tonos1 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Βοήθεια παίδες!!! Έχω ένα laptop fujitsu - siemens 3660Pi. Επειδή εσχάτως ζεσταινότανε, αφαίρεσα και καθάρισα το ανεμιστηράκι. Αυτό είναι μαζί με μια χάλκινη ψύκτρα που επικάθεται σε cpU, κάρτα γραφικών και ένα άλλο τσιπάκι που δεν είμαι σίγουρος τί είναι. Αφού έβαλα τις σχετικές πάστες και το ξανατοποθέτησα άναψα το laptop και η οθόνη του δεν έπαιζε. Δοκίμασα 2-3 φορές αλλά τίποτα. Του σύνδεσα στη vga μια εξωτερική και σε αυτήν έπαιζε κανονικά. Έκανα μέχρι και ρυθμίσεις στον πίνακα ελέγχου της nvidia, μόνο που μου έδειχνε ΜΟΝΟ την εξωτερική οθόνη ως οθόνη 1 και πουθενά την οθόνη του λαπτοπ. Άνοιξα το τελάρο της οθόνης να ελέγξω τα καλώδια που πάνε στον inverter. Δεν έδειχναν τίποτα. Τα αποσύνδεσα και τα ξανασύνδεσα. Από εκείνη την ώρα δεν παίζει ούτε η vga! Τρεις πληροφορικάριοι κάναμε τα πάντα δυο μέρες τώρα , αλλά ...τζίφος! Ελέγξαμε την καλωδιοταινία της οθόνης μέσα στο λαπτοπ. Δε δείχνει τίποτα. Κουμπώσαμε και δυο άλλες οθόνες laptop (μικρότερες, ο δικός μου φοράει 18,4" ), αλλά ούτε εκείνες δούλεψαν. Καταλήγουμε μάλλον στο διακόπτη που κλείνει την οθόνη όταν κατεβεί το κάλυμμα, χωρίς όμως να ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο... Είναι μαγνητικός και το κύκλωμα του είναι μαζί με το power button δίπλα από το ανεμιστηράκι.. ΒΟΗΘΕΙΑ!! Τα νεύρα μας γίνανε κρόσια! Όποιος έχει καμιά ιδέα...
nikοs Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Γι αυτό πάντα λέω να μην πειραματίζεστε με τα λαπτοπ σας!!!Το τελικό κόστος τώρα θα σου βγεί σίγουρα πάνω από τα 30-40 ευρώ που θα έδινες για να σου καθαρίσει κάποιος επαγγελματίας το λαπτοπ σου!
tonos1 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Γι αυτό πάντα λέω να μην πειραματίζεστε με τα λαπτοπ σας!!!Το τελικό κόστος τώρα θα σου βγεί σίγουρα πάνω από τα 30-40 ευρώ που θα έδινες για να σου καθαρίσει κάποιος επαγγελματίας το λαπτοπ σου! Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι έγινα κατανοητός...Το πρόβλημα μου δεν είναι το καθάρισμα, επίσης δεν υπάρχει κάτι στο χώρο της ψύκτρας που να σχετίζεται με την οθόνη...Α, και είμαι μηχανικός Η/Υ συστημάτων και καθηγητής πληροφορικής... Πάντως αν έχεις καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει πολύ θα με βοηθούσες.
mitsus Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δοκιμασε να αποσυνδεσεις τελειως την οθονη του λαπτοπ και αναψε το παλι με εξωτερικη οθονη
tsaptsap Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Λυστο παλι μηπως ξεχασες δεν πατησε κατι καλα Μπορει να ηταν και η ωρα της nvidia να σε αφησει και το λυσε δεσε επιταχυνες τη διαδικασια
tonos1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 κατ αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τώρα...Έλυσα τελείως την οθόνη, αφαίρεσα την καλωδιοταινία και την τροφοδοσία στο inverter και δοκίμασα με vga και hdmi σύνδεση αλλά δυστυχώς...Παίζει όντως να ήταν η κάρτα στα τελευταία της γιατί το μηχάνημα ζεσταινόταν υπερβολικά τελευταία, αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί έπαιζε σε εξωτερική και όχι στη δικιά του οθόνη... Τέλοσπάντων, ακόμα το ψάχνω...
mitsus Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δοκιμασε να βαλεις-βγαλεις, μια-μια τις μνημες και στα δυο τα slot
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα