geioannou Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 +1 τσεκαρεις σκληρο, κανεις ενα memtest οσο για το πιν ναι μπορει να παιζει,αναλογα ποιο στραβωσε. αρα ριξε μια ματια παλι για αυτο που λες εισαι 100% σιγουρος ! για το οτι μπορει να παιζει και με καποιο στραβωμενο ? για να μην ξανασκαλησω τον επεξεργαστη και να ωαξω αλλου για τις αιτίες
tsacali Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 για αυτο που λες εισαι 100% σιγουρος ! για το οτι μπορει να παιζει και με καποιο στραβωμενο ? για να μην ξανασκαλησω τον επεξεργαστη και να ωαξω αλλου για τις αιτίες μου εχει τυχει σε socket 775.αυτο μονο
geioannou Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 τι να πω. το ανοιξα και φαινεται ενταξει. αλλα μολις παω να κανω εγκατσαστση του λειτουργικου κολλαει στο setup is starting και περιμενω εκει για ωρες. και με αλλο δισκο που προσπαθησα οταν εφτανα στο σημειο που μου δεινει την δυνατοτητα να κανω partition, εκει δεν εβλεπε δισκο. ρε μπας και παιζει κατι με bios update για αυτο κολλαει !!!!!!
tsacali Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 τι να πω. το ανοιξα και φαινεται ενταξει. αλλα μολις παω να κανω εγκατσαστση του λειτουργικου κολλαει στο setup is starting και περιμενω εκει για ωρες. και με αλλο δισκο που προσπαθησα οταν εφτανα στο σημειο που μου δεινει την δυνατοτητα να κανω partition, εκει δεν εβλεπε δισκο. ρε μπας και παιζει κατι με bios update για αυτο κολλαει !!!!!! απο εδω http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5493# βλεπω οτι οι ram που εχεις εχουν χαμηλοτερο voltage απο τις προτινομενες. δεν ξερω να σου πω σιγουρα αν παιζει ρολο. καποιος που γνωριζει το θεμα καλυτερα μπορει να σου πει. αν θελεις κοιτα αυτες που εχεις βαλει εχουν 1.2v και αυτες που προτεινονται 1.35v και 1.5v φιλαρακο ΑΚΥΡΟ!!! λαθος μητρικη κοιταζα :-)
geioannou Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 λοιπον εχω νεα δεδομενα. μην εχοντας αλλη επιλογη εβγαλα το δισκο απο το δικο μου PC και τον κουμπωσα στο νεο. και τον δισκο που θελω να βαλω στον νεο το εβαλα στο δικο μου PC. αποτελεσματα. ο δισκος απο το δικο μου PC που εχει και λειτουργικο, ανεβηκε κανονικα στο νεο μηχανημα. και κανοντας την διαδικασια εγκαταστασης λειτουργικου, στο σημειο που σου δεινει επιλογες για partition κλπ, μου εδειχνε κανονικα τον δισκο και τα ηδη υπαρχων partition. αντιθετα, ο δισκος που θελω να βαλω στο νεο μηχανημα κουμπωμενος στο δικο μου PC, στην διαδικασια της εγκαταστασης λειτουργικου, εκει μου παω να κανω partition κλπ, δισκος δεν υπηρχε πουθενα. αρα ο δισκος εχει προβλημα. τα παραπανω τα επανελαβα με αλλους 3 sata που εχω και ειχα τα ιδια αποτελεσματα. αρα, εχω πολλους δισκους να πεταξω. τωρα εχω βαλει επανω εναν 2,5 που ειχα απο ενα φορητο, ετσι για να ανεβασω ενα λειτουργικο για να βεβαιωθω οτι το προβλημα με τα pin-ακια δεν υπαρχει και για να μπορεσω να κανω και ενα update στην μητρικη. δεν ξερω, απο την αλλη σκεφτομαι μηπως αφησω το 2,5 επανω. η βλακια ειναι οτι ο ανθρωπος που φτιαχνω το PC αυτο εχει εναν 500 HDD που λειτουργει κανονικα στο PC που εχει τωρα (αυτο που θα αντικαταστησει) και ειπα να τον γλυτωσω απο λιγα χρηματα. αλλα δυστυχως η μητρικη δεν υποστηριζει HDD και οταν την αγοραζα δεν το σκεφτηκα.
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 αλλα δυστυχως η μητρικη δεν υποστηριζει HDD και οταν την αγοραζα δεν το σκεφτηκα. Δηλαδή? 3
geioannou Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δηλαδή? περνει αυτη η μητρικη HDE δισκο ? ΣΟΡΡΥ ρε παιδια, εχει κουραστει το κεφαλι μου. δισκο IDE ηθελα να πω
tsacali Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 περνει αυτη η μητρικη HDD δισκο ? συνδεση ide εννοεις φιλαρακο. κατι τετοιο δεν σε βολευει http://www.skroutz.gr/c/906/aksesouar-sklhrwn-diskoi.html?keyphrase=ide+to+sata
Ghost007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 ρε φιλε τους δισκους που λες δεν αναγνωριζει στο ενα μηχανημα και στο αλλο τους αναγνωριζει αν καταλαβα καλα... τους εκανες ενα φορματ μεσο του μανατζερ στο pc που τους αναγνωριζει και μετα να τους δοκιμασεις στο αλλο ?
geioannou Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 ισως δεν καταλαβες καλα. αυτο που ειπα ειναι οτι οι δισκοι που τελικα εχουν προβλημα, εαν τελικα καταφερει να προχωρισει το δισκακι εγκαταστασης, στο σημειο που σου δεινει την δυνατοτητα δημιουργίας partition κλπ, εκει δεν εμφανίζει τιποτα. ειναι ενα κενο και το μονο εναργο απο κατω ειναι το refresh οπου και καλα να κανεις refresh για να δει τον δισκο tsacali την ιδεα του ανταπτορα την ειχα σκεφτει, αλλα ειναι αξιοπιστο !! αυτο δεν ξερω. ενας φιλος που εχει τον αναποδο ανταπτορα sata to ide μου εχει πει οτι δεν δουλευει σωστα και κανει προβληματα. δεν θα ηθελα να δωσω κατι προβληματικο σε καποιον που δεν εχει ιδεα απο υπολογιστες γιατι θα μπλεξουμε
BlueBlood7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 περνει αυτη η μητρικη HDE δισκο ? ΣΟΡΡΥ ρε παιδια, εχει κουραστει το κεφαλι μου. δισκο IDE ηθελα να πω Δεν ανέφερες κάπου για IDE γι αυτό και ρώτησα.
tsacali Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 ανταπτορα και εγω μονο για συνδεση του δισκου σαν αποθηκευτικο μεσο θα εβαζα. για κυριο δισκο χανεις και σε ταχυτητα πολυ. αλλα αφου τον εχει το παιδι και ειναι και πολυ περιορισμενο το μπατζετ για λυση αναγκης το εγραψα. ψαξε τοτε για μτχ hdd η ssd καλυτερα εδω. τον 2.5 δεν θα τον διαλεγα για κυριο (τι ταχυτητες δουλευει αληθεια).
geioannou Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 ναι καλα εκανες και το ειπες. για την ωρα του εβαλα ενα δικο μου 2,5 απο laptop που ειχα και ειναι και sata οποτε δεν χανει κατι σε ταχυτητα. αλλωστε το μηχανημα παει για μια χρηση καθαρα office, δημιουργια κειμενων κλπ και ιντενετ σερφαρισμα. οποτε και ενας IDE δεν θα ειχε χρηση που θα του εβγαζε καθυστεριση. απο εκει και περα αγορασα απο ebay εναν adaptora για να υπαρχει με 2€ και βλεπουμε που και πως θα χρησιμοποιηθει στο μελλον ευχαριστω πολυ για ολα παντως μιας και εχτες πελάγωσα αρκετα. εναι απο τις περιπτωσεις που λες οτι "τα φαινομαινα απίστευτο είναιυν". μα να εχω βαλει 4 δισκους και οι 4 να ειχα χαλασμενοι. αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας. (το νεο μηχανημα δηλαδη, οτι δεν ειχε αυτο το προβλημα)
Ghost007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 ναι καλα εκανες και το ειπες. για την ωρα του εβαλα ενα δικο μου 2,5 απο laptop που ειχα και ειναι και sata οποτε δεν χανει κατι σε ταχυτητα. αλλωστε το μηχανημα παει για μια χρηση καθαρα office, δημιουργια κειμενων κλπ και ιντενετ σερφαρισμα. οποτε και ενας IDE δεν θα ειχε χρηση που θα του εβγαζε καθυστεριση. απο εκει και περα αγορασα απο ebay εναν adaptora για να υπαρχει με 2€ και βλεπουμε που και πως θα χρησιμοποιηθει στο μελλον ευχαριστω πολυ για ολα παντως μιας και εχτες πελάγωσα αρκετα. εναι απο τις περιπτωσεις που λες οτι "τα φαινομαινα απίστευτο είναιυν". μα να εχω βαλει 4 δισκους και οι 4 να ειχα χαλασμενοι. αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας. (το νεο μηχανημα δηλαδη, οτι δεν ειχε αυτο το προβλημα) εγω παλι οπως ειπα δοκιμασε τους δισκους σε αλλο μηχανημα και μπες μεσα στο μανατζερ και δες εκει αν τους εμφανιζει... και τους βγαζει καντους ενα φορματ κλπ... εκτος αν πεζει να τους ειχες σε raid τπτ τετοιο αν και χλωμο αφου λες τους αναγνωριζει... 1
geioannou Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 εγω παλι οπως ειπα δοκιμασε τους δισκους σε αλλο μηχανημα και μπες μεσα στο μανατζερ και δες εκει αν τους εμφανιζει... και τους βγαζει καντους ενα φορματ κλπ... εκτος αν πεζει να τους ειχες σε raid τπτ τετοιο αν και χλωμο αφου λες τους αναγνωριζει... σημερα με περισσοτερη ηρεμια και καθαρο μυαλο, εβαλα 2 απο αυτους ως εξωτερικους με USB συνδεση σε αλλον υπολογιστη και διαπιστωσα με αλλον ενα τροπο οτι δεν δουλευουν. δεν εδιξε καμια ένδειξη. τωρα εαν συμβαινει κατι αλλο, δεν το ξερω. γιατι εαν συμβαινει, τοτε μπορω να πω οτι αυτο θα ξεπερναει τις γνωσεις μου. αυτο που λες με το riad ομως κατι μου λεει. νομιζω οτι ενας απο αυτους ηταν σε μηχανημα με hardware raid. αυτο μπορει να εχει αφησει κατι σαν ηχνος επενω στο σκληρο και σε αυτο να οφείλεται το οτι δεν τον βλεπει αλλο μηχανημα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα