Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω δηλαδη τι εγραψα πιο πισω για τον i7???

Επισης ποιοι ειναι οι πολλοι που προτεινανε πιο πισω συστηματα 1000ευρω?Οχι τιποτα αλλο αλλα για να ξερω μηπως διαβαζω αλλο θεμα εγω......

Δεν νομιζω να υπαρχουν πλεον 240ρηδες(αν υπηρξαν και ποτε)σκληροι δισκοι και μαλλον Ssd θα εννοουν.

Στην δε συνθεση σου ειναι τελειως λαθος και γραφεις και για παραπληροφορηση κιολας.Προφανως και το Πλαισιο γραφει για 240ρη Ssd απο κατω και ειναι τυπογραφικο λαθος αφου 240ρηδες σκληροι δεν βγαινουν εδω και χρονια).Επισης μου εχεις βαλει τροφοδοτικο χειροτερο απο του Πλαισιου(το ιδιο no name αλλα λιγοτερη εγγυηση) και φυσικα που ειναι τα Windows 10 και office 365 που ειχαν στο αλλο πακετο του Πλαισιου???

Νομίζω ότι παρεξηγήθηκα... Ο Σπύρος τα είπε όλα, δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι:

Edit: Συγνώμη κιόλας, ίσως δεν έκανα αρκετά ξεκάθαρη την ειρωνεία μου.

Εμενα παντως μου φανηκε σαν πολυ ξεκαθαρο οτι αυτη δεν ηταν προτεινομενη συνθεση αλλα μια συνθεση που πλησιαζει την συνθεση του Πλαισιου για να τονισει την διαφορα τιμης.

Με δυο λογια αν και συμφωνω με την παρατηρηση για τον SSD και τα Windows/Office (που πρακτικα σημαινει οτι η διαφορα τιμης δεν ειναι 200ευρω αλλα μολις 50-60 και αν) δεν φανταστηκα οτι αυτη ηταν συνθεση που προτεινε ο Lambis παρα μονο σαν συγκριτικο τιμης. Αν κανω λαθος ας με διορθωσει.

Τέλος, όχι δεν είναι τυπογραφικό o δίσκος είναι στάνταρ HDD, υπάρχουν πολλοί σε αποθήκες. Ξέρω μαγαζάκια που ακόμα και τη σήμερον ημέρα βάζουν τέτοιους δίσκους με τιμή 100€ άκουσον άκουσον! Πέρα από αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να έκαναν τέτοιο λάθος εις βάρος τους πιστεύω.

Edit No10000: Έχετε δίκιο για τον SSD, οπότε +κάνα 20ρικο. Τέσπα το νόημα το χάσαμε νομίζω...

Edit 2: Ορίστε και τα windows http://www.skroutz.gr/c/114/leitourgika-systhmata.html?keyphrase=windows+7 και το office http://www.skroutz.gr/c/115/efarmoges-grafeiou.html?from=catspan&keyphrase=microsoft+office ανεβήκαμε 100€. Πες κι άλλα 10 ένα καλύτερο τροφοδοτικό. Τώρα είναι εντάξει; Και πάλι η διαφορά είναι στα 80 60€+. Δηλαδή σχεδόν 25 15%. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα παίρνετε αυτά τόσο σοβαρά αλλά εντάξει :P

Ο lampiselef μάλιστα, λέει και +8 ευρώ. Βάλε κάτι ακόμα δηλαδή.

Edit 3: Καλά είσαι σοβαρός τώρα; Δε θα δώσει τα 8€ για 2 χρόνια extra εγγύηση (αν και ίσως τα tb εγγραφής το ξεπεράσουν νωρίτερα) και για το νέο μοντέλο; Αφού το παίρνει καινούργιο, με τόση μικρή διαφορά, ας πάρει το νεότερο.

Επίσης, γιατί αφαίρεσες το link του turbo x; Κρίμα είναι, τώρα κάποιος δε θα μπορεί να στηρίξει τα όσα λέμε πιο κάτω οι υπόλοιποι. Μπορούσες να το διαγράψεις έτσι.

• Like 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επίσης, γιατί αφαίρεσες το link του turbo x; Κρίμα είναι, τώρα κάποιος δε θα μπορεί να στηρίξει τα όσα λέμε πιο κάτω οι υπόλοιποι. Μπορούσες να το διαγράψεις έτσι.

Ενα δικιο τοχεις οποτε μια διορθωση επιβαλεται.

Δεν είναι ερώτηση αυτή που κάνεις, ούτε σοβαρή λογική. Αντιθέτως είναι λογική του marketing και μόνο.

Θέλει ο φίλος να σερφάρει και να γράφει και κανένα κείμενο και του προτείνετε i7 και i5... έλεος.

Μην δημιουργείτε ανάγκες όταν δεν υπάρχουν πραγματικά.

http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/desktops/all-desktops/Turbo-X-Sphere-SP35-Desktop-Intel-Pentium-G3258-4-GB-240-GB-HDD-Intel-HD-Haswell.htm

λάθος το turbo-x άλλο μοντέλο ήθελα να γράψω.

• Like 1
Δημοσ.

Βρε παιδιά, ακριβώς.. αν ήταν να αγοράσει μεταχειρισμένο θα κρατούσε αυτό που έχει τώρα.. Για να θέλει να το αλλάξει πάει να πει πως κάπου "κολλάει"..  Βάζει συνήθως πολλά προγράμματα και τρέχει. Είπα 2-3 που θα δουλεύει σίγουρα.. Απο εκεί και πέρα, δεν υπάρχει λόγος σόνι και καλά να δώσει 1000 ευρώ.. Απλά βάλαμε αυτό το όριο για να αγοράσει κάτι ΚΑΛΟ και ΠΟΙΟΤΙΚΟ που θα του κρατήσει για αρκετά χρόνια. 

Νομίζω πως για αγορά υπολογιστή ανά 8-9 χρόνια, το ποσό αυτό είναι μεν μεγάλο, όμως επενδυτικά είναι και νορμάλ. Είπαμε έως 1000 ευρώ.. αν γίνεται και με 600-700 ευρώ, τόσο το καλύτερο. 

Ευχαριστώ πολύ όλους σας  για τις απαντήσεις σας μέχρι τώρα. Πραγματικά.

Την εγγύηση +2 χρόνια με 8 ευρώ, πως γίνεται να την αγοράσω ? (για τον SSD) Ενδιαφέρομαι. Δεν είναι και λίγα τα 2 χρόνια εγγύηση για έναν SSD.. 

Δημοσ.

Βρε παιδιά, ακριβώς.. αν ήταν να αγοράσει μεταχειρισμένο θα κρατούσε αυτό που έχει τώρα.. Για να θέλει να το αλλάξει πάει να πει πως κάπου "κολλάει"..  Βάζει συνήθως πολλά προγράμματα και τρέχει. Είπα 2-3 που θα δουλεύει σίγουρα.. Απο εκεί και πέρα, δεν υπάρχει λόγος σόνι και καλά να δώσει 1000 ευρώ.. Απλά βάλαμε αυτό το όριο για να αγοράσει κάτι ΚΑΛΟ και ΠΟΙΟΤΙΚΟ που θα του κρατήσει για αρκετά χρόνια. 

Νομίζω πως για αγορά υπολογιστή ανά 8-9 χρόνια, το ποσό αυτό είναι μεν μεγάλο, όμως επενδυτικά είναι και νορμάλ. Είπαμε έως 1000 ευρώ.. αν γίνεται και με 600-700 ευρώ, τόσο το καλύτερο. 

Ευχαριστώ πολύ όλους σας  για τις απαντήσεις σας μέχρι τώρα. Πραγματικά.

Την εγγύηση +2 χρόνια με 8 ευρώ, πως γίνεται να την αγοράσω ? (για τον SSD) Ενδιαφέρομαι. Δεν είναι και λίγα τα 2 χρόνια εγγύηση για έναν SSD.. 

H υπερβολη ειναι στον επεξεργαστη που για τη χρηση αυτη δεν ειναι απαραιτητος.

Ενας i3 η ενας i5 ειναι υπεραρκετος.

Τα ποιοτικα εξαρτηματα τα βγαζουν τα λεφτα τους οποτε εκει δεν χρειαζεται να κανεις υποχωρησεις.

Ωστοσο αν η 5ετη εγγυηση ειναι η πρωτη προτεραιοτητα τοτε μπορειτε να δειτε και την πιθανοτητα για κανενα Dell optiplex με 5 χρονια on site. Απλα θα πληρωσετε κανενα 200αρι ευρω καπελο γι αυτο σε συγκριση με ενα custom PC με τα ιδια πανω κατω εξαρτηματα. 

Kατι σαν το παρακατω σας καλυπτει απολυτα.

post-382068-0-86095700-1463470151_thumb.png

Δημοσ.

H υπερβολη ειναι στον επεξεργαστη που για τη χρηση αυτη δεν ειναι απαραιτητος.

Ενας i3 η ενας i5 ειναι υπεραρκετος.

Τα ποιοτικα εξαρτηματα τα βγαζουν τα λεφτα τους οποτε εκει δεν χρειαζεται να κανεις υποχωρησεις.

Ωστοσο αν η 5ετη εγγυηση ειναι η πρωτη προτεραιοτητα τοτε μπορειτε να δειτε και την πιθανοτητα για κανενα Dell optiplex με 5 χρονια on site. Απλα θα πληρωσετε κανενα 200αρι ευρω καπελο γι αυτο σε συγκριση με ενα custom PC με τα ιδια πανω κατω εξαρτηματα. 

Kατι σαν το παρακατω σας καλυπτει απολυτα.

attachicon.gif650_OfficePC.png

Σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για την βοήθειά σου!

Δημοσ.

Μωρέ είπαμε να πάμε σε Core i7 περισσότερο για να αντέξει σε βάθος χρόνου. Να φανταστείς αυτόν τον υπολογιστή που έχει, τον έχει κρατήσει 8 χρόνια και βάλε.

Τι υπολογιστή έχει ο φίλος σου τώρα και κολλάνε τα προγράμματα;

Μας το εχει πει ηδη αρα κι εσυ μαζι μας ε?

Μην απομονώνεις προτάσεις. Δεν διαβάζεις ολοκληρωμένα ή δεν καταλαβαίνεις;

Οι ανάγκες δεν συμβαδίζουν με το ποσό που ήθελε να δώσει, ούτε με αυτά που πρότεινες στην αρχή.

Ευτυχώς για αυτόν (και όχι για μένα), κατάλαβε πως κάνει και με πολύ λιγότερα τη δουλειά του.

Δημοσ.

Τι υπολογιστή έχει ο φίλος σου τώρα και κολλάνε τα προγράμματα;

Μην απομονώνεις προτάσεις. Δεν διαβάζεις ολοκληρωμένα ή δεν καταλαβαίνεις;

Οι ανάγκες δεν συμβαδίζουν με το ποσό που ήθελε να δώσει, ούτε με αυτά που πρότεινες στην αρχή.

Ευτυχώς για αυτόν (και όχι για μένα), κατάλαβε πως κάνει και με πολύ λιγότερα τη δουλειά του.

Έχει έναν Core 2 Duo (το PC ήταν από ΠΛΑΙΣΙΟ, Turbo-X, αλλά δεν θέλει ξανά Turbo X από ότι μου είπε. Αν με ρωτήσεις, συμφωνώ και επαυξάνω..)

Δημοσ.

Untitled.jpg

συμπεριέλαβα και NVME με 2GB/s read! που θα του είναι πολύ πιο χρήσιμο από τα παραπάνω cores του i7, ο i3-6320 έχει κορυφαίο singe thread peromfance

Δημοσ.

C2D από C2D διαφέρει. Ποιον C2D έχει;

SSD έχει στο μηχάνημα ή όχι; 

Αν όχι προφανώς και θα τρώει κολλήματα το μηχάνημα, ωστόσο δεν θα φταίει το παλιό hardware στο σύνολο, αλλά ο μηχανικός δίσκος και μόνο. 

Φίλε μου στο μηχάνημά μου έχω, C2D 8400 με SSD και 4Gb ram δεν κολλάει τίποτα και πίστεψέ με τρέχω αρκετά προγράμματα και εικόνας και άλλα που δεν τα ξέρεις για να χαρακτηριστώ απλός χρήστης. Μέχρι και vmware για απλά πράγματα (το vmware έχει μεγάλες απαιτήσεις).

Το ίδιο μηχάνημα με μηχανικό δίσκο για κύριο, είναι για να το πετάξεις. ΚΑΙ ο δίσκος το καθυστερεί ΚΑΙ η cpu δουλεύει συνέχεια, ενώ με SSD η cpu δουλεύει μόνο όταν πρέπει... Αυτό που θέλω να σου πω, είναι πως με λίγα χρήματα, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου εύκολα και γρήγορα. Ψάξτο.

Δημοσ.

Τι δεν καταλαβαίνεις ότι το παιδί ψάχνει νέο PC;;; Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

Επίσης μη λες αρλούμπες για τον μηχανικό που δουλεύει ο επεξεργαστής συνέχεια γιατί δεν ισχύει, απλά καθυστερεί παραπάνω η φόρτωση/εγγραφή αρχείων.

Δημοσ.

Για βαρια χρηση photoshop και office θα πρότεινα συστημα με i7 αν υπαρχει το budget, νομιζω και τα 2 κανουν utilize το hyper threading στις νεες εκδοσεις τους. Δεν εχω διαβασει το θεμα εκτος απο το πρωτο post οποτε δεν ξερω τι χρηση θες να κανεις, αμα σου προτεινουν τιποτα amd ομως μη δωσεις σημασια καν...

Δημοσ.

Untitled.jpg

συμπεριέλαβα και NVME με 2GB/s read! που θα του είναι πολύ πιο χρήσιμο από τα παραπάνω cores του i7, ο i3-6320 έχει κορυφαίο singe thread peromfance

Το M2 Slot σ'αυτήν την μητρική είναι (M2) PCIE 3.0 mode x2 και όχι x4 όπως στις Z170. 170€ για dual-core και 140€ για B150 board σα να 'ναι αυτοκτονία :S

*Και λογικά θα χει θέμα στο OS install με NVME εκτός και αν βάλει Win10 :-(

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου 1000ρικο και προτιμηση σε i7 ζήτησε εσυ τι του προτείνεις σκουπίδια?? Δεκτο να του πεις οτι οκ ριξε budget δεν θες i7 πηγαινε σε i5 αλλα μεχρι εκει. Το office και το photoshop ειναι αναλογα τη χρηση κανεις αμα γραφεις εκθεσεις δημοτικου στο word οκ αν μπλεκεις excel με macros και 1000 αλλα πραγματα πανω θες καλη cpu και προφανως το συστημα θελει να κρατησει και καποια χρονια. Απο τη μια λες να βλεπει vlc και facebook δηλαδη υπονοεις τερμα casual χρηση απο την αλλη του λες κανε overclock "μην το φοβασαι" κιολας LOL..

Επεξ/σία από billdanos
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, είπα 2-3 εφαρμογές που είδα εγώ. Απο εκεί και πέρα, το PC το χρησιμοποιεί όλη η οικογένεια και ο γιός του πλέον θα ασχολείται πάρα πολύ με το PC. Γιαυτό οι άνθρωποι θέλουν ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

Αν ήθελαν παλιό θα έκαναν αναβάθμιση το υπάρχον (ίσως και να το δώσουν πουθενά το παλιό δεν ξέρω να πω την αμαρτία μου..)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...