denis_kos Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Λοίπον το πρόβλημα έχει ως εξής. Απο το δεκέμβριο έχω την συγκεκριμένη mb asus Ζ170 pro gaming με τον i5 6600 πάνω και 2Χ8gb Hyperx Savage 2400Mhz στα dimm Α2,Β2 όπως προτείνει ο κατασκευαστής και δούλευε απροβλημάτιστα. Σήμερα πέρασα σε i5 6600K και το pc δεν έμπαινε στο Post και έμενε αναμένο το DRAM led στο mb. Mε το dim στο Α2 μόνο ανοίγει κανονικά. Με το dim στο Β2 μόνο δεν κάνει κάν post. Μετά απο δοκιμές κατέληξα με τα 2 dim στο Α1,Α2 και ανοίγει κανονικά. Όποτε βάζω κάτι στα Β1,Β2 δεν κανει ποστ. Άρα καταλήγω ότι οι Ram είναι οκ κ μάλλον κάτι έχει σκαλώσει στο channel B. Άρα πάω για επιστροφή mb? Γιατί όμως τόσο καιρό το channel B έπαιζε κ μόλις έβαλα τον K σκάλωσε. Τα φώτα σας. Ευχαριστώ
denis_kos Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Πινάκι απο τον επεξεργαστή εννοείς? Αν έννοείς Ram πάντως δεν τις άγγιξα πριν βγάλει το πρόβλημα..
Ghost007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Πινάκι απο τον επεξεργαστή εννοείς? Αν έννοείς Ram πάντως δεν τις άγγιξα πριν βγάλει το πρόβλημα.. μα μηπως η α1 και α2 ειναι η σωστες θεσεις η πρωτες και δευτερες οι αλλες? και κανονικα πρεπει να ειναι εκει...? λεω εγω τωρα...μηπως... θα μου πεις γιατι επεζε πριν στης αλλες..?.αυτο αναθεμα... επισης οταν λες α1 και α2 ειναι με διαχωριστικο μια κενη? δλδ αυτες μπενουν κανονικα συνηθως απο δεξια προς τα αριστερα με μια θεση κενη..και αλλη μια κενη στο τελος... για να δουλευουν και dual channel κλπ...
denis_kos Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Τελικα μετα απο βαλε βγαλε μνημες επεξεργαστή και ψυκτρα επαιξαν ολα κανονικα.. Εγινε και o/c! Μηχανηματα του διαβόλου.. 2
7nisiotis Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Κλασσικό bug σε Asus μητρική, το είχα πάθει και γω σε μια Asus p8z68 Deluxe εν έτη 2012. Για να ξεκολλήσει είχα κάνει αλλαγές στις θέσεις των μνημών κλπ μια μια κλπ είχε διορθωθεί. *** το ίδιο έχω πάθει και με την τωρινή ASRock που έχω με ίδια αποτελέσματα διόρθωσης.
FCastor Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 μα μηπως η α1 και α2 ειναι η σωστες θεσεις η πρωτες και δευτερες οι αλλες? και κανονικα πρεπει να ειναι εκει...? λεω εγω τωρα...μηπως... θα μου πεις γιατι επεζε πριν στης αλλες..?.αυτο αναθεμα... επισης οταν λες α1 και α2 ειναι με διαχωριστικο μια κενη? δλδ αυτες μπενουν κανονικα συνηθως απο δεξια προς τα αριστερα με μια θεση κενη..και αλλη μια κενη στο τελος... για να δουλευουν και dual channel κλπ... Περιέργως η Asus έχει στο manual σαν πρώτες θέσεις για σετ δύο ram τις θέσεις A2 και B2. Ακούγεται περίεργο αλλά there you have it... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα