Προς το περιεχόμενο

Τα 'παιξε ο δίσκος;

ghostaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά έχω πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο. Είναι ένας WD Caviar 20BB και τον έχω secondary master αυτή τη στιγμή. Ο κύριος δίσκος είναι ένας Maxtor 40άρης (που δουλεύει ρολόι). Το θέμα έχει ως εξής: κάθε λίγες εκκινήσεις η μητρική βλέπει τον WD ως κινέζο. Δηλαδή εκεί που λέει detecting IDE drives βρίσκει μεν τον δίσκο αλλά με ονομασία που αποτελείται από "κινέζικους" χαρακτήρες και με χωρητικότητα 136GB!! T φόρτωμα του λειτουργικού γίνεται αλλα πάρα πολύ αργά.Μπορεί να χρειαστούν και 5+ λεπτά. Τα XP βλέπουν μέν το δίσκο, αλλά ως αφορμάριστο. Ή και μερικές φορές δεν τον βλέπουν καθόλου. Στo σύστημα έχω τους τελευταίους drivers της VIA. Έχω δοκιμάσει διάφορα στο bios , μέχρι και failsafe settings αλλά τίποτα.

Α, ναι και κάτι άλλο. Όταν ο WD ήταν ο κύριος δίσκος του συστήματος τον έβλεπε το bios αλλά μου έλεγε BOOT DISKO FAILURE, δηλ. δεν έβρισκε τα windows. Το κουφό: αν ρύθμιζα το σύστημα να ξεκινάει από το cdrom και στο cdrom είχα το δισκάκι των XP τότε ξεκινούσε κανονικά!!!Αν είναι δυνατόν. Μετά ανακάλυψα ότι με failsafe settings έβλεπε κανονικα τα windows (χωρίς να πρέπει να είναι το cd τους στο drive). Γυρνώντας πάλι στα κανονικά settings του bios όλα δούλεψαν ρολόι. Αυτό για κανά μήνα, μέχρι που άρχισε να κάνει αυτά που γράφω στην πρώτη παράγραφο.

Α έχω κάνει και scandisk αλλά τα βρήκε όλα εντάξει. Το θέμα λοιπόν είναι ότι όλα αυτά δεν τα κάνει πάντα αλλά περιστασιακά, με αρκετά μεγάλη συχνότητα όμως. Τις πταίει; Τα φτυσε ο δίσκος; Χάλασε ο controller της μητρικής; (μάλλον όχι, εχω δοκιμάσει και τα 2 IDE channels , και ο άλλος δίσκος δουλεύει κανονικά) Πάντως όταν τον βλέπει κανονικά το δίσκο, τότε αυτός δουλεύει άψογα.

Πείτε καμιά ιδέα...

Δημοσ.

Firmware update σε δίσκο;; Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Για πείτε...

Αυτό με το καλώδιο καλή σκέψη, αλλά φασαριόζικη εκτέλεση..

Αυτό με το τροφοδοτικο πάλι δεν το κατάλαβα.Τι δουλειά έχει το τροφοδοτικό (αφου οι άλλες συσκευές του pc δουλεύουν μια χαρά);

Το κουφό βέβαια είναι ότι το πρόβλημα δεν εμφανίζεται τακτικά αλλά σε άσχετες στιγμές. Και μπορεί να κάνει και πολύ καιρό να εμφανιστεί. Μάλλον σε πρόβλημα καλωδίου ή δίσκου καταλήγω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...