Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα έκανα αναβάθμιση στο σύστημα μου.
Cpu: intel i7-6700Κ
ram: 16gb DDR4
motherboard: gigabyte gaming 7
psu: corsair Rmi 1000watt

Έχω μια παλιά κάρτα γραφικών, την Gigabyte HD 4850 1GB GDDR3 ( GV-R485MC-1GI)
Κατά την γνώμη σας, ποια κάρτα γραφικών είναι πιο ισχυρή σε gaming και σε αναπαραγωγή HD υλικού, η Gigabyte ή η ενσωματωμένη στην CPU Intel HD Graphics 530?

Ρωτάω γιατί αν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με την 530....δεν υπάρχει λόγος να έχω την 4850 μέσα στο κουτί..χώρο πιάνει, παράγει και θερμοκρασία καίει και λίγο ρεύμα..

*μελλοντικά θα αγοράσω νέα GPU

Επεξ/σία από perix
Δημοσ.

Και οι δυο ειναι για τα σκουπιδια σε σχεση με το παραπανω συστημα. Δεν ξερω για ποιο λογο δεν πηρες καρτα αλλα καμια απο τις παραπανω δεν μπορω να πω οτι καλυπτει τον ορο gaming αφου τα περισσοτερα τελευταια παιχνιδια με το ζορι τα τρεχουν(και αν τα τρεχουν).

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν η 4850 υποστηρίζει uefi κάτι που χρειάζεται για να ξεκινήσει καν ο Η/Υ με την κάρτα.

Για HD υλικό σίγουρα η 530 είναι καλύτερη έχει και ποιο σύγχρονα πρότυπα οπότε θα είναι συμβατή με περισσότερα παιχνίδια αλλά ναι,πρέπει να αρχίσεις να μαζεύεις λεφτά για καμιά καλή κάρτα.

Δημοσ.

1) Θα αγοράω νέα GPU σε 3-4 μήνες, περιμένω τις νέες κάρτες απο amd και nvidia.
2) Για το uefi με έβαλες σε σκέψεις.....θα δίξει αύριο το πρωί που θα το στήσω..
3) Το gaming προς το παρόν και για όλο το καλοκαίρι δε με ενδιαφέρει και πολύ.
4) Η αναπαραγωγή video με ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό
5) Η χρήση της 530, θα αυξάνει τη θερμοκρασια της CPU συμαντικά?

• Like 1
Δημοσ.

1) Θα αγοράω νέα GPU σε 3-4 μήνες, περιμένω τις νέες κάρτες απο amd και nvidia.

2) Για το uefi με έβαλες σε σκέψεις.....θα δίξει αύριο το πρωί που θα το στήσω..

3) Το gaming προς το παρόν και για όλο το καλοκαίρι δε με ενδιαφέρει και πολύ.

4) Η αναπαραγωγή video με ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό

οχι ρε συ σιγα...2-3 βαθμους...

και μπες στο βιος και δωσε της μνημη στο μαξ...νομιζω 1γιγα αλλα ισως και παραπανω σε αυτη...

Δημοσ.

γιατί δεν δοκιμάζεις και τις δύο να δις, θα έχει ενδιαφέρον.

παντός μια στα γρήγορα πού κοίταξα η Intel HD 530 έχει παρόμοιες επίδοσης με την 8800GT άλα η HD4850 αν θυμάμαι κάλα είναι πιο αγόρι κάρτα από την 8800GT οπότε...

επίσης δες μια εδώ link, με λιγο OC και με γρήγορη ram αυτός αύξησε τις επίδοσης τις HD 530 κατά 27%

Δημοσ.

Από το να τρέχουν όλα χωρίς hardware acceleration θα σου την ρίξει κιόλα.

οχι ρε συ σιγα...2-3 βαθμους...

και μπες στο βιος και δωσε της μνημη στο μαξ...νομιζω 1γιγα αλλα ισως και παραπανω σε αυτη...

Από ότι λέει,χωρίς gaming και μόνο για ταινίες,καλύτερα να βάλει πολύ λιγότερο,αν και, με 16gb...

• Like 1
Δημοσ.

Από το να τρέχουν όλα χωρίς hardware acceleration θα σου την ρίξει κιόλα.

Από ότι λέει,χωρίς gaming και μόνο για ταινίες,καλύτερα να βάλει πολύ λιγότερο,αν και, με 16gb...

ε ναι ρε συ σιγα τι ειναι ενα γιγα...δε τρεχει τπτ...βαλε εκει ναχει η καρτουλα και οτι κανει...

Δημοσ.

Άρα συνοψίζοντας
1) Δουλεύω το PC μόνο με την 530 η οποία δεν θα επηρεάσει τις επιδόσεις τις CPU
μπορεί να αυξήσει την θερμοκρασία της CPU 2-3 βαθμούς, αλλά με NOCTUA ψήκτρα που έχω δε μασάμε..κουτί έχω Coolermaster Silencio 652S και λογικά επειδή θα φύγει η GPU θα έχω λίγο καλύτερο airflow και λιγότερη κατανάλωση σε ρεύμα).
2) Σε
gaming θα υστερώ λίγο σε σύγκριση με την 4850, αλλά δεν με πειράζει γιατί δεν το βλέπω να παίζω μέχρι την αγορά νέας κάρτας.
3) Θα αυξήσω την μνήμη της 530 στο
1gb απο τα bios (ok έχω αρκετή μνήμη)
4) Τέλος σε
multimedia που με ενδιαφέρει αρκετά η 530 είναι καλύτερη της 4850.

• Like 1
Δημοσ.

και ανα πασα στιγμη θες βαζεις την 4850 και την δοκιμαζεις αμα θες...

απλα αν την βγαλεις μετα μη ξεχασεις να βγαλεις τους οδηγους πρωτα με τη σωστη διαδικασια 

http://www.insomnia.gr/topic/565123-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-drivers-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

• Like 1
Δημοσ.

Έχω ξεκινήσει να δουλεύω το pc μόνο με την 530.Προς το παρόν όλα καλά, ακόμη και σε 4Κ με HDR υλικό.
Περιμένω να δω πω θα πάει γενικά και αν υπάρξει κάποιο θέμα, θα ενημερώσω το topic.

Δημοσ.

καταλαβαινω οτι κρατας την hd530 μεχρι να βγουνε οι καινουργιες. Αλλα απορια το εχω πως και δεν το αφησες να το χτισεις ολο μαζι τοτε? Δεν ειχες καθολου pc αυτη την περιοδο?

Δημοσ.

Είχα βρει μια ευκαιρία να πουλήσω το παλιό pc σε καλή τιμή και δεύτερον δεν με κάλυπτε σε απαιτήσεις το προηγούμενο που είχα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν η 4850 υποστηρίζει uefi κάτι που χρειάζεται για να ξεκινήσει καν ο Η/Υ με την κάρτα.

Για HD υλικό σίγουρα η 530 είναι καλύτερη έχει και ποιο σύγχρονα πρότυπα οπότε θα είναι συμβατή με περισσότερα παιχνίδια αλλά ναι,πρέπει να αρχίσεις να μαζεύεις λεφτά για καμιά καλή κάρτα.

Μπορει να κανει switch σε legacy display boot option mode, μεσα απο το BIOS και να δουλευει μια χαρα. Συνηθως αυτο ειναι και το default.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...