Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω τον ssd του τιτλου. Αυτο που παρατηρησα και με αυτον αλλα και με δυο 120Gb που ειχα πριν απο αυτον , ειναι οτι χανουν πολυ γρηγορα την υγεια τους. Πχ αυτος που εχω τωρα, με συνολικο γραψιμο 4,7Τb μεσα σε 5 μηνες, η υγεια του επεσε στο 98% στο Hard Disk Sentinel. To ιδιο και οι προηγουμενοι δυο που ειχα σε RAID0, ξεφτιλιστηκαν σε ενα 6 μηνο στο 96%, χωρις ιδιαιτερη πιεση. Μηπως δεν διαβαζει καλα το HD Sentinel? Καμια ιδεα? Ευχαριστω!

Δημοσ.

Και σε μένα το ίδιο (εδώ και 4 μήνες είναι έτσι) αλλά με 5 χρόνια εγγύηση δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί νομίζω.

attachicon.gifΚαταγραφή.JPG

με αυτο το μήνυμα που σου γράφει η δεν έχεις κάνεις τις απαραιτητες ρυθμίσεις η εισαι σε ide controller mode η κάτι αλλο.

κοιταξέ το πάντως.

επίσης να πω οτι ναι οκ σου δίνει 5 χρονια εγγύηση Η 75ΤΒ εγγραφών, ό,τι ληξει πρώτο. ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ

post-184642-0-11951700-1463327981_thumb.png

Δημοσ.

με αυτο το μήνυμα που σου γράφει η δεν έχεις κάνεις τις απαραιτητες ρυθμίσεις η εισαι σε ide controller mode η κάτι αλλο.

κοιταξέ το πάντως.

επίσης να πω οτι ναι οκ σου δίνει 5 χρονια εγγύηση Η 75ΤΒ εγγραφών, ό,τι ληξει πρώτο. ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ

attachicon.gifsentinel.png

Αν κοιταξεις την υπογραφη μου θα καταλαβεις οτι δεν τιθεται θεμα IDE, αλλωστε η υγεια τι σχεση εχει με τον τροπο συνδεσης? Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι αν μιλαμε για 75Τb ζωη, το προγραμμα αναλογικα σου παρουσιαζει την υγεια χωρις αυτη να ειναι ρεαλιστικη

Ποια έκδοση του Sentinel έχεις? Να έχεις την τελευταία.

Την τελευταια 4.71

Δημοσ.

Αν κοιταξεις την υπογραφη μου θα καταλαβεις οτι δεν τιθεται θεμα IDE, αλλωστε η υγεια τι σχεση εχει με τον τροπο συνδεσης? Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι αν μιλαμε για 75Τb ζωη, το προγραμμα αναλογικα σου παρουσιαζει την υγεια χωρις αυτη να ειναι ρεαλιστικη

Την τελευταια 4.71

δεν αναφερόμουν σε σένα και δεν εννοώ την φυσική ide συνδεση(καλωδιοταινία) αλλα τον sata controller σε τι mode ειναι για το αλλο παιδί.

Προσωπικά το HDS το έχω για να βλέπω μόνο τον μηχανικό δίσκο,για τα υπολοιπα συμβουλευομαι το magician.

Δημοσ.

Υπάρχουν παράγοντες που μπορεί να επηρρεάσουν την υγεία ένός hdd/ssd όπως οι διακοπές ρεύματος. Η ύπαρξη ενός ups προστατεύει από τέτοια φαινόμενα.

Δημοσ.

Tα δεδομένα τα παίρνει από το "wear leveling count" του δίσκου, δηλαδή πόσες φορές έχει γίνει γράψε-σβήσε στον δίσκο. Αν η ενίσχυση εγγραφής είναι στο 1 τότε:

4.71/0.12=39 περίπου κύκλοι εγγραφής.

Δεν έχει πρόβλημα και μην ανησυχείς.

Κοντά στα 10 ΤΒ λογικά η υγεία θα σου πέσει κοντά στο 90% αλλά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Κοιτα φιλε αν ειναι ενεργοποιημενο το TRIM. Αν οχι, μετα απο μηνες αρχιζει και πεφτει η αποδοση γι' αυτον τον λογο και αυτο φαινεται οταν μετα του κανεις format που ξανα ειναι στο 100%

Πώς μπορούμε να δούμε αν το trim είναι ενεργοποιημένο από το λειτουργικό

Τρέχουμε σε cmd την εντολή: fsutil behavior query disabledeletenotify.

Aν απαντήσει DisableDeleteNotify = 1 , δεν είναι ενεργοποιημένο.

Αν απαντήσει DisableDeleteNotify = 0 , είναι ενεργοποιημένο.

Δημοσ.

Κοιτα φιλε αν ειναι ενεργοποιημενο το TRIM. Αν οχι, μετα απο μηνες αρχιζει και πεφτει η αποδοση γι' αυτον τον λογο και αυτο φαινεται οταν μετα του κανεις format που ξανα ειναι στο 100%

Πώς μπορούμε να δούμε αν το trim είναι ενεργοποιημένο από το λειτουργικό

Τρέχουμε σε cmd την εντολή: fsutil behavior query disabledeletenotify.

Aν απαντήσει DisableDeleteNotify = 1 , δεν είναι ενεργοποιημένο.

Αν απαντήσει DisableDeleteNotify = 0 , είναι ενεργοποιημένο.

Δεν κάνει αυτή η εντολή. Το πιο σίγουρο είναι να τρέξεις το trim check

https://onedrive.live.com/?id=5014229B9E752333%211685&cid=5014229B9E752333

Δημοσ.

Μπορεί το trim να μην είναι ενεργοποιημένο και να σου βγάλει πάλι 0. Δεν είναι αξιόπιστος αυτός ο τρόπος.

Δημοσ.

Ok απλα οταν περασει καποιο διαστημα αρχιζει και πεφτει η αποδοση και φαινεται η πατατα αν οντως δεν ειναι ενεργοπιημενο..Μεχρι στιγμης δεν μου εχει κατσει παντως. Ενταξει λοιπον!

• Like 1
Δημοσ.

αυτό το #177 Wear Leveling C. Το λέει και σε μένα, είναι κακό; AHCI οκ, trim enabled. Samsung 840 pro 128GB

Δημοσ.

Αν στον ssd δεν λειτουργεί η εντολή TRIM τότε στο hd sentinel  η υγεία του δίσκου εμφανίζεται στο 80% ακόμα και σε αρχική εγκατάσταση καινούργιου δίσκου.

Φίλε 7nisiotis

μην ανησυχείς για τους 177 κύκλους. Σε δοκιμή που έκανε ένας τύπος, ο συγκεκριμένος που έχεις άντεξε για 24.000 κύκλους γράψε σβήσε πριν τα τινάξει ο δίσκος.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...