tsacali Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 αλλοιως <η τιμη τιμη δεν εχει και τιμη σ'οποιον την εχει> περιμενα 10 ημερες για να γραψω. εχω 12 θετικες αξιολογησεις και λογικα επρεπε να εχω και 1 αρνητικη (λεμε τωρα). Η ΙΣΤΟΡΙΑ πριν 1,5 μηνα πουλησα μια μητρικη. μεχρι που κατεβηκε απο το συστημα δουλευε μια χαρα. πριν την δωσω δοκιμαστηκε ολα οκ. την πηρε παλιο μελος (9+ χρονια) με πολλες αξιολογησεις και γι'αυτον το λογο την εστειλα και μετα εκανε καταθεση.ως εδω καλα. μετα 20 ημερες εστειλε μνμ οτι υπαρχει προβλημα λειτουργικο και οτι περιμενε και αλλο hardware γι'αυτο αργησε να μου το πει. θεωρησα οτι κατι κανει λαθος (επειδη την ειχα τσεκαρει και δουλευε οκ.) και επι 10 ημερες προσπαθουσα να βρω τι μπορει να φταιει. τελικα του ειπα να την στειλει πισω,να του επιστρεψω το ποσο αγορας συν μεταφορικα,και ολα οκ. εφοσον επεμενε οτι δεν λειτουργει.ετσι κι αλλοιως ειχε εγγυηση 6 μηνων ακομα. την επομενη μου γραφει οτι οταν την ξεστηνε κατα λαθος στραβωσε καποια pin της cpu αλλα ολα τα αλλα οκ! lol! (δηλαδη στραβα pin εγγυηση τελος). απαντησα οτι δεν εχω προβλημα να τον πιστεψω αλλα πλεον να την στειλει πρωτα,να την παω στο servis και αν τα pin δεν αφορουσαν το προβλημα που ελεγε εξ'αρχης να τον πληρωσω αλλοιως ειχα ενδοιασμους. αρχισε να λεει οτι φοβοταν μην χασει τα λεφτα του,δεν μου ειχε εμπιστοσυνη,θα με αξιολογησει αρνητικα κλπ. κλπ. εφοσον δεν μασησα και του ειπα οτι η τελικη προταση ειναι αυτη που του ειπα το εληξα εκει. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ το συγκεκριμενο μελος δεν εχει πουθενα συμετοχη στο foroum (9+ χρονια) παρα μονο στις αγγελιες. αυτο βεβαια κατ'αυτον δεν σημαινει οτι ασχολειται μονο με εμποριο μεταχειρισμενου hardware, οπως μου ειπε βεβαια! lol!! εφοσον αδικηθηκε (οπως λεει) δεν με αξιολογησε αρνητικα φοβουμενος μην τυχον τον αξιολογησω κι εγω (χωρις να αναφερω τιποτα τετοιο) μην τυχον και χαλασει το προφιλ του. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ειμαι νεο μελος και δεν γραφτηκα εδω για να πουλησω οτι τυχον σαβουρα εχω αλλα ουτε για να ασχοληθω με αγοροπωλησια hardware. πιστευω οτι το συστημα αξιολογησης που υπαρχει δεν αντιπρωσοπευει την πραγματικη εικονα. πλεον θα ειμαι πιο σχολαστικος στις συνδιαλαγες μου εδω και θα ειναι μονο με ατομα με ενεργη συμμετοχη στο foroum. στο χερι μας ειναι να απομακρυνουμε καθε ειδους <εμπορα> που νομιζει οτι το insomnia ειναι το <μαγαζακι> του. εντος των ημερων θα αξιολογησω αρνητικα το μελος (κι ας τον εχω αξιολογησει θετικα οταν πληρωθηκα) μονο και μονο για να τιμωρηθει για την σταση του και για να μην νομιζει οτι φοβηθηκα τυχον αρνητικη αξιολογηση. δεν ειμαι <ΕΜΠΟΡΟΣ> 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Βαριόταν να χρησιμοποιήσει εκείνος την εγγύηση? Έλεος... Σωστή η πρότασή σου από την στιγμή που ευθύνεται εκείνος για τα pins, αλλιώς ας τα ισιώσει ο ίδιος κι ας την πάει... Η αρνητική (2η?) λογικά θα φάει σβήσιμο...
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δεν έχουν καμιά σημασία τέτοιου είδους ποστ στην εποχή μας κατ'αρχην. Αν τα πράγματα έγιναν όπως τα περιγράφεις (δεν μπορώ να το ξέρω) είσαι όχι απλά σωστός,είσαι Άριστος. κράτα λοιπόν αυτό το επίπεδο σου, την αξιολόγηση σου ετσι και αλλιώς δεν μπορείς να την αλλάξεις,αλλά μπορείς να μπλοκάρεις τον τύπο,και ετσι θα έχεις ένα "Ινσομνια" ποιο στα μέτρα σου,και το επίπεδο σου ακέραιο. (Φιλική συμβουλή) Το να στοχοποιεις γενικότερα και μάλιστα στις δύσκολες μέρες μας μια ομάδα ανθρώπων που όλοι έχουμε πάρει αυτόν τον ρόλο κάποια στιγμή η μας έχουν εξυπηρετήσει κάποια άλλη στιγμή,εξ'αιτιας "ενός" είναι άδικο και για αυτούς που έχουν ποστ αλλά και γι'αυτους που δεν έχουν. ..και τελευταίο,ο τύπος θα την "λουστεί" την μητρική η θα την σπρώξει σε κανένα άσχετο,το κέρδος του όμως δεν θα είναι αυτό,το κέρδος του θα είναι αν με την δική του συμπεριφορά αλλάξει εσένα που είσαι σωστός.. μην το επιτρέψεις.. keep going. 2
Makeran Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Σβήστηκε η αρνητική!!!! EDIT: Τώρα είδα ότι ποτέ δε σου έκανε αρνητική. Πιστεύω ότι αυτός έχει περισσότερο δίκιο. Δηλαδή, του πουλάς εσύ μια ελαττωματική μητρική και πριν στην επιστρέψει στραβώνει ένα pin. Μπράβο του που σου το είπε κιόλας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Πιστεύω ότι αυτός έχει περισσότερο δίκιο. Δηλαδή, του πουλάς εσύ μια ελαττωματική μητρική και πριν στην επιστρέψει στραβώνει ένα pin. Μπράβο του που σου το είπε κιόλας. Γιατί όμως πιστεύεις εκείνον που λέει ότι έχει πρόβλημα κι όχι τον TS που είπε ότι δούλευε μια χάρα μέχρι που την έδωσε? Ο λόγος του ενός απέναντι στον λόγο του άλλου κι από την στιγμή που έχει ακόμα 6 μήνες εγγύηση να την χρησιμοποιήσει, γι' αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει... 2
Makeran Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Γιατί όμως πιστεύεις εκείνον που λέει ότι έχει πρόβλημα κι όχι τον TS που είπε ότι δούλευε μια χάρα μέχρι που την έδωσε? Ο λόγος του ενός απέναντι στον λόγο του άλλου κι από την στιγμή που έχει ακόμα 6 μήνες εγγύηση να την χρησιμοποιήσει, γι' αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει... Και γιατί να πιστέψω τον TS και όχι τον άλλον? Αν όντως ο TS έχει πρόβλημα πρέπει να του αφήσει αρνητική αξιολόγηση και να ειδοποιήσει κάποιον moderator. Και το προφίλ του άλλου έχει επίσης θετικές αξιολογήσεις, οπότε δύσκολο να είπε ψέματα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Και γιατί να πιστέψω τον TS και όχι τον άλλον? Αν όντως ο TS έχει πρόβλημα πρέπει να του αφήσει αρνητική αξιολόγηση και να ειδοποιήσει κάποιον moderator. Και το προφίλ του άλλου έχει επίσης θετικές αξιολογήσεις, οπότε δύσκολο να είπε ψέματα. Γιατί αθώος μέχρι τις αποδείξεως του εναντίου 1
tsacali Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Σβήστηκε η αρνητική!!!! EDIT: Τώρα είδα ότι ποτέ δε σου έκανε αρνητική. Πιστεύω ότι αυτός έχει περισσότερο δίκιο. Δηλαδή, του πουλάς εσύ μια ελαττωματική μητρική και πριν στην επιστρέψει στραβώνει ένα pin. Μπράβο του που σου το είπε κιόλας. του πουλησα μια ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ μητρικη την οποια μετα 20 μερες προσπαθουσε να με πεισει οτι εχει θεμα. η συσκευασια ηταν αψογη στο κουτι της με το καπακι για το socket cpu οποτε θεμα ταλαιπωριας στην μεταφορα δεν παιζει ουτε το αναφερε κιολλας. την εστειλα και μετα καταθεσε. παρολο που ειμουνα σιγουρος οτι ειναι ενταξει δεχτηκα επιστροφη. ζητησε να του καταθεσω πρωτα το ποσο φοβουμενος μην τον κοροιδεψω (τονιζω οτι εγω τον εμπιστευτηκα οταν την εστειλα) τα pin (3-4 οχι 1)μου τα αναφερε οταν ειπα οτι πρωτα παραλαμβανω και μετα καταθετω. ακομα και τοτε παρολο που στραβα pin εγγυηση τελος (ειχε 6 μηνες ακομα) του προτεινα να την παω servis και αν τα pin δεν παιζαν ρολο στο προβλημα που ελεγε εξ'αρχης να τον αποζημιωσω (και την ετρωγα εγω). απαντηση του <κυριου> ηταν να απειλει με αρνητικες και να με αποκαλει ανεντιμο. του ξεκαθαρισα οτι τελειωνει η συζητηση εδω,ηπροταση που του εκανα ισχυε ακομα,και δεν με αφορουν αξιολογησεις για τον απλο λογο οτι δεν ειμαι εμπορας! περιμενα 10 ημερες και ακομα δεν εχει βαλει αρνητικη (εφοσον <αδικηθηκε>). Ο ΛΟΓΟΣ? να διαφυλαξει το προφιλ του (εργαλειο δουλειας) υποθετω. συμπερασμα το συστημα αξιολογησεων δεν αντιπρωσοπευει το πραγματικο ποιον του εκαστοτε μελους. εγω πλεον θα συναλασομαι μονο με ενεργα μελη τα οποια τσεκαρονται και μεσω των μνματων τους. δεν ζητησα να μου πειτε αν εχω δικιο η αδικο,την αποψη μου παρουσιασα.
Makeran Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 του πουλησα μια ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ μητρικη την οποια μετα 20 μερες προσπαθουσε να με πεισει οτι εχει θεμα. η συσκευασια ηταν αψογη στο κουτι της με το καπακι για το socket cpu οποτε θεμα ταλαιπωριας στην μεταφορα δεν παιζει ουτε το αναφερε κιολλας. την εστειλα και μετα καταθεσε. παρολο που ειμουνα σιγουρος οτι ειναι ενταξει δεχτηκα επιστροφη. ζητησε να του καταθεσω πρωτα το ποσο φοβουμενος μην τον κοροιδεψω (τονιζω οτι εγω τον εμπιστευτηκα οταν την εστειλα) τα pin (3-4 οχι 1)μου τα αναφερε οταν ειπα οτι πρωτα παραλαμβανω και μετα καταθετω. ακομα και τοτε παρολο που στραβα pin εγγυηση τελος (ειχε 6 μηνες ακομα) του προτεινα να την παω servis και αν τα pin δεν παιζαν ρολο στο προβλημα που ελεγε εξ'αρχης να τον αποζημιωσω (και την ετρωγα εγω). απαντηση του <κυριου> ηταν να απειλει με αρνητικες και να με αποκαλει ανεντιμο. του ξεκαθαρισα οτι τελειωνει η συζητηση εδω,ηπροταση που του εκανα ισχυε ακομα,και δεν με αφορουν αξιολογησεις για τον απλο λογο οτι δεν ειμαι εμπορας! περιμενα 10 ημερες και ακομα δεν εχει βαλει αρνητικη (εφοσον <αδικηθηκε>). Ο ΛΟΓΟΣ? να διαφυλαξει το προφιλ του (εργαλειο δουλειας) υποθετω. συμπερασμα το συστημα αξιολογησεων δεν αντιπρωσοπευει το πραγματικο ποιον του εκαστοτε μελους. εγω πλεον θα συναλασομαι μονο με ενεργα μελη τα οποια τσεκαρονται και μεσω των μνματων τους. δεν ζητησα να μου πειτε αν εχω δικιο η αδικο,την αποψη μου παρουσιασα. Το πιο ωραίο είναι ότι στην αξιολόγηση λες πως συστήνεται σαν αγοραστής. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να του κάνεις ήταν να του βάλεις μια αρνητική. Και αν σου βάλει και αυτός Report. Έτσι θα μπορούσε να αρχίσει και αυτός να ποστάρει εδώ και να αρχίσει να λέει την άποψή του. Forum είμαστε όχι δικαστήριο.
christopoulosc Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Άσχετο.... Σε δυο περιπτώσεις τις τελευταίες μέρες έχω συναλλαχθεί επιτυχώς με συμφορουμιτες,αλλά ενώ έχω βάλει θετική πήρα απο τα τ..α το μακρύτερο,μέχρι και μήνυμα έστειλα να κάνουν αλλά τίποτα,νέκρα....Να ασχοληθώ η μπα;
redhotstef Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Άσχετο.... Σε δυο περιπτώσεις τις τελευταίες μέρες έχω συναλλαχθεί επιτυχώς με συμφορουμιτες,αλλά ενώ έχω βάλει θετική πήρα απο τα τ..α το μακρύτερο,μέχρι και μήνυμα έστειλα να κάνουν αλλά τίποτα,νέκρα....Να ασχοληθώ η μπα; Οταν εισαι αγοραστης περιμενεις πρωτα να σου κανουν οι πωλητες αξιολογηση. Οταν εισαι πωλητης κανεις πρωτος και περιμενεις.. 1
iordanis77 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Οταν εισαι αγοραστης περιμενεις πρωτα να σου κανουν οι πωλητες αξιολογηση. Οταν εισαι πωλητης κανεις πρωτος και περιμενεις.. Πιο λογικο μου φαινεται το αντιστροφο. Ο αγοραστης βασικα πρεπει να κανει αξιολογηση, επιβεβαιωνοντας οτι παρελαβε το προϊον. Ο πωλητης τι θα πει στην αξιολογηση του? οτι ηταν καλο το χρωμα του χρηματος? 2
redhotstef Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Πιο λογικο μου φαινεται το αντιστροφο. Ο αγοραστης βασικα πρεπει να κανει αξιολογηση, επιβεβαιωνοντας οτι παρελαβε το προϊον. Ο πωλητης τι θα πει στην αξιολογηση του? οτι ηταν καλο το χρωμα του χρηματος? Οχι. Ο πωλητης πηρε τα χρηματα του τελος πχ. Κανει αξιολογηση. Διοτι αν του κανει αρνητικη ο αγοραστης μετα να μην κανει και αυτος αρνητικη απο εκδικηση πχ.Σιγουρα οι αξιολογησεις που μετρανε πιο πολυ ειναι των αγοραστων και οχι των πωλητων παντως.
iordanis77 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Οχι. Ο πωλητης πηρε τα χρηματα του τελος πχ. Κανει αξιολογηση. Διοτι αν του κανει αρνητικη ο αγοραστης μετα να μην κανει και αυτος αρνητικη απο εκδικηση πχ. Σιγουρα οι αξιολογησεις που μετρανε πιο πολυ ειναι των αγοραστων και οχι των πωλητων παντως. Διαφωνουμε πληρως. Εγω σαν πωλητης, μολις ο αλλος λαβει το αντικειμενο βρισκω λογικο και αναμενω να μου κανει την θετικη αξιολογηση εφοσον ολα ειναι ok. Μαλιστα, τη πρωτη φορα που ο αγοραστης μου ζητησε να του κανω κι εγω, απορησα! Αξιολογηση σε τι? στο οτι ειναι ωραιο το χρωμα του χρηματος του? Του εκανα παντως και αν και μου φαινεται παραξενο παντα κανω, αφου ετσι ειναι καθιερωμενο. Οταν ενα μελος κοιταει τις αξιολογησεις καποιου αλλου δε νομιζω οτι προσεχει ποιες ειναι σαν πωλητης/αγοραστης. Απλα κοιτανε τη σουμα. Και απο που προκυπτει οτι οι αξιολογησεις των πωλητων μετρανε πιο πολυ? Οι πωλητες παντα το ιδιο πραγμα λαμβανουν: χρημα. Πιο σημαντικο ειναι αν ο πωλητης ηταν συνεπης και εδωσε τα αντικειμενα σε αρτια κατασταση και χωρις παρατραγουδα. Το ζητημα "εκδικησης" που ειπες δεν το περιλαμβανω στο σκεπτικο μου. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2016 από iordanis77
redhotstef Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δεν διαφωνουμε πληρως. Δεν εχεις καταλαβει και οι δυο πρωτες παραγραφοι σου, αναιρουν η μια την αλλη.. Διαφωνουμε πληρως. Εγω σαν πωλητης, μολις ο αλλος λαβει το αντικειμενο βρισκω λογικο και αναμενω να μου κανει την θετικη αξιολογηση εφοσον ολα ειναι ok. Μαλιστα, τη πρωτη φορα που ο αγοραστης μου ζητησε να του κανω κι εγω, απορησα! Αξιολογηση σε τι? στο οτι ειναι ωραιο το χρωμα του χρηματος του? Του εκανα παντως και αν και μου φαινεται παραξενο παντα κανω, αφου ετσι ειναι καθιερωμενο. Οταν ενα μελος κοιταει τις αξιολογησεις καποιου αλλου δε νομιζω οτι προσεχει ποιες ειναι σαν πωλητης/αγοραστης. Απλα κοιτανε τη σουμα. Και απο που προκυπτει οτι οι αξιολογησεις των αγοραστων μετρανε πιο πολυ? Οι αγοραστες παντα το ιδιο πραγμα λαμβανουν: χρημα. Πιο σημαντικο ειναι αν ο πωλητης ηταν συνεπης και εδωσε τα αντικειμενα σε αρτια κατασταση και χωρις παρατραγουδα. Το ζητημα "εκδικησης" που ειπες δεν το περιλαμβανω στο σκεπτικο μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα