Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα

Μια βοηθεια γιατι μου εχουν σπασει τα νευρα

Εχω ενα laptop dell latitude με UEFI

Θελω να του αλλαξω τον σκληρό δίσκο και ΔΕΝ θελω να κανω format.

αυτο μεχρι τωρα ηταν υποθεση ρουτινας..... εβαζα το Acronis, εκανα ενα image, μετα restore.... τελος

Τωρα εχω κανει τη διαδικασια με 3 διαφορετικες εκδοσεις και παντα παιρνω ενα σφαλμα στο boot ... ειτε οτι δε βρισκει λειτουργικο, ειτε invalid partition.....

Διαβασα καπου οτι ο σκληρος πρεπει να ειναι GPT αντι MBR, το εκανα και αυτο.... τζιφος....

Οποιαδηποτε ιδεα καλοδεχουμενη!!!!

Ευχαριστώ

Δημοσ.
καλησπέρα

άλλαξε το uefi σε legasi και το sata operation βάλτο ahci 

στα dell που μπορεί να θέλει το sata operation να το βάλεις στο ata.

κανε δοκιμες και θα είσαι ok
Δημοσ.

καλησπέρα

άλλαξε το uefi σε legasi και το sata operation βάλτο ahci 
στα dell που μπορεί να θέλει το sata operation να το βάλεις στο ata.
κανε δοκιμες και θα είσαι ok

Αν γινόταν σωστά το Image θα έπαιρνε αυτές της πληροφορίες από τον παλιό δίσκο,τώρα μάλλον κάνει file based image δηλαδή μόνο τα αρχεία και για αυτό δεν ξεκινάει πρέπει να κάνει sector to sector image για να αντιγράψει και τα στοιχεία εκκίνησης.

Διαφορετικά κάνεις εκκίνηση με το μέσο εγκατάστασης και κάνεις μερικές φορές επιδιόρθωση εκκίνησης μέχρι να ξεκινήσει.

Αυτό για την περίπτωση που λες ότι δεν βρίσκει λειτουργικό. 

Δημοσ.

Έχω χρησιμοποιήσει 10δες φορές ghost από το hiren boot cd.

Έχω ένα παμπάλαιο μηχάνημα όπου και βάζω εκεί τους 2 δίσκους και κάνω ghost disk to disk μεγαλώνοντας το partition στον καινούριο.

Δεν περίμενα ότι το ghost δουλεύει τόσο καλά με τα win 10.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον παιδια μετα απο ΩΡΕΣ και κλαμμα εχω να πω τα εξης:...το οποιο το ελυσα εχτες βραδυ (αργααα) καθοτι δεν ειχα στη διαθεση μου τις ωραιες απαντησεις σας......

Μαλλον καποιο απο τα παραπανω μπορει να δουλευε καθως δε δοκιμασα sector by sector σε καμια απο τις προσπαθιες, παρα επαιρνα το image του partition του λειτουργικου και το εκανα restore σαν primary στον αδειο δισκο... οτι εχω κανει δλδ σε δεκαδες υπολογιστες, server, ακομα και σε server που μπουταρουν απ ευθειας απο raid 6 και ουδεποτε ειχα θεμα....

Καποιου διαβασα για το AOMEI partition assistance που αναφερεται παραπανω και οντως εκανε το θαυμα με την επιλογη migration....

Οκ αυτο που δεν καταλαβαινω σε τι διαφερει το UEFI και ο προηγουμενος αποδεδιγμενα λειτουργικος τροπος, δεν δουλευει εδω.... ετσι για την ιστορια γιατι ειναι ωραιο οχι μονο να δινεις λυση αλλα να ξερεις και τι σου γινεται

Επισης σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις....

Κώστας

• Like 2
Δημοσ.

Με το uefi κατά κανόνα υπάρχει ένα μικρό διαμέρισμα στην αρχή του δίσκου που ευθύνεται για την εκκίνηση,δεν γίνεται η εκκίνηση πια από το ίδιο διαμέρισμα που έχει το λειτουργικό.

Και πριν αυτό βέβαια αν έκαμνες image χωρίς να αντιγράψεις και το bootsector δεν ξεκινούσε αν το περνούσες σε δίσκο χωρίς δικό του boot sector. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...