JohnTehGreek Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μάλλον γελοία η ερώτηση μου. ΠΑρόλα αυτά πραγματικά θέλω να μάθω. Επειδή είμαι λίγους μήνες πριν ξεκινήσω μαθήματα για δίπλωμα μπαίνω και ψάχνω διάφορα Φορουμ για πληροφορίες κτλ. Είμαι στην Αθήνα και από αυτά που διάβασα θέλω να μάθω, είναι τα πράγματα όντως τόσο τραγικά; Διαβάζω δηλαδή ότι υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις που μόνο και μόνο επειδή δεν λάδωσαν τους έκοψαν. Έτσι με μια γελοία δικαιολογία ή σε έχουν στον δρόμο κανα μισάωρο και σου βγάζουν το λάδι (ενω όσοι έσταξα σε 10 λεπτά έτοιμοι) μέχρι να κάνεις το λάθος. Εγώ θέλω να το πάρω καθαρά και τίμια. Παρόλα αυτά θα ήταν μεγάλη βλακεία να με κόψουν και να πρέπει να ξαναστάξω άλλα 150€ για να ξαναδώσω (+ το λάδι γιατί μάλλον αν γίνει κάτι τέτοιο δεν θα το ξαναρισκάρω).
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Υπαρχουν και τετοιοι εξεταστες φιλεμου αλλα οχι ολοι .
haris_216 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Σε όλες τις γενικοποιήσεις υπάρχει πάντα και η αντίθετη άποψη/κατάσταση/πραγματικότητα. Απλά κάποια εντυπωσιάζουν και αναπαράγονται πιο εύκολα. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν έδωσαν ποτέ φακελάκι σε γιατρό (ή κάποιος γνωστός τους) και αν τους ακούσεις σε συζήτηση είναι στο στυλ "ε, καλά τώρα, ΟΛΟΙ ξέρουμε ότι ΟΛΟΙ οι γιατροί τα παίρνουν". Να ξέρεις ότι πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και προφανώς θα υπάρχουν αυτοί που τα "παίρνουν". Σε όλους τους χώρους. Αυτό δεν σε δικαιολογεί, πολύ δε περισσότερο δεν σε αναγκάζει, να μπεις στον "χορό". Προσωπικά όταν πριν κάποια χρόνια πήγα σε ένα δημόσιο ΚΤΕΟ (άσχετο αλλά και σχετικό θέμα) μου βγήκε ένα θέμα με κάτι τζόγους στον τροχό και μου έλεγε εκεί ο τεχνικός "έχεις θέμα, πρέπει να σε ξαναφέρω" χωρίς όμως να κάθεται να γράψει το χαρτί για τον επανέλεγχο για ώρα. Δίνοντάς μου το χρόνο να το "σκεφτώ" να μην ξαναπάω. Οι σκέψεις μου ήταν δύο: 1) Το αυτοκίνητο πρέπει έτσι κι αλλιώς να φτιαχτεί για λόγους ασφάλειας (δικής μου και των άλλων). Άρα, αφού θα το έφτιαχνα γιατί να μπω στην "κάτω από το τραπέζι" διαδικασία; 2) "Όχι ρε π...στη δεν θα στα δώσω. Θα το πάρω το χαρτί με το σπαθί μου όσο και να χτυπηθείς" (έχει βέβαια το ρίσκο του ότι μπαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία αναγκαστικά πρέπει να είσαι πιο τέλειος απ' τους τέλειους, αφού "μπαίνεις στο μάτι")
visualizer Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Απο την προσωπική μου εμπειρία αλλά και απο φίλους το συμπέρασμα μου είναι ότι υπάρχουν τέσσερα είδη εξεταστών : Σε κόβουν αν δεν λαδώσεις Δεν δέχονται λάδωμα με τίποτα και υπάρχει περίπτωση να σε κόψουν με το παραμικρό αν πας να τους λαδώσεις Προσπαθούν να σε κόψουν με το παραμικρό Προσπαθούν να σε βοηθήσουν όσο γίνεται χωρίς λάδωμα .. ( αυτό εξαρτάται και απο την διάθεση που έχουν βέβαια ) Προσωπικά το πήρα χωρίς λάδωμα και οι δυο εξεταστές ήταν γυναίκες .Η μία γυναίκα έψαχνε αφορμή να με κόψει για το παραμικρό ενώ η άλλη γυναίκα ερχόνταν σε αντίλογο μαζί της προσπαθώντας να με βοηθήσει.Οπότε το συμπέρασμα είναι αναλόγως σε ποιον/ποια θα τύχεις και αν έχουν καλή διάθεση. 1
Miracle Worker Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Προσωπική εμπειρία από παλιά, όταν είχαν δώσει τέσσερις συμφοιτητές μου για δίπλωμα στην Αθήνα, οι δύο είχαν λαδώσει και οι άλλοι δύο είχαν βάλει μέσο. Στην επαρχία που ήμουν ούτε λαδώνονταν ούτε έκοβαν. Έπρεπε να τύχεις σε ένα στραβόξυλο να σε κόψει ή να κάνεις χτυπητή χαζομάρα. (πχ να σου σβήσει, να ξεχάσεις φλας, χάλια παρκάρισμα/ οπισθογωνία) 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Το να σου σβησει το αμαξι δεν είναι πια και το τραγικο ...Εγω μαλιστα που εχω συνηθισει σε αυτοματο όταν παιρνω των πιαδιων μου με μηχανικο πολλες φορες την παταω. Πριν ..κατι δεκαετιες που εδωσα όταν ο δάσκαλος ακουσε το ονομα του εξεταστη μου ειπε "αν δεν λαδωσεις" δεν περνας .Επεμενε και δεν λαδωσα και με εκοψε γιατι στο ξεκίνημα ηταν μια λακουβιτσα μπροστα και μου εσβησε . Την δευτερη περασα κανονικα .
techm Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Σιγά μη σε κόψουν επειδή δε λάδωσες.Το πολύ πολύ,να σε βοηθήσει ο οδηγός της σχολής και να πατήσει φρένο ή συμπλέκτη κάνοντάς το στα μουλωχτά,μην το πάρουν χαμπάρι οι εξεταστές.Προσωπικά,έτσι είχε γίνει μ' εμένα σε παρκάρισμα.
haris_216 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Αναρωτιέμαι αν εκτός από την ύπαρξη του "λαδώματος" των εξεταστών υπάρχει και εικονική της εκδοχή. Δηλαδή να λέει ο δάσκαλος της σχολής για φράγκα βλέποντας πχ έναν εξεταστή σωστό που δεν "κόβει" με το έτσι θέλω και στο τέλος τα φράγκα να τα τσιμπάει αυτός χωρίς καθόλου εμπλοκη του εξεταστή. Έτσι κι αλλιώς η όποια "συνεννόηση" δεν γίνεται απ' ευθείας απ' όσο ξέρω αλλά με μεσάζοντα το δάσκαλο 1
chrisxkar Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 εγω και για τα δυο διπλωματα(μηχανης αυτοκινητου) εχω πετυχει μονο την 3η και την 4η κατηγορια που ανεφερε το παιδι πανω.Ο πρωτος με ειχε πριξει τα @@ για πραγματα που δεν κοβεσαι.Την δευτερη φορα ειχα πετυχει μια πολυ καλη γυναικα η οποια με εβλεπε σαν τον γιο της(αχ παιδακι μου να προσεχεις και εισαι μικρος) και με βοηθησε(μου εσβησε απο το αγχος η μηχανη δυο φορες αλλα δεν με εκοψε) Αναρωτιέμαι αν εκτός από την ύπαρξη του "λαδώματος" των εξεταστών υπάρχει και εικονική της εκδοχή. Δηλαδή να λέει ο δάσκαλος της σχολής για φράγκα βλέποντας πχ έναν εξεταστή σωστό που δεν "κόβει" με το έτσι θέλω και στο τέλος τα φράγκα να τα τσιμπάει αυτός χωρίς καθόλου εμπλοκη του εξεταστή. Έτσι κι αλλιώς η όποια "συνεννόηση" δεν γίνεται απ' ευθείας απ' όσο ξέρω αλλά με μεσάζοντα το δάσκαλο παιζει και αυτο παιδια πολλες σχολες ειναι λαμογια και παιζει να τα τσιμπανε οι ιδιοι οι δασκαλοι
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Αναρωτιέμαι αν εκτός από την ύπαρξη του "λαδώματος" των εξεταστών υπάρχει και εικονική της εκδοχή. Δηλαδή να λέει ο δάσκαλος της σχολής για φράγκα βλέποντας πχ έναν εξεταστή σωστό που δεν "κόβει" με το έτσι θέλω και στο τέλος τα φράγκα να τα τσιμπάει αυτός χωρίς καθόλου εμπλοκη του εξεταστή. Έτσι κι αλλιώς η όποια "συνεννόηση" δεν γίνεται απ' ευθείας απ' όσο ξέρω αλλά με μεσάζοντα το δάσκαλο Τιποτα δεν αποκλειεται φιλε μου .Για αυτό τωρα που θα δωσει η κορη μου η συμφωνια με τον δασκαλο είναι ότι αν κοπει θα πληρωσει μονο 10 ευρω παραβολο να ξαναδωσει και όχι παρασταση δασκαλου και άλλες μαμακιες που λενε καποιοι και χρεωνουν κατοστάρες . 1
zio10 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Ωραία δουλειά ο εξεταστής πάντως! Πόσα να παίρνουν αυτοί; (Κανονικά εννοώ! ).
JohnTehGreek Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Είναι δύσκολη επιλογή... Ή θα δώσω το λαδι απο την αρχή να ξεμπερδεύω ή θα πρέπει να ξανασκάσω το ποσό του λαδιού για να δώσω ξανά... Γιάννη αυτό που είπες το να δώσω μόνο 10€ παράβολο πως ακριβώς γίνεται;
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) JohnTehGreek, on 13 May 2016 - 7:58 PM, said: Είναι δύσκολη επιλογή... Ή θα δώσω το λαδι απο την αρχή να ξεμπερδεύω ή θα πρέπει να ξανασκάσω το ποσό του λαδιού για να δώσω ξανά... Γιάννη αυτό που είπες το να δώσω μόνο 10€ παράβολο πως ακριβώς γίνεται; Θεμα συμφωνιας με τον δασκαλο .Τα 10 ευρω ειναι το κρατικο παραβολο για επανεξεταση .Τα αλλα που καποιοι ζητανε ειναι νταβατζιλικι. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2016 από Γιάννης Platano 1
dollyyy19 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 δεν ειναι μονο θεμα εξεταστη,αλλα και σχολης -δασκαλου.οταν εδινα για πρωτη φορα,ο "δασκαλος" με ειπε να λαδωσω.οχι λεω.με κοβει με υπαρκτη δικαιολογια.την δευτερη,ιδια σχολη-δασκαλος,τα ιδια.δεν λαδωνω,με κοβουν.την τριτη,δεν ξερω γιατι με περασαν.με βαρεθηκαν?η αλλαγη σχολης?βρες αξιοπιστη σχολη-δασκαλο,διοτι οπως αναφερθηκε,ακομη και σε σωστο εξεταστη να πεσεις,μπορει να θελει η σχολη το εξτραδακι......
JohnTehGreek Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 dollyyy19 Το θέμα είναι ότι θέλω να γλιτώσω μια παρόμοια περίπτωση με την δική σου. Άμα είναι να δώσω και εγώ τόσες φορές να ψάχνω αξιόπιστες σχολές - δασκάλους κτλ. ε ας τα δώσω τα 200€ να ξεμπερδεύω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα