Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με αφορμη μια συζητηση σκεφτηκα να ποσταρω εδω μηπως ξερεις καποιος κατι σχετικα...υπαρχει τροπος να γινεις πιλοτος χωρις να πρεπει να σκασεις-μινιμουμ-50.000; δεν μιλαω για πολεμικη αεροπορια αλλα για πολιτικη

Δημοσ.

Οχι δεν υπάρχει άλλος τρόπος πέρα απο το να περάσεις απο την σχολή πολιτικής αεροπορίας.Τα ιδιωτικά πτυχία πιλότου αεροσκαφών δεν μετράνε στην αγορά εργασίας στις διάφορες αεροπορικές εταιρείες.

Δημοσ.

ultralight πτυχιο - κοντα στα 5000 ευρω.

για light κοινως το ppl Θα τα βρεις απο 5000 ευρω και πανω συνηθως.

μετα πας για cpl

και μετα πας για atpl.θα εχεις σκασει μεχρι τοτε κανα 50-70.000 ευρω.αν ολα πανε καλα η υπολοιπη εκπαιδευση θα γινει αφου σε παρουν απο μια αεροπορικη που θα επενδυσει πανω σου και εσυ θα δεσμευτεις σε αυτην για χ χρονικο διαστημα.αυτα απο οσο ξερω.

αν ειναι να πας φοιτητης καπου και σε ενοικια κτλ να φας 50000 ευρω ή και παραπανω οπως εχουν φαει αλλοι και στο τελος να τελειωσεις ενα αει ή τει που δεν σου αρεσει τοτε καλυτερα δωστα για να κανεις αυτο που θες.

Δημοσ.

ultralight πτυχιο - κοντα στα 5000 ευρω.

για light κοινως το ppl Θα τα βρεις απο 5000 ευρω και πανω συνηθως.

μετα πας για cpl

και μετα πας για atpl.θα εχεις σκασει μεχρι τοτε κανα 50-70.000 ευρω.αν ολα πανε καλα η υπολοιπη εκπαιδευση θα γινει αφου σε παρουν απο μια αεροπορικη που θα επενδυσει πανω σου και εσυ θα δεσμευτεις σε αυτην για χ χρονικο διαστημα.αυτα απο οσο ξερω.

αν ειναι να πας φοιτητης καπου και σε ενοικια κτλ να φας 50000 ευρω ή και παραπανω οπως εχουν φαει αλλοι και στο τελος να τελειωσεις ενα αει ή τει που δεν σου αρεσει τοτε καλυτερα δωστα για να κανεις αυτο που θες.

δυστυχως αυτη τη μ@@@ π λες την εκανα...κ τωρα σκεφτομαι οτι θα επρεπε να χω φυγει για να παω πιλοτος...αν καταλαβα σωστα δινεις 50-70 χιλ. και δεν εχει ολοκληρωθει η εκπαιδευση αλλα μετα απο αυτο ψαχνεις εταιρεια;κι αν δεν βρισκεις;πανε τα λεφτα σου ε; ...ή υπαρχει ολοκληρο δικτυο π μολις τελειωσεις σε στελνει σε εταιρεια;

δεν υπαρχει καποιος αλλος τροπος; που να βρεις 70.000;δεν μπορεις να παρεις δανειο μεσω της σχολης ή κατι αλλο που δεν ξερω

Δημοσ.

με τα 50-70 μαθαινεις να πετας δικινητηρια νομιζω .μετα ειτε καποιος μπορει να δουλεψει σε μικρα αεροπλανα για διαφορους λογους ειτε πας για αεροπορικη.αν τωρα δεν το εχεις ναι μπορει να πανε χαμενα α λεφτα.δεν ξερω ποσο απορροφανε οι εταιρειες της ελλαδας ή αν θα χρειαστει να πας εξω.δεν ξερω παραπανω για να σου πω.θα πρεπει να τα ρωτησεις σε σχολη.

δεν νομιζω οτι θα σου δωσουν δανειο.

τα λεφτα ειναι αρκετα.εχω ξεκινησα απο hobbyτο ultralight και μου εφυγαν κοντα στα 4k και δεν το εχω τελειωσει.εχει φτασει να εχει η ωρα κατι 120 αρια Plus.kai μιλαμε για Ultralight.σε light ανεβαινουν οι τιμες.κατι παραπανω δυστυχως δεν ξερω.

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι οπου κι αν κοιταξω τα λεφτα αντι να κατεβαινουν ανεβαινουν...87.000 ζηταει μια απ αυτες...σχολες βρισκεις ευκολα λεφτα π βρισκεις;...αδικος κοσμος

Δημοσ.

'Ενας γνωστος μου ειχε πάει στο Dubai γιατι ηταν λέει πολύ οικονομικά να μάθει εκεί. Μόνο αυτό ξέρω όμως και δεν του μιλάω πιά.

• Like 1
Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι οπου κι αν κοιταξω τα λεφτα αντι να κατεβαινουν ανεβαινουν...87.000 ζηταει μια απ αυτες...σχολες βρισκεις ευκολα λεφτα π βρισκεις;...αδικος κοσμος

εννοειται οτι η τιμη ανεβαινει.οσο ανεβαινουν φπα τιμες καυσιμων και ολα αυτα ανεβαινουν και αυτα.το ιδιο και με τα utralight Που εκανα εγω.δεν παει δυστυχως οπως με αλλα πραγματα που λες οκ κριση και κατεβαινουν. κατα καιρους βγαινουν προσφορες αλλα για κανα ppl.

Δημοσ.

'Ενας γνωστος μου ειχε πάει στο Dubai γιατι ηταν λέει πολύ οικονομικά να μάθει εκεί. Μόνο αυτό ξέρω όμως και δεν του μιλάω πιά.

αδελφε με φτιαχνεις τωρα...πες μου οτι ξερεις κατι παραπανω...ονομα σχολης ή αν μπορεις εναλλακτικα να μου στειλεις το fb του φιλου σου-δεν θα πω οτι μ τ εδωσες εσυ- σε μηνυμα να ρωτησω για λεπτομερειες

Δημοσ.

Αν εννοείς το πρόγραμμα της flydubai καλύτερα μακριά. Είναι μεν μισή τιμή, κάπου στ 35000 ευρώ αλλά πρέπει να έχεις ήδη κάποια εμπειρία και σε αντίθεση με τον κανόνα δεν περνάς από preselection.

Αν έχεις όρεξη ρίξε μια ματιά σε αυτό το φόρουμ όπου συζητιούνται διάφορα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Με distance learning στην Ελλάδα για τα ATPL μαθήματα,ppl σε αερολέσχη στην Ελλάδα,me/ir/cpl,100 ώρες build στην Πολωνία,βγαίνει περίπου στα 35.000-38.000€ σύνολο.

Μετά ψάχνεις εταιρεία να σε προσλάβει με 250 ώρες που θα έχεις(δύσκολο),ή πληρώνεις να κάνεις type rating σε a320/b737(τουλάχιστον 22.000€ μαζί με base training) και line training 50.000€ για να βάλεις 500 ώρες στον τύπο στον οποίο έχεις εκπαιδευτεί.Σύνολο : 110.000€,για να σε κοιτάξει μια εταιρεία,αφού οι περισσότερες πλέον ζητάνε τουλάχιστον 500 ώρες στον τύπο. Φυσικά,δεν συμφωνώ με κάτι τέτοιο.

Μονόδρομος η ryanair,flydybai,που παίρνουν πιλότους με 250 ώρες,στις οποίες αν σε δεχτούν,πληρώνεις εσύ φυσικά το type rating αλλά παίρνεις δάνειο,αφού πρόκειται να δουλέψεις εκεί.

Ακόμα μία λύση είναι να δουλέψεις ως εκπαιδευτής πτήσεων(Flight Instructor),σε μια σχολή εδώ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό,και να μαζέψεις ώρες έτσι. Χρειάζεσαι το FI rating.

Όριο ηλικίας δεν υπάρχει στις σχολές. Οι εταιρείες προτιμούν νέους πιλότους ηλικίας(20-35),όμως,υπάρχουν και άτομα με 250 ώρες που τα κατάφεραν στα 40 και στα 45.

• Like 1
Δημοσ.

Να κανω μια χαζη ερώτηση: ισχύει ότι αν είσαι γκαβός δεν σε παίρνουν? Δηλαδη να βλέπεις καλα με φακους/γυαλιά, αλλά χωρίς αυτά όχι.

Δημοσ.

Να κανω μια χαζη ερώτηση: ισχύει ότι αν είσαι γκαβός δεν σε παίρνουν? Δηλαδη να βλέπεις καλα με φακους/γυαλιά, αλλά χωρίς αυτά όχι.

Φυσικά και σε παίρνουν στην πολιτική αεροπορία,

υπάρχουν όρια όμως. Στην Ικάρων πάντως δεν μπαίνεις αν έχεις πάνω από 0,25 μυωπία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...