Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την καλησπέρα μου σε όλους ες σας χθες έχω αγοράσει ένα Mac Mini της Apple λογου του ότι θέλω να δοκιμάσω και εγώ κάτι το διαφορετικό και όχι όλο παράθυρα και παράθυρα της Microsoft.
Οι εντυπώσεις μου πραγματικά είναι άριστες αφού από χθες είμαι συνεχεια πάνω του και το δουλεύω ασταμάτητα. Το σύνδεσα με την οθόνη μου την HP 27άρα και είναι σαν να έχω iMac 27'αρι.

Τα χαρακτηριστικά του:

Επεξεργαστής: Intel Core i5 2.6GHz (3 MB cache)
Λειτουργικό Σύστημα: Mac OS X Yosemite
RAM: 8GB 1600MHz LPDDR3
Κάρτα γραφικών: Intel Iris Graphics
Ήχος: Ενσωματωμένο ηχείο
WLAN: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Σκληρός δίσκος: 1TB, 5400 rpm
Συνδεσιμότητα: 2 x Thunderbolt 2, 4 x USB 3.0, 1 x HDMI, 1 x SDXC card slot, 1 x Gigabit Ethernet RJ-45, 1 x Audio in, 1 x Headphone, 1 x IR receiver, Bluetooth 4.0
Εγκατεστημένο λογισμικό: Photos, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote, Maps, iBooks, Safari, Mail, FaceTime, Messages, Calendar, Contacts, Reminders, Time Machine, Photo Booth, iTunes, Game Center, Preview, Notes, Mac App Store
Διαστάσεις (mm): 197 x 197 x 36
Βάρος (kg): 1.2
Περιλαμβάνει: Mac Mini, Καλώδιο τροφοδοσίας

Οι φωτογραφίες:

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Οθονιακα:

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Εχω και καποια ερωτηματα επισης:
Ποια προγραμματα ειναι τα απαραιτητα και θα πρεπει να εγκατασταθουν αμεσα ; Οπως το clear των windows ας πουμε που διαγραφει ιστορικα απο φυλλομετρητες , TEMP αρχεια προσωρινα αρχεια δηλ. Επισης ποιες ειναι οι εντολες στο τερμιναλ για να προσθεσουμε αρχεια στο αρχειο hosts ;
Εχω και ενα θεματακι. Εχω αγορασει παλιοτερα το 2014 ενα usb tv turner το οποιο δουλευει για mac αλλα δεν με αφηνει να το εγκαταστησω ειναι το προγραμμα συγκεκριμενα το the tube ξερετε που μπορω να το βρω ή θα χρειαστει να ξανα αγορασω αλλο usb tv turner for mac ; Εχω και το dvd rom του αλλα μ πεταει μηνυμα οτι η εγκατασταση δεν μπορει να γινει κατι τετοιο.

Επεξ/σία από thelos257
  • Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς τα προγράμματα που πρέπει να εγκαταστάσεις είναι πληρωτέα και ακριβά. Αν μπορέσεις να τα βρεις σπασμένα με οτι συνεπάγεται αυτό έχει καλώς.

Paragon NTFS και ανάλογα ποιο usb tv tuner έχεις ίσως χρειαστείς το elgato eye tv.

Επίσης μπορείς να βρεις πολλά στο AppStore όπως το diskkeeper για αυτό που ψάχνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς τα προγράμματα που πρέπει να εγκαταστάσεις είναι πληρωτέα και ακριβά. Αν μπορέσεις να τα βρεις σπασμένα με οτι συνεπάγεται αυτό έχει καλώς.

Paragon NTFS και ανάλογα ποιο usb tv tuner έχεις ίσως χρειαστείς το elgato eye tv.

Επίσης μπορείς να βρεις πολλά στο AppStore όπως το diskkeeper για αυτό που ψάχνεις.

Καλημέρα φιλε μου αν μπορείς πες μου τα προγράμματα που θα πρέπει να εγκαταστήσω και να έχω άμεσα όπως διαφορα βοηθητικά για ελεχους δίσκου ραμ απόδοση κλπ. και θα τα βρω σπασμένα αφού δεν διαθέτω τόσα ακριβά χρήματα όπως είναι τα  προγράμματα. έχω το usb tv turner: wintv hvr h006 hybrid tv stick hauppauge! 

αλλα δυστοιχως δεν βρήκα οδηγούς ούτε και ένα πρόγραμμα για να μεταδινει ζωντανή τηλεόραση όπως το windows media center των windows ή το totalmedia 3. Κάποια αντίστοιχα για μακ έχουμε ; 

Δημοσ.

email: airmail

calendar: fantastical

notes: evernote

passwords: lastpass

browser: chrome, safari,

office: εδω ειναι θεμα, τπτ δεν ειναι απολυτως συμβατο με MS office πλην του MS office

windows management: magnet

ftz: cyperduck

menubar: bartender

screen capture: screeny

photoeditor: pizelmator

ταινιες: vlc, mplayerx

music:itunes, spotify

είναι μερικα απο τα πιο βασικα apps που χρησιμοποιω εγω. Δεν τα θυμαμαι ολα τωρα, εχω και καποια αλλα utilities, θα επανελθω

• Like 3
Δημοσ.

Καλημέρα φιλε μου αν μπορείς πες μου τα προγράμματα που θα πρέπει να εγκαταστήσω και να έχω άμεσα όπως διαφορα βοηθητικά για ελεχους δίσκου ραμ απόδοση κλπ. και θα τα βρω σπασμένα αφού δεν διαθέτω τόσα ακριβά χρήματα όπως είναι τα προγράμματα. έχω το usb tv turner: wintv hvr h006 hybrid tv stick hauppauge!

αλλα δυστοιχως δεν βρήκα οδηγούς ούτε και ένα πρόγραμμα για να μεταδινει ζωντανή τηλεόραση όπως το windows media center των windows ή το totalmedia 3. Κάποια αντίστοιχα για μακ έχουμε ;

Καλημέρα. Αν δεν μπορείς να βρεις στο AppStore αυτα που χρειάζεσαι προχωρά σε εγκατάσταση Windows μέσο virtual box.Ισως είναι και ο μόνος τρόπος να δουλέψει το usb tv.

Συγνώμη αλλα δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο και επόμενη η απάντηση επειδή βλέπω οτι αγόρασες κάτι χωρίς να το ψάξεις πρώτα, θα είναι να σου πω να εγκαταστάσεις Windows.

Το Mac OS X ή το ακολουθείς ή το παρατάς. Όσοι το ακολουθούμε έχουμε ξοδέψει χρόνο και χρήμα μόνοι μας. Αν είσαι διατεθειμένος να το κανείς θα χρειαστεί να θυσιάσεις καποια πραγματα.

Βοηθητικά προγράμματα ελέγχου μνημης κτλ. δεν ξέρω σε τι θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν από την στιγμή που δεν δουλεύει το λειτουργικό όπως δουλεύει το Windows. Καλό είναι να τα ξέχασεις όσα ήξερες αν θέλεις να έχεις μια σοβαρή βοήθεια.

ΥΓ. Βασικά τα ποια προγράμματα "πρέπει"να εγκαταστάσεις αφορούν μόνο εσένα και όχι το Mac.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα. Αν δεν μπορείς να βρεις στο AppStore αυτα που χρειάζεσαι προχωρά σε εγκατάσταση Windows μέσο virtual box.Ισως είναι και ο μόνος τρόπος να δουλέψει το usb tv.

Συγνώμη αλλα δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο και επόμενη η απάντηση επειδή βλέπω οτι αγόρασες κάτι χωρίς να το ψάξεις πρώτα, θα είναι να σου πω να εγκαταστάσεις Windows.

Το Mac OS X ή το ακολουθείς ή το παρατάς. Όσοι το ακολουθούμε έχουμε ξοδέψει χρόνο και χρήμα μόνοι μας. Αν είσαι διατεθειμένος να το κανείς θα χρειαστεί να θυσιάσεις καποια πραγματα.

Βοηθητικά προγράμματα ελέγχου μνημης κτλ. δεν ξέρω σε τι θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν από την στιγμή που δεν δουλεύει το λειτουργικό όπως δουλεύει το Windows. Καλό είναι να τα ξέχασεις όσα ήξερες αν θέλεις να έχεις μια σοβαρή βοήθεια.

ΥΓ. Βασικά τα ποια προγράμματα "πρέπει"να εγκαταστάσεις αφορούν μόνο εσένα και όχι το Mac.

Εχεις δικαιο φιλε μ αλλο Win και αλλο mac. Απλος συγκρινω ορισμενα στοιχεια μεταξη τους απο τα windows επειδη δυστοιχως δεν ξερω τις ονομασιες τους στο Mac.

Επισης οι εντολες τερμιναλ ειναι ιδιες με τις εντολες Linux ή διαφερουν καποιες ;

Αν ειναι για windows εχω πολλους υπολογιστες και φορητους στο σπιτι με windows. Το πειρα αυτο το usb tv tuner το οποιο ειναι για mac ετσι εγραφε επανω του. Πες μου ποιο να παω να αγορασω απο Κυπρο κατα προτιμηση ;

Δημοσ.

Από οτι είδα το tv tuner που έχεις δουλεύει με το elgato eye tv. Εδώ η επίσημη ιστοσελίδα. https://www.geniatech.eu/eyetv/product/eyetv-3/

Μπορείς να τους ζητήσεις να σου δώσουν κλειδί ή να το αγοράσεις με έκπτωση.Δεν χάνεις τίποτα να τους στείλεις ένα email.

Αν ψάξεις μπορεί να βρεις την εφαρμογή και κλειδί στο internet αλλα δεν είναι κάτι που επιτρέπεται να συζητάμε εδώ....

• Like 1
Δημοσ.

Από οτι είδα το tv tuner που έχεις δουλεύει με το elgato eye tv. Εδώ η επίσημη ιστοσελίδα. https://www.geniatech.eu/eyetv/product/eyetv-3/

Μπορείς να τους ζητήσεις να σου δώσουν κλειδί ή να το αγοράσεις με έκπτωση.Δεν χάνεις τίποτα να τους στείλεις ένα email.

Αν ψάξεις μπορεί να βρεις την εφαρμογή και κλειδί στο internet αλλα δεν είναι κάτι που επιτρέπεται να συζητάμε εδώ....

το έχω κατεβάσει ήδη φιλε μ αυτό το πρόγραμμα αλλα δεν βρησκω το δικό μ στικ. είναι το h006 δεν υπάρχει στην λιστα. εγώ ενδιαφέρομαι για το the tube αλλα αν έχετε κάποιο άλλο παρόμοιο να προτείνετε ακούω προτάσεις. 

Δημοσ.

email: airmail

calendar: fantastical

notes: evernote

passwords: lastpass

browser: chrome, safari,

office: εδω ειναι θεμα, τπτ δεν ειναι απολυτως συμβατο με MS office πλην του MS office

windows management: magnet

ftz: cyperduck

menubar: bartender

screen capture: screeny

photoeditor: pizelmator

ταινιες: vlc, mplayerx

music:itunes, spotify

είναι μερικα απο τα πιο βασικα apps που χρησιμοποιω εγω. Δεν τα θυμαμαι ολα τωρα, εχω και καποια αλλα utilities, θα επανελθω

Να σαι καλα φιλε μου 1000ευχαριστω θα περιμένω και αλλα προγράμματα να μ πεις και αλλα παιδιά επίσης το ίδιο :)  Νέος είμαι. Από το 2014 τον Μάιο που είχα ιΜακ τα ξέχασα τα προγράμματα. 

Δημοσ.

torrent: transmission

twitter: twitter official app

subtitles downloading: flixtools

διαγραφη εφαρμογων: AppDelete

clipboard manager: copyclip

ενα φοβερο και αναποσταστο utility, που σε ότι κανεις copy ή απλα μαρκάρεις (κείμενο) σου δίνει αυτόματα κάποιες επιλογες όπως copy,cut,paste,google search κοκ (εχει πραγματικα απειρες επιλογες, πληρως παραμετροποιησιμο) PopClip

Scroll Reverser για να αντιστρεφω το σκρολαρισμα αναμεσα σε mouse/touchpad (με βολευει να τα εχω αναποδα) https://pilotmoon.com/scrollreverser/

ibettercharge: σε ενημερωνει αν το iphone/ipad θελει φορτιση εφοσον ειναι στο ιδιο wifi

macs fan control: ελεγχος για τους ανεμιστηρες των cpu/gpu κλπ

alfred 2: αντικαταστατης του spotlight

amphetamine: για να μην κλειδωνει η οθονη του mac οταν δεν θες http://cmd-z.gr/amphetamine-for-mac/

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το έχω κατεβάσει ήδη φιλε μ αυτό το πρόγραμμα αλλα δεν βρησκω το δικό μ στικ. είναι το h006 δεν υπάρχει στην λιστα. εγώ ενδιαφέρομαι για το the tube αλλα αν έχετε κάποιο άλλο παρόμοιο να προτείνετε ακούω προτάσεις.

Δηλαδή το δοκίμασες το eyetv3 και δεν βρίσκει το tv stick κατα το συγχρονισμό των καναλιών? Νομίζω πάλι πρέπει να στείλεις email γιατί αυτο έβγαινε με το eyetv lite και θα πρέπει να το υποστηρίζει το eyetv3.

Λογικά θα βγάλει αυτόματα αν πατήσεις next ένα αντίστοιχο μοντέλο που θα δουλεύει . Δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβώς το ίδιο. Μπορεί να βγαίνει το ίδιο τσιπ με άλλο όνομα.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή το δοκίμασες το eyetv3 και δεν βρίσκει το tv stick κατα το συγχρονισμό των καναλιών? Νομίζω πάλι πρέπει να στείλεις email γιατί αυτο έβγαινε με το eyetv lite και θα πρέπει να το υποστηρίζει το eyetv3.

Λογικά θα βγάλει αυτόματα αν πατήσεις next ένα αντίστοιχο μοντέλο που θα δουλεύει . Δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβώς το ίδιο. Μπορεί να βγαίνει το ίδιο τσιπ με άλλο όνομα.

Καλημερα μ εμφανιζει βασικα ολες τις εκδοσεις εκτος απο την H006 που εχω τι στο καλο γινεται. Και η εφαρμογη που ηρθε μαζι με το CD δεν ειναι η eyetv3 αλλα η the tube.

torrent: transmission

twitter: twitter official app

subtitles downloading: flixtools

διαγραφη εφαρμογων: AppDelete

clipboard manager: copyclip

ενα φοβερο και αναποσταστο utility, που σε ότι κανεις copy ή απλα μαρκάρεις (κείμενο) σου δίνει αυτόματα κάποιες επιλογες όπως copy,cut,paste,google search κοκ (εχει πραγματικα απειρες επιλογες, πληρως παραμετροποιησιμο) PopClip

Scroll Reverser για να αντιστρεφω το σκρολαρισμα αναμεσα σε mouse/touchpad (με βολευει να τα εχω αναποδα) https://pilotmoon.com/scrollreverser/

ibettercharge: σε ενημερωνει αν το iphone/ipad θελει φορτιση εφοσον ειναι στο ιδιο wifi

macs fan control: ελεγχος για τους ανεμιστηρες των cpu/gpu κλπ

alfred 2: αντικαταστατης του spotlight

amphetamine: για να μην κλειδωνει η οθονη του mac οταν δεν θες http://cmd-z.gr/amphetamine-for-mac/

Καλημερα μεγαλε να σαι καλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα μ εμφανιζει βασικα ολες τις εκδοσεις εκτος απο την H006 που εχω τι στο καλο γινεται. Και η εφαρμογη που ηρθε μαζι με το CD δεν ειναι η eyetv3 αλλα η the tube.

Καλημερα μεγαλε να σαι καλα.

http://www.hauppauge.de/site/products/data_mytv900h.html

Μάλλον έχεις το συγκεκριμένο το οποίο δεν υποστηρίζεται στο Yosemite που έχεις. Θα σου έλεγα να βάλεις El Capitan και να δοκιμάσεις, αλλα εδώ ακόμα καλά καλά παλεύεις να μάθεις τι μηχάνημα έχεις....

Δοκίμασε ξανά με elgato αλλα με 900Η και όχι Η006...

http://www.mac-digital-tv-tuners.com/apple-tv-blog/files/tag-hauppauge.html

Επισης από οτι λέει παραπάνω είναι το ίδιο hardware με το elgato hybrid. Όποτε δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις σαν επιλογή από την λίστα το eyetv hybrid.

ΥΓ. Παίζει όμως και να έχεις αυτο http://www.hauppauge.de/site/products/data_hvr900.html

Το οποίο δεν δείχνει να έχει υποστήριξη για Mac, όπως λες.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ.

http://www.hauppauge.de/site/products/data_mytv900h.html

Μάλλον έχεις το συγκεκριμένο το οποίο δεν υποστηρίζεται στο Yosemite που έχεις. Θα σου έλεγα να βάλεις El Capitan και να δοκιμάσεις, αλλα εδώ ακόμα καλά καλά παλεύεις να μάθεις τι μηχάνημα έχεις....

Δοκίμασε ξανά με elgato αλλα με 900Η και όχι Η006...

http://www.mac-digital-tv-tuners.com/apple-tv-blog/files/tag-hauppauge.html

Επισης από οτι λέει παραπάνω είναι το ίδιο hardware με το elgato hybrid. Όποτε δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις σαν επιλογή από την λίστα το eyetv hybrid.

ΥΓ. Παίζει όμως και να έχεις αυτο http://www.hauppauge.de/site/products/data_hvr900.html

Το οποίο δεν δείχνει να έχει υποστήριξη για Mac, όπως λες.

Καλησπέρα φιλε μου έχω το EL CAPITAN 10 11 4 έκδοση. Επίσης το usb tv turner μου είναι το H006 έτσι λέει πάνω του που είναι γραμμενο. Και ξέρω ποιο λειτουργικό έχω και να το χειρίζομαι επίσης. 

Χωρίς τίτλο.tiff

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά. Μπορείτε να μου προτείνετε άλλο κανένα πρόγραμμα ; :) 
Επίσης πως κάνω τον ορθογραφο να διορθώνει μονο τα ελληνικα και όχι και τα αγγλικά ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...