SpirosZ68 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Παιδιά, είπα 2-3 εφαρμογές που είδα εγώ. Απο εκεί και πέρα, το PC το χρησιμοποιεί όλη η οικογένεια και ο γιός του πλέον θα ασχολείται πάρα πολύ με το PC. Γιαυτό οι άνθρωποι θέλουν ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Αν ήθελαν παλιό θα έκαναν αναβάθμιση το υπάρχον (ίσως και να το δώσουν πουθενά το παλιό δεν ξέρω να πω την αμαρτία μου..) Ποσων χρονων ειναι ο γιος του? 1
ultraxmode Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Ποσων χρονων ειναι ο γιος του? Τώρα ξεκινάει σπουδές Πανεπιστήμιο.. 18-19..
pano Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 ^Τώρα αρχίζουν τα ωραία,θα πάρεις και κάρτα γραφικών ,με το στανιό.. 2
SpirosZ68 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Τώρα ξεκινάει σπουδές Πανεπιστήμιο.. 18-19.. Αν δεν παιζει παιχνιδια ολα ΟΚ, διαφορετικα προσθεσε και μια καρτα γραφικων (απο 160ευρω και πανω) να μην μας βλαστημαει το παιδι 1
vision Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 συγνώμη κιόλας αλλά ένα ένα μας τα βγάζεις ultraxmode. pc γενικής απλής χρήσης - καινούργιο με max 1000, που το βλέπω να λειτουργεί κυρίως ως παιχνιδομηχανή γιατί υπάρχει και υιός τελικά. Προφανώς οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν και πολλά πράγματα, εσύ δεν μπήκες στον κόπο να ρίξεις μια ματιά στο μηχάνημά τους και μεταφέρεις αυτή τη μη γνώση εδώ (κολλάει, θέλω νέο, έχω το budget αλλά δεν ξέρω τι να πάρω), σαν ερώτηση αλλά όχι ολοκληρωμένη (ένα ένα τα βγάζεις). Φυσικά δεν είναι κακό να μην ξέρεις, αλλά το χαλασμένο τηλέφωνο είναι ένα θέμα. Προσπαθείς να βοηθήσεις το φίλο σου γνωρίζοντας λίγα. Θα σε βοηθήσουν εδώ πολλοί, με 1000 ευρώ φτιάχνεις καλή παιχνιδομηχανή (τα πιο απλά θα λειτουργούν έτσι κι αλλιώς ότι και να διαλέξεις).
mkp Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Το M2 Slot σ'αυτήν την μητρική είναι (M2) PCIE 3.0 mode x2 και όχι x4 όπως στις Z170. 170€ για dual-core και 140€ για B150 board σα να 'ναι αυτοκτονία :S *Και λογικά θα χει θέμα στο OS install με NVME εκτός και αν βάλει Win10 το σύστημα είναι σε mini-itx οπότε ακριβότερη mobo αναγκαστικά, και έχει και καλή κάρτα ήχου(στην αρχή δεν λέι ότι ασχολείται με μουσική κάτι τέτοιο?). εγώ πάντα πρωτινό mini-itx συστήματα ποιος ο λόγος να έχεις μεγάλα κουτιά αν δεν τα χρειάζεσαι. επίσης PCIE 3.0 mode x2 δίνει περίπου 2GB/s που είναι αρκετό για το NVME που έβαλα. Τώρα μπορεί ο 6320 να έχει πολύ κακό vfm σε σχέση με τον 6100 που κάνει μονό 127ευρο, άλα άμα το δεις συνολικά όλο το σύστημα γλιτώνεις μονό ένα 5% σε χρήματα και επίσης χάνεις και ένα 5% σε επίδοσης.
ultraxmode Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 συγνώμη κιόλας αλλά ένα ένα μας τα βγάζεις ultraxmode. pc γενικής απλής χρήσης - καινούργιο με max 1000, που το βλέπω να λειτουργεί κυρίως ως παιχνιδομηχανή γιατί υπάρχει και υιός τελικά. Προφανώς οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν και πολλά πράγματα, εσύ δεν μπήκες στον κόπο να ρίξεις μια ματιά στο μηχάνημά τους και μεταφέρεις αυτή τη μη γνώση εδώ (κολλάει, θέλω νέο, έχω το budget αλλά δεν ξέρω τι να πάρω), σαν ερώτηση αλλά όχι ολοκληρωμένη (ένα ένα τα βγάζεις). Φυσικά δεν είναι κακό να μην ξέρεις, αλλά το χαλασμένο τηλέφωνο είναι ένα θέμα. Προσπαθείς να βοηθήσεις το φίλο σου γνωρίζοντας λίγα. Θα σε βοηθήσουν εδώ πολλοί, με 1000 ευρώ φτιάχνεις καλή παιχνιδομηχανή (τα πιο απλά θα λειτουργούν έτσι κι αλλιώς ότι και να διαλέξεις). Συγγνώμη αλλά ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ απο ΕΜΕΝΑ ότι θα χρησιμοποιείται το PC για παιχνίδια...? 1
vision Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 σου λέω και πάλι ένα ένα τα βγάζεις χωρίς να ξέρεις λεπτομέρειες παρά μόνο γενικότητες (πχ. "θα το χρησιμοποιεί πολύ ο υιός του", στο οποία πάτησαν μερικοί και έστησαν την παιχνιδομηχανή αν παρατήρησες). Διάβασέ το καλύτερα το μήνυμά μου. Δεν είπα ΠΟΥΘΕΝΑ οτι είπες εσύ πως θα παίζει παιχνίδια. Το λέω για τους άλλους που προτείνουν ότι προτείνουν.
ultraxmode Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 σου λέω και πάλι ένα ένα τα βγάζεις χωρίς να ξέρεις λεπτομέρειες παρά μόνο γενικότητες (πχ. "θα το χρησιμοποιεί πολύ ο υιός του", στο οποία πάτησαν μερικοί και έστησαν την παιχνιδομηχανή αν παρατήρησες). Διάβασέ το καλύτερα το μήνυμά μου. Δεν είπα ΠΟΥΘΕΝΑ οτι είπες εσύ πως θα παίζει παιχνίδια. Το λέω για τους άλλους που προτείνουν ότι προτείνουν. "συγνώμη κιόλας αλλά ένα ένα μας τα βγάζεις ultraxmode. pc γενικής απλής χρήσης - καινούργιο με max 1000, που το βλέπω να λειτουργεί κυρίως ως παιχνιδομηχανή γιατί υπάρχει και υιός τελικά." Αν αυτό δεν σημαίνει αυτό που σου είπα, τι να σου πω..
vision Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 μην παίζουμε με τις λέξεις τώρα. "που το βλέπω" σημαίνει εγώ το βλέπω, εφόσον μας λες πως υπάρχει και υιός σε ηλικία που η τάση είναι το παιχνίδι. Πήρες γνώμες, καλές αγορές, θα σου έλεγα κοίτα και κανένα άλλο νήμα γιατί υπάρχουν κι άλλοι με τις απαιτήσεις του φίλου σου, τα προτεινόμενα δε συστήματα από τον κόσμο είναι σε αρκετά μικρότερα επίπεδα. Ξέρεις γιατί; Γιατί όταν ο άλλος βλέπει 1000, εστιάζει σε αυτό και μόνο, τα άλλα τα παραβλέπει κατά 99%, τη δουλειά του ο φίλος σου θα την κάνει όμως δεν ξέρει αν πρέπει να δώσει 1000 ευρώ, ούτε εσύ ήξερες αν πρέπει να δώσει 1000 ή 500. Με λίγο διάβασμα θα τον βοηθήσεις ουσιαστικά. Κατάλαβες;
ultraxmode Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 μην παίζουμε με τις λέξεις τώρα. "που το βλέπω" σημαίνει εγώ το βλέπω, εφόσον μας λες πως υπάρχει και υιός σε ηλικία που η τάση είναι το παιχνίδι. Πήρες γνώμες, καλές αγορές, θα σου έλεγα κοίτα και κανένα άλλο νήμα γιατί υπάρχουν κι άλλοι με τις απαιτήσεις του φίλου σου, τα προτεινόμενα δε συστήματα από τον κόσμο είναι σε αρκετά μικρότερα επίπεδα. Ξέρεις γιατί; Γιατί όταν ο άλλος βλέπει 1000, εστιάζει σε αυτό και μόνο, τα άλλα τα παραβλέπει κατά 99%, τη δουλειά του ο φίλος σου θα την κάνει όμως δεν ξέρει αν πρέπει να δώσει 1000 ευρώ, ούτε εσύ ήξερες αν πρέπει να δώσει 1000 ή 500. Με λίγο διάβασμα θα τον βοηθήσεις ουσιαστικά. Κατάλαβες; Φίλε μου πίστεψέ με δεν έχω καμία διάθεση να "παίζω με τις λέξεις"... Κανείς δεν μίλησε για gaming. Τώρα αν εσύ βγάζεις από μόνος σου συμπεράσματα δεν σου φταίω εγώ.
vision Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Κανείς δεν μίλησε για gaming. Μίλησαν ορισμένοι και έχουν όνομα, διάβασε καλύτερα το νήμα. Καλές αγορές σου ευχήθηκα παραπάνω και καλό διάβασμα (για να αποκτήσεις άποψη σε ότι ακούς και να μπορείς να βοηθήσεις).
cabdik Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 vision, δεν εχει σημασια τι ειπαν ορισμενοι, αλλα ο ενδιαφερομενος τι λεει και κυριως τι ζηταει ...!!! φιλε ultraxmode, διαβασα (σχεδον) ολο το θεμα. εχω καταλαβει οτι ζητατε ενα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ μηχανημα με συγκρατημενες δυνατοτητες, και αντοχη στο χρονο. εγω θα σου πω τι να ΜΗΝ βαλεις, κατα την δικη μου αποψη, αφου προκειται για νεο συστημα, για ΑΠΛΗ χρηση...!!! 1 ΜΗΝ βαζεις 2πυρηνο η οτι εχει σχεση με 2πυρηνο (εννοω και τους ι3 που ειναι 2+2 λογω Hyperthreading) εφοσον θες να κρατησει στο χρονο. 2 ΜΗΝ βαζεις Μ.2 δισκο (αν και ειναι λιχουδια οι ταχυτητες), σε καθημερινη χρηση θα σε υπερκαλυψει ενας καλος SSD τελευταιας γενιας. καλυτερα την διαφορα χρηματων του M.2 να την παρεις σε χωρητικοτητα στον SSD. 3 ΜΗΝ βαζεις εξωτερικη ψυκτρα, μια χαρα θα ειναι η εργοστασιακη. ΑΝ χρειαστει ποτε, την βαζεις και μετα...! 4 ΜΗΝ βαλεις φτηνη μητρικη, ωστε να εχεις μια καλη βαση για τυχον αναβαθμισεις στο μελλον...!! Π.χ να εχει Μ.2 θυρα, ασχετως αν εσυ βαλεις ή οχι, τωρα τετοιο δισκο...!! 5 ΜΗΝ βαλεις λιγοτερα απο 8GB RAM σε καμια περιπτωση. οσο πιο πολλη τοσο πιο καλα..!! 6 ΜΗΝ πας σε AMD συστημα τωρα, καθως αναμενονται σε λιγους μηνες οι εντελως νεοι επεξεργαστες, μητρικες, chipset.... 7 ΜΗΝ βαλεις πολυ μικρο τροφοδοτικο, γιατι αν υπαρχει εστω και η παραμικρη υποψια, οτι μπορει καποια στιγμη να μπει εξωτερικη καρτα γραφικων, να μπορει να την σηκωσει χωρις αλλαγη...!! αρα θα προτεινα ενα καλο GOLD 450-500W..! 1
vision Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 vision, δεν εχει σημασια τι ειπαν ορισμενοι, αλλα ο ενδιαφερομενος τι λεει και κυριως τι ζηταει ...!!! όταν υπάρχουν χαρακτηρισμοί και ο υπεύθυνος δεν επεμβαίνει ή επεμβαίνει επιλεκτικά, θα υπάρξει η κατάλληλη απάντηση. δεν έχει να κάνει με τον ενδιαφερόμενο και κακώς υπάρχουν γιατί γεμίζει και το νήμα άσκοπα, αλλά είπαμε, αυτά συμβαίνουν απουσία σοβαρού ελέγχου, ο ενδιαφερόμενος παρασύρεται εν αγνοία του (δεν είναι απαραίτητο όταν πολλοί συμφωνούν πως έχουν δίκιο κιόλας), και γίνεται ότι γίνεται. Όσον αφορά την πρότασή μου, την εξέφρασα από την αρχή (η οποία βλέπω συμφωνεί με τη δική σου), με το 1/3 ή 1/2 των χρημάτων που έθεσε, θα κάνει τη δουλειά του για χρόνια. Ο ενδιαφερόμενος εδώ, έθεσε ένα όριο, χωρίς να γνωρίζει αν πρέπει να δώσει τόσα ή να ρίξει μια ματιά στο υπάρχον σύστημα, για διάφορους λόγους. Οι καλύτερες απαντήσεις προέρχονται από όσους προτείνουν μηχανήματα για τις ανάγκες του, όχι από όσους προτείνουν μηχανήματα σύμφωνα με το budget διότι τα 2 αυτά ΔΕΝ συμφωνούν στην περίπτωσή του.
Whitefanged Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Φίλε μου πίστεψέ με δεν έχω καμία διάθεση να "παίζω με τις λέξεις"... Κανείς δεν μίλησε για gaming. Τώρα αν εσύ βγάζεις από μόνος σου συμπεράσματα δεν σου φταίω εγώ. Δεν έχει νόημα να απαντάς. Δεδομένου ότι υπάρχει η άνεση κοίτα να προλάβεις τον 5775c στα 330 που ξετρύπωσε ο SpirosZ68. Κορυφαία επεξεργαστική ισχύς σε συνδυασμό με κομπλέ γραφικά για mainstream παιχνίδια. Σε εκείνο το σύστημα που σου είχε προτείνει μπορείς να κάνεις οικονομία αγοράζοντας φτηνότερο σκληρό, φτηνότερη m/b και να πέσει το κόστος στα 830 περίπου. Επίσης αν οι άνθρωποι είναι με κάνα monitor 5ετίας και βάλε, μπορεί εύκολα στο budget να χωρέσει αξιοπρεπέστατη οθόνη ips, flickerfree με πολύ καλές γωνίες θέασης για ξεκούραστη ενασχόληση με τον υπολογιστή. Αν σε ενδιαφέρει σα προοπτική γράψτο για να γίνουν οι αντίστοιχες προτάσεις. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα