vdeseris Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 φίλε τσάμπα λεφτά πάτε να ξοδέψετε. Με την έννοια πως όπως είπαν κι άλλοι ο i7 είναι περιττός. Δεν δίνει κανείς τη σήμερον ημέρα 1000 ευρώ για browsing/office και ολίγον από photoshop. Μόνο όποιος δεν ξέρει και πέφτει θύμα του marketing και της συνεχής "δημιουργίας ανάγκης" για νέο hardware. Βρες ένα σύστημα έτοιμο στις αγγελίες με C2Q 9550, και 4GB ram minimum (8 κατά προτίμηση). Κότσαρέ του ένα ssd και έναν για αποθήκη, άλλαξε την ψύκτρα, τράβα του και ένα overclock (μην το φοβάσαι) και έχεις pc έτοιμο για τις ανάγκες που θέτεις για τουλάχιστον 5 χρόνια. Θα πεις, τι λέει αυτός, μας δουλεύει; Με 300-350 ευρώ έχεις καθαρίσει, μη σου πω και λιγότερα. Το σύστημα που σου περιγράφω είναι όχι απλός αρκετό, αλλά υπερ-αρκετό για τα στάνταρ που θέτεις. Οι σελίδες φορτώνουν μπαμ, office/photoshop τα ίδια, ταινίες παίζουν και οι Atom...δεν υπάρχει καμία ανάγκη για σημερινό hardware, όταν αυτό λίγο παλαιότερων ετών, περισσεύει με λίγο σκάλισμα...εκτός αν είσαι κυνηγός benchmarks. Και από εγγύηση? Αν χαλάσει σε 10 μέρες η μητρική? Που τα είδες τα 5 χρόνια. Καλοί οι C2Q αλλά μην τους προτείνουμε για νέο σύστημα το 2016. Στο θέμα μας τώρα πιστεύω ότι ο ι7 είναι υπερβολή. Ένας i5 είναι υπέραρκετός 6
Fulgore Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μωρέ είπαμε να πάμε σε Core i7 περισσότερο για να αντέξει σε βάθος χρόνου. Να φανταστείς αυτόν τον υπολογιστή που έχει, τον έχει κρατήσει 8 χρόνια και βάλε. Σε βαθος χρονου πιο κερδισμενος θα βγεις αν αγορασεις πχ ενα i3(ή κατι σε Amd ξερω γω στα ιδια λεφτα)και αργοτερα αν δεν σε ικανοποιει τον πουλας και τον αλλαζεις απο το να σκασεις τωρα τα 340ευρω και ο επεξεργαστης να καθεται. Αλλωστε την μεγαλη διαφορα θα στην κανει ο ssd κυριως και η μπολικη ram. 3
vision Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Και από εγγύηση? Αν χαλάσει σε 10 μέρες η μητρική? Που τα είδες τα 5 χρόνια. Καλοί οι C2Q αλλά μην τους προτείνουμε για νέο σύστημα το 2016. Στο θέμα μας τώρα πιστεύω ότι ο ι7 είναι υπερβολή. Ένας i5 είναι υπέραρκετός Δεν είναι ερώτηση αυτή που κάνεις, ούτε σοβαρή λογική. Αντιθέτως είναι λογική του marketing και μόνο. Θέλει ο φίλος να σερφάρει και να γράφει και κανένα κείμενο και του προτείνετε i7 και i5... έλεος. Μην δημιουργείτε ανάγκες όταν δεν υπάρχουν πραγματικά. λάθος το turbo-x άλλο μοντέλο ήθελα να γράψω. 1
LambisElef Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 OMG τι έχει γίνει σήμερα; Όλοι πάνε να την παίξουν φιλόσοφοι; Στο θέμα μας τώρα... Αν είναι δυνατόν να προτείνεις νέο σύστημα με C2Q, με μηδενική εγγύηση και άμα χαλάσει η μητρική την κάτσαμε. Επίσης, για τη χρήση που θέλει ο TS το σύστημα, ένας Pentium τελευταίας γενιάς είναι καλύτερη επιλογή από τον C2Q. Τέλος, με ποια λογική προτείνεις εσύ που δεν είσαι θύμα του marketing έτοιμο pc και μάλιστα turbo x, το οποίο πέραν της κάκιστης ποιότητας σε τροφοδοτικό και κουτί, καθώς και της άγνωστης μητρικής που φοράει, που πάω στοίχημα ότι δεν υποστηρίζει overclock, είναι προηγούμενης γενιάς και δεν επιδέχεται σχεδόν καμία αναβάθμιση χωρίς μεγάλες αλλαγές. Επιπλέον, δε φοράει SSD και έχει μηχανικό 240Gb, τους οποίους έχω να αντικρίσω εδώ και 5 χρόνια. Προσοχή με την παραπληροφόρηση μην πάρετε και κανένα στο λαιμό σας, κρίμα είναι. Edit: Ορίστε και το σύστημα του πλαισίου στημένο από το e shop κομμάτι κομμάτι και πες μου εσύ ποιος είναι θύμα του marketing. (Και μάλιστα είναι με 2πλάσια χωρητικότητα ο σκληρός του) 3
Fulgore Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Οχι turbo X πραγματικα. Με κουτι και(το χειροτερο ολων)τροφοδοτικο της πλακας δεν παιζουμε με αυτα. Μονο και μονο που απο κατω λεει οτι με 4gb ram ''λιωνεις το Multitasking''δεν χρειαζονται πολλα λογια νομιζω 1
vision Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 OMG τι έχει γίνει σήμερα; Όλοι πάνε να την παίξουν φιλόσοφοι; Στο θέμα μας τώρα... Αν είναι δυνατόν να προτείνεις νέο σύστημα με C2Q, με μηδενική εγγύηση και άμα χαλάσει η μητρική την κάτσαμε. Επίσης, για τη χρήση που θέλει ο TS το σύστημα, ένας Pentium τελευταίας γενιάς είναι καλύτερη επιλογή από τον C2Q. Τέλος, με ποια λογική προτείνεις εσύ που δεν είσαι θύμα του marketing έτοιμο pc και μάλιστα turbo x, το οποίο πέραν της κάκιστης ποιότητας σε τροφοδοτικό και κουτί, καθώς και της άγνωστης μητρικής που φοράει, που πάω στοίχημα ότι δεν υποστηρίζει overclock, είναι προηγούμενης γενιάς και δεν επιδέχεται σχεδόν καμία αναβάθμιση χωρίς μεγάλες αλλαγές. Επιπλέον, δε φοράει SSD και έχει μηχανικό 240Gb, τους οποίους έχω να αντικρίσω εδώ και 5 χρόνια. Προσοχή με την παραπληροφόρηση μην πάρετε και κανένα στο λαιμό σας, κρίμα είναι. Edit: Ορίστε και το σύστημα του πλαισίου στημένο από το e shop κομμάτι κομμάτι και πες μου εσύ ποιος είναι θύμα του marketing. (Και μάλιστα είναι με 2πλάσια χωρητικότητα ο σκληρός του) και αυτό που σου προτείνει ο LambisElef είναι οικονομικό και καλό αν θέλεις καινούργιο. Για τα μτχ, λέω και πάλι δεν είναι λογική να αναρωτιέται κανείς αν θα χαλάσει κάτι τι κάνουμε. μτχ είναι, βρίσκεις σε τιμές ξευτίλα πλέον. Και το νέο μπορεί να χαλάσει και να σου βγάλει την παναγία το μαγαζί μέχρι να στο αλλάξει/ αν στο αλλάξει.
Whitefanged Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μια πρόταση κι από Στεφανή http://www.stephanis.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6244&tt=graphic&lang=l1&p_id=333118 Μπορεί να μην είναι ετοιμοπαράδοτο στη ΒΙ.ΠΕ. Ιδαλίου ή στο Παραλίμνι αλλά στην Πάφο το 'χει σίγουρα. 4
SpirosZ68 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μια πρόταση κι από Στεφανή http://www.stephanis.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6244&tt=graphic&lang=l1&p_id=333118 Μπορεί να μην είναι ετοιμοπαράδοτο στη ΒΙ.ΠΕ. Ιδαλίου ή στο Παραλίμνι αλλά στην Πάφο το 'χει σίγουρα. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα 3
vision Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Φιλε κουμαντο στην τσεπη του καθ ενος δεν νομιζω οτι εχουμε δικαιωμα να κανουμε. Οσον αφορα τα σημεια που εχω τονισει με bold την απαντηση στην εχει δωσει ηδη ο θεματοθετης. Επισης του εχουμε πει ολοι οτι δεν χρειαζεται. Οχι ομως να του κανουμε και κουμαντο. το budget που βάζει κάποιος δεν συμβαδίζει πάντα με τις ανάγκες που θέτει, είτε γιατί δεν ξέρει, είτε γιατί μισοξέρει, είτε γιατί θέλει να βγάλει, είτε είτε είτε. εγώ τις ανάγκες βλέπω και προτείνω κάτι που είναι "αρκετά φτηνότερο" από αυτά που έχει σκοπό να δώσει. Δεν κάνω κουμάντο σε κανενός την τσέπη, κουμάντο προσπαθεί να κάνει αυτός που προτείνει "βάλε άλλα 10 και πάρε αυτό, βάλε άλλα 5 και πάρε αυτό". Αν θέλει να δώσει το 1000αρικο δεν τον εμποδίζει κανείς.
Fulgore Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 άκου μεγάλε, τη χαζομάρα σου να την πουλήσεις αλλού. Για ένα λάθος link που όπως βλέπεις το διόρθωσα, άρχισες να γράφεις να μην πω τι. Είναι το φόρτε σου φαίνεται το τυφλό σύστημα. Πάρε το νήμα από την αρχή. Το ποιος προτείνει λογικά και ποιος οτι να'ναι, φαίνεται όποιος διαβάσει απ' την αρχή. Προτείνατε στο φίλο συστήματα 1000 ευρώ και κανείς δεν λέει τι κοτσάνες είναι αυτές που κάθεστε και γράφετε. Τώρα που βρέθηκε ένας να του πει να δώσει λιγότερα, βλέπω υπήρξες λογικός στο σύστημα που έδωσες, αλλιώς... Εγω δηλαδη τι εγραψα πιο πισω για τον i7??? Επισης ποιοι ειναι οι πολλοι που προτεινανε πιο πισω συστηματα 1000ευρω?Οχι τιποτα αλλο αλλα για να ξερω μηπως διαβαζω αλλο θεμα εγω...... OMG τι έχει γίνει σήμερα; Όλοι πάνε να την παίξουν φιλόσοφοι; Στο θέμα μας τώρα... Αν είναι δυνατόν να προτείνεις νέο σύστημα με C2Q, με μηδενική εγγύηση και άμα χαλάσει η μητρική την κάτσαμε. Επίσης, για τη χρήση που θέλει ο TS το σύστημα, ένας Pentium τελευταίας γενιάς είναι καλύτερη επιλογή από τον C2Q. Τέλος, με ποια λογική προτείνεις εσύ που δεν είσαι θύμα του marketing έτοιμο pc και μάλιστα turbo x, το οποίο πέραν της κάκιστης ποιότητας σε τροφοδοτικό και κουτί, καθώς και της άγνωστης μητρικής που φοράει, που πάω στοίχημα ότι δεν υποστηρίζει overclock, είναι προηγούμενης γενιάς και δεν επιδέχεται σχεδόν καμία αναβάθμιση χωρίς μεγάλες αλλαγές. Επιπλέον, δε φοράει SSD και έχει μηχανικό 240Gb, τους οποίους έχω να αντικρίσω εδώ και 5 χρόνια. Προσοχή με την παραπληροφόρηση μην πάρετε και κανένα στο λαιμό σας, κρίμα είναι. Edit: Ορίστε και το σύστημα του πλαισίου στημένο από το e shop κομμάτι κομμάτι και πες μου εσύ ποιος είναι θύμα του marketing. (Και μάλιστα είναι με 2πλάσια χωρητικότητα ο σκληρός του) Δεν νομιζω να υπαρχουν πλεον 240ρηδες(αν υπηρξαν και ποτε)σκληροι δισκοι και μαλλον Ssd θα εννοουν. Στην δε συνθεση σου ειναι τελειως λαθος και γραφεις και για παραπληροφορηση κιολας.Προφανως και το Πλαισιο γραφει για 240ρη Ssd απο κατω και ειναι τυπογραφικο λαθος αφου 240ρηδες σκληροι δεν βγαινουν εδω και χρονια).Επισης μου εχεις βαλει τροφοδοτικο χειροτερο απο του Πλαισιου(το ιδιο no name αλλα λιγοτερη εγγυηση) και φυσικα που ειναι τα Windows 10 και office 365 που ειχαν στο αλλο πακετο του Πλαισιου??? 1
SpirosZ68 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Στην δε συνθεση σου ειναι τελειως λαθος και γραφεις και για παραπληροφορηση κιολας.Προφανως και το Πλαισιο γραφει για 240ρη Ssd απο κατω και ειναι τυπογραφικο λαθος αφου 240ρηδες σκληροι δεν βγαινουν εδω και χρονια).Επισης μου εχεις βαλει τροφοδοτικο χειροτερο απο του Πλαισιου(το ιδιο no name αλλα λιγοτερη εγγυηση) και φυσικα που ειναι τα Windows 10 και office 365 που ειχαν στο αλλο πακετο του Πλαισιου??? Εμενα παντως μου φανηκε σαν πολυ ξεκαθαρο οτι αυτη δεν ηταν προτεινομενη συνθεση αλλα μια συνθεση που πλησιαζει την συνθεση του Πλαισιου για να τονισει την διαφορα τιμης. Με δυο λογια αν και συμφωνω με την παρατηρηση για τον SSD και τα Windows/Office (που πρακτικα σημαινει οτι η διαφορα τιμης δεν ειναι 200ευρω αλλα μολις 50-60 και αν) δεν φανταστηκα οτι αυτη ηταν συνθεση που προτεινε ο Lambis παρα μονο σαν συγκριτικο τιμης. Αν κανω λαθος ας με διορθωσει. 2
vision Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Εγω δηλαδη τι εγραψα πιο πισω για τον i7??? Επισης ποιοι ειναι οι πολλοι που προτεινανε πιο πισω συστηματα 1000ευρω?Οχι τιποτα αλλο αλλα για να ξερω μηπως διαβαζω αλλο θεμα εγω...... μόνο εσύ πρότεινες φτηνότερο επεξεργαστή. Αν πάρω το νήμα από την αρχή καθώς δεν είναι και μεγάλο, βλέπω ένας Σπύρος, 950 ευρώ κοντά 2 συστήματα για σερφάρισμα... Ο lampiselef μάλιστα, λέει και +8 ευρώ. Βάλε κάτι ακόμα δηλαδή. Αν θέλει ο φίλος σύστημα 1000 ευρώ να μας το πει και μαζί σας κι εγώ τότε. Από τη στιγμή που λέει ποιες είναι οι ανάγκες του (και καθώς είναι ελάχιστες), συμπεραίνω πως είτε δεν ξέρει, είτε μισοξέρει. Οι ανάγκες του καλύπτονται με το 1/3 των χρημάτων, άντε το 1/2. Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες.
Fulgore Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 θα σου προτεινω δυο συστηματα. Το ενα απο τα δυο δεν ειναι κατι συνηθισμενο αλλα πιστευω στη δικη σου περιπτωση ειναι καλυτερη επιλογη. 1 1151_PS_1000euro.png 2 1150_PS_1000euro.png Ο δευτερος ειναι σε 1150 σοκετ με τον τελευταιο επεξεργαστη που κυκλοφορησε ο οποιος ενσωματωνει Intel iris Pro γραφικα. Καινουριος ειναι πολυ ακριβος και δεν θα στον εβαζα αλλα τον εχει στο stock house σε αυτην την τιμη με 2 χρονια εγγυηση (δεν παθαινουν τιποτα ετσι κι αλλιως). Υ.Γ. Και τα δυο συστηματα ειναι overkill για την χρηση αυτη ετσι κι αλλιως. Στην παραπανω 1η συνθεση συνθεση με κοστος -200ευρω για ενα i3 πχ το ποσο πηγαινε στα 730.Αντε πες και ενα φθηνοτερο σκληρο δισκο αν δεν θελουν τον συγκεκριμενο και φθηνοτερο κουτι(αν δεν τους αρεσει αυτο)να παει στα 650ευρω.Λεφτα μπορει να γλυτωσει αν θελει προφανως αλλα μια ολοκληρωμενη και ποιοτικη συνθεση ειναι η παραπανω,οχι η turbo X και του eshop που αναθεμα και που αναφερθηκαν σε 1000ευρω pc και εν ετη 2016... 2
SpirosZ68 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Αν θέλει ο φίλος σύστημα 1000 ευρώ να μας το πει και μαζί σας κι εγώ τότε. Μας το εχει πει ηδη αρα κι εσυ μαζι μας ε? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα