Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσοι προτείνετε στον άνθρωπο πρώτα να έρθει Αγγλία και μετά να ψάξει για δουλειά, με την εξαίρεση της περίπτωσης να έχει κανέναν φίλο στον οποίο μπορεί να μείνει, ή δεν ξέρετε τι σας γίνεται ή έχετε γερό κομπόδεμα. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

Επίσης, εκτός και αν η εταιρεία που θα σε προσλάβει είναι international με παραρτήματα σε όλη την Ευρώπη ή τον κόσμο, θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός αν σου καλύψουν οποιαδήποτε έξοδα ή σε βοηθήσουν στο να βρεις σπίτι κτλ.

Η Αγγλία δεν είναι η γη της επαγγελίας στην οποία έρχεσαι, βρίσκεις δουλειά σε 10 μέρες και κάνεις ζωάρα όπως πιστεύουν πολλοί. Εάν έχεις μόνο τον εαυτό σου να φροντίσεις, υπάρχουν καλύτερες επιλογές όπως Τσεχία ή Σουηδία.

Για να μην τα πολυλογώ, το 2013 βρήκα permanent δουλειά στην Αγγλία χωρίς να πατήσω το πόδι μου έξω από την Ελλάδα (web dev), έμεινα σε φίλους τις πρώτες 3 εβδομάδες μέχρι να βρω δωμάτιο (για διαμέρισμα ξέχασέ το για αρχή εκτός και αν μένεις βόρεια), τον πρώτο μήνα έτρωγα meal deals (3 λίρες για αναψυκτικό, σάντουιτς και πατατάκια) και χρειάστηκα 2-3Κ ευρώ.

Ως προς τη δουλειά, δεν ήμουν "τυχερός" και βρήκα δουλειά μέσω Skype - έστελνα βιογραφικά 8 ώρες τη μέρα για 1.5 μήνα.

• Like 2
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχεις άπειρο χρόνο άνεργος θα σε και μια χαρα κρέατα έχουν και τα tesco k τα lidl.

Έχω περάσει αυτήν την φάση εδώ κ μέχρι να βρω δουλειά δεν την πάλευα στο σπίτι. Τις πρώτες μέρες ναι θα φας ώρες αλλά μετα είναι η ίδια διαδικασία μέχρι να σπάσεις την ρουτίνα.

To put things into perspective

Ως προς τη δουλειά, δεν ήμουν "τυχερός" και βρήκα δουλειά μέσω Skype - έστελνα βιογραφικά 8 ώρες τη μέρα για 1.5 μήνα.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως ναι, πρακτικά ήμουν άνεργος αλλά θεωρητικά ήμουν στον στρατό (δεν είχα πάρει ούτε 1 μέρα άδεια για αυτό τον λόγο και τις πήρα μαζεμένες στο τέλος μαζί με το Πάσχα/τιμητικές κτλ).

Το θέμα είναι πόσο αποφασισμένος είσαι να φύγεις.

Δημοσ.

Ναι, φυσικά τα 500+ ευρώ για την Αγγλία είναι βόλτα στο πάρκο σε σχέση με τι απαιτείται για να πας ΗΠΑ, Καναδα, Αυστραλία κτλ.

Περιμένω να ζήσω κιόλας στην χώρα που θα πάω. Είναι δυνατόν να ζείς μόνιμα σε μια χώρα που δεν μπορείς να συννενοηθείς με την πλειοψηφία του πληθυσμού?

Ναι.

Δηλαδή όλοι οι Έλληνες μετανάστες μιλούσαν σουηδικα γερμανικά γαλλικά κλπ, πριν πάνε στη χώρα;

Μαζί πάνε αυτά νομίζω.

όχι φυσικά.
  • Like 1
Δημοσ.

Όσοι προτείνετε στον άνθρωπο πρώτα να έρθει Αγγλία και μετά να ψάξει για δουλειά, με την εξαίρεση της περίπτωσης να έχει κανέναν φίλο στον οποίο μπορεί να μείνει, ή δεν ξέρετε τι σας γίνεται ή έχετε γερό κομπόδεμα. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

οπως αναφερθηκε και πριν, δεν θα του δωσουν καν σημασια καν οι recruiters. Οπως μου ειπανε χαρακτηριστικά φευγει στον κάδο με την μια.... και δεν ειναι ανάγκη να ειναι απο αλλη χώρα, αλλα απο ποιο απομακρυσμένη πολη. Φυσικα τα λέμε αυτά κανοντας την υποθεση οτι δεν μιλαμε για θέσεις διευθυντικες κλπ κλπ... οπου εκει οντως θα σε κανουν και τα αεροπορικα.

Δημοσ.

Ναι.

Δηλαδή όλοι οι Έλληνες μετανάστες μιλούσαν σουηδικα γερμανικά γαλλικά κλπ, πριν πάνε στη χώρα;

όχι φυσικά.

Εγώ έτσι το βλέπω...:)

Βέβαια όπου και να πας θα μάθεις να συνεννοείσαι θες δε θες, αλλά αλλιώς είναι να μπορείς να συνεννοηθείς από την πρώτη στιγμή!

Δημοσ.

Επειδή πάω συχνά UK για δουλειά και μένω Ολλανδία, σκέψου το καλά πριν πας εκεί. Λονδίνο ειδικά είναι ακριβό πέρα από κάθε λογική και οι μισθοί δεν είναι τόσο καλύτεροι από κεντρική Ευρώπη που να το δικαιολογούν.

Ολλανδία είναι πολύ εύκολο να βρεις δουλειά σαν developer χωρίς γλώσσα, υπάρχει τεράστια ζήτηση και πραγματικά οι εταιρίες δεν βρίσκουν κόσμο. Αν έχεις και εμπειρία δε, και έρθεις με καλό όφερ, υπάρχει μια διάταξη που σου δίνει 30% έκπτωση στη φορολογία, κάτι που εκτοξεύει τις καθαρές αποδοχές (και χωρίς αυτό πάντως μια χαρά ζεις)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι.

όχι φυσικά.

Γι αυτο καθάριζαν σκαλες ή δούλευαν στη βαριά βιομηχανία κ συναναστρεφονταν μόνο έλληνες από το ίδιο χωριο. Αν θέλει καποιος να κάνει το ιδιο, κανεις δεν τον εμποδίζει, αλλα να μην περιμένει πολλα απο τη ζωη του μετά. Παρεμπιπτό νομίζω πλέον κ για καθαριστρια πρεπει να μιλάς καποια βασικα γερμανικα στη γερμανία σήμερα.
Δημοσ.

Εντελώς άκυρα επιχειρήματα.

Μαθανε και μιλάνε. Έχω πολλούς συγγενείς έξω και αυτό που λες εκτός από υποτιμητικο είναι και ανόητο. Όλοι παλεψαν σκληρά και όλοι μιλάνε τη γλώσσα. Το με ποιους κάνουν παρέα είναι άσχετο. Ο φίλος δλδ στη Σκωτία θα κάνει παρέα μόνο με σκωτσεζους ε;

Όλα έτοιμα στο πιάτο δε γίνεται.

Και το αστείο είναι ότι μιλάμε για Σκωτία, βιασμός της αγγλικής γλώσσας δλδ.

Τρατζικ

Εδιτ :ψάξε δουλειές remote έχει πολλές, ειδικά Ντουμπάι και developer. Έτσι δουλεύει ο αδερφός μου άνετος σπίτι με εξαιρετικό μισθό . Εάν είσαι καλός όπως λες θα βρεις σίγουρα.

Ποια Σκωτία...

Δημοσ.

Αυτό με το να σου κάνουν τα έξοδα σου μόνο για νοσηλευτές το έχω δει να γινεται που τους καλύπτουν κυριολεκτικά τα πάντα πριν πανε. (εισιτήρια,1000 λιρες για πρωτα εξοδα,εγγραφη στον εθνικο σύλλογο,και δωρεάν διαμονή από 1-3 μήνες ανάλογα το νοσοκομείο)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εντελώς άκυρα επιχειρήματα.

Μαθανε και μιλάνε. Έχω πολλούς συγγενείς έξω και αυτό που λες εκτός από υποτιμητικο είναι και ανόητο. Όλοι παλεψαν σκληρά και όλοι μιλάνε τη γλώσσα. Το με ποιους κάνουν παρέα είναι άσχετο. Ο φίλος δλδ στη Σκωτία θα κάνει παρέα μόνο με σκωτσεζους ε;

Όλα έτοιμα στο πιάτο δε γίνεται.

Και το αστείο είναι ότι μιλάμε για Σκωτία, βιασμός της αγγλικής γλώσσας δλδ.

Τρατζικ

απάντησα σε συγκεκριμένο σχόλιο, νόμισα ότι αναφερόταν στους παλιότερους έλληνες μετανάστες

εννοείται ότι για developers δεν ισχύει

Δημοσ.

Εγω θα σου προτείνω να επισκεφτείς αυτην την σελίδα,ενός ελληνα που μεταναστευσε στην αγγλια.Αν δεν κανω λαθος ειστε και στον ιδιο τομεα αυτος βεβαια ειναι IT η κατι τετοιο.Διαβασε κυριως τα πρωτα αρθρα μιας και αναφερονται ακριβώς σε αυτα που ρωτας (αρχικα εξοδα,λυσεις διαμονης,μετακινησεις,τροπος συνταξης βιογραφικου κλπ)

http://fromgr2uk.com

Δημοσ.

οπως αναφερθηκε και πριν, δεν θα του δωσουν καν σημασια καν οι recruiters. Οπως μου ειπανε χαρακτηριστικά φευγει στον κάδο με την μια.... και δεν ειναι ανάγκη να ειναι απο αλλη χώρα, αλλα απο ποιο απομακρυσμένη πολη. Φυσικα τα λέμε αυτά κανοντας την υποθεση οτι δεν μιλαμε για θέσεις διευθυντικες κλπ κλπ... οπου εκει οντως θα σε κανουν και τα αεροπορικα.

Σε ποιό τομέα όμως;

Δημοσ.

οπως αναφερθηκε και πριν, δεν θα του δωσουν καν σημασια καν οι recruiters. Οπως μου ειπανε χαρακτηριστικά φευγει στον κάδο με την μια.... 

Σίγουρα διάβασες το post μου μέχρι το τέλος; Επειδή σε εμένα μια χαρά απαντούσαν οι recruiters και μια χαρά βρήκα δουλειά μέσω Skype.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...