Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum και ποιο συγκεκριμένα στο thread που ελπίζω να "μου λύσει τα χέρια".

Όπως αναφέρω και στον τίτλο του θέματος που ανοίγω χρειάζομαι την βοήθεια των ειδικών κυριολεκτικά ή μεταφορικά για να στήσω ένα ωραίο σύστημα ικανό να με "βγάλει" τα επόμενα χρόνια.

Έπειτα απο 2 αγορές high end laptops όταν αγοραςτηκαν δηλαδή (κάτοχος εδώ και 2 χρόνια ενός Asus Rog g750jm για την ώρα)αποφάσισα ότι ο Πύργος ειναι η καλύτερη λύση κ πως πρέπει να θυσιάσω την φορητότητα του λαπτοπ για καλύτερες επιδόσεις.

Δεν θα μακρηγορήσω άλλο , αφού θελω να πιστεύω ότι θα εχω την βοήθεια σας και θα συζητήσουμε τα υπόλοιπα αργότερα.

Υ.Γ : Δεν εχω ασχοληθεί ποτε ιδιαίτερα με σύνθεση συστήματος αφού ο τελευταίος πύργος που πήρα το 2008 ήταν έτοιμος οποτε οποιος εχει την ευχαρίστηση να βοηθήσει να το κάνει με απλά λόγια κ όχι με ορολογίες σε τυχόν πράγματα που προκύψουν.

Ποσό που διαθέτουμε : 1100-1300 ίσως και περισσότερα αφού σκέφτομαι την πώληση του ASUS ROG μου.

Χρήση υπολογιστή : Gaming ( WoW & LOL για την ώρα ) , ταινίες και web browsing.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: ΟΧΙ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Αν η τιμή το επιτρέπει ναι θα χρειαζόμουν μια οθόνη ,αν όχι θα γίνει αγορά της οθόνης μελλοντικά κ το σύστημα θα "κουμπώσει" σε τηλεόραση.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Επαρχία , συγκεκριμένα Αίγιο αλλά προφανώς αν δεν πάρω καλή τιμή απο κατάστημα της περιοχής θα προτιμηθεί το Ίντερνετ .

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αδιάφορο για μενα προσωπικά , όπου γη και πατρις δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση το πιο φθηνό-αξιόπιστο μαγαζί κερδίζει.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Δεν είμαι γνωστης στο να στήσω τον υπολογιστή όχι , οποτε κάποιο τοπικό καταστήματα ή φίλος θα το αναλάβει.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . ΟΧΙ , προφανώς αφού θα συναρμολογηθεί έξω θα μπει εκει το OS.

Αν παρέλειψα κάτι διορθώστε με .

Να αναφέρω ότι το project προφανώς ,λόγω φόρτου εργασίας ίσως υλοποιηθεί λίγο αργότερα και πως στόχος μου ειναι οι επιδόσεις του να αντέξουν όσο γίνεται περισσότερο , σε υψηλό επίπεδο πάντα.

Ευχαριστω εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας :)

Επεξ/σία από MontzOlee
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσεις τα κενά

καινατοκάνειςναφαίνεταικάπωςέτσι

Δημοσ.

το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσεις τα κενά

καινατοκάνειςναφαίνεταικάπωςέτσι

Φίλε δεν το έγραψα απο pic/laptop και στο iPad όπως το έγραφα φαινόταν μια χαρά φυσιολογικό.

Ευχαριστω για την "βοήθεια".

Δημοσ.

Το "προβλημα" εδω ειναι οτι με τετοιο μπατζετ πεφτεις στην κατηγορια εκεινη που δεν συμφερει να αγορασεις αυτη τη στιγμη γιατι ειναι δεδομενο οτι θα πας σε καποια καρτα γραφικων απο τις καινουριες που θα κυκλοφορησουν μεσα στον επομενο μηνα οποτε οποιαδηποτε συνθεση αυτη τη στιγμη δεν εχει και τοσο νοημα αφου δεν εχουμε ιδεα για τις τιμες που θα εχουν οι νεες καρτες και κατ επεκταση δεν μπορουμε να ξερουμε και ποιο ποσο μενει διαθεσιμο για τα υπολοιπα.
Αν θες για να παρεις μια ιδεα δες παρομοια νηματα για υπολογιστες στα 1000-1200ευρω και υπολογισε κατι αντιστοιχο αλλα με τις νεες καρτες γραφικων

• Like 3
Δημοσ.

ΘΑ σου πρoτείνω αυτό σε αυτά τα λεφτά, με μια IPS οθόνη μέσα, αλλά όπως προαναφέρθηκε, καλύτερα να περιμένεις 1-2 μήνες ακόμα για το σύστημα, καθώς θα δούμε νέες καρτεs και απο τις 2 εταιρίες, με αρκετά καλύτερες επιδόσεις. Κρατα το υπόλοιπο σύστημα και αφαίρεσε την κάρτα :P

(visionstudio)

post-381096-0-86062800-1463406357_thumb.png

@MontzOlee

Δημοσ.

Το "προβλημα" εδω ειναι οτι με τετοιο μπατζετ πεφτεις στην κατηγορια εκεινη που δεν συμφερει να αγορασεις αυτη τη στιγμη γιατι ειναι δεδομενο οτι θα πας σε καποια καρτα γραφικων απο τις καινουριες που θα κυκλοφορησουν μεσα στον επομενο μηνα οποτε οποιαδηποτε συνθεση αυτη τη στιγμη δεν εχει και τοσο νοημα αφου δεν εχουμε ιδεα για τις τιμες που θα εχουν οι νεες καρτες και κατ επεκταση δεν μπορουμε να ξερουμε και ποιο ποσο μενει διαθεσιμο για τα υπολοιπα.

Αν θες για να παρεις μια ιδεα δες παρομοια νηματα για υπολογιστες στα 1000-1200ευρω και υπολογισε κατι αντιστοιχο αλλα με τις νεες καρτες γραφικων

Σωστό και είσαι απόλυτα κατανοητός.. Ειδικά που απο την στιγμή που έλεγα να το φτιάξω απο τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου καλύτερα ειναι να περιμένω σίγουρα ..

Οι τιμές των νέων καρτών ξέρουμε αν θα ειναι αντίστοιχες με την τιμή της 980 πχ? εννοώ θα παίξει εκεί κ θα πέσει η 980 η θα ειναι πιο υψηλή η τιμή οποτε η τιμή της 980 θα παραμείνει εκει με μια μικρή πτώση της τιμής της?

ΘΑ σου πρoτείνω αυτό σε αυτά τα λεφτά, με μια IPS οθόνη μέσα, αλλά όπως προαναφέρθηκε, καλύτερα να περιμένεις 1-2 μήνες ακόμα για το σύστημα, καθώς θα δούμε νέες καρτεs και απο τις 2 εταιρίες, με αρκετά καλύτερες επιδόσεις. Κρατα το υπόλοιπο σύστημα και αφαίρεσε την κάρτα :P

(visionstudio)

@MontzOlee

Ωραίο μου φαίνεται το σύστημα που μου προτείνεις φίλε , μια ερώτηση μόνο , γιατι i5 6500 & όχι i7 6700?

Δηλαδή χωρίς την κάρτα πάω κοντα στο 1000€ και απλά περιμένω την κάρτα γραφικών μετα...

Δημοσ.

Σωστό και είσαι απόλυτα κατανοητός.. Ειδικά που απο την στιγμή που έλεγα να το φτιάξω απο τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου καλύτερα ειναι να περιμένω σίγουρα ..

Οι τιμές των νέων καρτών ξέρουμε αν θα ειναι αντίστοιχες με την τιμή της 980 πχ? εννοώ θα παίξει εκεί κ θα πέσει η 980 η θα ειναι πιο υψηλή η τιμή οποτε η τιμή της 980 θα παραμείνει εκει με μια μικρή πτώση της τιμής της?

Ωραίο μου φαίνεται το σύστημα που μου προτείνεις φίλε , μια ερώτηση μόνο , γιατι i5 6500 & όχι i7 6700?

Δηλαδή χωρίς την κάρτα πάω κοντα στο 1000€ και απλά περιμένω την κάρτα γραφικών μετα...

αν σε περνει οικονομικα και βγενουν ολα τα πραγματα κομπλε τοτε παρε ι7 δε σε σταματαει κανεις :P

απλα οκ και με ενα ι5 κανεις δουλεια...αν θες να ειναι τουμπανο ομως πας σε ι7 ......και ιδικα με της καινουργιες καρτες το προτεινω...

Δημοσ.

Koντά στο 400 οι νεες κάρτες. Επίσης αν βγαινει το Budget πήγαινε σε ι7, αλλα και ο ι5 μια χαρα είναι για games. Αν είναι όμως να κόψεις από την κάρτα για να βάλεις στον επεξεργαστή, μην το κάνεις. Επίσης ο 6600 πόυ έβαλα είναι ξεκλείδωτος, οπότε μπορείς να κάνεις OC. Ο ξεκλείδωτος ι7 έχει κοντά στα 400 ευρώ, οπότε δεν αξιζε κατ εμε σε αυτό το budget.

• Like 2
Δημοσ.

αν σε περνει οικονομικα και βγενουν ολα τα πραγματα κομπλε τοτε παρε ι7 δε σε σταματαει κανεις :P

απλα οκ και με ενα ι5 κανεις δουλεια...αν θες να ειναι τουμπανο ομως πας σε ι7 ......και ιδικα με της καινουργιες καρτες το προτεινω...

Ε δεν εχουν καμία τρομερή διαφορά στα χρήματα γι αυτο και η απορία μου, απλώς ρώτησα μην τυχόν και ειναι καλύτερη για gaming ξέρω γω ..

Και αφού θα φτάσω που θα φτάσω εκει πάνω μια διαφορά των 100€ για κάτι πολυ?! Καλύτερο δεν λέει να μην το βάλω..

Koντά στο 400 οι νεες κάρτες. Επίσης αν βγαινει το Budget πήγαινε σε ι7, αλλα και ο ι5 μια χαρα είναι για games. Αν είναι όμως να κόψεις από την κάρτα για να βάλεις στον επεξεργαστή, μην το κάνεις. Επίσης ο 6600 πόυ έβαλα είναι ξεκλείδωτος, οπότε μπορείς να κάνεις OC. Ο ξεκλείδωτος ι7 έχει κοντά στα 400 ευρώ, οπότε δεν αξιζε κατ εμε σε αυτό το budget.

Καλά εννοείται πως δεν θα κόψω απο την κάρτα γραφικών για τον επεξεργαστή.

345€ ο i7 unlocked απ όσο είδα και 244 o i5 οποτε ειναι στα 100€ η διαφορά τους

Δημοσ.

Αν ειχες συμπληρωσει ολοκληρη την φορα(που λεει και για oc)θα ξεραμε τωρα αν θα ασχοληθεις ή οχι(αφου προερχεσαι και απο laptop).

Μπορει η διαφορα μεταξυ i5 6600k και i7 6700k οντως για μακροχρονια περιοδο να πεφτει η ζυγαρια προς τον δευτερο επεξεργαστη αλλα για τα παιχνιδια που αναφερεις παραπανω οπως και γενικα για τα καινουργια παιχνιδια την δουλεια σου θα την κανεις και με i5 6500 και εκει η χρηματικη διαφορα(και απο φθηνοτερη μητρικη)ειναι πολυ μεγαλυτερη σε σχεση με i7.

• Like 1
Δημοσ.

Όλοι οι νέοι i5 και i7 επεξεργαστες εχουν ενσωματωμενη καρτα γραφικών. Οπότε αγοράζεις τα πάντα τώρα και όταν βγουν οι νέες κάρτες, αγοράζεις και κάρτα γραφικών. Εγώ αυτό θα κάνω γιατί δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει να βγουν οι νέες κάρτες και να πέσουν οι παλιές....(εκτιμώ τουλάχιστον 4 μήνες από σήμερα)

Δημοσ.

Αν ειχες συμπληρωσει ολοκληρη την φορα(που λεει και για oc)θα ξεραμε τωρα αν θα ασχοληθεις ή οχι(αφου προερχεσαι και απο laptop).

Μπορει η διαφορα μεταξυ i5 6600k και i7 6700k οντως για μακροχρονια περιοδο να πεφτει η ζυγαρια προς τον δευτερο επεξεργαστη αλλα για τα παιχνιδια που αναφερεις παραπανω οπως και γενικα για τα καινουργια παιχνιδια την δουλεια σου θα την κανεις και με i5 6500 και εκει η χρηματικη διαφορα(και απο φθηνοτερη μητρικη)ειναι πολυ μεγαλυτερη σε σχεση με i7.

καλημερα , δεν ειχα δει την νεα φορμα με τα OC που αναφερεις , σορρυ γι αυτο!

Οχι για OC δεν το σκεφτομαι σε ενα νεο συστημα , δεν εχω ιδεα πως γινεται και δεν νομιζω οτι θελω να το επιχειρησω σε ενα συστημα που θα κανει 1000+ ευρω.. Αν με την παροδο του χρονου χρειαστει κ μπορω να του κανω , μετα απο 3+ χρονια το συζηταμε ξανα .

Οσο γι αυτο που λες σχετικα με τις μητρικες , εσεις ξερετε εγω εχω αγνοια... και σιγουρα στην εποχη που βρισκομαστε δεν μου περισσευουν 100 ευρω ( η διαφορα i5-i7 )αν κανουν εξισου καλη δουλεια θα προτιμησω την διαφορα να την φαω σουβλακια , χαχα!

Όλοι οι νέοι i5 και i7 επεξεργαστες εχουν ενσωματωμενη καρτα γραφικών. Οπότε αγοράζεις τα πάντα τώρα και όταν βγουν οι νέες κάρτες, αγοράζεις και κάρτα γραφικών. Εγώ αυτό θα κάνω γιατί δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει να βγουν οι νέες κάρτες και να πέσουν οι παλιές....(εκτιμώ τουλάχιστον 4 μήνες από σήμερα)

καλημερα φιλε , σωστο αυτο που λες αλλα οι ενσωματομενες θα με καλυψουν ? σε τι ποιοτητα θα παιξω τα παιχνιδια μου? ενταξει σιγουρα οχι ultra Και με πολλα fps αλλα αμα εχω πληρωσει λεμε τωρα, 1000 ευρω για τα υπολοιπα και δεν μπορω να σηκωσω ενα παιχνιδι αξιοπρεπως δεν θα ειναι σπασιμο νευρων? 

Δημοσ.

η ενσωματομενη δεν ειναι για παιχνιδια απλα σου λενε να υπαρχει κατι να ανοιγει το pc στην ουσια μεχρι να βαλεις μια καρτα ...

η διαφορα του ι5 και του ι7 ειναι μεγαλη....αυτο δε σημαινει οτι δεν πεζεις καλα με τον ι5 ...εχει λιγο να κανει με το γενικο συστημα ας πουμε αναλογως και τι καρτα γραφικων θα επιλεξεις...και φυσικα εχει να κανει και με το μελλον...οσο ανεβαινουν οι απαιτησεις στα γραφικα τοσο και η χρηση του επεξεργαστη... οταν ο ι5 φτασει στο μαξιμουμ ο ι7 θα ειναι ακομα στο 50% ας πουμε...

Δημοσ.

η ενσωματομενη δεν ειναι για παιχνιδια απλα σου λενε να υπαρχει κατι να ανοιγει το pc στην ουσια μεχρι να βαλεις μια καρτα ...

η διαφορα του ι5 και του ι7 ειναι μεγαλη....αυτο δε σημαινει οτι δεν πεζεις καλα με τον ι5 ...εχει λιγο να κανει με το γενικο συστημα ας πουμε αναλογως και τι καρτα γραφικων θα επιλεξεις...και φυσικα εχει να κανει και με το μελλον...οσο ανεβαινουν οι απαιτησεις στα γραφικα τοσο και η χρηση του επεξεργαστη... οταν ο ι5 φτασει στο μαξιμουμ ο ι7 θα ειναι ακομα στο 50% ας πουμε...

ωραιος , καταλαβα... αλλα και παλι κριμα ειναι να ξεκινησω εναν πυργο και να μην μπορω να τον εκμεταλευτω :P

ειδικα αν ειναι να περασουν 3-4 μηνες για τις καινουργιες καρτες οπως αναφερεται πιο πανω για α δω τι θα παρω...

παντως αν ειναι να φτιαξω κατι θα κανω κατι καλο γιατι με τα λαπτοπ που εχω τα τελευταια 5-6 χρονια καθε 2-3 χρονια μαξιμουμ θελεουν αλλαγη , εκει κατεληξα!

Δημοσ.

Φιλέ χωρις παρεξήγηση αλλά εάν το gaming σου περιορίζεται σε wow και lol τζαμπα θα δώσεις τόσα λεφτά. Δεν στο λέω για να σε προσβαλω αλλά κοίτα πρώτα τι θες να παίξεις γιατί το να παρεις 1200€ pc για να παίζεις games που τρέχουν και σε pc με 400€ είναι λίγο βλακεία, δεν είναι; Επίσης δεν χρειάζεται να πουλήσεις το λάπτοπ εάν σου χρειάζεται η φορητότητα (ταξιδεύεις συνέχεια λόγω δουλειάς ξέρω γω). Τώρα εάν επαιρνες λάπτοπ τόσα χρόνια και το είχες σε ένα γραφείο οκ δεν έχω τι να πω :P Επίσης θα σου πρότεινα να μην "φορτωσεις" όλο το χτίσιμο του υπολογιστή σε κάποιον φίλο σου, καλύτερα να το κάνεις εσύ με την βοήθεια του έτσι ώστε να ξέρεις στο μέλλον πως να αλλάξεις κάτι κτλ και να μάθεις και κάτι χρήσιμο (1200€ δίνεις, δεν είναι και λίγα, δεν θες να ξέρεις τι έχει μέσα; ) Όπως είπαν και τα παιδια από πάνω περίμενε για την νέα γενιά αφού έχεις laptop με 860m μπορείς να περιοριστεις σε πιο "ελαφριά" games προς το παρόν.

Οι διάφορες i5 και i7 σε gaming δεν δικαιολογούν την διαφορά στην τιμή. Εάν είσαι διατεθειμένος να δώσεις τόσα λεφτά οκ, απλώς καλύτερα να πάρεις εναν 6600 και να επενδύσεις όλα τα υπόλοιπα σε gpu. i7 λοιπόν ΜΟΝΟ εάν παίρνεις την καλύτερη gpu της αγοράς ή κανείς crossfire/sli.Ένας 250gb ssd είναι must καθώς και ένας HDD 1/2tb. Ram 16gb αφού έχεις λεφτά να επενδύσεις και τροφοδοτικό seasonic 620w για να σε καλύψει ότι gpu και να παρεις. Κουτί και μητρική παίρνεις ανάλογα με το τι χρώμα θες να είναι, h170 chipset καλύτερα και όχι κάποιο φθηνό b150/h110.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...