xristakis1 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Καλημέρα σε όλους. Εχω την εξης απορία: α) Τι δουλειά κάνει η είσοδος Ethernet σε ενισχυτές Home Cinema; β) Σε τι μας χρειάζεται; γ) μπορούμε να βάλουμε καλώδιο για να έχουμε internet; Περιμένω τις απαντήσεις, για βοήθεια σε ενισχυτή. Σας ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
solution1 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Streaming, intenet radio κλπ Ποιό μοντέλο έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xristakis1 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Streaming, intenet radio κλπ Ποιό μοντέλο έχεις; Το Pionner VSX 529k, το αγόρασε φίλος-γείτονας εχθες από επαρχιακό κατάστημα. Για τιμή (λόγω των δόσεων) άστα να πάνε, 400€. Από πρώτη άποψη, δική μου, πολύ καλό. Δεν μου άρεσε το ότι δεν έχει καθαρά-αναλογική είσοδο για CD. Εκτός από αναβάθμιση α) κατεβάζεις τραγούδιας ή τα ακούς εκείνη τη στιγμή; Δέχεται κεραιΐτσα για ασύρματο internet; όπως το pc που βάζεις πίσω το ασύρματο για να πιάνεις το ρούτερ μέσα στο σπίτι; Τα ρωτώ γιατί δεν κατέχω πολύ από υπολογιστές, στα τυφλά κι ότι βγει. Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τι είναι το Streaming σε 10 λέξεις το πολύ; Τα μηχανήματα ήχου, ως τώρα ήταν απλά, συνδέσεις ... κι όλα καλά. Βλέπεις είναι και η ηλικία, άνω των 50 δεν δουλεύει τόσο το μυαλό σε κάποια πράγματα. Πριν 30 χρόνια: ενισχυτής, πικ-απ, ραδιο, ηχεία. Μόνο 5 αντικείμενα. Τώρα 6 είναι μόνο τα ηχεία. Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Το Pionner VSX 529k, το αγόρασε φίλος-γείτονας εχθες από επαρχιακό κατάστημα. Για τιμή (λόγω των δόσεων) άστα να πάνε, 400€. Από πρώτη άποψη, δική μου, πολύ καλό. Δεν μου άρεσε το ότι δεν έχει καθαρά-αναλογική είσοδο για CD. Εκτός από αναβάθμιση α) κατεβάζεις τραγούδιας ή τα ακούς εκείνη τη στιγμή; Δέχεται κεραιΐτσα για ασύρματο internet; όπως το pc που βάζεις πίσω το ασύρματο για να πιάνεις το ρούτερ μέσα στο σπίτι; Τα ρωτώ γιατί δεν κατέχω πολύ από υπολογιστές, στα τυφλά κι ότι βγει. Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τι είναι το Streaming σε 10 λέξεις το πολύ; Τα μηχανήματα ήχου, ως τώρα ήταν απλά, συνδέσεις ... κι όλα καλά. Βλέπεις είναι και η ηλικία, άνω των 50 δεν δουλεύει τόσο το μυαλό σε κάποια πράγματα. Πριν 30 χρόνια: ενισχυτής, πικ-απ, ραδιο, ηχεία. Μόνο 5 αντικείμενα. Τώρα 6 είναι μόνο τα ηχεία. Ευχαριστώ πολύ. Θα μπορούσες να βάλεις το συγκεκριμένο πρόσθετο της Pioneer,προκειμένου να συνδέσεις ασύρματα το VSX 529k με το τοπικό δίκτυο.Φαντάζομαι όμως οτι θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο και με ένα οποιοδήποτε access point. Streaming είναι η "ροή" δεδομένων απο ένα σημείο σε ένα άλλο.Αν σε ενδιαφέρει το web-radio και να παίζεις μουσική μέσω Spotify,ναι αξίζει τον κόπο. Προσωπικά,δίνω δεδομένα στην smart TV και όχι στον ενισχυτή. Το πιο σύνηθες παράδειγμα streaming,είναι να έχεις μια ταινιοθήκη στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σου και ασύρματα (ή ενσύρματα),να παίζεις ταινίες στην τηλεόραση,χωρίς να μεταφέρεις αρχεία με κάποιο φυσικό μέσο (usb stick/εξωτερικός σκληρός δίσκος) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xristakis1 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Θα μπορούσες να βάλεις το συγκεκριμένο πρόσθετο της Pioneer,προκειμένου να συνδέσεις ασύρματα το VSX 529k με το τοπικό δίκτυο.Φαντάζομαι όμως οτι θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο και με ένα οποιοδήποτε access point. Streaming είναι η "ροή" δεδομένων απο ένα σημείο σε ένα άλλο.Αν σε ενδιαφέρει το web-radio και να παίζεις μουσική μέσω Spotify,ναι αξίζει τον κόπο. Προσωπικά,δίνω δεδομένα στην smart TV και όχι στον ενισχυτή. Το πιο σύνηθες παράδειγμα streaming,είναι να έχεις μια ταινιοθήκη στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σου και ασύρματα (ή ενσύρματα),να παίζεις ταινίες στην τηλεόραση,χωρίς να μεταφέρεις αρχεία με κάποιο φυσικό μέσο (usb stick/εξωτερικός σκληρός δίσκος) Ο ενισχυτής είναι φίλου-γείτονα. Για εμένα όσον αφορά τις ταινίες, έχω 47 LG 3D, και τις ταινίες τις βάζω σε SAMSUNG 1,5 TB και το συνδέω στην τηλεόραση, όπου έχει 3 USB. Απλά εγώ δεν έχω ενισχυτή όπως του γείτονα, είναι παλιότερης τεχνολογίας. Γι αυτό όλες οι ερωτήσεις μου, αν είναι πιο εξυπηρετικός ο VSX 529k και η είσοδος Ethernet κάνει δουλειές-ευκολίες που σου λύνουν τα χέρια, θα ήθελα κι εγώ να πάω σε έναν τέτοιο ενισχυτή. Όπως έγραψα παραπάνω δεν είμαι της τεχνολογίας στους υπολογιστές, οπότε access point δεν καταλαβαίνω τι είναι (συγγνώμη γι αυτό), δες τι έγραψα και ισως να μπορέσεις να με καταλάβεις (επαρχία, ηλικία, κ.π.α.). Ευχαριστώ πάντως για τις διευκρινήσεις και τις υποδείξεις. Να είσαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Καταρχήν ζητώ συγνώμη αν προκάλεσα σύγχυση με τεχνικούς όρους. Με απλά λόγια, βάζοντας internet στον ενισχυτή,θα μπορείς να ακούς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκπέμπουν ελεύθερα στο διαδίκτυο (web radio).Εκτός δηλαδή απο τα κλασικά FM και AM,θα έχεις και μια 3η μπάντα. Επίσης έχεις την δυνατότητα να ακούς μουσική απο κάποια συνδρομητική υπηρεσία,όπως το Spotify.Το συγκεκριμένο,φαντάσου το ώς ένα τεράστιο τζουκ-μπόξ,με μερικά εκατομμύρια τραγούδια. Τέλος,έχεις την δυνατότητα να ακούς μουσική που έχεις αποθηκεύσει στον υπολογιστή σου. Τα ανωτέρω,αποτελούν αυτό που λέγεται streaming. Αν είσαι μουσικόφιλος*,τότε ναί,αξίζει να πάρεις έναν ενισχυτή με καλά ηχεία και να του βάλεις internet/να τον συνδέσεις σε δίκτυο.Κρατώντας αυτό σάν βάση,βλέπεις στην πορεία πώς θα γίνει και η σύνδεση. Σε περίπτωση που δέν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο,ο ενισχυτής δέν διαφέρει σε τίποτα,απο τον αντίστοιχο ενισχυτή που έβαζες πρίν 30 χρόνια στο ηχοσύστημά σου. *Βέβαια,ένας πραγματικός μουσικόφιλος δέν θα καταδεχόταν να ακούσει κάκιστης ποιότητας συμπιεσμένα αρχεία μουσικής... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xristakis1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Καταρχήν ζητώ συγνώμη αν προκάλεσα σύγχυση με τεχνικούς όρους. Με απλά λόγια, βάζοντας internet στον ενισχυτή,θα μπορείς να ακούς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκπέμπουν ελεύθερα στο διαδίκτυο (web radio).Εκτός δηλαδή απο τα κλασικά FM και AM,θα έχεις και μια 3η μπάντα. Επίσης έχεις την δυνατότητα να ακούς μουσική απο κάποια συνδρομητική υπηρεσία,όπως το Spotify.Το συγκεκριμένο,φαντάσου το ώς ένα τεράστιο τζουκ-μπόξ,με μερικά εκατομμύρια τραγούδια. Τέλος,έχεις την δυνατότητα να ακούς μουσική που έχεις αποθηκεύσει στον υπολογιστή σου. Τα ανωτέρω,αποτελούν αυτό που λέγεται streaming. Αν είσαι μουσικόφιλος*,τότε ναί,αξίζει να πάρεις έναν ενισχυτή με καλά ηχεία και να του βάλεις internet/να τον συνδέσεις σε δίκτυο.Κρατώντας αυτό σάν βάση,βλέπεις στην πορεία πώς θα γίνει και η σύνδεση. Σε περίπτωση που δέν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο,ο ενισχυτής δέν διαφέρει σε τίποτα,απο τον αντίστοιχο ενισχυτή που έβαζες πρίν 30 χρόνια στο ηχοσύστημά σου. *Βέβαια,ένας πραγματικός μουσικόφιλος δέν θα καταδεχόταν να ακούσει κάκιστης ποιότητας συμπιεσμένα αρχεία μουσικής... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δημιουργούνται όμως κάποιες περισσότερες απορίες, αν και μου αρέσει η μουσική, ο καθένας είναι μουσικόφιλος όσο μπορεί (το μπορεί με πολλές παραμέτρους). α) Το σημερινό ραδιόρωνο παίζει μουσική από υπολογιστές, άρα θα είναι συμπιεσμένος ήχος (λογικό νομίζω) και όχι από CD ή από βινίλιο. Το web radio, θα είναι κάτι περόμοιο πιστεύω. Άρα ένα θετικό για ενισχυτή με web radio. β) Η συνδρομητική υπηρεσία, Spotify, είναι με πληρωμή; Αν ναι πιστεύω ότι το web radio που ενέφερες είναι καλύτερο, αν όχι είναι ένα δεύτερο θετικό. γ) Με την είσοδο USB μεταφέρεις μουσική με στικ ή σκληρό στο ηχοσύστημα (συμπιεσμένο μεν, αλλά όπως και οι ραδιωφωνικοί σταθμοί), κι άλλο θετικό, χωρις μάλιστα να έχεις την τηλεόραση ανοιχτή. (Αν είναι να συνδέσεις εκεί το στικ). δ) Αυτό που αναφέρεις "Τέλος,έχεις την δυνατότητα να ακούς μουσική που έχεις αποθηκεύσει στον υπολογιστή σου" δεν το κατάλαβα, εκτός αν ενοείς το παραπάνω (το γ) που αναφέρω. ε) Οι ενισχυτές αυτοί παίζουν ήχο με πολυκάναλο σύστημα. Μουσική τέτοια υπάρχει στο internet, ή παίζουν οι σταθμοί στο web radio ή στο Spotify; Αν είναι να ακούς τέτοια μουσική δεν είναι καλύτερη αυτή, από κάποιο στερεοφωνικό σύστημα ήχου; (Θα έχεις πολυκάναλο ήχο και για τις ταινίες.) ΣΗΜ. Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω γι αυτό που γράφεις στην δεύτερη παράγραφό σου. Σκέφτομαι να αφήσω στην άκρη τον ενισχυτή μου και να πάρω έναν με τα νέα χαρακτηριστικά αφού έχει λύσεις κι ευκολίες πλούσιου περιεχομένου. Όσο για καλά ηχεία ο καθένας βλέπει (την τσέπη του), τα ΑΚΟΥΕΙ... και πράτει. (Αγόρασα πριν από 15 χρόνια ηχεία και τα πλήρωσα 2 μισθούς μου, και κάποια άλλα πέριπου ένα μισθό μου, γιατί μου άρεσαν στο άκουσμα τότε, και είναι βραβευμένα και τα δύο σετ.) Λόγω του παραπάνω σκέφτομαι την αλλαγή του ενισχυτή προς την νέα εποχή. Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σε κούρασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 για το δ) εννοεί οτι μπορεις να ορισεις στον υπολογιστη σου καποιους φακελους που εχεις αποθηκευμένη μουσικη ή ταινιες να ειναι προσβάσιμοι απο τον ενισχυτή, ετσι δεν χρειάζεσαι usb στικακια ή σληρους να μεταφερεις αρχεια απο τον υπολογιστη στον ενισχυτή. ο ενισχυτής αναπαραγει τα αρχεια διαβαζοντας τα απευθειας απο τον υπολογιστη σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xristakis1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 για το δ) εννοεί οτι μπορεις να ορισεις στον υπολογιστη σου καποιους φακελους που εχεις αποθηκευμένη μουσικη ή ταινιες να ειναι προσβάσιμοι απο τον ενισχυτή, ετσι δεν χρειάζεσαι usb στικακια ή σληρους να μεταφερεις αρχεια απο τον υπολογιστη στον ενισχυτή. ο ενισχυτής αναπαραγει τα αρχεια διαβαζοντας τα απευθειας απο τον υπολογιστη σου. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Το ίδιο όμως κάνει και η TV LG 47LA660S. Ο ενισχυτής θα μπορεί να πάρει από το pc πολυκάναλο ήχο (και εικόνα και να τα αναπαράγει; Ως τώρα μπόρεσα να αναπαράγω είκονα και ήχο στερεοφωνικό στην τηλεόραση, που να το παίρνει από το pc, με ανοιχτό το ασύρματο (ρούτερ ή wi-fi δεν ξέρω πως το λένε= αυτό που στέλνει ασύρματα το internet μέσα στο σπίτι σε κινητό και υπολογιστή) ενώ όταν είναι κλειστό δεν γίνεται τίποτα.. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 ναι εφόσον η ταινια εχει πολυκαναλο ηχο και ο ενισχυτής υποστηρίζει το συγκεκριμένο φορμάτ ηχου (που ειναι σχεδον απιθανο να τυχει καποιο φορματ ηχου που δεν θα υποστηριζει) θα εχεις πολυκαναλο ηχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xristakis1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 ναι εφόσον η ταινια εχει πολυκαναλο ηχο και ο ενισχυτής υποστηρίζει το συγκεκριμένο φορμάτ ηχου (που ειναι σχεδον απιθανο να τυχει καποιο φορματ ηχου που δεν θα υποστηριζει) θα εχεις πολυκαναλο ηχο. Μετά από όσα μου απάντησες, έκανα μία μικρή δοκιμή. Αυτό που είδα είναι ότι η τηλεόραση μπορεί και ελέγχει πολύ καλύτερα τον υπολογιστή από ότι ο υπολογιστής την τηλεόραση (αφού για κάθε τι, η τηλεόραση ζητάει επιβεβαίωση, τραγούδι, τραγούδι, ενώ από την τηλεόραση βλέπεις όλα τα βοντεο, την μουσική, τις φωτογραφίες και διαλέγεις, όπως διαλέγεις στον τπολογιστή κάτι ανάμεσα σε πολλά αρχεία). Στερεοφωνικά παίζει, δεν γνωρίζω για πολυκάναλο, αν στέλνει ο υπολογιστής στην τηλεόραση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 η τηλεοραση οτι ηχο και να της στειλεις θα τον κανει downmix σε στερεο, (εκτως και αν δεν μπορει να τον διαβασει οπου θα παιζει η ταινία βουβή). δεν μπορει να παιξει παραπανω αφου εχει μονο 2 ηχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xristakis1 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 η τηλεοραση οτι ηχο και να της στειλεις θα τον κανει downmix σε στερεο, (εκτως και αν δεν μπορει να τον διαβασει οπου θα παιζει η ταινία βουβή). δεν μπορει να παιξει παραπανω αφου εχει μονο 2 ηχεια. Το "downmix σε στερεο" είναι από πολυκάναλο σε στέρεο (σωστά. Για να το κάνει αυτό "έχει μέσα της" τα κατάληλλα προγράμματα, σωστά; Αυτά αναβαθμίζονται λογικά όταν μου ζητάει αναβάθμιση, έτσι; Στην πράξη: α) Της στέλνω από βιντεοκάμερα: Audio: Dolby AC3 48000Hz stereo 256kbps [A: ac3, 48000 Hz, stereo, 256 kb/s] και το παίζει. Ακούω τον ήχο πολύ καθαρό. β) Σε κάποια 5.1 πάλι τα παίζει (δοκίμασα 2 μικρά βίντεο) αλλά δεν με ευχαριστεί ο ήχος, δεν ακούγεται καθαρός και γεμάτος, σαν κάτι να λείπει, δεν είναι μεστός (τα βιντεάκια είναι από το internet). ΣΗΜ. Η τηλεόραση έχει και μικρό γούφερ πίσω, ενώ την δίνει 10+10W ο κατασκευαστής. Ευχαριστώ για την τεχνική λεπτομέρεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 ναι το downmix γινεται σε πολυκαναλο. αν βαζεις να παιξει ενα αρχειο με 5.1 ηχο και παιζει σημαινει οτι τον διαβαζει. αν δεν μπορουσε να τον διαβασει δεν θα ακουγοταν τιποτα και θα εβγαζε και μηνυμα οτι ο ηχος δεν υποστηριζεται. τωρα επιδη ειναι lg η τηλεοραση κατα πασα πιθανοτητα δεν θα υποστηριζει ηχο DTS επειδη η lg συνηθίζει να μην βγαζει αδειες για να υποστηρίξει το συγγεκριμενο φορματ στις τηλεορασεις της. βρες ενα demo με dts ηχο να δοκιμασεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Η τηλεόραση σου έχει έξοδο ήχου με οπτική ίνα. Σε αυτήν την περίπτωση εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να στέλνει τον πολυκάναλο ήχο απευθείας στον ενισχυτή σου και να αναλαμβάνει μετά εκείνος το downmix στα ηχεία σου. Δοκίμασε και αυτό, σίγουρα θα παίζει πολύ καλύτερα από τα ψευτοηχειάκια της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα