Προς το περιεχόμενο

Corsair STRAFE RGB (Cherry MX Brown) Review

erasmia394

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Fixed :P

Μπορείς να το πεις και έτσι αν το θέλεις ακόμα και έτσι πάλι έχεις την επιλογή του Κινέζικου. Αυτό που ζητάς τι είναι ένα strafe στα 50€; δε θα το βρεις ποτέ και αυτό δεν είναι γιατί θα υπάρχω εγώ και θα το αγοράζω στα 170 είναι για αυτά που σου έγραψα πιο πάνω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ότι δεν υπάρχει μέση λύση σε πληκτρολόγια αξιόπιστα και καλή μάρκα. Έχω παραπάνω κάποια παραδείγματα και αν θέλεις βγάλε απ'έξω τα Razer αν νομίζεις ότι είναι αναξιόπιστα. Στα 100€ όμως coolermaster όταν αυτό το corsair έχει 170 και άλλα 200 νομίζω είναι μέση λύση. Τα 50 και τα 60 είναι low λύση και υπάρχει Κινέζικο. Δε νομίζω καμία εταιρεία με όνομα να βγάλει τόσο χαμηλού κόστους πληκτρολόγια γιατί θα πρέπει να ρίξει τα κόστη κατασκευής και να ρισκάρει την αξιοπιστία της.

Εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει μέση λύση επειδή κοστολογούν ακριβά για να φαίνεται το προϊόν Premium.

Μιας και έθιξες την Corsair. Η Corsair φοβάται να ρισκάρει την αξιοπιστία της; 

• Αν φοβάται να ρισκάρει την αξιοπιστία της γιατί βγάζει ακριβά κουτιά που τρίζουν;
  • Γιατί το Corsair Link έχει όλο προβλήματα;
  • Γιατί στα τροφοδοτικά της (ακόμα και στα κορυφαία) δεν χρησιμοποιεί γιαπωνέζικους πυκνωτές;

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, με κάνει να πιστεύω ότι κοστολογεί ακριβά όχι προς όφελος την ποιότητας και της αξιοπιστίας λοιπόν, αλλά για να φαίνεται Premium.

Δεν λέω ότι βγάζει πατάτες προϊόντα, αλλά όχι κιόλας αυτό που θέλει να μας πουλήσει.

Εν ολίγοις θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο φθηνά. Αυτό λέω. :)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν παρακολουθούσες την αγορά θα ήξερες ότι τα coolermaster που προτείνεις πριν από κανένα χρόνο ήταν πιο φθηνά και αντί για 110 είχαν 95.

Όπως και αυτό steelseries 6Gv2

που είχε 75 ευρώ πέρσυ τέτοια εποχή και τώρα έχει 105.

Εγώ έλεγα ότι σε μία φυσιολογική αγορά το 75 θα έπεφτε π.χ. στα 60 τον επόμενο χρόνο. Αλλά λίγο η τραγική εικόνα της Ελληνικής αγοράς με τα γνωστά προβλήματα, λίγο η διάθεση αρκετών να δώσουν πολλά λεφτά για πληκτρολόγιο και η μόδα έκανε την ζημιά της.

Αν αυτό εσύ το βλέπεις φυσιολογικό είσαι και πάλι γελασμένος. Αλλά σύμφωνα με σένα είναι αδύνατον ένα πληκτρολόγιο στα 60 γιατί θα έπεφτε η αξιοπιστία του.

Αλλά όσον υπάρχουν αυτοί που με τις αγορές τους "δικαιολογούν" τα αδικαιολόγητα τόσο οι τιμές θα είναι στα ύψη.

Όλα είναι προσφορά και ζήτηση.

Φίλε μου CC ξέρεις τι είναι; Ελάχιστη διαθεσιμότητα και προπληρωμή εμπορευμάτων για τα καταστήματα ξέρεις τι είναι; Εξτρά φορολόγηση ξέρεις τι είναι; Όλα αυτά πως θα κατέβαζαν τη τιμή δε μας λες και εμάς; Όσο αναφορά για το αν κάποιοι δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα αγοράζοντας υπερκοστολογημένα προϊόντα γούστο τους και καπέλο τους εσένα σε βάλανε φρουρό στη τσέπη κάποιου; Τα παράπονα σου για τις τιμές στη κυβέρνηση που μας κυβερνά και στη κατάσταση που περνάμε σα χώρα στον οικονομικό τομέα.

Εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει μέση λύση επειδή κοστολογούν ακριβά για να φαίνεται το προϊόν Premium.

Μιας και έθιξες την Corsair. Η Corsair φοβάται να ρισκάρει την αξιοπιστία της; 

• Αν φοβάται να ρισκάρει την αξιοπιστία της γιατί βγάζει ακριβά κουτιά που τρίζουν;
  • Γιατί το Corsair Link έχει όλο προβλήματα;
  • Γιατί στα τροφοδοτικά της (ακόμα και στα κορυφαία) δεν χρησιμοποιεί γιαπωνέζικους πυκνωτές;

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, με κάνει να πιστεύω ότι κοστολογεί ακριβά όχι προς όφελος την ποιότητας και της αξιοπιστίας λοιπόν, αλλά για να φαίνεται Premium.

Δεν λέω ότι βγάζει πατάτες προϊόντα, αλλά όχι κιόλας αυτό που θέλει να μας πουλήσει.

Εν ολίγοις θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο φθηνά. Αυτό λέω. :)

Άλλο λίγο πιο φθηνά και άλλο απο 170€ να πάει στα 50 ρε φίλε αυτό δεν είναι λίγο. Γιατί για αυτό διαφωνούμε τόση ώρα. Δεν είπα ποτέ πως δεν είναι ακριβά εγώ τόση ώρα διαφωνώ γιατί λένε για 50 και 60 ευρώ. Ούτως ή άλλως η τιμή είναι στα μείον του ακόμα και στο review. Αν έλεγα κάτι άλλο θα ήμουν φαντασμένος.

Επεξ/σία από La_MoRt

Φίλε μου CC ξέρεις τι είναι; Ελάχιστη διαθεσιμότητα και προπληρωμή εμπορευμάτων για τα καταστήματα ξέρεις τι είναι; Εξτρά φορολόγηση ξέρεις τι είναι; Όλα αυτά πως θα κατέβαζαν τη τιμή δε μας λες και εμάς;

Άλλο λίγο πιο φθηνά και άλλο απο 170€ να πάει στα 50 ρε φίλε αυτό δεν είναι λίγο. Γιατί για αυτό διαφωνούμε τόση ώρα. Δεν είπα ποτέ πως δεν είναι ακριβά εγώ τόση ώρα διαφωνώ γιατί λένε για 50 και 60 ευρώ. Ούτως ή άλλως η τιμή είναι στα μείον του ακόμα και στο review. Αν έλεγα κάτι άλλο θα ήμουν φαντασμένος.

Ναι ίσως να έχεις δίκιο...

Μήπως όμως μετά από λίγα χρόνια τα μηχανικά πληκτρολόγια που θα χάσουν το hype τους, θα κοστίζουν λιγότερο; Δεν ξέρω για 50€ ή 60€, αλλά μήπως τα βρίσκεις στα 90€.

Μπήκα προχθές στις τηλεοράσεις και δεν πίστευα στα μάτια μου με τις τιμές που έβλεπα.

Παίρνεις με λιγότερο από 600€ 50άρα 4k.

Πριν λίγο καιρό μας ζητούσαν 1000άρικα για κάτι 40άρες Full HD. :)

Ναι ίσως να έχεις δίκιο...

Μήπως όμως μετά από λίγα χρόνια τα μηχανικά πληκτρολόγια που θα χάσουν το hype τους, θα κοστίζουν λιγότερο; Δεν ξέρω για 50€ ή 60€, αλλά μήπως τα βρίσκεις στα 90€.

Μπήκα προχθές στις τηλεοράσεις και δεν πίστευα στα μάτια μου με τις τιμές που έβλεπα.

Παίρνεις με λιγότερο από 600€ 50άρα 4k.

Πριν λίγο καιρό μας ζητούσαν 1000άρικα για κάτι 40άρες Full HD. :)

Πας σε άλλο κομμάτι τώρα. Οι τηλεοράσεις 4Κ είναι ένα μεγάλο φιάσκο. Πόσο καιρό είναι στην αγορά και το μόνο που μπορούν να σου προσφέρουν είναι ότι είναι 4Κ, δεν υπάρχουν καν ταινίες σε τέτοια ανάλυση και αν υπάρχουν είναι μηδαμινές οπότε αυτό ήταν μια φούσκα που αργά ή γρήγορα θα έσκαγε.

Όσο για το αν μετά από αρκετό καιρό θα κινηθούν σε τόσο χαμηλές τιμές αυτό δε μπορώ να στο πω ίσως να γίνει όταν η βιομηχανία του gaming πλασάρει κάτι άλλο στο κόσμο σαν καλύτερο. Δεν έχω παρωπίδες και δεν κλείνω τα μάτια το λέω πρώτος πως όλα είναι μάρκετινγκ και φυσικά ίσως να υπάρχει ως ένα σημείο και υπερεκτίμηση κάποιων προϊόντων. Δε μπορούμε όμως να ζητάμε και ότι θέλουμε. Ένα παράδειγμα για τη Corsair έβγαλε τροφοδοτικά τη σειρά VS που είναι πολύ χαμηλής ποιότητας. Το αποτέλεσμα ο κόσμος ξέροντας ποια είναι να τα χρησιμοποιήσει για υπολογιστές μεγάλων απαιτήσεων και να βγαίνουν off. Η εταιρεία όμως άρχισε να χάνει έδαφος στο χώρο, γιατί να κάνει μια ακόμα τέτοια κίνηση; Για τα τροφοδοτικά τώρα τρέχει να το σώσει ανεβάζοντας τις εγγυήσεις για να κρατήσει το κόσμο.

Φίλε μου CC ξέρεις τι είναι; Ελάχιστη διαθεσιμότητα και προπληρωμή εμπορευμάτων για τα καταστήματα ξέρεις τι είναι; Εξτρά φορολόγηση ξέρεις τι είναι; Όλα αυτά πως θα κατέβαζαν τη τιμή δε μας λες και εμάς; Όσο αναφορά για το αν κάποιοι δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα αγοράζοντας υπερκοστολογημένα προϊόντα γούστο τους και καπέλο τους εσένα σε βάλανε φρουρό στη τσέπη κάποιου; Τα παράπονα σου για τις τιμές στη κυβέρνηση που μας κυβερνά και στη κατάσταση που περνάμε σα χώρα στον οικονομικό τομέα.

Εγώ τα ξέρω καλά και απλώς θέλησα να στα θυμίσω επειδή εσύ τα ξέχασες και τα αποδίδεις όλα στα κοστολόγια των εταιριών και στην αξιοπιστία.

Φίλε μου η τιμή του συγκεκριμένου στο amazon.com είναι 139 δολάρια δηλαδή περίπου 125 ευρώ.

Γιατί δε καταλαβαίνουμε πως υπάρχει και ένα κόστος κατασκευής το οποίο μπορεί να είναι υπερκοστολογημένο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και φθηνό. Γιατί δε καταλαβαίνουμε πως υπάρχει μια εφαρμογή που το συνοδεύει η οποία δουλεύει άψογα και πρέπει να πληρωθεί ο κόσμος που την έφτιαξε, γιατί δε καταλαβαίνουμε πως το κόστος για τα RGB leds είναι μεγαλύτερο από ένα απλό led, γιατί δε καταλαβαίνουμε πως όλα αυτά τα υπογράφει μια εταιρεία που βάζει το όνομά της δυναμικά στο χώρο εδώ και χρόνια; Γιατί να μπει στη διαδικασία να ρισκάρει τη ποιότητα των προϊόντων της βάζοντας χαμηλότερης ποιότητας υλικά; Αν λοιπόν χρειάζεται κάποιος όπως είπατε μια λύση με τόσ χαμηλό κόστος έχει την επιλογή να πάει στο Κινέζικο και όλα καλά....Γιατί όλη αυτή η γκρίνια;

Ο Κινέζος δεν τα έχει αυτά τα κόστη κατασκευής (βγάλε εκτός το software); Ή είναι φυσιολογικό το logo της κάθε Corsair να στοιχίζει 100+ €/$;

Το πρόβλημα για μένα είναι γενικότερα το όλο marketing που πέφτει σε συγκεκριμένες μάρκες. Και οι εταιρίες καλά κάνουν, αλλά ο κόσμος γιατί τα χάφτει όλα; Αυτό όμως είναι μεγάλη κουβέντα και χρειάζεται ξεχωριστό thread.

Για το θέμα των reviews γενικά (επειδή αναφέρθηκε προηγουμένως), δεν μπορώ να πω κάτι καθώς δεν συμμετέχω ενεργά στο forum του insomnia κι έτσι θα ήταν άκομψη και λάθος μια πιθανή προσβολή στο πρόσωπο κάποιου επειδή δεν θα τον ξέρω καλύτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ τα ξέρω καλά και απλώς θέλησα να στα θυμίσω επειδή εσύ τα ξέχασες και τα αποδίδεις όλα στα κοστολόγια των εταιριών και στην αξιοπιστία.

Φίλε μου η τιμή του συγκεκριμένου στο amazon.com είναι 139 δολάρια δηλαδή περίπου 125 ευρώ.

Κάτσε γιατί ή εγώ δεν έχω καταλάβει και αν έχει γίνει κάτι τέτοιο να σου πω και συγνώμη ή εσύ. Εσύ δεν είπες πως σε μια φυσιολογική αγορά η τιμή θα έπεφτε; Εγώ στα ανέφερα αυτά για να σου πω γιατί ανέβηκε, εσύ πότε μου τα θύμισες; Εγώ πότε είπα ότι η αύξηση της τιμής αυτών που ανέφερες έχει ανέβει γιατί τα κοστολόγια είναι ακριβά; Λέμε ότι να'ναι ή είναι η ιδέα μου;

Ο Κινέζος δεν τα έχει αυτά τα κόστη κατασκευής (βγάλε εκτός το software); Ή είναι φυσιολογικό το logo της κάθε Corsair να στοιχίζει 100+ €/$;

Το πρόβλημα για μένα είναι γενικότερα το όλο marketing που πέφτει σε συγκεκριμένες μάρκες. Και οι εταιρίες καλά κάνουν, αλλά ο κόσμος γιατί τα χάφτει όλα; Αυτό όμως είναι μεγάλη κουβέντα και χρειάζεται ξεχωριστό thread.

Για το θέμα των reviews γενικά (επειδή αναφέρθηκε προηγουμένως), δεν μπορώ να πω κάτι καθώς δεν συμμετέχω ενεργά στο forum του insomnia κι έτσι θα ήταν άκομψη και λάθος μια πιθανή προσβολή στο πρόσωπο κάποιου επειδή δεν θα τον ξέρω καλύτερα.

Όχι φυσικά και δε τα έχει γιατί δε χρησιμοποιεί τους ίδιους διακόπτες και γενικότερα την ίδια ποιότητα υλικών και αυτό θα το διαπιστώσεις αν βάλεις τα πληκτρολόγια δίπλα δίπλα όπως έχω κάνει εγώ με το δικό μου και με αυτό που παρήγγειλα (Κινέζικο) σε ένα φίλο. Μη πούμε πάλι τα ίδα γιατί πάμε για να κάνουμε το review Κ@λ@ς στο τέλος και είναι κρίμα για τη προσπάθεια των παιδιών. Αν διαβάσεις πιο πάνω όλα όσα έχουν γραφτεί θα βγάλεις ένα συμπέρασμα για την άποψη μου και αν θες κάτι να συζητήσουμε είμαι ανοιχτός σε PM και πάντα σε φιλικό επίπεδο.

Επεξ/σία από La_MoRt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον η ιδέα σου...

Απλώς ήθελα να σου αποδείξω ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή ενός προιόντος και πχ το πληκτρολόγιο που πουλιέται τώρα 105 ευρώ δεν είναι γιατί έχει 85 + ΦΠΑ = 105 και επομένως βγάζει και ένα 10αρικό το eshop οπότε πάνε τα 75 στην εταιρία και αυτή βγάζει άλλα 10 γιατί της κόστισε 65 να το φτιάξει (υπολογίζοντας όλα τα κόστη).

Γιατί αν τις κόστισε 65, πως πριν ένα χρόνο το ίδιο προϊόν είχε τελική τιμή 75;;;;

Και εντωμεταξύ μετά από ένα δυο χρόνια έχει γίνει και η απόσβεση του R&D του προιόντος.

Επεξ/σία από akisgd

Μάλλον η ιδέα σου...

Απλώς ήθελα να σου αποδείξω ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή ενός προιόντος και πχ το πληκτρολόγιο που πουλιέται τώρα 105 ευρώ δεν είναι γιατί έχει 85 + ΦΠΑ = 105 και επομένως βγάζει και ένα 10αρικό το eshop οπότε πάνε τα 75 στην εταιρία και αυτή βγάζει άλλα 10 γιατί της κόστισε 65 να το φτιάξει (υπολογίζοντας όλα τα κόστη).

Γιατί αν τις κόστισε 65, πως πριν ένα χρόνο το ίδιο προϊόν είχε τελική τιμή 75;;;;

Και εντωμεταξύ μετά από ένα δυο χρόνια έχει γίνει και η απόσβεση του R&D του προιόντος.

Δε μπορώ να μπω στο συνειρμό σου το καταλαβαίνεις φυσικά και από εμένα σταματάει εδώ γιατί λέμε και άσχετα. Απλή εξτρά πληροφορία για εσένα στα κόστη να περιλαμβάνεις και τις μεταφορές καθώς και τις αυξήσεις του ΦΠΑ. Τέλος από εμένα και συγνώμη για το off-topic.

Πριν 2 εβδομάδες παρέλαβα το http://www.gearbest.com/keyboards/pp_298470.html MOTOSPEED Inflictor CK104.  Μπορει να ειναι το 1ο μου μηχανικο αλλα ειμαι σουπερ ικανοποιημένος (οσοι θελετε να αγορασετε μηχανικο αλλα δεν θελετε να ξοδεψετε μια περιουσια ειναι η καλύτερη περίπτωση). Μακαρι ολοι οσοι σκεφτονται να δώσουν 150+ για keyboard να εχουν παντα πολλα χρηματα , αλλα σκεφτείτε οτι ειναι υπερβολικό το νουμερο για ενα keyboard. 

Δε μπορώ να μπω στο συνειρμό σου το καταλαβαίνεις φυσικά και από εμένα σταματάει εδώ γιατί λέμε και άσχετα. Απλή εξτρά πληροφορία για εσένα στα κόστη να περιλαμβάνεις και τις μεταφορές καθώς και τις αυξήσεις του ΦΠΑ. Τέλος από εμένα και συγνώμη για το off-topic.

Α ναι; Υπάρχουν και μεταφορικά;

Τελικά πράγματι δεν συνεννοούμαστε

(είτε φταίω εγώ, είτε εσύ, είτε και οι δύο).

Τέλος και από εμένα...

Δεκτή φυσικά η άποψή σου La_MoRt, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσαν να βγάλουν και οικονομικότερα πληκτρολόγια (max 65-70€).

Αυτό το στηρίζω στα περί marketing που λέω πιο πάνω. Παραδείγματα υπάρχουν και τα βλέπουμε συνεχώς γύρω μας. Αλλά όπως είπα, χρειάζεται άλλο thread.

• Like 1

από όσο γνωρίζω η Corsair πλήρωσε ένα σεβαστό ποσό για τους RGB διακόπτες, γιαυτό και βαράει στην τιμή. Τώρα αν δε σας κάνουν ανάγκη οι RGB (προσωπικά δε με νοιάζουν καθόλου) τότε πάτε στους απλούς που είναι μια χαρά.

Κάποιος ανέφερε για τα Corsair PSUs, ότι δε χρησιμοποιούν Japanese caps αποκλειστικά. Αυτό έγινε σε μια περίπτωση και μετά από αρκετό κράξιμο το άλλαξαν αμέσως. Δηλαδή άκουσαν τον κόσμο. Επιπλέον από τη στιγμή που παρέχουν 10 χρόνια εγγύηση θέλω να πιστεύω ότι έχουν κάνει τη σχετική έρευνα ακόμη και σε PSUs με πλήρως Japanese caps, ειδάλως σε μερικά χρόνια θα πάνε για φούντο αν πιάσουν και σκάνε μαζεμένα τα PSUs. Από την άλλη βέβαια, σε ένα τροφοδοτικό η εγγύηση είναι ένα εντελώς σχετικό θέμα μιας και μπορεί να σου πει ότι έσκασε λόγω ρεύματος (ποιότητας) οπότε και δε φέρω ευθύνη.

Το θέμα πάντως είναι ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός σε πληκτρολόγιο (η Corsair έχει σαρώσει τα πάντα) και εταιρίες όπως Razer κτλ. δε ρίχνουν τις τιμές, μην περιμένετε κάτι ποιο οικονομικό τουλάχιστον με Cherry διακόπτες. Επιπλέον η αγαπητή μας Cherry χτυπάει πολύ τις τιμές οπότε αν θές οικονομικό μηχανικό αναγκαστικά κοιτάς αλλού πια ή περιμένεις κανά ξεστοκάρισμα.

Για μένα αν παίζεις games σαν τρελός ή γράφεις πολλές ώρες, τότε αξίζει να επενδύσεις ένα ποσό για καλύτερη ποιότητα χρήσης. Εδώ μερικοί σκάνε 1000 ευρώ για κινητό η 600 για VGA, τα 120-150 ενός καλού keyboard θα τους σώσουν :) Το οποίο θα κρατήσει πολύ περισσότερο από τα περισσότερα εξαρτήματα ενός PC.

Αν κάτι πιάνει τόπο (δεν αλλάζουν συχνά εννοώ) σε ένα PC είναι το πληκτρολόγιο, ποντίκι και το σασί.

• Like 2

να ρωτησω κατι ποιο θεωρειτε καλυτερο το κ70 rgb η αυτο

εγω προσωπικα προτιμησα το κ70

το κ70 εχει σιγουρα πιο στιβαρη και καλη κατασκευη καθως και τα εξτρα multimedia keys που τα θεωρω πολυ απαραιτητα

To μεγαλο μεινονεκτημα του Κ70 είναι οτι εχει ελαττωματικο led controller. Ουσιαστικα βγαζει 512 χρωματα απο τα 16.8 εκατομμυρια που διαφημιζαν. Αν ενεργοποιησεις το 16.8 mode θα εχεις flickering. To strafe επισης εχει ασπρο backplate ωστε να αντανακλαται περισσοτερο το φως απο τα λεντακια και να ειναι ακομα πιο φωτεινο. Γενικα καλυτερα αντικειμενικα το αλουμινιο, το braided cable και τα multimedia keys του k70 αλλα εγω προτιμω τοn ανωτερο rgb φωτισμό και γενικα την εμφάνιση του strafe.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...