Black9Wolf8 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Λοιπόν καταρχήν καλησπέρα σε όλους, είχα μια απορία εδώ και καιρό έτσι σκέφτηκα οτί καλό είναι να την μοιραστώ με εσάς για να την λύσω και την έγραψα εδώ ώστε να πάρω κάποιες γνώμες για να μάθω. Ξεκινάω.. όταν πηγαίνεις να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα δηλαδή (νεο Pc) τι χρειάζεται να πρωτοκοιτάξεις για να βάλεις ένα τροφοδοτικό δηλαδή πόσα Watt χρειάζεται έτσι ώστε να λειτουργεί άψογα και να μην υπάρχει κάποιο θέμα εκείνη την στιγμή και να μην προκύψει τέλος πάντον ούτε στο μέλλον...δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση στο θέμα γιατί είδη γνωρίζω πολλά πράγματα μόνο αυτό με προβλημάτιζε.. ευχαριστώ για την κατανόηση κ τις απαντήσεις που θα μου δώσετε!
NikosKallithea Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Πας σε ένα σιτε βάζεις το υλικο που εχεις και σου λεει πιο τροφοδοτικό να βαλεις πχ http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/
Black9Wolf8 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Πας σε ένα σιτε βάζεις το υλικο που εχεις και σου λεει πιο τροφοδοτικό να βαλεις πχ http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/ ευχαριστώ πολύ αδερφέ για την απάντηση σου,... άμα τύχει ξέρω εγώ και δεν έχουμε αυτό το site πώς μπορούμε να το δούμε μόνοι μας?
Pstathece Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 ευχαριστώ πολύ αδερφέ για την απάντηση σου,... άμα τύχει ξέρω εγώ και δεν έχουμε αυτό το site πώς μπορούμε να το δούμε μόνοι μας? Υπολογιζεις στο περιπου ολα τα parts.Πχ ο επεξεργαστης αναλογα τι λεει η εταιρεια του(ο intel core i5 6600k εχει 91w),και η καρτα αναλογα τι λεει η εταιρεια και διαφορα reviews που ειναι σε full load.Και απο εκει και περα βαλε συνολικα ολα τα αλλα στα 200w χοντρικα(με εναν hdd και εναν ssd).
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Θα προσθέσεις την κατανάλωση του hardware σου με στυλό. Άν δεν έχεις με μολύβι τότε
Black9Wolf8 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Θα προσθέσεις την κατανάλωση του hardware σου με στυλό. Άν δεν έχεις με μολύβι τότε χαχα ευχαριστώ! Υπολογιζεις στο περιπου ολα τα parts.Πχ ο επεξεργαστης αναλογα τι λεει η εταιρεια του(ο intel core i5 6600k εχει 91w),και η καρτα αναλογα τι λεει η εταιρεια και διαφορα reviews που ειναι σε full load.Και απο εκει και περα βαλε συνολικα ολα τα αλλα στα 200w χοντρικα(με εναν hdd και εναν ssd). Σε ευχαριστώ για τη απάντηση σου με κάλυψε κάπως μπορώ να πω! 1
tsacali Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 συνηθως οι κατασκευαστες gpu τα watt που προτεινουν αφορουν ολο το συστημα. πιστευω οτι στο 99% των περιπτωσεων σε ενα τυπικο pc καλυπτεσαι.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Αν δεν παίζεις παιχνίδια παίρνεις ένα μέχρι 400 watt κι είσαι μια χαρά. Αν παίζεις παιχνίδια εξαρτάται από τις κάρτες που χρησιμοποιείς και πόσες. Αν βάλεις για παράδειγμα δύο high-end σε SLI ή Crossfire θες τουλάχιστον 800άρι τροφοδοτικό. Με μέτριες κάρτες ένα εξακοσάρι είναι μια χαρά. Ανεξάρτητα από τα watt αυτό που κοιτάς είναι να έχει απόδοση από 80% και πάνω. Όσο μεγαλύτερη η απόδοση τόσο μικρότερη κατανάλωση έχει κι άρα ζεσταίνεται και λιγότερο.
Physiciant Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Εκτός απ' τον υπολογισμό των watts που χρειάζεσαι πρέπει να υπολογίσεις και τον αέρα που θα δώσεις στο τροφοδοτικό έτσι ώστε να μη ζορίζεται συνεχώς. Για παράδειγμα αν το σύστημα σου έχει μέγιστη κατανάλωση 300W καλό είναι να αγοράσεις κάποιο στα 400W-450W περίπου. Βέβαια σκέφτεσαι για το ενδεχόμενο της μελλοντικής αναβάθμισης γιατί ένα ποιοτικό τροφοδοτικό θα σου κρατήσει αρκετά χρόνια, οπότε αγοράζεις λίγο μεγαλύτερο για να είσαι καλυμμένος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα