Moderators Inuyasha Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Γράφω εδω για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα. Αλλαξα την πάστα του υπλογιστή με μια που μου πρότειναν σε γνωστό καταστημα αλλά η θερμοκρασία αντι να κατέβει ανέβηκε. Την έβαλα μονος μου, παίζει να έκανα κάποια βλακεία ή μπορεί η παστα να μην είναι καλή? (konig είναι η μάρκα)Η Konig αν πήρες ίδια με αυτή που έδωσαν σε γνωστό στο πλαίσιο την θεωρώ αρκετά κάτω από το μέσο όρο, ακόμα και η as5 είναι κλήσεις ανώτερη, παρόλα αυτά αν έχεις τρελές διάφορες είτε έβαλες πάρα πολύ λίγο και δεν άπλωσε καλά είτε δεν πατάει σωστά η ψυκτρα
Johan87 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Ρευστή ηταν.. Δεν ξέρω αν είναι τρελή η διαφορά 5-6 βαθμούς πάνω..Έβγαλα την ψύκτρα και την ξαναέβαλα και είναι ακριβώς το ιδιο. Θα αλλάξω ψύκτρα αυτες τις μέρες γιατι δεν βλέπω προκοπή οπότε θα πάρω άλλη πάστα,απο e-shop θα αγοραστεί η ψύκτρα οπότε και η πάστα,τι να πάρω για να μην μου πλασάρουν πάλι οτι θέλουν?
vagos456 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Και μπόλικη ποσότητα να βάλεις δεν πειράζει.Δεν θα δεις διαφορές στη θερμοκρασία. Λίγο μόνο μη βάλεις.
Physiciant Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Πάρε την MX-4. Ποια ψυκτρα θα παρεις; @vagos456 Αν βάλει μεγάλη ποσότητα θα έχει αντίθετα αποτελέσματα. Μέτρον άριστον.. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2016 από Physiciant 1
meletis_m Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Προσωπικά έχω δουλέψει τής εξής πάστες:Deepcool Z3 & Artic MX-4. Και με τις 2 δεν αντιμετωπίσει θέμα με τις θερμοκρασίες.
vagos456 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Πάρε την MX-4. Ποια ψυκτρα θα παρεις; @vagos456 Αν βάλει μεγάλη ποσότητα θα έχει αντίθετα αποτελέσματα. Μέτρον άριστον.. Τέσταρε το, και θα δεις ότι έχω δίκιο.
Physiciant Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Απαπα δεν είμαι για πειράματα..τα βαριέμαι πάρα πολύ τα βάλε-βγάλε ψύκτρες κτλ. Λογικά άμα βάλεις πολύ θα πάει σε όλο το socket. Ειδικά σε laptops που είναι όλα παστομένα, αυτό είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις γιατί υπάρχουν θερμοαγώγιμες πάστες που είναι ηλεκτρικά αγώγιμες οπότε μπορεί να γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα. 1
vagos456 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Απαπα δεν είμαι για πειράματα..τα βαριέμαι πάρα πολύ τα βάλε-βγάλε ψύκτρες κτλ. Λογικά άμα βάλεις πολύ θα πάει σε όλο το socket. Ειδικά σε laptops που είναι όλα παστομένα, αυτό είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις γιατί υπάρχουν θερμοαγώγιμες πάστες που είναι ηλεκτρικά αγώγιμες οπότε μπορεί να γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα. Ναι καλό είναι να μην υπερβάλει κάποιος, γιατί όπως είπες θα πάει σε όλο το socket. Οι καινούργιες πάστες δεν έχουν πρόβλημα,δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμες. Δεν είναι όπως παλιά. Πάντως και να πέσει στο socket πάστα δεν γίνεται τίποτα. (ζημιά)
Johan87 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 http://www.e-shop.gr/coolermaster-hyper-412s-p-PER.806760 https://www.skroutz.gr/s/416751/Noctua-NH-U9B-SE2.html Eίμαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο που μου πρότειναν απο εδώ. Η δεύτερη πονάει λίγο στη τσέπη γιατί είμαι σε αναζήτηση κάρτας γραφικών και οθόνης και μου πέσανε πολλα μαζί. Να παραεσφιξα την ψυκτρα δεν νομιζω γιατι δεν είναι με βίδες αλλα με κλιπσακι.
Physiciant Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Πάρε αυτή http://www.e-shop.gr/raijintek-themis-p-PER.811685
arrows Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Πρέπει να το γράφω για ν-ιοστη φορά αλλά οκ - Η θερμοσιλικόνη (θερμοαγώγιμη πάστα) δεν είναι γάλα να χαλάσει και ΕΑΝ εφαρμοστεί σωστά ΔΕΝ χρειάζεται κανενός είδους αντικατάσταση ανανέωση εκτός αν κάνουμε κάποια αντικατάσταση είτε ψύκτρας είτε επεξεργαστή -Χρειάζεται μια μικρή ποσότητα στο κέντρο του heat spreader με την τοποθέτησει της ψύκτρας θα απλώσει όσο χρειάζεται απο μόνη της -ΚΑΜΜΙΑ πάστα ακόμη και η arctic silver-5 δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμή (ηλεκτροχωρητική υπο προυποθέσεις ναι) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ζημιά και εαν καθαριστεί το εξάρτημα μας δεν έχι κανένα απολύτως πρόβλημα, ΚΑΙ ΝΑΙ εαν έχει κάψει κάποιος πλακέτα με χρήση AS-5 ας βγεί να το πεί, είναι σαν τους μύθους που έλεγαν τα μπαρμπάδια για τις alfa romeo που χαλάνε ενώ το μόνο αμάξι που οδηγούσαν ήταν corolla -2-3 βαθμοί κελσίου διαφορά απο πάστα σε πάστα δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο μέγεθος αφού για να πετύχουμε ακριβώς τις ίδιες συνθήκες, (loading την στιγμή της καταγραφής, σφίξιμο ψύκτρας ειδικά για after market, ποσότητα και άπλωμα πάστας αφού κάποιες για να αποδώσουν σωστά χρειάζονται ορισμένουν κύκλους λειτουργίας του pc, καθώς και θερμοκρασία αέρα του δωματίου και υγρασία επίσης -Η λογική ρίξε και όσο πάρει είναι καλή μόνο για την μαγειρική όχι για την ποσότητα της πάστας, οταν λέμε σταγόνα στο κέντρο αυτό είναι σταγόνα όχι μισό σωληνάριο -Η θερμοαγώγιμη πάστα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αυξήσει την απαγωγή της θερμότητας απο το heat spreader του επεξεργαστή ΤΟ ΜΟΝΟ που μπορεί να εξασφαλίσει είναι το κατα δυνατό μέγιστο όφελος κατα αναλογία των δυνατοτήτων της όποιας ψύκτρας waterblock κλπ χρησιμοποιούμε έχοντας εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή επαφή μεταξύ heat spreader kai block 4
duffyduck Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Η καλυτερη παστα ειναι....... απο το ζαχαροπλαστειο της γειτονιας 1
Physiciant Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Συμφωνώ εν μέρει με τα λεγόμενα σου φίλε arrows αλλά διαφωνώ στο ότι η θερμοαγώγιμη πάστα δεν χρειάζεται ανανέωση μία στο τόσο(για χρόνια μιλάμε, όχι μήνες). Αν ισχύει αυτό που λες γιατί πολλές φορές έχουμε δει επεξεργαστές κολλημένους πάνω σε ψύκτρες να είναι πραγματικά ένα συσσωμάτωμα και γιατί αν μετά από ανανέωση πάστας(3-4 χρόνια) βλέπεις σημαντικές διαφορές στη θερμοκρασία; Επίσης κανείς δεν είπε ότι η Artic Silver 5 είναι ηλεκτρικά αγώγιμη, γενικά αναφέρθηκα στις θερμοαγώγιμες πάστες που φυσικά μπορείς να βρεις ηλεκτρικά αγώγιμες με την διαφορά όμως ότι δεν είναι silicon based αλλά metal based. Θα μου πεις αυτές που χρησιμοποιούνται κατά κόρον και είναι πιο φθηνές είναι οι θερμοσιλικόνες και έχεις δίκιο αλλά δεν είναι κακό να αναφέρουμε 2-3 πραγματάκια προς ενημέρωση και των υπολοίπων.
vagos456 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Πρέπει να το γράφω για ν-ιοστη φορά αλλά οκ - Η θερμοσιλικόνη (θερμοαγώγιμη πάστα) δεν είναι γάλα να χαλάσει και ΕΑΝ εφαρμοστεί σωστά ΔΕΝ χρειάζεται κανενός είδους αντικατάσταση ανανέωση εκτός αν κάνουμε κάποια αντικατάσταση είτε ψύκτρας είτε επεξεργαστή -Χρειάζεται μια μικρή ποσότητα στο κέντρο του heat spreader με την τοποθέτησει της ψύκτρας θα απλώσει όσο χρειάζεται απο μόνη της -ΚΑΜΜΙΑ πάστα ακόμη και η arctic silver-5 δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμή (ηλεκτροχωρητική υπο προυποθέσεις ναι) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ζημιά και εαν καθαριστεί το εξάρτημα μας δεν έχι κανένα απολύτως πρόβλημα, ΚΑΙ ΝΑΙ εαν έχει κάψει κάποιος πλακέτα με χρήση AS-5 ας βγεί να το πεί, είναι σαν τους μύθους που έλεγαν τα μπαρμπάδια για τις alfa romeo που χαλάνε ενώ το μόνο αμάξι που οδηγούσαν ήταν corolla -2-3 βαθμοί κελσίου διαφορά απο πάστα σε πάστα δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο μέγεθος αφού για να πετύχουμε ακριβώς τις ίδιες συνθήκες, (loading την στιγμή της καταγραφής, σφίξιμο ψύκτρας ειδικά για after market, ποσότητα και άπλωμα πάστας αφού κάποιες για να αποδώσουν σωστά χρειάζονται ορισμένουν κύκλους λειτουργίας του pc, καθώς και θερμοκρασία αέρα του δωματίου και υγρασία επίσης -Η λογική ρίξε και όσο πάρει είναι καλή μόνο για την μαγειρική όχι για την ποσότητα της πάστας, οταν λέμε σταγόνα στο κέντρο αυτό είναι σταγόνα όχι μισό σωληνάριο -Η θερμοαγώγιμη πάστα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αυξήσει την απαγωγή της θερμότητας απο το heat spreader του επεξεργαστή ΤΟ ΜΟΝΟ που μπορεί να εξασφαλίσει είναι το κατα δυνατό μέγιστο όφελος κατα αναλογία των δυνατοτήτων της όποιας ψύκτρας waterblock κλπ χρησιμοποιούμε έχοντας εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή επαφή μεταξύ heat spreader kai block Δεν είναι όλες οι πάστες το ίδιο! Όπως και στα ζαχαροπλαστεία! Του Κωνσταντινίδη πχ είναι άλλο πράγμα! πχ η pk3 δεν ξεραίνεται με τα χρόνια όπως κάτι άλλες που θέλουν αλλαγή μέσα στο χρόνο ή να δουλέψει ώρες για αποδώσει τα μέγιστα. Όσο ποσότητα και να βάλεις δεν θα έχει αντίθετα αποτελέσματα στις θερμοκρασίες,απλώς θα γεμίσεις την motherboard και δεν λέει. Μια μέτρια ποσότητα είναι ότι πρέπει. Όχι σταγόνα. Το σταγόνα μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα σε κάποιον που δεν τη βάλει σωστά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα