Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

άμα αλλάξω επεξεργαστή και μητρική λέω να κρατήσω την ραμ μου η οποία είναι ddr3 1.5v θα είναι συμβατή με τον sklylake πχ i5 6400 

Δημοσ.

άμα αλλάξω επεξεργαστή και μητρική λέω να κρατήσω την ραμ μου η οποία είναι ddr3 1.5v θα είναι συμβατή με τον sklylake πχ i5 6400 

το ιδιο ρωταω και σε αυτο το θεμα http://www.insomnia.gr/topic/608478-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1/page-2

ισως απαντηθει εδω.

οπως γνωριζω οι τυποι ram (ddr-ddr2-ddr3-ddr4) δεν εχουν να κανουν με την cpu.

η μητρικη καθοριζει τι τυπο ram φοραμε καθε φορα.

οποτε φιλαρακο αν φοραει ddr3 η μητρικη θα εισαι ενταξει.

Δημοσ.

το ιδιο ρωταω και σε αυτο το θεμα http://www.insomnia.gr/topic/608478-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1/page-2

ισως απαντηθει εδω.

οπως γνωριζω οι τυποι ram (ddr-ddr2-ddr3-ddr4) δεν εχουν να κανουν με την cpu.

η μητρικη καθοριζει τι τυπο ram φοραμε καθε φορα.

οποτε φιλαρακο αν φοραει ddr3 η μητρικη θα εισαι ενταξει.

Λαθος και σωστο μαζι.Λαθος γιατι τι τι περνει ο καθε cpu εξαρταται απο τον memory controller του cpu.Αν ο memory controller υποστιριζει και ddr3 και ddr4 καλως.Στους skylake απο οτι ξερω υποστιριζεται ddr3,DDR3L και ddr4.Σωστο γιατι παιζει ρολο και το chipset της μητρικης. 

Δημοσ.

Στους skylake μόνο ddr3l, όχι σκέτο ddr3, αν βάλεις ddr3 1.5v θα τηγανίσεις τον memory controller, απλό. Μέχρι 1.35v ddr3, αλλά πιο πολύ συμφέρουν οι ddr4.

• Like 1
Δημοσ.

Στους skylake μόνο ddr3l, όχι σκέτο ddr3, αν βάλεις ddr3 1.5v θα τηγανίσεις τον memory controller, απλό. Μέχρι 1.35v ddr3, αλλά πιο πολύ συμφέρουν οι ddr4.

η διαφορα ειναι στο voltage.

αν η μητρικη υποστηριζει μονο ddr3 υπαρχει θεμα δηλαδη?

να μαθαινουμε και τιποτα δηλαδη! :)

Δημοσ.

Τι εννοείς να μαθαίνουμε και τίποτα ; Πόσο πιο απλά να το πω ειλικρινά. Πάμε πάλι, αν βάλεις 1.5v ddr3 τηγανίζεις ουσιαστικά τον memory controller, το ρεύμα είναι πάρα πολύ και για αυτό αν σκοπεύεις να βάλεις ddr3 βάζεις 1.35v. Η μητρική αν υποστηρίζει εκτός από ddr4 και ddr3 εσύ απλά θα βάλεις ddr3l και όχι ddr3 σκέτες, τον λόγο τον εξήγησα. Δύσκολο ; 

Δημοσ.

Multi και οι 3 τυποι μνημων εχουν το ιδιο ακριβως μεγεθος σε slot?

Αν ναι συμφερει σε haswell ddr3 με 1.35 βολτ?

Δημοσ.

Ddr3 και ddr3l είναι το ίδιο slot οι ddr4 έχουν διαφορετικό. Τώρα στις ddr3l, απλά το l υπάρχει για να τονίσει την έννοια low voltage, για αυτό και οι l έχουν 1.35v. Μιλάω για skylake τόσην ώρα και όχι για haswell, για haswell και 1.65v να βάλεις δεν έχουν θέμα. Αν όμως πάρει κάποιος skylake και η μητρική του υποστηρίζει ddr3 και του έχουν ξεμείνει στην άκρη ddr3l μνήμες τις βάζει. Τώρα το πως γίνεται κάποιες μητρικές να υποστηρίζουν ddr3 από την στιγμή που οι ddr4 έχουν διαφορετικό σχήμα αυτό δεν το ξέρω γιατί ειλικρινά δεν το έχω ψάξει, απλώς ξέρω μιας και αυτό το έχω ψάξει πως αρκετές μητρικές για skylake παίρνουν ddr3, το πως όμως δεν το έχω κοιτάξει.

Δημοσ.

Τα πραγματα εδω εχουν δυο οψεις. 
Απο την μια ειναι η Intel που επισημα υποστηριζει μονο DDR3L & DDR4 και απο την αλλη ειναι οι κατασκευαστες μητρικων που στην memory support list εχουν και μνημες DDR3.
Αυτο που συμβαινει ειναι οτι οι DDR3 μνημες μπορει να δουλευουν οταν μπουν σε μητρικη που δεχεται μνημες DDR3 αλλα αυτο θα ζοριζει τον memory controller του επεξεργαστη και η Intel υποστηριζει οτι σταδιακα αυτο θα κανει ζημια στον επεξεργαστη.
Απο την αλλη οι κατασκευαστες μητρικων δεν το ξεκαθαριζουν αυτο (ισως γιατι δεν ειναι δικο τους προβλημα) και ετσι πολυς κοσμος δεν το ξερει η δεν το φανταζεται οτι μπορει να συμβαινει ειδικα αν δουν και την memory support list του κατασκευαστη της μητρικης.
Και για αυτο το λογο εξακολουθει να υπαρχει μια συγχυση στο θεμα.
Προσωπικα δεν θα ρισκαρα τον επεξεργαστη για 20-30ευρω (τοσο υπολογιζω την χασουρα της αγοραπωλησιας) αλλα αν καποιος εχει μητρικη 1151-DDR3 και μνημες DDR3 που δουλευουν ισως να μην υπαρχει θεμα αν χρησημοποιηθουν για λιγο καιρο μεχρι να αγοραστουν νεες DDR3L.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...