Προς το περιεχόμενο

Xiaomi Yi Dash Camera [International Edition] @geekbuying @ 57.5 euros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι πολύ μεγάλο κομμάτι το αν είναι επιτρεπτό ή όχι η κάμερα... Πριν καιρό το έψαξα όσο μπορούσα. Νομικά ξεκάθαρα όχι και αυτό λόγω του ότι είναι τελείως ασαφές το πλαίσιο. Σας παραθέτω απάντηση σε ερώτημα που έκανα στον κ. Αρβανιτάκη, καθηγητή δικονομικού δικαίου του ΑΠΘ. 

το ερώτημα, αν είναι νόμιμη η χρήση κάμερας σε δημόσιους χώρους, όπως είναι οι αυτοκινητόδρομοι, δεν αοφούν το δικονομικό δίκαιο, αλλά έχουν συνταγματικές βάσεις, λχ. η τήρηση της δημόσιας τάξης, ο έλεγχος της κυκλοφορίας κλπ. Στο μέτρο που η χρήση τους είναι νόμιμη, μπορούν αντίστοιχα να ληφθούν υπόψη και στο πλαίσιο πολιτικής δίκης, λχ. ως μηχανική απεικόνιση, που αφορά στη διερέυνιση της ευθύνης για κάποιο αυτοκινητικό ατύχημα.
Με εκτίμηση,
Καθ. Π. Αρβανιτάκης

Επίσης παραθέτω απάντηση της Interlife από έναν εκπρόσωπο τους :

Σε απάντηση του παρακάτω ερωτήματος σας θα «τολμήσω» να εκφράσω την προσωπική μου άποψη και όχι την επίσημη θέση της εταιρείας μου.

Στο ερώτημα σας εάν μπορείτε να κάνετε χρήση καταγραφικής κάμερας κατά την οδήγηση (αρκεί να μη σας αποσπά την προσοχή) η απάντηση είναι ναι,
διότι καταγράφετε την διαδρομή που διανύετε και αυτό δεν μπορεί να σας το απαγορεύσει κανένας, αρκεί φυσικά να μη θίγονται προσωπικά δεδομένα.

Για τον εάν μπορεί να αξιοποιηθεί από την ασφαλιστική εταιρία η απάντηση είναι σαφώς ΝΑΙ!!
διότι θα αξιοποιηθεί-αναλυθεί η καταγραφή από το ειδικό τμήμα Πραγματογνωμόνων ώστε να καταλήξει σε ασφαλή αποτελέσματα κρίνοντας με αντικειμενικότητα το συμβάν.

Τώρα όσον αφόρα εάν μπορεί να γίνει χρήση στο δικαστήριο σας πληροφορώ ότι δεν έχει θεσπιστεί κάτι τέτοιο και έχει δικαίωμα ο δικαστής να το απορρίψει,
αλλά επειδή τα «νέα μυαλά» σήμερα είναι ανοικτά πολύ πιθανό να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο.

Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία

Η απάντηση του κυρίου της ασφαλιστικής έχει πολλά νομικά "κενά" και δεν πιστεύω πως μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη εφόσον ο ίδιος δεν έχει αντίστοιχη γνώση επί του θέματος. Σε κάθε διαδρομή που κάνουμε με το αυτοκίνητο μας πέφτουμε σε προσωπικά δεδομένα όπως αριθμοί κυκλοφορίας, πρόσωπα κ.ο.κ. Επίσης δεν είναι επιχείρημα το "τα νέα μυαλά είναι ανοικτά". Ο μ.ο. ηλικίας ενός δικαστή είναι άνω των 50 αν αυτό λέει κάτι. Επίσης ο δικηγόρος του κατηγορουμένου μπορεί να πιαστεί από μια τέτοια τρύπα και να χρησιμοποιήσει εναντίον σου την χρήση της κάμερας ακριβώς γιατί θίγονται προσωπικά δεδομένα.

Εγώ προσωπικά δεν έβαλα στο αυτοκίνητο dashcam. 
  • Like 3
Δημοσ.

Πριν 5 χρόνια που έστησα το car pc το είχα ψάξει και η απάντηση ήταν όχι. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι αλλά επίσημα δεν γίνονται δεκτά τα στοιχεία αυτά. Φυσικά το να την έχεις και να λες στον άλλον που στο παίζει τρέλα μετά από τροχαίο που ήταν υπαίτιος "σε έχω καταγράψει" συνήθως αλλάζει την συμπεριφορά τους άμεσα.

Δημοσ.

Πριν 5 χρόνια που έστησα το car pc το είχα ψάξει και η απάντηση ήταν όχι. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι αλλά επίσημα δεν γίνονται δεκτά τα στοιχεία αυτά. Φυσικά το να την έχεις και να λες στον άλλον που στο παίζει τρέλα μετά από τροχαίο που ήταν υπαίτιος "σε έχω καταγράψει" συνήθως αλλάζει την συμπεριφορά τους άμεσα.

Προσωπικά αν μου πει κανένας σε εχω καταγράψει τον βλέπω να μου πληρώνει μεχρι και τις κουτσουλιές απο τα πουλιά στο αμάξι...

Δημοσ.

Ακόμη κι αν δεν την δεχτούν πουθενά το ανεβάζεις στα κοινωνικά δίκτυα και παίρνεις πολλά like  :P

Αποκτάς καλύτερο κοινωνικό στάτους και βγάζεις καλύτερες/ους γκόμενες/ους. :mrgreen:

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά αν μου πει κανένας σε εχω καταγράψει τον βλέπω να μου πληρώνει μεχρι και τις κουτσουλιές απο τα πουλιά στο αμάξι...

Δηλαδη μπορει να φταις αλλα να το παιξεις τρελιτσα; Και αν ο αλλος σου πει πως εχει καταγραψει την υπαιτιοτητα σου θα απαιτησεις και τα σπασμενα;

Δημοσ.

Δηλαδη μπορει να φταις αλλα να το παιξεις τρελιτσα; Και αν ο αλλος σου πει πως εχει καταγραψει την υπαιτιοτητα σου θα απαιτησεις και τα σπασμενα;

ναι, γιατι πολυ απλα δεν εχει το δικαιωμα να με βιντεοσκοπησει... Οι ασφαλιστικες θα αναλαβουν τα δικα τους και εγω αυτόν  :devil:

Δημοσ.

Νομικα ειναι "παρανομη" η χρηση ΑΛΛΑ με την ιδια λογικη του Paylidis οταν πας για καφε και σε βγαζουν αθελα τους 100 φωτογραφιες τα 15χρονα μεσω Selfies μπορεις να κανεις 100 μηνυσεις και να μη δουλεψεις ποτε ξανα,οι μηχανοβιοι που πανε εκδρομες και τις ανεβαζουν στο Youtube και καταγραφουν αθελα τους τις πινακιδες του οχηματος σου ενω θελουν να καταγραψουν την διαδρομη και αυτοι στην ψειρου,παραλια καλοκαιρι;καλα αστο!

Drones επισης,In car Footage απο πχ την Αναβαση στην Πεντελη και εκει μεσα γιατι ειδα την μουρη μου στα κιγκλιδωματα too αλλα στα αντιστοιχα θεματα δεν υπαρχει τοση ευαισθησια.

Δεν περιμενουμε να χρησιμοποιηθει στο δικαστηριο το υλικο γιατι ειναι παρανομο,αλλα στις δοκιμες που εκανα (οχι μονο σε αυτες του βιντεο που ανεβασα) κατεγραψα καμια 10αρια παραβασεις Ερυθροτατου σηματοδοτη,μηχανακια που εμπαιναν αντιθετο ρευμα,τριπλες προσπερασεις στην Εθνικη και αλλες ομορφιες (βοηθαει η οδηγικη νοοτροπια του Ηρακλειου αλλωστε).

Οποτε στα μα μου του βοσκου που περασε με κοκκινο σε τρακαρε και βγαινει ολο νευρα κουνωντας την κατσουνα απειλητικα του εξηγεις οτι εχεις καταγραψει τα παντα (ακομα και την απειλη προς την σωματικη σου ακεραιοτητα και ξεμπερδευεις με τα δεν εφταιγα θα τα πουμε στα δικαστηρια ή τους ταριφες ψευδομαρτυρες που μπορει να βαλει με ενα 50€)

Αν γινοταν ατυχημα θα παρεδιδα ολο το Footage και ας με τραβαγε μετα εμενα ο παρανομος/δολοφονος εξ αμελειας στα δικαστηρια.

Εδω ο Ρουβικωνας σπαει οτι γουσταρει τους πιανουν και την επομενη μερα πινουν παλι καφεδακι στην Νεα Φιλαδελφεια,αν ειναι να εξαντλησει το κρατος την αυστηροτητα του σε εμενα ας το κανει. 

Αν κινδυνευε η σωματικη ακεραιοτητα καποιου απο την χρηση της οπως στο αλλο θεμα με τις προοτροπες μερικων οι ποδηλατες να βαζουν φακους Thrower με Strobe Mode και εγω μαζι σας.

Τεσπα η Κινεζικη εκδοση γινεται International btw πολυ ευκολα.

Δημοσ.

Τεσπα η Κινεζικη εκδοση γινεται International btw πολυ ευκολα.

με τετοια διαφορα στην τιμη <5ευρω, δεν υπαρχει λογος να μην παρεις την διεθνη εκδοση και να τρεμει το φυλλοκαρδι σου μην την κλειδωσουν, οπως κλειδωσαν τις small ants εκτος Κινας

Δημοσ.

με τετοια διαφορα στην τιμη <5ευρω, δεν υπαρχει λογος να μην παρεις την διεθνη εκδοση και να τρεμει το φυλλοκαρδι σου μην την κλειδωσουν, οπως κλειδωσαν τις small ants εκτος Κινας

Βαλε οτι η International δεν εχει διπλο φορτιστη αυτοκινητου (1Α και 2.1Α),βαλε οτι εχει αυτοκολλητο της 3M και η βαση δεν ξεκουμπωνει ευκολα σε σχεση με την βεντουζα της Κινεζικης και οτι δεν μιλαμε για καποιο Firmware πειραγμενο για να την βλεπει σαν International,επεμβαίνεις στο Engineering Mode της Cameras και την κανεις Official International και παιρνει Updates κανονικα οπως εδειξα.

Τωρα ναι οσο τρεχει η προσφορα αν θες για ψυχολογικους λογους να παρεις την International την παιρνεις με τα κατα που εγραψα πανω.

Αν σε μερικους ειναι τοσο μεγαλο προβλημα τα ιδεογραμματα αντι για Resolution ενω ολα ειναι με εικονιδια οκ παω πασο.

Το Official App παντως ειναι στα Αγγλικα ;) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...