανε απο εκει χωρις να ζοριζει τοςο πολυ πια τον επεξεργαστη παρα μονο την μνημη/δισκο.

Για τοσα hits σε wordpress οι καλυτερες λυσεις ειναι:

Nginx, fast-cgi, php-fpm, percona mysql, memcahced και το μονο cache plugin που χρειαζεσαι ειναι το w3 total.

Αμα θες να το παιξεις ηρωας βαζεις pagespeed της google αλλα στις δικες μου δοκιμες δεν ειδα μεγαλη διαφορα.

Για να εισαι 100% σιγουρος οτι δεν ειναι θεμα του σερβερ 10-12 αλλα θεμα κινησης, κανε εγγραφη στο blitz.io και στρεσαρε τον σερβερ σε αλλες ωρες. Το blitz δινει καποια points δωρεαν στην αρχη, αρκουν να κανεις μερικα τεστ, μετα ειναι επι πληρωμη.

Εγω αντεχω 50.000 concurrent σε ενα vps των 60€/μηνα.

Επειδη δεν ειμαι και πολυ γνωστης του θεματος θα μπορουσατε να με βοηθησετε και να το κανετε εσεις και να μου πειτε ποσο θα κοστισει 

Δημοσ.

Δεν γινεται να το κανω, απαιτει πολυ χρονο και δεν τον εχω. Δεν ειναι απλα οτι εγκαθιστας 5 τεχνολογιες και παιζουν ολα αψογα μεταξυ τους, γινεται monitoring, tuning, performance tests κτλ.

Πρεπει να βρεις καποιον που θα αφοσιωθει 100% σε αυτο. Αν θες την αποψη μου το freelancer ή παρομοιες ιστοσελιδες ειναι μονοδρομος, εκει αξιολογουνται ολοι για τη δουλεια τους απο μια πολυ εμπιστη πλατφορμα. Αν εισαι θαραλλεος βρες καποιον απο το ινσομνια.

Edit: 5.000 concurrent ηθελα να γραψω πριν, οχι 50.000 (μη τρελαθουμε κιολας :) )

Ζητα σε μια αγγελια τις απο πανω τεχνολογιες.

Βεβαια, υπαρχει και αλλη λυση, να αλλαξεις host και να πας σε cloud με τις ως ανω τεχνολογιες ηδη ετοιμες και ραμμενες και να μη ξανασχοληθεις ποτε με το performance.

Ενδεικτικα: https://easyengine.io , οι ανθρωποι απο πισω εχουν αδελφα sites με απειρα tutorial πως να τα στησεις μονος σου, και δινουν το cloud επι πληρωμη οπου ειναι ολα ετοιμα.

ΥΓ. εχε στα υποψην σου οτι το blitz.io ειναι αξιοσεβαστο site, αν τρεξεις τα τεστ σε διαφορες ωρες της ημερας, αν ο host σου ειναι σοβαρος πρεπει να τα λαβει υποψην (πακετο φυσικα με google live analytics ή κλασσικα reports) αλλιως μαλλον ειναι ωρα να αλλαξεις (αμαν με τη κλασσικη καραμελα για ολα φταινε τα "plugins"...)

Δημοσ.

Εγώ τείνω να επιμένω ότι εκείνη τη στιγμή κάτι εκτελείται στον server που βρίσκεται το vps σου, μπορεί να μην είναι από εσένα, μπορεί κάποιο scheduled task άλλου να καταναλώνει πόρους (π.χ. iops δίσκου, δίκτυο) και να μην μένουν αρκετοί πόροι ελεύθεροι. Κάνε έναν έλεγχο σε διάφορες ώρες τις μέρας (με λίγη και με πολύ κίνηση) να δεις τα στατιστικά χρήσης των πόρων ...

• Like 1
Δημοσ.

Lion και δικιο να εχεις, δε γινεται τοσα unique και να μην εχει cache

Δεν διαφωνώ, όπως και sysadmim.. αλλά από τη στιγμή που είναι εν-μέρη μισθωμένος χώρος με πόρους θα έπρεπε να είχε σταθερές επιδόσεις... (και όσον αφορά το backup δεν κατάλαβα αν δεν έχει καθόλου ή απλά είναι άλλες ώρες της ημέρας..)

Δημοσ.

παιδια δεν μπορω να καταλαβω τι μου λετε ειμαι αρκετα αρχαριος αν μπορει καποιος και εχει γνωσει να μου το κανει καλως και δεν θα τον αφησω ετσι σας ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...