Ονειρολογίτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δεν ξερω αμα ηταν καλο το μερος που μπηκε το θεμα, αλλα τελος παντων. Εχω ενα laptop(αυτο εδω που εχω στην περιγραφη μου) που το εχω περιπου 2 χρονια. Εδω και περιπου καμια εβδομαδα, αρχιζει να ζεστενεται οταν κανω παρα πολλα πραματα μαζι, ενω παλια δεν ειχε προβλημα. Δεν πιστευω οτι ειναι γιατι γερναει, γι'αυτο και σκεφτηκα να ρωτησω για service σε καποιο καταστημα. Να μης τα πολυλογω, μου ζητισαν για λαπτοπ απο 30 εως 45 ευρω για καθαρισμα(με υγρα), αλλαγη παστας και check ανεμιστηρα. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να δωσω τωρα 30-50 ευρω για service. Απο την αλλη δεν μπορω να χασω και τον υπολογιστη αμα γινει καμια .... χαζομαρα.... Τι εναλλακτικη εχω ? btw δεν εχω ιο η κατι τετοιο, εχω καθαρο scan απο adware removal, hitman pro και malwerebytes Premium.
Pstathece Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δεν παθαινει τιποτα στο κοντινο μελλον.Μπορεις να το πας ετσι μεχρι και ενα εξαμινο.Μετα πηγαινε το σε καποιο service. 1
LambisElef Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δώσε μας νουμεράκια απο θερμοκρασίες σε load και πες μας το ακριβές μοντέλο του λάπτοπ σου. Πες μας και πόσο καιρό το έχεις περίπου.
Pstathece Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δώσε μας νουμεράκια απο θερμοκρασίες σε load και πες μας το ακριβές μοντέλο του λάπτοπ σου. Πες μας και πόσο καιρό το έχεις περίπου. 2 χρονια ειπε οτι το εχει. 1
Tzini_Gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δεν παθαινει τιποτα στο κοντινο μελλον.Μπορεις να το πας ετσι μεχρι και ενα εξαμινο.Μετα πηγαινε το σε καποιο service. μου θυμισες του μαστορες στα συνεργεια αυτοκινητων... στην προκειμενη περιπτωση τεκμηριωσέ μου το οτι μπορει να το παει ετσι μεχρι και ενα εξαμηνο 1
Pstathece Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 μου θυμισες του μαστορες στα συνεργεια αυτοκινητων... στην προκειμενη περιπτωση τεκμηριωσέ μου το οτι μπορει να το παει ετσι μεχρι και ενα εξαμηνο Ας μας πει μαρκα και μοντελο και θερμοκρασιες και θα σου πω που το βασιζω. 1
LambisElef Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Ας μας πει μαρκα και μοντελο και θερμοκρασιες και θα σου πω που το βασιζω. Εφόσον το είπες πιο πάνω, θα πρέπει να έχεις κάποια θεωρία με τα ως τώρα δεδομένα. Σε αντίθετη περίπτωση, μιλάμε για αερολογίες. Φιλικά πάντα... 2
isay Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 @ts Μπορεις να κάνεις μονος σου δυο πράγματα που θα βοηθήσουν αρκετά. Πρώτον να σηκώσεις το laptop 1-2 εκατοστα για να αερίζεται καλύτερα. Στα συγχρονα laptop τα ποδαράκια ειναι αστεία μικρά οπότε αναμεσα στην επιφάνεια και το laptop μένει λιγοτερο απο εκατοστό, οποτε ο αερισμός ειναι δύσκολος. Πολλοι μάλιστα το ακουμπάνε πάνω σε μαξιλάρια, τραπεζομάντηλα, κλπ (τραγικό) και το πνίγουν. Μπορείς να πάρεις μια απλή βάση ή να κολλήσεις πιο χοντρά ποδαράκια, έστω να βάλεις 1-2 στυλό ή κάτι αλλο απο κάτω. Στα jumbo εχω βρει και χρησιμοποιώ καιρό μια βάση σαν Χ που διπλώνει και γίνεται σαν χοντρο στυλό και την κουβαλάς ευκολα. Εχει 1 ευρω και κάνει άψογη δουλειά από ανύψωση και σταθερότητα. Θα το βρεις στα αναλώσιμα υπολογιστή (πράσινη συσκευασία). Τα χοντρα ποδαράκια ειναι σαν αυτά που βάζουμε κάτω απο επιφάνειες για να μη γρατσουνάνε πάτωμα ή ξύλα. Θα το βρεις σε μαγαζιά με είδη χρωματοπωλείου. Το δευτερο και επισης σημαντικό ειναι να φυσήξεις τις οπες που παιρνει αέρα. Υπάρχουν σπρέι πεπιεσμένου αέρα (δες παρακάτω). Προσοχή σε αυτά να φυσάς με υπολογιστή σβηστό, εκτός ρευματος και χωρίς μπαταρία. Επισης κρατάς το δοχείο ΟΡΘΙΟ και οχι αναποδα ή στο πλαι αλλιως θα βγαλει υγρασία το δοχείο. Ενδεικτικά : http://www.skroutz.gr/c/599/analosima-katharismou.html?from=catspan&keyphrase=spray+%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B1 Επισης έχει το eshop αλλά συμφέρει να αγοράσεις μονο οταν το εχει προσφορα. Οταν εχει προσφορα εγω αγοράζω μπολικά και βγάζω όλο το ετος. http://www.e-shop.gr/spray-aera-gembird-ck-cad2-400ml-p-ANA.RON0006 1
LambisElef Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Και με απλό φύσημα γίνεται δουλειά, πάρ' το και φύσα όσο πιο δυνατά μπορείς και από όλες τις γριλιές του ανεμιστήρα Το σπρέι πεπιεσμένου αέρα είναι τζάμπα λεφτά και ζήτημα να σου βγάλει 1-2 καλές χρήσεις. Το καλύτερο βέβαια ανά 2-3 χρόνια (και 1-2 αν είσαι εξοικειωμένος) είναι άνοιγμα και καθάρισμα του fan και προαιρετικά αλλαγή πάστας-pad αν αφαιρέσεις τον χάλκινο αγωγό. Edit: Για αρχή όμως πες μας το μοντέλο του λάπτοπ να δούμε πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση στο σύστημα ψύξης και δώσε μας ένα screenshot των θερμοκρασιών με κάποιο πρόγραμμα, όπως το HW Monitor, με τον επεξεργαστή να βρίσκεται σε load. 1
Tzini_Gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Ας μας πει μαρκα και μοντελο και θερμοκρασιες και θα σου πω που το βασιζω. οπως ειπε και ο λαμπης...την στιγμη που περιμενεις μοντελο,για ποιον λογο τοτε αναφερεις το 6μηνο? ειναι κριμα σε ενα τοσο καλο τεχνολογικο φορουμ να υπαρχουν απαντησεις μονο και μονο για να γραφτουν ωστε να αυξησουν τον αριθμο μυνηματων τους.
Pstathece Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 οπως ειπε και ο λαμπης...την στιγμη που περιμενεις μοντελο,για ποιον λογο τοτε αναφερεις το 6μηνο? ειναι κριμα σε ενα τοσο καλο τεχνολογικο φορουμ να υπαρχουν απαντησεις μονο και μονο για να γραφτουν ωστε να αυξησουν τον αριθμο μυνηματων τους. Εφόσον το είπες πιο πάνω, θα πρέπει να έχεις κάποια θεωρία με τα ως τώρα δεδομένα. Σε αντίθετη περίπτωση, μιλάμε για αερολογίες. Φιλικά πάντα... Γιατι εγω εχω toshiba και πολλες φορες ζεσταινεται αρκετα αλλα εχω κανα εξαμηνο που το δουλευω ετσι.Γι αυτο ζηταω μαρκα γιατι αλλη μαρκα μπορει να εχει αλλη συμπεριφορα.Και θερμοκρασιες γιατι κι απο αυτο εξαρταται.Ικανοποιηθηκατε τωρα??
LambisElef Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 OMG... Μόνο αυτό έχω να πω... Τα συμπεράσματα δικά σας, αν θέλει κάποιος να επεξηγήσει ας το κάνει... 1
Tzini_Gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 @Νυσταγμένος καλυτερα να κρατας για δικη σου θεωρια τις προσωπικες σου εμπειριες...
Pstathece Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δεν βλεπω τον λογο να στρεφεστε εναντιον μου αλλα anyway.Αποχωρω!
LambisElef Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Γιατι εγω εχω toshiba και πολλες φορες ζεσταινεται αρκετα αλλα εχω κανα εξαμηνο που το δουλευω ετσι.Γι αυτο ζηταω μαρκα γιατι αλλη μαρκα μπορει να εχει αλλη συμπεριφορα.Και θερμοκρασιες γιατι κι απο αυτο εξαρταται.Ικανοποιηθηκατε τωρα?? Δεν βλεπω τον λογο να εισαστε εναντιον μου αλλα anyway.Αποχωρω! Πώς γίνεται να μη βλέπεις το λόγο; Να κάνω τον κόπο να στο εξηγήσω λοιπόν... Επειδή εσύ έχεις toshiba και το λειτουργείς με υψηλές θερμοκρασίες (με όποιο πρόβλημα κι αν συνεπάγεται αυτό, κυρίως throttling) για έξι μήνες ως τώρα, αυτό σημαίνει ότι και το άλλο λάπτοπ αν είναι toshiba ή ακόμα και ακριβώς ίδιο μοντέλο θα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο; Και αν ήταν HP ή Dell τι θα λέγαμε; Να το κρατήσει για κάνα χρόνο και μετά να το καθαρίσει ή να μη το λειτουργεί γιατί μπορεί να καεί τίποτα; Τέσπα για να μη φύγουμε από το θέμα, άμεσο κίνδυνο δε διατρέχει το λάπτοπ του TS. Φυσική παρενέργεια όμως των υψηλών θερμοκρασιών είναι και ο περιορισμός της επίδοσης του λάπτοπ, ώστε οι θερμοκρασίες να μην ξεφύγουν. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθούν και άμεσα shutdowns για προφύλαξή του. Πάντως καλό είναι να διατηρούμε τις θερμοκρασίες σε ικανοποιητικό επίπεδο, ώστε να έχουμε διαθέσιμη όλη την ισχύ του υπολογιστή, και να είμαστε σίγουροι ότι κάνουμε ότι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε τη μακροζωία του. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα