Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καποια αλλη ταινια σε Ex Machina ή κατι παρομοιο εχουμε;

Her και A. I. επειδή πραγματεύονται παρόμοιο θέμα (από αρκετά διαφορετική σκοπιά).  Ίσως και Moon, Minority Report και Gattaca επειδή έχουν αρκετά κοινά στοιχεία, αν και στα δύο τελευταία η ΑΙ δεν έχει τόσο κεντρικό ρόλο από όσο θυμάμαι.

• Like 1
Δημοσ.

παίζει καμιά κωμωδία να πεθάνω στα γέλια; έχω καιρό να πετύχω τέτοια ταινία όλο σε κάτι αποτυχίες πέφτω τελευταία.

Δημοσ.

παίζει καμιά κωμωδία να πεθάνω στα γέλια; έχω καιρό να πετύχω τέτοια ταινία όλο σε κάτι αποτυχίες πέφτω τελευταία.

To χιουμορ ειναι υποκειμενικό. Με τι ταινίες γελάς, για να σου προτείνουμε παρόμοιες;

Δημοσ.

Ισως να ειμαι λιγο οφτοπικ με την παρακατω ερωτηση.

Ξερω τι θελω να δω αλλα δεν ξερω με τι σειρα.

Star Wars λοιπον. Να τα δω με release date order ή episode order?

Δημοσ.

Ισως να ειμαι λιγο οφτοπικ με την παρακατω ερωτηση.

Ξερω τι θελω να δω αλλα δεν ξερω με τι σειρα.

Star Wars λοιπον. Να τα δω με release date order ή episode order?

Άμα τα δεις όπως "ήθελε" ο Lucas, δηλαδή με τη σειρά των επεισοδίων είναι λίγο απότομη η αλλαγή (εφέ,pacing και κυρίως για εμένα οι μάχες) και χαλάνε κάποιες εκπλήξεις των original. Η χρονολογική σειρά νομίζω είναι χειρότερη γιατί στα μισά (EP VI)  έχεις το δραματικό τέλος του saga και μετά οι άλλες τρεις τελειώνουν σε πολύ χαμηλότερους τόνους και μετά έχεις να δεις και τα sequel που δεν έχουν ακόμα κατάληξη και άρα δεν σε κρατάει τίποτα . 

Εάν τα βλέπεις για πρώτη φορά προτείνω να τα δεις με machete order δηλαδή πρώτα τα IV και V,μετά να δεις ως flashback τα prequel και μετά κανονικά με την σειρά το VI και τα sequel.Έτσι δεν χάνεις τίποτα στα μικροspoiler των prequel και μετά από τα πολύ intense δυο original έχεις μια αλλαγή σε πιο ήρεμους τόνους ενώ εξηγούνται πολλά από αυτά που είδες χωρίς να ξέρεις ακριβώς πως τελειώνουν τα πράγματα οπότε κρατιέσαι μέχρι το VΙ .Μετά μπορείς άνετα να δεις τα sequel (και αν θες μπορείς και να μην δεις καθόλου το 1 και να αποφύγεις λίγο πόνο). Για να ξεκαθαρίσω,η σειρά είναι: 4,5,(1,)2,3,6,7,8

• Like 2
Δημοσ.

Άμα τα δεις όπως "ήθελε" ο Lucas, δηλαδή με τη σειρά των επεισοδίων είναι λίγο απότομη η αλλαγή (εφέ,pacing και κυρίως για εμένα οι μάχες) και χαλάνε κάποιες εκπλήξεις των original. Η χρονολογική σειρά νομίζω είναι χειρότερη γιατί στα μισά (EP VI)  έχεις το δραματικό τέλος του saga και μετά οι άλλες τρεις τελειώνουν σε πολύ χαμηλότερους τόνους και μετά έχεις να δεις και τα sequel που δεν έχουν ακόμα κατάληξη και άρα δεν σε κρατάει τίποτα . 

Εάν τα βλέπεις για πρώτη φορά προτείνω να τα δεις με machete order δηλαδή πρώτα τα IV και V,μετά να δεις ως flashback τα prequel και μετά κανονικά με την σειρά το VI και τα sequel.Έτσι δεν χάνεις τίποτα στα μικροspoiler των prequel και μετά από τα πολύ intense δυο original έχεις μια αλλαγή σε πιο ήρεμους τόνους ενώ εξηγούνται πολλά από αυτά που είδες χωρίς να ξέρεις ακριβώς πως τελειώνουν τα πράγματα οπότε κρατιέσαι μέχρι το VΙ .Μετά μπορείς άνετα να δεις τα sequel (και αν θες μπορείς και να μην δεις καθόλου το 1 και να αποφύγεις λίγο πόνο). Για να ξεκαθαρίσω,η σειρά είναι: 4,5,(1,)2,3,6,7,8

Δε θα μπορουσα να ζητησω για πιο αναλυτικο ποστ. Σε ευχαριστω παρα πολυ. Θα ακολουθησω τη συμβουλη σου και θα τα δω με την σειρα που ειπες

• Like 1
Δημοσ.

Δε θα μπορουσα να ζητησω για πιο αναλυτικο ποστ. Σε ευχαριστω παρα πολυ. Θα ακολουθησω τη συμβουλη σου και θα τα δω με την σειρα που ειπες

Καλό μαραθώνιο τότε! Αμα τα δεις όλα ποσταρε και στο νήμα για εντυπώσεις από ταινίες γιατί έχω περιέργεια να δώ εντυπώσεις από κάποιον που βλέπει για πρώτη φορά τις ταινίες με αυτή την σειρά .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...