Malediction Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Καλήσπερα παδιά.Ύστερα από μια χθεσινή συζήτηση στο φορουμ απόφασισα και είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά μία αγορά ενός κινέζικου κινητού. Η προσοχή μου αρχικά στράφηκε στο Xiaomi Redmi Note 3 (είναι η Pro έκδοση απλά δεν το αναφέρει στο σάιτ) και στη συνέχεια στο flagship της εταιρίας Xiaomi Mi5 (32Gb).Αρχικά θα αναφέρω εν τάχει τις κύριες διαφορές τους:1. Διαφορά τιμής άνω των 100 ευρώ2. Διαφορά στον επεξεργαστή. Το Note 3 έχει Snapdragon 650 (Hexacore) και το Mi5 έχει Snapdragon 820 (Quadcore) 3. Διαφορά στην οθόνη. Note 3 5.5" ενώ το Mi5 5.15" 4. Διαφορά στην μπαταρία. Note 3 4000mAh ενώ το Mi5 3000mAh 5. Διαφορά στην κάμερα. Σύμφωνα με τα reviews η κάμερα του Note 3 δεν είναι κακή αλλά μέτριας ποίοτητας ενώ του Mi5 είναι αρκέτα καλύτερη. 6. Τέλος το Note 3 βγαίνει με έκδοση Android 5.1.1 (λογικά θα πάρει και την 6.0) ενώ το Mi5 βγαίνει με την 6.0 απευθείας. Ψάχνωντας στο ίντερνετ για το Note 3 σε γενικές γραμμές είδα πολύ θετικά σχόλια και ελάχιστα προβλήματα. Για το Mi5 τα σχόλια ήταν 50-50. Άλλοι ισχυρίζονταν ότι είναι πολύ καλό το κινητό όπως και σε διάφορα reviews ενώ άλλοι ήταν απογοητευμένοι τελείως. Κάποια μάλιστα ανέφεραν και προβλήματα με υψηλές θερμοκρασίες κατά την χρήση του κινητού για browsing, στην κάμερα και κατά την φόρτιση (προσωπικά στη φορτιση το θεωρώ λογικό) και προβλήματα με τη διάρκεια της μπαταρίας με αποτέλεσμα να με βάλει σε σκέψεις για το Mi5. Βέβαια στο XDA δεν κατάφερα να βρω κάποιο σχετικό thread με προβλήματα για θερμοκρασίες. Αυτό θα ήταν καλό να το μάθουμε από τυχόν άτομα που έχουν το κινητό και το χουν δουλέψει για να μας πουν την αποψή τους. Κι ένα τελευταίο που δεν το γνωρίζω καθόλου και το βρήκα καθώς έψαχνα σχόλια για τα κινητά είναι για τις εκδόσεις ROM που βγαίνουν. Κάποιοι ισχυρίζονταν ότι είναι καλύτερο να τα πάρεις με την original rom η οποία έχει μόνο Κινέζικα και Αγγλικά. Άλλοι έλεγαν ότι η Multilanguage rom προκαλεί θέματα. Αυτό λίγο με μπέρδεψε η αλήθεια είναι και αν έχει ίδεα κανείς γι αυτό το θέμα θα ήθελα να ακούσω την άποψη του.
newsformobiles Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Συγκρίνεις ανόμοια κινητά. Είναι σαν να συγκρίνεις ένα Seat Leon με μία Mazzerati. Το μόνο αρνητικό που έχω δει είναι το bend test που του έχουν κάνει. Για την θερμοκρασία, και για το note pro πήγαν να κολλήσουν την ρετσινιά και τελικά φαίνεται ότι είναι ένα μεγάλο ψέμα. Διάβασε δίπλα σχόλια μελών που το έχουν ήδη.
Malediction Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Αυτός είναι και ο λόγος που έκανα το ποστ. Για το αν ισχύουν τυχόν τέτοια θέματα και κατά πόσο έγκυρα είναι αυτά. Δεν πάω να τα συγκρίνω απλώς έγραψα τις βασικές διαφορές τους και θέλω να ακούσω γνώμες άλλων μελών γι αυτά τα 2.
Dantε Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Τα κινητα δεν εχουν σχεση μεταξυ τους. Εσυ βλεπεις τι θες και επιλεγεις. Σε ενδιαφερει μπαταρια ,μεγαλη οθονη?πας στο note. Σε ενδιαφερει το πιο δυνατο cpu(οχι οτι κολλαει πουθενα ο 650) και η καλυτερη καμερα?πας σε ΜΙ5.
Malediction Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μάλλον θα πήγαινα για το Mi5. Στην μπαταρία απ' ότι είδα δεν έχουν τραγικές διαφορές γιατί το Μi5 έχει μικρότερη οθόνη. Ωστόσο αν τυχόν παρουσίαζει θέματα είτε με τη διάρκεια της είτε με τυχόν θερμοκρασίες όπως λένε κάποιοι ε τότε δεν πιστεύω ότι έχει ουσία. Αλλά όπως είπε και ο newsformobiles πιο πάνω μπορεί απλά να προσπαθούν να ρίξουν το κινητό. Και γι αυτό το λόγο προσπαθώ να μάθω γνώμες από ατόμα που μπορεί να το χουν
newsformobiles Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δες την παρουσίαση του κινητού εδώ : https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/13454-MI5-PRO-REVIEW-Beyond-Flagships/?postID=134343#post134343 Ο χρήστης είναι mod στο en.miui, αλλά και απλό μέλος στο ελληνικό φόρουμ με φοβερές και αναλυτικότατες παρουσιάσεις
DjVassel Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Φιλος μου που εχει το mi5 και ασχολειται χρονια με κινεζικα, εχουν περασει απο τα χερια του ολα τα xiaomi, τα letv κτλ, μου λεει οτι δεν εχει παρατηρησει το παραμικρο σε θεμα μπαταριας κτλ. Απολυτα ευχαριστημενος 2
Malediction Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δες την παρουσίαση του κινητού εδώ : https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/13454-MI5-PRO-REVIEW-Beyond-Flagships/?postID=134343#post134343 Ο χρήστης είναι mod στο en.miui, αλλά και απλό μέλος στο ελληνικό φόρουμ με φοβερές και αναλυτικότατες παρουσιάσεις Ευχαριστώ για το link. Όντως η παρουσίαση του είναι πολύ καλή. Πάντως στο διπλανό φόρουμ που κοιτούσα χθες αρκετοί χρήστες ήταν απογοητευμένοι με το SoT που έβγαζε το κινητό. Ενώ για το Note είδα τους πιο πολλούς να είναι πολύ ευχαριστημένοι. Μάλλον θα κινηθώ προς αυτό τελικά. Τα λεφτά είναι πάρα πολύ καλά για το Note 3.
newsformobiles Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Ευχαριστώ για το link. Όντως η παρουσίαση του είναι πολύ καλή. Πάντως στο διπλανό φόρουμ που κοιτούσα χθες αρκετοί χρήστες ήταν απογοητευμένοι με το SoT που έβγαζε το κινητό. Ενώ για το Note είδα τους πιο πολλούς να είναι πολύ ευχαριστημένοι. Μάλλον θα κινηθώ προς αυτό τελικά. Τα λεφτά είναι πάρα πολύ καλά για το Note 3.Αν δεις ακόμα και στην παρουσίαση λέει ότι η μπαταρία του 3 εκτός το ότι είναι 4000mAh, κρατάει χαλαρά μία ημέρα ενώ του 5 όχι.
Dantε Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Το μι5 εχω δει για 5 ωρες οθονη το πολυ. Στο νοτε 3 μιλαμε για 8ωρα. Αρα εχουν αρκετη διαφορα σε αυτο το τομεα.
Malediction Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Ναι και λογικά αν πάρει και την 6.0 θα είναι ακόμα καλύτερα φαντάζομαι.. Θα κινηθω προς την πιο ασφαλή επιλογή λοιπόν. Βγαίνει και πολύ πιο οικονομικό.
newsformobiles Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Εφόσον αποφάσισες, το Xiaomi Redmi Note 3 Pro βάση το kimovil πιο φθηνά το έχει στο Geekbuying που είναι αξιόπιστο. Όταν με το καλό παραλάβεις, έρχεσαι δίπλα στο φόρουμ της ελληνικής miui, να δεις πως θα βάλεις πανεύκολα την ελληνική ρομ. 2
Malediction Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Τώρα δεν ξέρω αν βιάστηκα για το θέμα επιλογής μαγαζιού αλλά επειδή νόμιζα οτι το Geekbuying καθυστερεί το παρήγγειλα από το Minideal που ειχε stock σε EU Warehouse. Έλπιζω να είναι καλό όπως διάβασα και να μην έχω θέμα.
newsformobiles Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Τώρα δεν ξέρω αν βιάστηκα για το θέμα επιλογής μαγαζιού αλλά επειδή νόμιζα οτι το Geekbuying καθυστερεί το παρήγγειλα από το Minideal που ειχε stock σε EU Warehouse. Έλπιζω να είναι καλό όπως διάβασα και να μην έχω θέμα.Επειδή περιμενω 2 αγορές από το μαγαζί, βαση του τράκινγκ δευτερα-τρίτη θα τα έχω, άρα 15 μέρες συνολικά.
Malediction Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Εμένα, αν όλα πάνε καλα πάντα, θα πρέπει να είναι εδώ μέχρι την Παρασκευή. Όπως και να χει ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τους υπόλοιπους χρήστες για την καθοδήγηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα