Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να μεταφέρω τη τηλεφωνική γραμμή από τον ΟΤΕ στη Forthnet. Θα ήθελα όμως να ξέρω αν η Forthnet έχει καλά ping με τους game server (και όχι μόνο).

Τώρα με τον ΟΤΕ δεν έχω κανένα πρόβλημα latency και η γραμμή μου συγχρονίζει στα 18-19 Mbps

Δημοσ.

Καθαρά οικονομικό είναι το θέμα. Πληρώνω 76 ευρώ το δίμηνο στον ΟΤΕ για δωρεάν αστικά/υπεραστικά και 24Mbps (χωρίς κινητά) και τους πήρα τηλέφωνο για καλύτερη τιμή (έχει λήξει το συμβόλαιο) και πρακτικά δε μου κάνανε καμία έκπτωση γιατί είμαι ήδη πελάτης τους....

Στη Forthnet θα πληρώνω 50 ευρώ το δίμηνο και θα έχω τα παραπάνω και επιπλέον 12 ώρες κινητά το μήνα. Με άλλα ο ΟΤΕ με έδιωξε. Αλλά θα παίζει καλά η Forthnet ή θα βρίζω :)

• Moderators
Δημοσ.

Καθαρά οικονομικό είναι το θέμα. Πληρώνω 76 ευρώ το δίμηνο στον ΟΤΕ για δωρεάν αστικά/υπεραστικά και 24Mbps (χωρίς κινητά) και τους πήρα τηλέφωνο για καλύτερη τιμή (έχει λήξει το συμβόλαιο) και πρακτικά δε μου κάνανε καμία έκπτωση γιατί είμαι ήδη πελάτης τους....

Στη Forthnet θα πληρώνω 50 ευρώ το δίμηνο και θα έχω τα παραπάνω και επιπλέον 12 ώρες κινητά το μήνα. Με άλλα ο ΟΤΕ με έδιωξε. Αλλά θα παίζει καλά η Forthnet ή θα βρίζω :)

κατά 99% μόλις κάνεις αίτηση για μεταφορά γραμμής θα σε πάρουν με αντιπροσφορα
Δημοσ.

Το ιδιο ακριβως μου ειπε και εμενα ο ΟΤΕ. Επειδη δεν ειμαι νεος πελατης δεν μπορουν να μου κανουν καλυτερη προσφορα! Οτι πιο ηλιθιο εχω ακουσει...

Παντως και εγω σκεφτομαι πολυ σοβαρα την μεταβαση σε Vodafone/Wind και ας ειμαι ευχαρηστημενος απο τo ping που εχω με ΟΤΕ.

Δημοσ.

Το ιδιο ακριβως μου ειπε και εμενα ο ΟΤΕ. Επειδη δεν ειμαι νεος πελατης δεν μπορουν να μου κανουν καλυτερη προσφορα! Οτι πιο ηλιθιο εχω ακουσει...

Παντως και εγω σκεφτομαι πολυ σοβαρα την μεταβαση σε Vodafone/Wind και ας ειμαι ευχαρηστημενος απο τo ping που εχω με ΟΤΕ.

Τελικά εγώ πήγα στη Forthnet στο double play με 25 ευρώ το μήνα, για 24άρι internet, απεριόριστα αστικά και υπεραστικά και 12 ώρες προς κινητά ανά μήνα. Με το που πήγε η αίτηση φορητότητας στον ΟΤΕ με πήρανε τηλέφωνο κάνοντας μου αντιπροσφορά στην ίδια τιμή.

Για την ακρίβεια μου προσφέρανε 2 επιλογές για διετές συμβόλαιο: είτε 25 ευρώ το μήνα με 30 λεπτά προς κινητά είτε 30 ευρώ με 6 ώρες προς κινητά το μήνα. Όταν τους είπα ότι στη Forthnet θα έχω 12 ώρες κινητά το μήνα μου προσφέρανε και 400 ή 600 λεπτά κάθε μήνα στο καρτοκινητό μου δωρεάν για έναν χρόνο. Αρχικά εγώ τους ζήταγα 2ετές συμβόλαιο για να μου κάνουν την τιμή τιμοκαταλόγου των 30 ευρώ το μήνα που δίνουν σε όσους δεν είναι πελάτες τους. Τους είπα μάλιστα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα φύγω αλλά και πάλι δεν δέχτηκαν. Με το που έκανα την αίτηση ρίξανε την τιμή στα 25 ευρώ. Δηλαδή τον παλιό πελάτη (ήμουν 6 χρόνια στον ΟΤΕ) θεωρούν ότι τον έχουν καπαρώσει και δεν κάνουν καμία έκπτωση. Αυτή είναι λάθος πολιτική, ειδικά όταν ο πελάτης σου λέει ότι θα φύγει (προφανώς δεν το πιστεύουν).

Τους είπα ότι θα το σκεφτώ και μην στείλουν αίτηση επαναφοράς μου στη Forthnet όπως επιμένανε. Αν άλλαζα γνώμη θα ενημέρωνα εγώ τη Forthnet και αυτούς. Ε, κάθε μέρα με πέρνανε τηλέφωνο και μου στέλνανε SMS στο κινητό για να μου υπενθυμίσουν την προσφορά τους και ότι εκκρεμεί η ακύρωση μεταφοράς μου στη Forthnet....

Τελικά αποφάσισα να μεταφερθώ στη Forthnet για 3 λόγους:

Πρώτα από όλα με τσάντισε λίγο ότι σαν πελάτη τους ο ΟΤΕ με είχε χεσμένο τιμολογιακά (γιατί από τις υπηρεσίες τους δεν έχω κανένα παράπονο). Δεύτερον, μου είπαν ότι θα μου δίνανε νέο ρούτερ και θα με μεταφέρανε σε τηλεφωνία τύπου SIP (ξέρω ότι σταδιακά θα γυρίσουμε όλοι σε SIP αλλά θέλω να την αποφύγω όσο γίνεται). Και τέλος, επειδή είχα οριακά 3 μέρες για την μετάβαση στη Forthnet υπήρχε μία πιθανότητα να χρεωθώ με τα 35 ή με 100 ευρώ από τη Forthnet για την ακύρωση.

Οπότε είπα να δοκιμάσω και τη Forthnet.

Παρότι δεν είμαι αρκετές μέρες για να έχω σχηματίσει αξιόπιστη άποψη για τη Forthnet οι εντυπώσεις μου μέχρι τώρα είναι θετικότατες.Το Ιnternet είναι ταχύτατο και ισάξιο με τον OTE και τα τηλέφωνα παίζουν μια χαρά. Γύρισα τη γραμμή σε Fast Path και το Latency είναι αρκετά καλό (ίσως ο ΟΤΕ έχει λίγο καλύτερο αλλά δε έχω τόσο μεγάλο δείγμα ακόμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν με προβλημάτισε).

Τώρα αν αυτή η κατάσταση διατηρηθεί και στο μέλλον δεν το γνωρίζω. Όπως δε γνωρίζω πως θα αντιμετωπίσουν τυχόν μελλοντικά προβλήματα στη γραμμή. Προς το παρόν πάντως δε μετάνιωσα που πήγα στη Forthnet.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...